Şimdi Ara

Araç almadan önce eski sahiplerini öğrenin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç alırken satıcıdan aracın şasi numarasını isteyip numarayı sigortacınıza sorgulatıp eski sahiplerini öğrenmenizi şiddetle tavsiye ederim. Önceki aracımı aldıktan sonra sigortacım aracın geçmişine bakmıştı ve kiralık araç olduğunu söylemişti. Araç iyiydi ekspertize göstermiştim fakat ayrıntılarda hor kullanıldığı belliydi mesela aküyü bile değiştirmiş vicdansızlar. Birde mesela 2 senelik araç alıyorsunuz birçok kez el değiştirmiş buda açıkçası insanı pimpiriklendiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 18 Ocak 2023; 11:4:32 >



  • Bunun önceki sahibi ile alakası yok diyorum ben, kimden alırsan al aracı detaylı incelemek lazım. Kiralamadan çıkan çok temiz araçlar da dolu, ilk sahibinden olup büyük kusurları gizlenen de. Verdiğiniz kaput örneği şirkette oluyor da şahısta olmuyor mu?

    Çok temiz filo araçları biliyorum ben, tek kişiye verilmiş ve o kişi de kendi hususi aracı bilip kullanmış, çok şahıs aracı da var özensiz kullanılmış, kusurları saklanan.


    Velhasıl ruhsatta ne yazdığı çok önemli değil, aracın hali hazırda ne durumda olduğu önemli.

  • Sigortacı artik gözükmediğini söylüyor bilgi vermiyolar

    Bide akü bitmediyse neden değiştirsin adam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Eski aküyü satacağı araca takıp ondan söktüğü iyi durumda ki aküyü diğer araca takmak için. Adamlar satacakları aracın içinde ki benzini çekiyorlar :).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 18 Ocak 2023; 11:19:29 >
  • maalesef artık eskiden olduğu gibi eski sahipleri göremiyoruz. böyle yapmalarına şaşırdık mı, hayır..

  • Akraba sigortacin varsa uğraşır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilginin edinilmesi bir haktır devlet kendi eliyle buna imkan vermeli. En azından şahıs arabası şirket arabası diye bilgi alabilmeli insanlar.

    Şahsen ben şirket aracı kesinlikle almam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten sorgulanmıyor mu artık ? Gerçi bende şaşırmadım.

    Araç alırken ayrıntılarına dikkat etmek gerekiyor mesela direksiyon simidinin durumu bile bazen bilgi veriyor. Adam düşük km yazmış direksiyona bakıyorum kaplanmış veya aşırı yıpranmış bu şüphe uyandırıyor. Araçların düğme ve çevirilen kumanda birimlerinin yıpranması gevşemesi bile bilgi verir. Tabii ki her şeyden önce iyi bir ekspertiz şart.

  • Bir tanıdık araç almıştı şehir dışından, bir gün bana MTV sini ödeyelim diye geldi, araç bilgilerine bakarken, yolcu tarafında gaz/fren v.s. diye bir şeyler gördüm, sigortacısına sordurttum, 7 yaşındaki araç son 2 senede 22 kez el değiştirmiş, meğer sürücü kursu çıkmasıymış araba, alalı 2 yıl kadar oldu halen sorunlarıyla uğraşıyor. Birde gariban, iyi niyetli biri ki, her gördüğümde üzülüyorum adama, belki benim durumuna üzüldüğüm kadar kendisi üzülmüyordur.

  • Aracın kimden/nereden çıktığı değil ne durumda olduğu önemli.

    İki defa şirket çıkması araç aldım, patronun kendi hususi aracı. Faturayı gider gösterdiği için yazlık/ kışlık lastik değişimini bile serviste yaptırmış adam.

    Senetle merdiven altı kiralama yapanların çoğunda araçlar şahıs üstüne.

    El değiştirme işide çok kriter değil, araçlar son dönemde altın muamelesi gördüğünden ilk sahibi bayiden eve sürüyor, ikinci sahibi ilk sahibinin evinden kendi evine, öyle gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iş göreceli hocam, kimi araç var kaputu değişik irdeleyince pertten beter durumda olduğunu anlıyorsun, kimi araç var kaputa ağır cisim düşmüş değişmiş arabada tık yok şıkır şıkır cillop gibi düzeni var.

    Şimdi 2. örnek ihtimali de olabilir diye sen tutup kaputu değişmiş araca normal araçmış gibi yaklaşabilirmisin. Şirket işi araçta öyle. Sen patronun bindiğini bilirsin alırsın, ilerde satacağın adamı patron biniyordu iyidir iyi diye ikna edebilirmisin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aldığım tüm araçlara baktım şimdiye kadar accent era'nın 3. sahibiydim her alan 5 yılın altında kullanmamıştı araç da hasar kaydı hata yoktu. sonra corolla Terra aldım onun da 5. sahibiydim bir iki defa kısa süreli al sat olmuş al sattan önceki sahibi 7 yıl kullanmış hatasız boyasız hasar kayıtsız siyah bir corolla idi. fazla el değiştirmeyen araçlar genelde temiz oluyor. araç almadan önce mutlaka eski sahiplerine ve hangi şehirlerde kullanıldığına bakılmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Bunun önceki sahibi ile alakası yok diyorum ben, kimden alırsan al aracı detaylı incelemek lazım. Kiralamadan çıkan çok temiz araçlar da dolu, ilk sahibinden olup büyük kusurları gizlenen de. Verdiğiniz kaput örneği şirkette oluyor da şahısta olmuyor mu?

    Çok temiz filo araçları biliyorum ben, tek kişiye verilmiş ve o kişi de kendi hususi aracı bilip kullanmış, çok şahıs aracı da var özensiz kullanılmış, kusurları saklanan.


    Velhasıl ruhsatta ne yazdığı çok önemli değil, aracın hali hazırda ne durumda olduğu önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortacıya gidince bir sorayım, ben memur bir aileden aldım aracı daha sonra evrakları vs. araştırıp ondan önceki sahibininde öğretmen olduğunu öğrendim.Bana üçüncü sahibisin aracın demişti satarken arkadaş ama sonradan farkettim ki aracın servis kitapçığında 3. bir isim daha yazıyor bir kadın ismi ve soyadı da önceki iki sahibinden farklı, bu durumda ben dördüncü sahibi oluyorum aracın.Daha önce aracın plakası bir kez değişmiş, hasar kaydı felan yok.Fakat ben ilk sahibinin o kadın olduğunu düşünüyorum.Sigortacı tüm geçmiş sahiplerini vs. çıkarabilir mi ? Eğer bulunuyorsa gidip bir sorayım.

  • Aynen dediğinize katılıyorum. Aracı almadan didik didik incelettirirsin, şirket veya şahıs farketmez araç iyiyse alırsın. Motor yüzdesi, araçtaki deformasyonlar, trim sesleri vs. araç sana gereken mesajları verir zaten.

  • Sigortacılar artık göremiyor sahip bilgilerini diye biliyorum. Benim sigortacım öyle dedi en azından.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar naifsiniz hayranım size, zamanında araç kiralama işi yaptığım için şirket geçmişi olan araçlara alerjim oluştu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kvkk

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Kvkk atlatılabilir. En azından şahıs yada şirket diye gösterebilir. Nüfus kaydına gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    size yazmadim, konuya yazdim. yani zaten kapatilmis ama sigortacinin buna bakipta tanidigi kisiye bilgi vermemesi gerekiyor.

  • Daha önce fluencim vardı ben 3. sahibiyim sanıyordum. Sattığım eleman polisti ve gelnce 8. sahibi olduğumu arabanın bir süre al satta gezdiğimiz söylemişti ama arabaya 6 yıl bindim bana hiç sorun çıkarmadı. C3 aldık yakın zamanda ve özellikle eski sahiplerini hiç araştırmadım benim için önemli olan arabanın nasıl olduğu kondisyonu motoru alttakımı nasıl.mesela C3'ü iş karşılığı alan müteahhitten aldım ve sırf araç kimin üstüneyse parayı ona gönderirim diye eleman arabayı üstüne alıp bana sattı ne oldu araba 1 günde 2 el değiştirdi ama cm yerinden kıpırdamadı. Bence çok takılmamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 21 Ocak 2023; 22:43:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.