Şimdi Ara

Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji ilerliyor ve araçlarımıza aldığımız araç kameralarımızı verimli kullanmak için gelişmiş, dayanaklı, güvenilir hafıza kartlarına ihtiyacımız var. Araştırmaya başlayınca hafıza kartı konusunun dikkat edilmesi gereken bir çok konunun olduğunu gördüm. Bu konuda incelemeleri izledim.

    Aslında bir çok insanın yaşadığı sıkıntının sıradan veya aslında araç kameraları için üretilmemiş performans hafıza kartlarını alıp araç kamerası için kullanılmaya çalışıldığı için yaşandığını öğrendim.

    Burada önemli olan sıkıntı yaşamak istemiyorsak sürekli kayıt işlemi yapan cihazlarda Endurance veya high endurance tarzı kartları seçmektir. Ayrıca TLC standart tip yerine MLC nano teknoloji kartları seçmekte iyi bir seçenek olacaktır.

    Birçok firma araç içi kamera da standart kartları kullanılırsa garanti dışında kalacağını belirtir. Örneğin Samsung Evo Plus garanti şartlarında sitesinde ve aşağıda görüldüğü gibi bu tarz sürekli kayıt yapan cihazlarda kullanıldığında garanti dışı olduğu görülecektir.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Öncelikle araç kamerası için Micro SD kartlar, sıkıntısız çalışmaya devam etmesini sağlar. Video dosyalarınızın üzerine sürekli yazılım işlemi olduğundan, hafıza kartınız kaliteli ve araç kamerası performansına ayak uyduracak bir ürün değilse kısa sürede zarar görür.

    Sd kartlar sonsuz kullanıma uygun değildir. Hepsinin belirli bir yazma ömrü vardır. Uygun SD kart almazsınız risk artırır ve çabuk bozulmasına neden olursunuz.

    Örnek bir karşılaştırma için size 32 GB Sd kart MLC nano ve TLC nano piyasa kartlarının yazma çevrimini örnek karşılaştırma hesaplamasını vereyim.

    İlk hesaplamamız MLC nano karta ait buradan yazma çevrimini hesaplıyoruz:

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Bu da standart bir TLC nano kartın yazma çevrimi sonucunu ekleyince:

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Sd kart kitlenmeleri, video kayıtlarınızın uçması, araç kamerasının arıza ve hata vermesi bu yüzden meydana gelir. Bazı SD kart modelleri daha dayanıklıdır ve verilerinizin bozulmasını önler.

    Daha detaya girmek gerekirse hafıza kartınızda verileri tutan hafıza hücreleri vardır. Veri yazıldıkça ve silindikçe elektrik bu hücrelere çarpar ve zamanla hücreler hasar görür. Sonuçta hafıza hücresi çalışması durur. Yeterli hücre öldüğünde kartın denetleyicisi kalıcı olarak veri yazılmasını engeller.

    İşte bu yüzden hafıza kartınız çalışmamaya ve kayıt işlemini durdurmaya başlıyor. Bu yüzünden sırf bu işler için üretilmiş hafıza kartları dayanıklıkları artırmak için çeşitli teknolojiler kullanırlar. Bu sayede standart kartlara göre ömürleri daha uzun ve veri bozulmaları daha azalmış olur. Böylelikle videolarınızı sağlıklı bir şekilde kayıt altında durur.

    Burada önemli başka bir konu ise bazı kartların hızlı bir biçimde bozulması bu da üretimden kaynaklı hatalar nedeniyle oluyor. Aynı kartı alıp yıllarca kullanan ve 2-3 hafta sonra bozulan kişileri görüyoruz. Bu tamamen üretim sıkıntısından ortaya çıkıyor. Ayrıca bir çok markalı ürünün sahtesi de piyasada bulunuyor. Bu da orijinal diye aldığımız ürünün aslında standart altı olduğunu bu yüzden de yukarıda yazdığımız nedenlerden dolayı şansınızla alakalı bir ömrü olduğunu gösteriyor.

    Konuyu daha uzatmamak için aldığınız ürünlerin son versiyonlarını tercih etmek ve ikinci el hafıza kartlarından uzak durmak riski azaltmanızı yardımcı olacaktır.

    Bu konuda kullanıcı deneyimleri ile yurt dışı incelemeleri içeren bir konu açıp görüşlerimizi belirtelim.


    En güzel araç içi kamera konusunu detaylı anlatan ve altınları yaptığım alt yazılı yabancı bir inceleme videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=ccd0Oo5uBek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 17 Ekim 2019; 13:57:56 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.