Şimdi Ara

Araç Kredilerini Durdurun! 5 Kişi Aradı, Yalvardı Vermedim, Yarın da Fiyatı Arttırıyorum! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
22.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam iyi de bu soyledigin sey baska bir olay. Sen hukumetin ekonomik stratejisini elestiriyorsun komple.
    Bu evle araba ile bitmiyor baska bir sey bahsettigin. Bunun en ufak parcasini alip ben araba alamiyorum kredi verilmesin seklinde haykirinca farkli anlasiliyor.

    BAstan kendin alamadigini hic karistirmasaydin, fiyatlarin yuksekligini karistirmasaydin deseydin ki kredi kullanimi insanlari borclanmaya itiyor ulkenin ekonomisinin ihtiyaci olan birikim deseydin o zaman farkli bir sekilde konusurduk. Ama senin acitigin konu o diildi baska sekilde yazmissin ilk mesajinda. Donup bir daha oku istersen.

    Nato kafa nato mermer lafina cevap vermiyorum ama uslup buysa hos degil.

    Bak ben dogru yanlis demiyorum ama sen hukumetin neden kredi faizini dusurdugunu anlayamamissin. Ekonomi yavaslamasin diye bir tesvik bu. Insanlari harcamaya itiyor, ki zaten amaci da bu. Bir cok ulkede boyle seyler yapiliyor. Amerika da yapiyor benzer seyler. Amac ekonomide ki herkes bir sure daha kazanmaya devam etsin. Senin dedigin gibi herkes birikim yapmaya yonelse parayi harcamasa ne olur? Araba satilmaz, bayi batar, uretim azalir, isci cikartilir vs. Hukumetin amaci bunlar olmasin diye talebi canli tutmak. Ha dersen ki ikinci ele verilmeseydi o zaman. Oyle olmuyor iste cunku adam arabasini satacakki gidip sifir araba alacak. Satamazsa yenisini de almaz. O yuzden hem ikinci el hem sifir da tesvik yapildi. Uzun donemde ama dogru ama yanlis goruruz. Ama su andaki ekonomik strateji bu. Tum dunya da ayni stratejisiyi kullaniyor harcamayi tesvik ediyor, bu donemi gecirmek icin.

    Yine insanlar birikim yapicam diye tatile gitmese ne olur? yine insanlar birikim yapicam diye disarida yemek yemezse ne olur. Bunlarin hepsi benzer ornekler. Su anda amaclanan her haneye para girmeye devam etsin ama o para elde tutulmasin ekonomiye geri girsin. Amac bu. Dedigim gibi bu stratejinin yanlisligini konusacaksak konusalim (duzgun bir dil ile saygi cercevesinde) ama sadece ucundan bir dalini alip araba fiyatlari cok yuksek kardes, ben araba alamiyorum sebebi de krediler diye konuya girersen konu baska noktaya gider.

    Alıntıları Göster
    Keynes mezarında parende atar şu yazdıklarını okusa, cevap vermeden bloklamam lazımdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bloklayinca ne oluyor hocam. Benim dusuncem dogru baskasinin fikrine kapaliyim demek. Hayatta basarilar bu at gozlukleriyle.
    En azindan okuyanlar faydalanir.

    Devlet bilerek yapiyor sen diyorsunki devlet ceki duzen versin.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Hocam gayet güzel yazmışsın, durumun özetini açıklamışsın gayet güzel bir dille, ama karşındaki maalesef algı olarak kendini kapatmış sadece kabalaşıyor. Ayıp yani o yazıya verdiği cevaplar, zaten herkese aynı kaba üslupla cevap vermiş, kendi istediği birşey var dediğin gibi araba alacak alamıyor , alamadıkça etrafa saldırıyor. Yoksa verilen krediler enflasyona tavan yaptırmış umrunda değil, tek derdi araba. Kendini de iyi niyetli gibi göstermeye çalışsa da şu tutumundan dolayı o da şüpheli. Ekonominin durumundan da bihaber yazdıklarına bakılırsa. Yoksa benim de hatrı sayılır bir tasarrufum var, ben neden yaygara yapmıyorum. Bir de link koymuş şikayet için konu başına , daha farkında değil kimi kime şikayet ettiğinin. Bu gibi insanlara cevap vermek bile boşa zaman kaybı, uğraşmayın, boşverin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 30 Haziran 2020; 21:51:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murmuro M kullanıcısına yanıt
    Dogru diyorsun hocam.
    Tesekkur ederim okudugunuz ve cevap verdiginiz icin.

    Hocam zaten tasarrufunuzu dogru yerlerde tutuyorsaniz enflasyondan ya da fiyat artislarindan tasarrufu olanlar zarar gormez hatta kriz zamanlarinda tasarrufu olanlar kar bile edebilir.
  • murmuro M kullanıcısına yanıt
    Bu @Hemican ın kaç hesabı var? Bilen varsa tek tek uğraşmak istemiyorum toptan blok atacağım. Alsatcı ya da karaborsa galericisi, laf yedikçe diğer hesaplarıyla geliyor. Bir de Muro diye nick almış (!) Bu seviyeyle oturup hangi meseleyi tartışacağım? Git kahveler falan açık orada seviyendeki insanlarla konuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperlp -- 30 Haziran 2020; 22:0:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperlp, sen asıl seviyeni ortaya koymuşsun insanlara verdiğin cevaplarla, ne aynı kişisi, bakmadın mı profile kaç senesinde yapmışım bu profili, adamın işi yoktu sırf senin için yıllar öncesinden fake hesap mı açtı. Yazık ya, gerçekten bu zeka seviyesinde insanlarla birlikte yaşamak zorundayız...
    Bu esnada çok merak ediyorsan araştır beni, ismim Murat Yanmaz, mesleğim pilotluk maalesef bunu da bilemedin yani. Pegasus genel müdürlüğü ara sor yarın sizde bu isimde bir kaptan var mı diye, cevabı alırsın , sen bu kafayla onu da anlayamazsın ama ne diyeyim ya senle muhatap olmaya gerek yoktu bak o konuda haklısın seviyemi düşürdüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloklamissin ama hala @hemican diye cevap yazion.
    Tek hesabım var o da bu.

    Arkadaşın dediğini gibi seviyeni belli etmişsin etmeye de devam ediyorsun. Ne diyim ki. Karşıt görüşlere kapaliysan foruma yazcana ayna karşısında konuş daha mantıklı bence.

    Konuda yazdıkların da fake hesap demen de aynı mantığın ürünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 1 Temmuz 2020; 0:8:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80'li yıllarda tüp, yağ stoklayıp ürünleri karaborsa da fahiş fiyatlara satanlar vardı. şimdi benzeri otomobil piyasasında var.2. el araç fiyatlarının sıfırı geçtiği dünyada ki tek ülke T.C dir... Güneydoğu illerinden birisinde bir kişinin 200(ikiyüz) adet passat tdi-dsg-highline aldığını duydum.Düşünsenize 200tane sıfır araç almış piyasa rakamlarını istediği gibi belirler. peuget 2008 yok satıyor çünkü; galerici vs toptan alımlar yapıyor.Sonra sıfır araçtan pahallıya satıyor AMA satıyor.İnsanımız sabırsız kimse 2-3 ay beklemek istemiyor.bayi dünden razı; pazarlıksız liste fiyatına, hediyesiz toptan şekilde araçları satıyor.Bir sene önce 144'e sıfır aldığım araç 244 olmuş(içindeki donanım azaltılmış.mesela anahtarsız çalıştırmayı çıkarmışlar). 2. eli 200 civarı malum sitede satışa çıkmış. İnşallah tansu çiller dönemindekinden daha kötü bir duruma düşmeyiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan2324 -- 1 Temmuz 2020; 11:52:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    Orada ekonomik zorluktan bahseden belaruslu arkadasim vardi. Dogru mu

    Alıntıları Göster
    Kardeş esasında ekonomik zorluk olmayan ülkemi var? Sana şöyle söyleyeyim, ben ev kirası vermiyorum 1000 usd yaklaşık gelirim var rahatlıkla glk mercedes e biniyorum. Tek problem sebze çok pahalı, alkol sigara et vs bizden çok çok ucuz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.