Şimdi Ara

ARAÇ KAZA KASKO PERT İŞLEMLERİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
15.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle geçmiş olsun ALLAH ölümlü kaza vermesin. Bu yazıyı okuyan ve tatbik eden sürücüler bundan sonraki hayatlarında daha profesyonel yaşayacaklar ve bilgilerini paylaşıp insanlara yardımcı olacakları kesindir. Öncelikle şu maddeleri uygulayın
    1- Araç kasko ve sigorta poliçenizi iyice okuyun eğer ilk kez okuyacaksanız çok şaşıracaksınız birçok maddeye
    2- Aracınızın kitapçığından size verilen hasar ve yol yardım kartlarındaki telefonları telinize kayıt edin.
    3- Polis 155 ve ambulans numaralarını telinize kayıt yapın çünkü kaza anında şaşkın olacaksınız hiçbir no aklınıza gelmeyebilir.
    4- Özellikle bizim ülke gibi trafik konularında son derece cahil birçok ülkenin kaza videolarını mutlaka seyrediniz ayrıca cahil yayalarında saçma hareketlerde olacağını saptayınız örneğin kadınların çocuklarını yok tarafından yürütmesi gibi...
    5- Aracınızı çok iyi tanıyın her yerini keşfedin uzun yola her çıktığınızda arada müziği kapatın ve motor sesini araç sesini 10 dk mutlaka dinleyin eğer ki sesler de değişiklik var ise sorun çıktığını veya çıkacağını hissedeceksiniz.
    6- Araba kullanmak ve bakımı bellidir kafanızdan uydurma maceralar aramayınız çünkü düşük motorlu bir araçla sol şeritte hız yaptığını sanmak ya da seyir etmek ya da arkadaki gelen hızlı bir arabanın motor gücünü mesafe gücünü hesap etmemek çok büyük bir hatadır hatta her aracın tren mesafe duruşu bile farklıdır bir şahin doğanla lüx bir aracı kısa mesafede takip etmek cahilce bir anlayıştır. Bu nedenle aracınızı tanıyın aynı zamanda kamyon motorsiklet otobüs ve benzeri birçok taşıtlarında hareket tarzları seyir tarzlarını biliniz. Örneğin virajda bir tır sollamaya kalkmak ya da karşılaşırken aynı anda viraja girmeye çalışmak aracınızın bir yerlere uçması demektir gibi.
    7- Aracınızda yaz kış bardaklığında mutlaka su bulundurun 1 pet su kalp krizine bile son verebilir.
    8- Bir zahmet şu verilen sağlık çantasını açınız kontrol ediniz reflektör çekme halatı yangın söndürme nasıl ne işe yarar nasıl işler öğreniniz.
    9- Asla aracı alkollü kullanmayınız hatta sigara da içmeyiniz.
    Not.. daha çok var sorusu olana yanıtlarım asıl mevzuya gelelim..
    Kaza yaptığınız esnada soğuk kanlı olunuz şu bahsettiğim sudan bi içiniz hasarı karşı hasarı gözden geçirin boş yaygara yapmayın. eğer ki yaralı var ise hemen şu telindeki
    ambulansı arayınız. Peşinden hemen polisi arayınız polisi 3 dk arayla arayınız yaralı olduğunu da belirtin ya da karşı yaygaracı bir tipse kavga çıktı deyiniz. İşe yaramaz eş dost çağırmaya kalkmayın ya da herkesi aramayın telefonunuz boşa meraklılar tarafından zırt pırt meşgul edilecektir. Tavsiyem işinize yarar aklı başında tek adamı çağırın elinizde telefonla boş boş ona buna meram anlatmayın. Etrafta meraklı bilirkişi kesilen yaylar olacaktır sözde yardımcı olan hiçbirine kulak asmayın ve dinlemeyin. Bu kısımda pert olacak araçlar için daha çok bahsedeceğim diğerlerin çözümü aynı sıralı gider ama çözümü daha çabuk olur.
    Telinizde bulunan araç hasar telini arayınız başınıza akbaba gibi çeşitli korsan yol yardımlar gelecek sakın kanmayınız bunlara ücret ödersiniz kasko öder diyecekler bazı kaskolar bir kısmını öder bazıları hiç ödemez bu nedenle ya kaskonuzun ya da araç marka yol yardımdan başkasını çağırmayın.
    ÖNEMLİ: Araçların plaka görülecek şekilde çeşitli açılardan çok sayıda foto çekin uzaktan da foto çekin yolu gören
    Araçta etrafa dağılan parçaları plaka v.s gibi mutlaka kontrol edin ve aracın içine bir yere koyun çekiciyle gitsin ruhsatı ve benzeri özel eşyaları yanınıza alınız. Polis gelince olayı net ve aleni doğru anlatın polisi kandıramazsınız onlar sizin kaza gibi binlercesini görmüştür bir bakışta anlarlar uyanıklık yapmaya kalkmayın.
    Sizde de farketmezsiniz ama bir hasar kanama v.s birşey olabilir bu nedenle şu akıllı yakınınız işlem bitene kadar yanınızdan ayrılmasın.
    Araç çekiciniz geldiği anda direk servise götürün kapalı bile olsa bekçisi vardır sizden teslim alacaktır abuk subuk yerlere çektirmeyin arabayı. Bu esnada servis yol yardım merkez müşteri hizmetlerine haber verin.
    Sabah servise gidin gözünüze en canlı görünen aktif hasar elemanına yanaşın çünkü çok lazım olacak çaylak sa size 1 haftaya patlar. Bu elemanın ismi telini alın birkaç kez görüşmeniz gerekecek unutmadan aracı bıraktım gerisini onlar halletsin diyen zihniyetler aylarca pert işlemi sürer şaşkın tavuk gibi beklerler.
    polis raporu o gün bağlı olan karakoldan çıkar hemen alın teslim edin expertiz ne zaman gelecek numaralarını alınız bizzat siz arayınız servisteki eleman lakayt olabilir ya da takip etmez size bilgi verecektir kasko şubesindeki şahıslar bu şube bağlı olduğunuz ildedir merkez değil ona göre hareket edin.
    Servisten hasar tespit meblağını mutlaka öğrenin hemen çıkarması için zorlayın eğer ki pert için uygunsa yani 100 binlik araçta 70 bini geçmişse size zaten söyleyecekler bu araç pert diye ve maceramız başlayacak.
    ÖNEMLİ: Eğer ki polis raporunda alkollü isen bir kuruş kimseden alamazsın boşa kürek sallamayınız mahkeme falan ne yaparsan yap bütün cezalar herşey haklı olsan da size aynen geçirilir.
    Servis araç pert demişse biliniz ki exper de aynı görüştedir ama siz şubedeki asıl müdürüyle iyi bir iletişime girin sizin bilinçli olduğunuzu hissetsin eğer cahil ve konuya yabancı saf olduğun anlaşılır ise vay haline onların diyeyim.
    Bu şube raporu merkeze gönderecek artık merkezi yani istanbul arayacaksınız sürekli arayın geldimi ne oldu durmadan sorun çünkü konu içinde iseniz sizden gizli dolaplar dönmeyecektir elbette bu arada sizde takipçi olarak bu konuda uzman olacaksınız.
    Size diyecekler ki yeni araç mı parası mı siz parası deyiniz eğer ki araç bir yaşından küçük bir vakitte kaza yaptınız ise mesela 7 aylıkken siz KAZA YAPTIĞINIZ TARİHTEKİ ARAÇ FİYATI KAÇ LİRA İSE ONU ALACAKSINIZ BUNU DA ŞUBEDEN BAŞLAYARAK BİLDİĞİNİZİ BELİRTİN POLİÇEDE YAZAR O MADDEYİ MUTLAKA GÖRDÜĞÜNÜZÜ BELİRTİN.
    Artık kaskoda yazan miktar değil aracın son satış bedeli sizi ilgilendirir bu dediğim araç 1 yaşın altında ise eğer üstünde ise kaskodaki miktarı alırsınız.
    Araca sonradan eğlence paketi tv teyp v.s bir şeyler taktırdınız ise VE BUNLARI FATURAYLA BELİRTMEMİŞ İSENİZ POLİÇEDE PARA ORJİNAL MİKTARI KADAR KESİNTİYE UĞRAR.
    Sonrasında hasarlı aracı alacak olan şirketin sizi arayacağını söylecekler beklemeyin siz arayın yanınızda faks pc okuyucu şarttır her yapılan evrakın ve işlemin e mailden hesabınıza isteyin gönderirler bunları dosya halinde pcnizde saklayınız.
    Orayı arayınca sizden evraklar istenecek çekme belgeli ruhsat vekalet plaka yedek anahtar v.s
    Siz hiç uğraşmayın açıkça deyiniz ki bunları siz alıyormuşsunuz yardımcı olun ben isminize kargo ile göndereyim.,
    Sizden az bir para isteyecek 200 tl civarı hemen yollayın evraklar tamamlayıp ruhsat içine de parayı sıkıştırın..
    Gönderiniz ulaştığı anda 1 gün içinde hemen çıkarıyorlar hızlılar bu konuda ama evrakım geldi mi ulaştı mı diye ilgilenin. Bu evrakları gönderdiğiniz şahıs ta bitiyor iş bunu bilin.
    Sizin evraklar tamam gönderdim merkeze deyince artık para aşamasına geleceksiniz gönderdiğiniz iban numarası falan hepsi işleme girecek bu arada bankayla da temasa geçiniz hatta bilgileri bankadan gönderiniz.
    Onlar hurda aracı kendileri alırlar artık siz çekme belgeli ruhsat ve satış sözleşmesi gibi evrakların tamamını o şirketten e mail olarak isteyin hemen gönderirler. Araç işte belli bir miktara satılmıştır oraya. Ama sizde de bulunsun.
    BÜTÜN KAMU EVRAKLARINIZI 10 YIL SAKLAYIN trafik ceza makbuzları v.s alayını saklayın beni dinleyin lazım olur bir gün.
    Sonrasında uyanık kasko merkezi aradığınızda evrak gelmemiş bilmem ne yalanları duyabilirsiniz hem bankadan hem o şirketten hangi saatte gönderildiğini söylerseniz tavrı olumlu değişecektir hatta size e mail olarak gelecek ya hemen ayrıca side gönderiniz.
    Eğer araç kredili ise önce kredi kapama miktarı gönderirler burada dikkat edilmesi gereken banka size o günkü miktar yazısını verecek siz bu işlemi bankayıda öne sürerek ve oradan faks ve e mail atarak acilliğini sağlayınız.
    Size her salı veya haftanın tek gününde bir gün ödemeler yapılır diyecekler siz o günden evvel davranın.
    İlk para geldiğinde oyalanmayın hemen kapatın krediyi bu esnada banka müşteri temsilcisinin araç üzerindeki rehini kaldırmasını sağlayın.. ARAÇ KREDİLİ İSE BU İŞLEM YUKARIDAKİ SATIŞTAN EVVEL YAPILIR ÖNEMLİ KREDİLİ DEĞİL İSE ZATEN DİREK PARA GELECEKTİR.
    Siz bu esnada bankadan poliçe kasko iptal işlemlerini yapınız hesabınıza bakiyeleri isteyiniz.
    GELELİM BU KISIMDAKİ EN ÖNEMLİ YERE BANKADA UZMAN BİR MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ LAZIM BİZE HEPSİ BİLMEZ ARAÇ TRİMER DENEN BİR YERDEN DÜŞMESİ LAZIMDIR GEREKİRSE MÜDÜRLE KONUŞUN KASKO ŞUBEDEKİ YA DA POLİÇE İŞLEMLERİNİ YAPAN ELEMANA DANIŞIRLARSA ONLAR GÖSTERECEKTİR.
    ARAÇ kredili ise ikinci parası da geri kalan bakiye 1 hafta sonra gelir ve sayın sürücüler macera burada biter.
    VE İŞTE ARTIK UZMANSINIZ GEÇMİŞ OLSUN......







  • Teşekkürler.. Ama bir eleştirim olacak, siz mi karışık anlattınız yoksa konu mu çok karışık bilemedim.. Bir arkadaşın açtığı Gürcistan'dan araç getirme konusu kıvamında olmuş..
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    estağfurullah evet durum daha da karışık ALLAH kaza vermesin ufak kaza bile sorun maalesef hatta eklenecek çok şey var mesela kaza yerinde reflektörü hemen koymalısınız aracın 20 m kadar arkası ve önüne yoksa polis fırsat bu fırsat cezayı basar pert olan araç insan cenazesinden çok daha zor işlemleri ve paranızı alabilmek için bilinçli olmanız şart çünkü bu olaydan çok şirket ve insan nemalanıyor. Ben 30 yıllık şoförüm ve sıfır hata hiç suçlu kazam yoktur ama çevremde çocuklarımız ya da kardeşlerimize yardımcı olurum geçen 2 yıl evvel bir kardeşimin pert işlemini hallettim kredili 21 günde bitti ki bu rekor sayılır çünkü 6 ay işlemini halledemeyenler vardır bu yazıyı ben başına pert işlemi gelirde sıralı ve ivedi işlem yapmak isteyenler için koydum çünkü ben araştırmamda internette kapsamlı anlatan yoktu her kim ki ne yapayım şimdi derse hemen yol göstereceğim ALLAH sabır versin alışınca kolaylaşıyor lakin işi bilmezseniz birçok paranızda uçar gider araba işleri evet karışık maalesef istanbuldan sıfır diye aldığınız birçok araç pert olup tekrar piyasaya yenilenip çıkabilir bu büyük bir pazar olayı buyrun sorsun herkes yardımcı olurum..




  • Teşekkürler bilgiler için.Konu açılmışken sormak istiyorum.Kaskosu olan biri kazadan sonra tek tutanak mı dolduracak?Sigorta ve kasko için ayrı ayrı mı dolduruluyor?Doldurulan tutanağı kime vereceğiz?Kasko ve sigorta işleri nasıl ilerleyecek?İlk defa yeni aldığım aracıma kasko yaptırdım bu yüzden merak ediyorum.
  • Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    estağfurullah birşey değil..eğer polis çağırmadınız ise karşılıklı 2 nüsha hazırlanır 2 araçta karşılıklı verilir yani onun imzası sizde sizin imzanız karşıda olacak. fotoları çektikten sonra eğer hafif kaza ise serviste kaskoyu bulaştırmadan trafik sigortası ödeyecektir onlar söylerler birde olayda kusur da önemlidir eğer ki suç sizde ise öyle anlaşırsanız kasko her 2 aracı karşılar eğer ki polis çağırırsanız alınacak polis raporu ile servise gidilir orada haklı olup olmadığınıza bakılır ya kasko ya da trafik poliçenizle araç tamiri başlar. Kısacası sürücü olarak siz sadece yukarıda yazdığım gibi foto olay anındaki işlemleri yapın poliçe olaylarını servis 1 dakikada yönlendirir. siz her kazada kaskoyu kullanmayın trafik sigortası karşılar yoksa kasko yıllık ücretiniz artacaktır başka sorunuz olursa buyrun sorun kazasız belasız..
  • Teşekkür ederim hocam verdiğin bilgiler için.Cümleten hepimize kazasız belasız sürüşler.
  • Merhabalar. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler. 10.09.2017 tarihinde aracım evimin önünde park halindeyken saldırıya uğruyor. Exper ön rapor yazıyor gönderiyor. 03.10.2017 tarihinde aracım ihaleye çıkıyor 05.10.2017 tarihinde ihaleden dönüyor 06.10.2017 tarihinde araştırmacı geliyor ve bana rayiç bedel hesaplandığını , mağduriyetimin giderileceğini işlemin daha yazmayacağını söyledi ve 07.10.2017 tarihinde halk sigorta bana 10.10.2017 tarihinde mutabakat geleceğini sesli belirtti ama 09.10.2017 tarihinden beri aracımın hala araştırma ve rayiç bedel hesaplamasında olduğunu söylüyorlar. İşlemleri hızlandırmak için ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bangova B kullanıcısına yanıt
    Bende sigorta acentesi sahibiyim,

    sigorta acenteniz neden ilgilenmiyor hocam?
    mutabakatı imzaladınız mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 17 Ekim 2017; 23:29:39 >
  • Sigorta acentem hiç ilgilenmiyor. Tarafıma mutabakat geleceğini söyleyen halk sigorta şuan hala incelemede ve rayiç bedel hesaplamasında olduğunu söylüyor , araştırmacı hem incelemeyi bitirdiğini hemde rayiç bedelin zaten hesaplanmış olduğunu söyledi. Oyalandığımı düşünüyorum , ne yapmam gerekir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün mutabakat yollamış kasko acenteme , bugün ben kaskoyu aramasam öğrenemeyecektim. 117bin tl biçmişler 2016 1.16d joy sunroof Işık pkt. 51bin hasar var ve bu haliyle 75 e satılıyor ikisinin toplamı 126bin diye bende 126 bin istiyorum dedim ve itiraz maili attım. Acaba ne zaman değerlendirip dönüş yaparlar ve parayı almam ne kadar sürer ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bangova B kullanıcısına yanıt
    HASAR + SOVTAJ BEDELİ 126 bin TL yapıyor diye bu fiyatı talep edemezsiniz hocam, aracın rayiç bedeli piyasada ne ise onu talep edebilirsiniz, her halükarda aracın kasko bedelini aşamaz talep etttiğiniz rakam. Yani en fazla TSB tarafından belirlenen kasko değer bedeli ödenir.

    Mutabakatı imzalayıp gönderdikten 1 hafta içerisinde ödeme yapılır. Aracın işlemlerinde sorun çıkmazsa şayet.
    Hali hazırda çalıştığınız sigortacıyı bırakın bir daha onunla çalışmayın üstad.
    Vekalatname isteyecekler onu süresiz vermeyin, en fazla 3 aylık verin.
  • Ben 126 talep ettim ama yine de bir artık sağlayacaklardır sonra üzerine bir artış daha ister kabul ederim , vekaleti plaka belirtip onunla ilgili işlemler için versem olmaz mı ? Ayrıca çekme belgesini ben alıyım diyorum hem işlemleri yarım günde bitirirsem onlar bir tek satışını yapacaktır. Bu sayede işlem hızlanır çünkü onlara gönderirsem 4-8 günde işlemler bitecektir yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bangova B kullanıcısına yanıt
    Çekme belgesini sizin almanız bişey farketmez hocam, yine 1 haftayı bulur parayı almanız şirket 120 bin TL civarı ödenek ayıracak vs size. Parayı göndermesi 1 hafta sürer.

    Vekalet zaten umumi vekalet değil, sadece pert olan aracın satışı için, siz yinede en fazla 3 aylık vekalatname çıkartın hocam.
  • Herşey servisde experde bitiyor. Ayrıca en önemli maddeyi atlamışsınız Kasko firmanız iyi olacak mesela pazar günü kardeşim kaza yaptı kaza sonrası kaskodan kurtarıcıyı istedim kırmızı ışıkta bekler iken tır çarptı. Aracı kendi güvendğimiz yere (iş yerimize) çektim içerisindeki özel malzmelerimizi boşalttık n var ne yok aracın pert durumu vardı. Sabah geri kaskoyu aradım aracım dün çekilemedi ayrıca çekilecek serviside değiştirmek stiyorum aracımın şu yetkili servise çekilmesini istiyiroyorum dedim. Serviside gitmeden aradım servis boşmu diye. 15:30 da servise indirdim aracı 17:00 dsoya işlemleri bittiğinin meli 17:30 da ecper atandı ertesi gün incelendi çarşamba gününe aracın hasar miktarı aktarıldı. Perşembe exper ağır hasarı raporunu servise verdi.Şimdi kaskodan gelecek cevabı bekliyorum. 2016 ylındada bir kazam olmuştu servis yerim yok diye 5 gün aracımı içeri almamıştı almadığı içinde dosya acılmamıştı. Ve araya yılbaı tatili filan derken 40. gün paramı almıştım ama :)




  • merhaba aracımız yandı ve perte çıktı exper pert raporu verecek bu aşamadan sonra işlemi nasıl hızlandırabiliriz
  • Aracınızın pert olması durumunda sigorta şirketinden ödeme alabilmeniz için kazadan sonra 5 iş günü içinde bazı evrakları şirkete ulaştırmanız gerekir.

    Gerekli evraklar

    Eksper raporu,
    Sürücüye ait ehliyetin fotokopisi,
    Araç ruhsat fotokopisi,
    Sigorta poliçesi,
    Trafik kaza raporu,
    Aracın hasarlı halde iken çekilmiş fotoğrafları,
    Sürücünün alkol durumunu belirten rapor.

    Tüm sorularınızı 7/24 iletebilirsiniz!
  • Merhaba,
    Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler

    Benimde bir sorum olacak. 2 hafta kadar önce bir kaza yaptım. Süreç olarak bir gün sonra hasar dosyası açılıp kaskolu aracımın işlemleri başlatıldı. Devamında inceleyen eksper pert olarak iletti kasko şirketine. Kasko da pert firması aracılığıyla bana 33.000 teklif etti. Bir dilekçe yazıp itiraz ettim. 39.000 TL olarak belirttim. İkinci teklif 35.000 geldi itiraz ettim. Bu aşamada aradaki pert firması aynı mailin üzerinden kasko şirketine bu fiyat bizim için uygundur artışa gerek yoktur şeklinde dönüş yaptı. Kasko şirketi henüz bir yazılı dönüş yapmadı.
    Kasko şirketini aradım öğrendim ki pert işlemlerini bir anda onarım çevirmişler habersiz bir şekilde. (beni mi fiyata razı etmek için korkutuyorlar anlayamadım) En son pert işlemlerine devam edilmesini onarım yapılmamasını telefon ve yazılı olarak ilettim. Aradaki fark şu anda 4000 TL. Sizce bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlemeliyim

    Kasko şu aşamadan sonra onarıma benden onay almadan itirazıma rağmen devam edebilir mi?
    Pert işlemlerinde 35.000 üzerine çıkmazlarsa ki öyle görünüyor kabul edip devamında parayı tahsil etmem ardından Sigorta Tahkim Komisyonuna mı başvurmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KSiNeVeLLa

    Merhaba,
    Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler

    Benimde bir sorum olacak. 2 hafta kadar önce bir kaza yaptım. Süreç olarak bir gün sonra hasar dosyası açılıp kaskolu aracımın işlemleri başlatıldı. Devamında inceleyen eksper pert olarak iletti kasko şirketine. Kasko da pert firması aracılığıyla bana 33.000 teklif etti. Bir dilekçe yazıp itiraz ettim. 39.000 TL olarak belirttim. İkinci teklif 35.000 geldi itiraz ettim. Bu aşamada aradaki pert firması aynı mailin üzerinden kasko şirketine bu fiyat bizim için uygundur artışa gerek yoktur şeklinde dönüş yaptı. Kasko şirketi henüz bir yazılı dönüş yapmadı.
    Kasko şirketini aradım öğrendim ki pert işlemlerini bir anda onarım çevirmişler habersiz bir şekilde. (beni mi fiyata razı etmek için korkutuyorlar anlayamadım) En son pert işlemlerine devam edilmesini onarım yapılmamasını telefon ve yazılı olarak ilettim. Aradaki fark şu anda 4000 TL. Sizce bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlemeliyim

    Kasko şu aşamadan sonra onarıma benden onay almadan itirazıma rağmen devam edebilir mi?
    Pert işlemlerinde 35.000 üzerine çıkmazlarsa ki öyle görünüyor kabul edip devamında parayı tahsil etmem ardından Sigorta Tahkim Komisyonuna mı başvurmalıyım?
    Ne yaptiniz hocam bende de ayni durum var şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: schalke84

    Ne yaptiniz hocam bende de ayni durum var şu an

    Alıntıları Göster
    Ben son teklifi "haklarım saklı kalmak koşulu ile" kabul ettim. Ve parayı aldım. Devamında da tahkim'e başvurmayı düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSiNeVeLLa -- 28 Ocak 2020; 8:29:55 >
  • KSiNeVeLLa kullanıcısına yanıt
    HocAm arabanın ekspertizni aldınız mı? Değişecek parçlar ve işçilikler belli mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.