Şimdi Ara

Araç içi kamera tavsiyesi a129 - b1w - DDPAI mini - Iroad X9 örnek kayıtlar, inceleme, yorumlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hobi olarak farklı ürünleri incelemekteyim, kendim satın alırken yaşadığım sorunlar ve yanıtını bulamadığım konuları hızlıca sizlere özetlemek isterim.

    Aşağıda farklı araç kamera modelleri ile çekilmiş örnek videolar bulabilirsiniz.
    (Youtube kanalıma aboneli olup, beğenme veya beğenmeme butonlarını kullanarak yorum yapabilirseniz çok mutlu edersiniz. - Videolarımı ticari bir amacım olmadan tamamen kişisel bütçem ile satın aldığım ürünler ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için çekmekteyim.)

    Youtube standart lisansı ile kullandığım müzikler oldukça keyifsiz bunu kabul ediyorum, objektif olmak için video kaydı alırken sesli yorumda bulunmuyorum. Ancak kayıtlarım sonrasında videoları bilgisayarda incelememin faydasıyla size araç kameralarım ile ilgili yorum ve tavsiyelerde bulunacağım.

    Kamera satın alırken;

    Supercapacitor (Capacitor) / Kapazitör : Bu benim için olmazsa olmaz, neden derseniz, sıcak iklimde bulunan ülkemizde araç içerisinde kalan batarya şişme ve yanma yapabilmekte. (Supercapacitor veya pil kameranın çalışması için değil, sadece kontak açıp kapatırken bir süre açık kalabilmesi için gerekli) [Pilli kameraları yıllardır sorunsuz kullanan arkadaşlarımızın "ben hiç bir sorun yaşamadan yıllardır kameramı kullanıyordum" dediğini duyar gibiyim.] Doğrudur pilli araç içi kameralarıyla sorun yaşayannlar olduğu gibi sorunsuz kullananlar da mevcut, ancak yazın Antalya ve İzmir gibi çok sıcak şehirlerde güneş altında aracını bırakan birisi olarak ben araç içerisinde pil veya pilli ürün bırakma riskine girmek istemiyorum yine tavsiyem bu şekilde olacaktır.

    Araç kamerasında ikinci husus kayıt açısı (geniş/dar açı)


    Bu noktada Blueskysea b1w marka ürün hem geniş açı olması hem supercapacitorlu olması itibariyle en iyi fiyat performans ürünü diyebilirim.

    Viofo a129 duo (bir çıt daha dar açı) yine supercapacitorlu, gps modulu ile satın alırsanız konum ve hız bilgisi gösterip kaydedebilmekte. (Bu model arka kamerayı desteklemektedir, tek ön kamera kullanımında 60fps, arka kamera ile kullanımda 30fps kayıt alabilmekte, arka kamerada IR (ekstra gece görüşüne destek) modeli ve ön kamerası 4k destekleyen modeli mevcuttur, bir çıt üst bütçelidir.)

    Gece görüşü ve gece çekim kalitesi: Araç kameralarında bildiğiniz gibi gece kalitesi yüksek ürün bulmak oldukça zor ve plaka okunurluğu oldukça düşük, bu noktada yine b1w ve viofo a129 sizlere önerim olacak.

    DDPAI mini kabul edilebilir gündüz kullanım performansı, düşük gece performansı.

    DDPAI mini one güzel gündüz performansı, kabul edilebilir gece performansı ama b1w ve viofo a129'un bir çıt gerisinde.

    Özet: GPS ihtiyacı yoksa ve en geniş açı ile kayıt almak isteniyorsa b1w, bir çıt dar açı ile gps li kayıt almak (aynı anda arka kamera opsiyonu) daha yüksek bütçe için viofo a129.

    Bonus : Iroad X9 araç kamera videoları.(Daha profesyonel çözüm arayanlara yüksek bütçeli.)

    Gelelim örnek videolara :









































    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 18 Mayıs 2020; 13:1:35 >
























  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 18 Mayıs 2020; 12:58:56 >




















  • Hocam videolar için teşekkürler. On/arka kamera, gps'li f/p ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.