Şimdi Ara

Araç kiralayacağım, şüphelerim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,


    1 günlüğüne araç kiralamak istiyorum,


    resmi olmayan (garenta, budget, avis gibi değil) ama yolcu 360'da karşıma çıkan x firmasının websitesinden kiralamayı düşünüyorum, fiyatı 180 tl dizel egea, ek olarak süper mini onarım (2500tlye kadar olan hasarlarda sorumluluğu ortadan kaldırır ifadesi yer alıyor) satın almayı düşünüyorum.


    firmayı googlea yazıp şikayetvar'da incelediğimde sorun yaşayan olmuş, sorunu çözülüp kaldırılan şikayetler olmuş.

    Bu sorunlardan birisi, araçta sigara yanığı olması sebebiyle 1300 tl para çekilmiş karttan


    diğer bir sorun, camda çok küçük bir çatlak oluşmuş, onda da bir miktar para çekilmiş. adam alırken fark etmedim diyor fakat firmanın cevabı 'bu gibi durumlar dolayısıyla güvence paketi almanızı tavsiye ediyoruz' olmuş



    sizce daha fazla verip resmi bir yerden mi bakmam mantıklı olur yoksa bu güvence paketiyle kurumsal güveninde bir yaklaşım sergilerler mi?








  • Şüpheli olduğunuz yerden kiralamayın. Aracı teslim alırken detaylı video çekerseniz kafanız daha rahat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdiven altı firmaları eleyin. Biz büyük firmalardan bile alırken içimiz cız ediyor. Mutlaka mini onarım ve cam lastik far vs sigortası alıyoruz. 3 5 den kaçıp başınıza bela almayınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha kurumsaldan kirala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsaldan şaşmayın. Aracı teslim alırken çiziğini göçüğünü teslim formuna işaretletin. Hatta alırken videosunu çekin. 100-200 lira için küçük mafyacıklarla uğraşmaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal her zaman iyidir. Alırken fotoğraf çekin sağını solunu - korkulacak bir şey yok. Herkes araç kiralıyor..!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurumsaldan şaşma canını boşa sıkma.

  • Garentadan kiraladım farklı bir yer ile çalışmam söz konusu değil, öyle kasap öyle kurnaz adamlarla dolu ki anlatamam. Kurumsal olarak uzun yola çıkarken araç kiralamam gerekiyor bu yüzden çok firma denedim ama garenta en iyisi bana göre kuruşu kuruşuna para yatırılıyor, çekiliyor, her şey belgeli, soru işareti yok.

  • Daha kurumsal yerlerin doğrudan kendi sitelerinden araçları kiralamanızı tavsiye ederim.


    yolcu360, skyscanner gibi aracı kurumların sistemleri entegre değilse rezervasyon düşmeyebiliyor veya geç düşünüyor. Fiyatlandırma firmaya uygun değilse iptal edebiliyor veya rezervasyon yaptığınız araç grubu aslında var olmayan bir grup olabiliyor. Özetle kurumsal firmanın kendi sitesinden yapmak daha mantıklı ve başınız ağrımaz.


    Hasar muafiyet olayları firmadan firmaya ve o firmanın kasko şirketleriyle anlaşmasına göre değişiyor.


    Her rent a car kaskosunda bir miktar muafiyet bedeli bulunur. Araç bedelinin %1 ile %5'i arasında değişen oranlarda kasko ödeme yapmayacağı için kiralama şirketleri de ek sigorta bedeli talep edip bu farkı kapatmak ister.


    Aynı şekilde bazı kasko şirketleri de kiralık araçlarda lastik, cam, far hasarlarını tek başına hasar olarak ödemeyi kabul etmez. Bu parçalarda kiracı kaynaklı bir problem olduğunda ek sigorta da alınmamışsa hasar size yansıtılır.


    Camda küçük veya büyük çatlak oluşması veya aracın koltuğunu sigara veya başka yöntemlerle yanması aracın hasar aldığı gerçeğini değiştirmeyeceğinden aracı teslim almadan önce tavanından, tabanına ( gerekirse altına eğilip bakın ) iç aksamına, bagaj içine vb. detaylıca inceleyip gördüğünüz olumsuzlukları daha imza atmadan önce fotoğraf veya videoya çekmenizi tavsiye ederim.





  • Açılın kiralamacıların kabusu geldi

    Uzman olarak görüş bildirdiğim 28 davaya katıldım. Bunların 1 tanesi hariç hepsi merdiven altı olarak belirttiğimiz firmalardı.

    Araç kiralarken dikkat edeceğiniz hususlar 2 ana başlıkta toplanmakta.

    1) Avis , Zeplin vb büyük firmalardan kiralayacağınız araçları mobil uygulama veya internet sitesi üzerinden, dikkatlice okuyarak ve hasar teminatı ekleterek(muafiyetsiz olsun yoksa belirli bir miktarın atlını siz ödersiniz) kiralamanız sizin için en iyisi olur. Kimseye güvenmeden siz okuyarak işlem yapınız lütfen.

    2) Merdiven altı olarak belirttiğimiz kimi dürüst kimi problemli esnaf arkadaşlardan kiralarken 'abi her şey dahil' fulll abi fulll gibi cümlelere inanmıyoruz. Çünkü filo kaskoları daha pahalı çıktığı için genelde yaptırmıyorlar ve sözleşmelerine bir şekilde ekletip size fark ettirmeden devam ediyorlar. Burada yapacağınız en güzel şey araç kiralamak istiyorum diyip sözleşmelerini alıp okumanız. Dikkat edeceğiniz noktalar sigorta, kasko ve hasar başlıkları.
    Bazıları senet alıyor, ben vermeme taraftarıyım. Sözleşmede bir şekilde yol bulup hasar sonrası sizden isteyebiliyorlar.

    Şikayetvar gibi sitelerde hepimiz problemlerimizi dile getiriyoruz. Ancak belki 10 katı olumlu yorumu göremiyoruz. Kurumsal firmalardan alacağınız araçlardaki arıza gibi durumları hızlıca çözdürebilirsiniz bunu da dikkate almanız gerekiyor.




  • Kurumsallar bile bazen bazı şeyleri çakmaya çalışırken, merdivenaltı veya çok bilinmeyen firmalardan bu tip hizmetleri almak bence her zaman riskli.


    Garenta demiş mesela arkadaş yukarıda, sahibi olduğu MOOV uygulamasında adam kontağı kapatınca her şeyi kapanan Renault Megane'ı "farları açık bırakmışsınız akü bitmiş" diyerek, aküsünü son kullanan kişiye fatura etmiş 700 TL  Buralarda rezalet başlığı vardı, sonra ne oldu tam bilmiyorum gerçi ama...


    MOOV'dan Megane ve Clio kiraladım 2'şer sefer, gerçekten de kontağı kapatıp çıkınca her şey kapanıyor, far açık bırakmak söz konusu değil gibi  


    MOOV'da mesela 2 sefer denk geldim, birinde ispark'tan arabayı alıyorum, arabaları düzenleyen eleman "abi bunu al daha servisten yeni geldi" falan dedi laf arasında şakayla karışık, diğer arabayı sordum "bu daha hazır değil" dedi. İyi dedim başlattım mevcut olanı, benzini azdı bilerek aldım ama herifler sıfırlamış tamamen, 1-2km uzaktaki benzinliğe korkarak gittim. Kiralamayı başlattım, "abi keşke bunu alsaydın" diyor bi de dalga geçer gibi. E dedim hazır değil dedin, kiraladıktan sonra mı söylüyorsun, sırıtıyor salak. İstanbul havalimanına direksiyonu yamuk şekilde tutarak, her gaza basışta sağa çekerek gittim Clio ile. Aptal herife iyi sövdüm.


    Havalimanında başka bi Clio kiralıyorum, hangisi düzgün dedim, bak gelirken böyle böyle oldu araba berbattı, abi bu düzgün dedi, iyi dedim, hasarları çekiyorum, "bişey yok abi bunda hasarlar işaretli" diyor. Ya tamam da sana ne ben hallediyorum, sana niye inanayım  Neyse sağ ayna camı kırık-çatlak olması haricinde çok daha düzgün bi arabaydı.


    Düşünün bu adamlar bile üçkağıtçı galerici gibi... Güya kurumsal falanlar. Arabaların hali de bu.





  • Kurumsal olmayan yerleri, (özellikle büyükşehirde ve tanımadığınız firmaları ) tercih etmeyin. Biraz fazla verip kurumsal tercih edin

  • Sürekli garenta ile çalışıyorum normalde. Bir gün indirim geldi yolcu360 dan 3 günlük araç kiralamam lazımdı fiyatı inanılmaz cazipti , ilk kez farklı bir yerden kiralayayım dedim demez olaydım. Hava alanına gittim araç firması araç kiralamak için fransadan onay gelmesi lazım dedi. Ne alaka dedim fransa kullandıkları bir sistem varmış fransadan onay geliyormuş falan filan. 30 dk sürdü onay gelmesi. Sonrası daha beter. Hava alanı vergisi varmış araç burda yattığı için vergisini biz ödüyormuşuz saçmalığın daniskası . Başlarım yapacağınız işe dedim yan tarfta garentaya girdim aracımı aldım çıktım 15 dk sürdü. Kısacası yolcu360 dan uzak durun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.