Şimdi Ara

Araç Kaskosu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
18.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Araç kaskosu ilk defa yaptırıcam 2000 TL civarı bir fiyat çıkıyor, bu normal midir? Bu fiyata trafik sigortası dahil mi oluyor? İnternetten yaptırmak mantıklı mı, tavsiyeniz var mı?

    İyi günler.



  • Ne şartlara sahip bir ülkede yaşadığımızı aklınızdan çıkarmayın ve ne olursa olsun kaskonuzu yaptırın. 22 bin liralık araca geçen sene 1500 bu sene 1200 liraya kasko yaptırdım. Aracın üstüne bina da yıkılır, altyapı yetersizliğinden sel de alır, zarar vermekten zevk alan biri gelir camı da kırar.

    15 yaş üstü aracınız varsa o yüzden teklif verilemiyor olabilir her şirket yapmıyor eski araca
    yaptır gitsin sadece kafa rahatlığı için bile değer. geçen çukura girdim rot kırıldı araba kaldı öylece, kasko olmasa çekici masrafı falan olacaktı. garaj çıkışında duvara sürttüm cepten 500 600 tutacak hasar bedavaya halloldu(kasko 200 arttı geçen yıla göre). kazaya karışınca tutanak sonucu beklemeden araç tamirine başlanması, ikame araç hizmeti, perte çıkması, çalınma, yangın düşününce kesinlikle yaptırmalı
    Kaskoyu sadece aracınızı tamir etmek için bir teminat olarak düşünmeyin.

    Bir kazada hastane masrafları, ölüm tazminatı gibi şeyleri de kapsar.

    En önemlisi de şu anda piyasa lüks araç dolu. (Gerçi lükse gerek yok en ucuz yeni araba 150 bin oldu.)

    Diyelim ki kaskonuz yok. Bir kazaya karıştınız ve suçlu sizsiniz. Çarptınız araç da 200-250 bin liralık bir araç olsun.

    Araçta 150 bin lira hasar olduğunu düşünelim (Pert olursa o civarda hasar çıkar.)

    Sizin trafik sigortanız 35 bin lirasını karşılayacak geriye kalan 115 bin lirayı cebinizden ödemek zorundasınız.

    Tabi bunun için de kasko yaptırırken Kaza Başına Hasar Ödeme teminatını 100000 hatta daha yüksek yaptırın. Sırf poliçe 50-100 lira az olsun diye sigortacılar bu teminatı 20 bin-50 bin yapıyor, bazı durumlarda yetmeyebilir. Ben geçen ay kasko yaptırdum bu teminat bende sınırsız yani karşı tarafın aracında ne kadar hasar olursa olsun ödeyecek kasko.
  • Fiyatlar konusunda pek bilgim yok ama ben yaptırma derim. Zaten bu devirde kimsede kaskodan araç falan yaptırmıyor dışardan sanayiden yaptırıyor. Kasko şirketlerine boşu boşuna bir dünya para vermeyin derim.
  • Yaş 25 ilk araçta 2000 kasko 1100 trafik çıktı. Anadolu sigorta poliçeye herşey dahil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 18 Şubat 2019; 14:20:59 >
  • Yaptır arkadaşım yaptır. Dinleme kimseyi paran varsa yaptır. Dengesiz adam çok biri gelir vurur sigortasi falan yoktur ya da sen kaza yaparsın ver 2.000 kafan rahat olur mutlaka yaptır
  • Ayrıca yaş 32 4.arac 1550 sombo japon
  • İlk araç toplam 3500 civarı geldi
  • ilk kaskonsa sigortam.net i ara aksigortanın tamamlayıcı kaskosundan fiyat al, birkaç sene bunla devam edip hasarsızlık indirim seviyen yükselince normal kaskoya geç
  • Daha önce iki aracım olmuştu sadece sigorta yaptırmıştım. Birini pert ettim 13 bin masrafı çıktı. Öyle bişey olmasından korkuyorum. Aslında şimdi o zamanlar ki gibi kullanmam ama yine de risk var tabi
  • Banada ilk kasko için sigortacim 2500,sigortam.net 2300 en uygun fiyat cikardi önceki aracimda kaskoya gerek duymuyordum.Fiyat araştirirken aklima generalali sigorta geldi.İnternetden 500 lira muafiyetli geniş kapsamli 1540 liraya 12 taksit kasko yaptirdim tavsiye ederim bir teklif alin bence.
    Trafik sigortasini 530 liraya yaptirmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLO_Tr -- 19 Şubat 2019; 14:14:9 >
  • SeLO_Tr kullanıcısına yanıt
    500 TL muafiyet nedir tam olarak?
  • Bir de arkadaşlar aracın eski sigortası 15 gün daha devam ediyor ya. Bu süreyi beklesem de 2 hafta sonra trafik sigortasını yaptırsam kar etmiş olur muyum? Başlama tarihi ve bitiş tarihi 2 hafta ileri atar mı? Yoksa zorunlu sigorta olduğu için aracı aldığım tarihe mi bakarlar?
  • Bir kaç hafta önce anadolu sigortadan yaptırdım. 2008 Model Honda jazz aracıma. Araç bu zamana kadar yetkili servis bakımlı olduğu için bende kasko yaptırırken yetkili servis olsun dedim 3500 TL çıktı, sonra 2300 TL'ye özel servis anlaşmalı kasko poliçesi kestirdim. 1100 TL'de trafik sigortası yaptırdım ayrıca. Yaşım 27, üzerime başka bir araç var 5 yıldır, fakat o araçtaki hasarsızlık indiriminden yeni aldığım aracımda faydalanamadım.

    Ayrıca internetten'de (sigortam.net, generali falan) yaptırabilirsiniz, internet üzerinden teklif alın, sonra onlar sizi arayıp 50-100TL daha indirim yapabiliyorlar.
  • emfore kullanıcısına yanıt
    Araç perte ciksa 500 lira kesilecek kasko değerinden,500 lira aşağisi masraflari karşilamiyor.Diyelimki 2000 liralik hasar aldik 1500 lirasini karsiliyor 500 lirasini sigortali veriyor.Mini onarim veya cam değişimine muafiyet uygulamiyorlar.
  • Internetten yaptirmayin.Tanidik bir sigortaci bulun isini iyi yapan.Yarin birgun bi olay olur muhattabiniz olsun.
  • yaptır gitsin sadece kafa rahatlığı için bile değer. geçen çukura girdim rot kırıldı araba kaldı öylece, kasko olmasa çekici masrafı falan olacaktı. garaj çıkışında duvara sürttüm cepten 500 600 tutacak hasar bedavaya halloldu(kasko 200 arttı geçen yıla göre). kazaya karışınca tutanak sonucu beklemeden araç tamirine başlanması, ikame araç hizmeti, perte çıkması, çalınma, yangın düşününce kesinlikle yaptırmalı
  • Sigortam.net den bakıyordum sonra kapattım. Onlar aradılar bakmışsınız diye, fiyatları fakan söylediler , bi düşüneceğim dedim. Sonrasında kendim PTTden veya generaliden bakmaya çalıştığımda hep, “teklif verilememektedir” diyor. Sebebi ne olabilir, sigortam.netle ilgili bişey mi ki
  • Ne şartlara sahip bir ülkede yaşadığımızı aklınızdan çıkarmayın ve ne olursa olsun kaskonuzu yaptırın. 22 bin liralık araca geçen sene 1500 bu sene 1200 liraya kasko yaptırdım. Aracın üstüne bina da yıkılır, altyapı yetersizliğinden sel de alır, zarar vermekten zevk alan biri gelir camı da kırar.

    15 yaş üstü aracınız varsa o yüzden teklif verilemiyor olabilir her şirket yapmıyor eski araca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 18 Şubat 2019; 20:4:16 >
  • Kesinlikle yaptırın fiyat normal
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    8 yaşında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.