Şimdi Ara

Araç değer kaybı için avukata vekalet mi verelim kendimiz mi başvuralım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar burda bir konuda sizden yardım isteyeceğim Aralık ayı gibi park halindeki aracımıza bir araç çarptı ve 25 bin civarı hasar oluştu,biz aracı kendi kaskomuz üzerinden yaptırdık onlarda karşının trafikten alacak. Şimdi biz değer kaybı isteyeceğiz ama bunu nasıl yapalım tam karar veremedik, kendi sigorta acentemiz bizi bu işleri takip eden bir firmaya dolayısı ile bir avukata vekalet vermeye yönlendirdi, nette araştırdığımda ise kendiniz başvurun şeklinde öneriler çok ama bunu tam nasıl yapacağımızı bilmiyorum, siz ne önerirsiniz bu konuda ?




  • merhaba ,
    kendiniz başvurun hocam. vaktiniz yoksa avukat veya aracı kurumlar halleder. ama vaktiniz varsa kendiniz başvurun tüm tutar size gelsin.
  • @cagri37 Merhaba,

    Kendiniz basvurursaniz %20 vekalet ücreti ödemezsiniz, arzu ederseniz özel den ulaşın bana nasıl yapacağınızı anlatayım.

  • Hangi yolla ilerlediniz hocam? Ben de benzer bir durumdayım. Avukatlar vekaletnamede acaip acaip yetkiler istiyorlar pek içime sinmiyor.

  • www.sbm.org.tr
    Anasayfa - Tüm hakları Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne Aittir.
    https://www.sbm.org.tr

    online işlemler - eksper atama kısmından eksper atayablirsiniz. Buradan atadığınız eksperin ücretini sigorta şirketi öder. Daha sonra eksper Trafik Sigortası Genel Şartlarında bulunan formüle göre değer kaybınızı hesaplar ve raporu sigorta şirketine yollar. Sigorta şirketi de eksperin belirlediği değer kaybını sizlere öder.


    Ama formül çoğu zaman gerçeği yansıtmayabiliyor.


    2.yol : Sizin belirlediğiniz bir eksperdan aracınızdaki değer kaybını hesaplamasını ve rapor düzenlemesini talep edebilirsiniz. Burada önemli olan hesaplamanın piyasa şartlarında yapılması. Yani aracın kaza öncesi ederi ile kaza sonrası ederinin piyasa şartlarında ( yetkili servis, internet ilanları, oto galericiler vs.) araştırılması sonucu eksper kanaatinin belirlenmesi. Eskperden alacağınız raporu sigorta şirketine göndermeniz yeterli.


    Konu basit aslında. Avukata, aracıya, danışmana vs gitmeye gerek yok. Ekspere git. raporunu al. sigortaya kargola.





  • Değer kayıpları için uğraşmak istemezseniz sizin yerinize Sigorta Acenteliği olarak biz takip ediyoruz. Vekalet de istemiyoruz. Özel mesaj atarsanız bilgi alabilirsiniz.

  • Direkt olarak karşı tarafın sigorta şirketine ilgili evrakları yönlendirirseniz yeterli olur . Hangi şirket ise web sitesine girip evraklara bakın veya call centerdan öğrenin . İban numaranıza değer kaybı ödemesi yapılır. Ayrıca ekspere değer kaybı dosyası oluşturmanıza gerekte olmayabilir …



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 24 Kasım 2021; 0:38:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.