Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
45.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şubat 20'sinde maddi hasarlı ufak bir kaza yapmıştım. Karşı aracın kapısında düzeltme oldu. Aramızda anlaştık. Kasko-sigorta vs halledildi. Benim aracımda büyük bir şey yoktu. Ben hiç bir şey yapmadım. Tamponumda beyazlık olsada idare ettim.

    Aradan 8 ay geçmiş durumda ve benim adıma "Araç Mahrumiyeti" diye icra takibi başlatılmış.

    Maddi hasarlı kaza Ankara'da bu icra İstanbul 24. İcra Mahkemesinde açılmış.

    Bu nedir böyle allah aşkına? Her kazada "araç mahrumiyeti" diye dava mı açılacak şimdi? Bu ne saçma sapan bir durumdur. Aradan 8 ay geçmiş şimdi dava açılıyor.

    Bu konuda tecrübesi olan var mı? Ne yapmak lazım, nasıl bir yol izlemek lazım.

    Not: Tebligat daha bugün eve ulaştı.

    Not2: Kusur bana verildi 1 e karşı 2 oy ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 21 Ekim 2019; 14:15:57 >







  • Tebligati atın bakalim
  • Tebligatı aldım.

    İlginç bir durum. Kaza yaptığım kişi nasıl oluyorsa vekaleti bir avukata veriyor. Avukat gidip bir ekspertiz şirketine kaza ile ilgili sigorta bilgilerini paylaşıyor. 100% benim sorumlu olduğum vb. Ekspertiz firması kapı ile ilgili kararını veriyor ve diyr ki 4278 TL masraf var.

    Sonra da 7 gün sürdüğü ile ilgili varsayımlarla rapor tutup günlük 110 TL'den 770 TL geçiriyor. Kendine de 237 TL ekspertiz ücreti alıyor avukattan. Bir de avukatın ödediği para transfer dekontu var. Ekspertiz tarihi 9 Ekim 2019. Yani kazadan tam 7 ay 20 gün sonra.

    ve bu avukat benim haberim olmadan kazadan 8 ay sonra bana ilamsız icra takibi başlattırıyor ve 1500 TL gibibir meblağ sokmaya çalışıyor.

    Neymiş müvekkili araçtan mahrum kalmış vs vs.

    Bu arada icra yollayan istanbul 24. icra müdürlüğü. Lan ben kazayı ankara da yaptım. Avukat da ekspertiz firması da istanbulda.

    Bir dümen dönüyor ama...

    Yarın ilk işim bu dokümanları taramak olacak. İcra Müdürlüğüne itiraz edeceğim. Bu konuda hukuksal olarak başka ne yapmam lazım. Bu ne ya, ticari araç değil çarptığım benim gibi binek. Hayır açıp sövesim geldi şu işe.




  • Önce yetkiye itiraz edin
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz değer kaybı vs sigortanizdan alınmalı sizden değil. Araç sahibi İstanbul'da ise oradan başvurabilir sadece kaza yeri yetkili değildir
  • Arkadaşlar birincisi icra müdürlüğünün böyle bir yetkisi var mı? Davacı önce dava açması gerekmiyor mu?

    E o zaman her türlü maddi hasarlı kazada suçsuz olan suçlu olana icra yollasın var mı öyle memleket yahu!

    Bahsettiğim şey de değer kaybı değil

    Araç Mahrumiyeti İcra Takibi

    Araç mahrumiyet bedeli imiş.

    Bu ne saçma bir sistemdir?!




  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Yani istanbul ne alaka di mi? Ankara'da yaşanan bir kaza istanbulda nasıl icralık olabiliyor.

    bir de nasıl oluyor da dava açılmadan, bana bildirim gelmeden "AL ÖDE" deniyor.
  • İcra dairelerinin işleyiş biçimi ve kanuni yapısı çok bozuk, ben size istesem elimde hiçbir kıymetli evrak olmadan icra takibi baslatabilirim, vergiye tabi olmam yeterli.
  • Konu ilginç takipteyim.

    Böyle bir şey talep edilebiliyorsa ben de işlem başlatayım. Şubat ayında %100 karşı tarafın suçlu olduğu bir kazada 19 gün araçsız kaldım. Buradaki süre biraz da servisin işgüzarlığı.

    Karşı tarafın kaskosu yok muydu? Varsa işlemi kendi kaskosundan başlattıysa zaten ikame araç almış olması lazım.

    Kaskosu yoksa ikame araç alamadıysa bu şekilde bir yaptırım olması BENCE olması gereken şey. Hatta işlem avukatlara icra dairelerine düşmeden trafik sigortaları da %100 hatalı olunması durumunda karşı tarafa ikame araç vermeli. Sonuçta karşı tarafta bir mağduriyet yaratıyor bu kaza. Mağdurun hayatının olağan akışını bozmayacak şekilde ikame araç verilerek bunun suçlu taraftan karşılanması lazım. Ben neden hiç suçumun olmadı bir kazada 5 gün 10 gün hatta 19 gün araçsız kalıyorum? Bunun %100 suçlu taraftan tazmin edilmesi lazım.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda suçlu olana tamam charge etsin. Ancak sigorta ve kasko burada suçlu olanı koruyacağı yerde korumuyor. Bu bedelin sigorta şirketinden tazmin edilmesi lazım.

    Ayrıca bununla alakalı ilamsız icra takibi başlatılması tuhaf bir durum. Bari dava açsın. Ancak dava açarsa elindeki belgeleri dava dosyasına koyması gerekecek.

    Kaskosunda velev ki ikame araç teminatı yok. Hadi gitti araç kiraladı, koy faturasını. ha taksi ile mi gitti koy belgesini. Ama haberim bile olmadan şak diye hem de kazadan 8 ay sonra bunu yapmasında ben art niyet ararım arkadaş. Bunu yapacağına beni arasaydı, mağdur oldum diye. Ben elimden geldiğince yardımcı olurdum.

    Bazı afedersiniz yavşak avukatların işgüzarlığı ve "Ödediği zaman kırışırız" demesi diye değerlendiriyorum. E her kazada o zaman herkes suçlu olana ilamsız icra yollasın. Var mı öyle bir dünya yahu!

    Araç Mahrumiyeti İcra Takibi

    Avukat 337 TL'yi de geçirmiş.




  • astegon kullanıcısına yanıt
    İcra müdürlüğü talebe bakar. İlamsız icra takibi için de evrak olması şart değil
  • astegon kullanıcısına yanıt
    İcra takibi için bildirim yapılmasına gerek yoktur. Ya tutarsa diye kendi oldukları yerden yapıyorlar, yetki itirazı gelmezse de devam ediyorlar
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Yetki neye göre belirleniyor? Yetki itirazı nedir?

    Bu arada ne saçma bir sistem. Ekspertizlik yapan bir arkadaşım anlattı, misal X kişisi 30 günlüğüne tatile gidiyor, Y kişisi de bunu ibliyor, TC kimlik no da elinde. Şak hemen bir avukata ilamsız icra yolluyor. Adam adresinde yok. Hooop borçlu. Bu kanun değişmeli. Rezalettir bu. Çeteleşmeler var.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli adresten ayrılmanın çaresi var. O iş söylediğiniz kadar basit değil. Yetki, farklı ihtimallere göre kanunca belirleniyor.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ama bu ilamsız icra takibi çeteleşmelere yol açmış anladığım kadarıyla.

    Ben itiraz dilekçemi hazırladım. İstanbul'a gönderilmek üzere Ankara'daki Nöbetçi icra müdürlüğüne vereceğim bugün - yarın.

    Tabi burada tuhaf durum da Ankara'da olan bir durum için istanbul'dan icra yollamak. Buna yetkisizlik isteyebilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Anladım hocam. Ama bu ilamsız icra takibi çeteleşmelere yol açmış anladığım kadarıyla.

    Ben itiraz dilekçemi hazırladım. İstanbul'a gönderilmek üzere Ankara'daki Nöbetçi icra müdürlüğüne vereceğim bugün - yarın.

    Tabi burada tuhaf durum da Ankara'da olan bir durum için istanbul'dan icra yollamak. Buna yetkisizlik isteyebilir miyim?
    zaten onun için yetki itirazı yapacaksınız. Takip ankarada açılmalıydı diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    zaten onun için yetki itirazı yapacaksınız. Takip ankarada açılmalıydı diye

    Alıntıları Göster
    Hocam aynen öyle zaten dilekçemde de belirttim.

    Tabi bomba gelişmeler oldu. Sizlere de aktarayım. Davacı kişi kendi sigorta şirketinden 6 gün ikame araç kullanmış.

    Bunu off-the-record öğrendim. Kayıtlarda da var. Şimdi yine el altından faturasına erişmeye çalışıyorum tanıdıklar vasıtası ile. Dava açması durumunda rezil kepaze ederim muhtemelen.

    Bu benim elimde hayvan gibi koz oldu. Araç mahrumiyeti yaşanmış değiş kısacası. Ben bir itiraz edeyim. Ondan sonra da hem suç duyurusunda bulunacağım vekalet verdiği avukat'a, hem de hazine bakanlığına ekspertiz firması ile ilgili suç duyurusu, hem de maddi-manevi tazminat davası açacağım.

    Bu gelişmeler ışığında avukat arkadaşım da sen bir itiraz et , karşı itiraz gelip dava açılma durumu olduğunda seyreyle cümbüşü dedi.




    Edit: Bugün itiraz dilekçemi bulunduğum ildeki icra müdürlüğünden muhabere yolu ile gönderdim. Bana da evrak verdiler gönderildiğine dair.

    Gelişmeler oldukça paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 24 Ekim 2019; 16:2:50 >




  • Hocam son gelişmeler nedir, merak ediyorum, ne yaptınız. Bana da benzer bir kağıt geldi tam 9 ay sonra. Kaza yeri ve araçlar Ankara'da kayıtlı gönderen büro ve mahkeme İstanbul. Neler dönüyor.
  • mogutcu kullanıcısına yanıt
    Hocam itiraz ettim. Dava açılmadı tabi. E devletten her gün bakıyorum canım sıkıldıkça. Itiraz etmeyi unutmayın 7 gün içerisinde. Ilinizdeki nöbetçi icra memurluğuna gitmeniz yeter

    Avukatların geçim kaynağı bu olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 11 Ocak 2020; 18:12:24 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben de yarın hemen itiraz edeyim o zaman. İtiraz dilekçesinde dikkat etmem gereken bişey var mıdır, yoksa orada yardımcı olurlar mı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.