Şimdi Ara

Arabayla Karadeniz Turu ! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
27.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hep yapmak istemişimdir bende fakat zaman bir türlü yaratamadım. Bizim yerimize de gezin :)
  • Arkadaşım eğer bu dediğin güzergahı 7 günde gezecekseniz bence kesinlikle sahil yolundan gitmeyin geziniz çileye döner. O yoldan 1 kere gittim geze geze gidelim diye, 12 senedir aktif olarak araba kullanıyorum o kadar uzun süreli insanın sinirlerini ölçen bir yol görmedim :) Manzara, doğa süper ama bir süre sonra gerçekten gına geliyor.

    Ha şöyle yapsaydınız atıyorum samsun veya orduya kadar(batı ve orta karadeniz) gezisi, o zaman tamam geze geze gidersiniz zaman da yeterli olur keyifli bi tatil olur derdim. O zaman da "sfzb67"nin dediği gibi Bartın-amasra' yı es geçmeyip güzel bi güzergah olabilirdi.

    Ama illa Artvin'e kadar gideceğiz diyorsanız bence geziyi batı karadenizde fazla oyalanmadan otobandan direk Sinop veya Samsun'dan başlatıp devam ettirmeniz daha dolu dolu ve birşeye benzeyen bir gezi olacaktır.
  • ankara çıkışlı aynı geziyi 2010 da ben yaptım. tavsiyem artvinden aşağı inin aynı yoldan dönmeyin doğudan dönün. hem yollar iyi ve rahat hemde değişik yerler görün. ben öyle yaptım.
  • sinopta bana bakarsın demi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    sinopta bana bakarsın demi

    Bi çayını içmeye gelirim
  • Doğu Karadenizde sadece Ayder'e gidecekseniz geziniz yarım kalır söyleyeyim

    Ayder tarafına gidecekseniz illaki Fırtına deresi ve Zilkaleyi görün

    Fırtına deresinde Rafting yapan yerler var korkmazsanız tavsiyemdir:)

    Tam doğanın canlanıp,karların erdiği,derelerin coştuğu dönemde gidiyorsunuz

    Aracınızı Ayderde bırakın,sırt çantanızı takın ve öncelikle uzunluğu belli olmayan o şelaleyi görün sağlam bir ''OHA'' çekin

    Eminim bu kadar uzun bir şelale ömrünüzde bir daha göremeyeceksiniz

    Ayderden sonra Yürürüm derseniz Aşağı Kavrun ve Yukarı Kavrun yaylaları var mevcut aracınız çıkmaz alttakım orada kalır kesinlikle

    Doğası,havası süperdir

    Aslında tavsiyem çok ama zamanınız dar;

    Yedigölleri

    Anzeri ve Anzerdeki kırmızı suyu

    Ovit dağı ve yaylalarını neler neler neler...

    Neyse ben bir kaç resim koyayımda sen ona göre rotanı belirle

    Burası Yedigöller(Bolu değil İspir-Rize arası bir yerde)

     Arabayla Karadeniz Turu !


    Burası Fırtına deresi ve Aydere giderken kullanacağınız yol:)

     Arabayla Karadeniz Turu !


    Anzer yaylasında meşhur kırmızı su vardır keşke gidip görüp hayrete düşebilseniz

     Arabayla Karadeniz Turu !


     Arabayla Karadeniz Turu !


    vs vs vs gider,

    Eğer olurda Anzere giderseniz

    O yaylada şenlik meydanının oradaki tepede Bir kartal ve yavrusu yaşar onalra bizden selamımızı esirgemeyin:)

    Hayırlı yolculuklar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    quote:

    Orijinalden alıntı: BARKU


    Hocam 130 km cide - abana sahil şeridi gözüküyor tahmini ne kadar sürer 2 saati gözden çıkardım. Yolda çok dikkat etmem gereken bölümler nereler ?

    3-4 saat arası sürer. Cide-doğanyurt arası daha çok yorar, virajları daha keskin ve fazla hıza müsait değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h



    Hocam ayder ve çevresine bir gün yeterse eğer bu söylediklerinizin en azından fırtına ve zilkale bölümünü yaparız.
  • Baban kendince düşünecek. Bu oğlan uzun bir yolculuk yapacak güvenli aracı vereyim güzel güzel gitsin gelsinler diyebilir.

    Ama gün içinde baban çok fazla yol yapıyorsa, i20 kullanmak zorunda kalabilirsin.


    Not: Yaşım 20. Yapmak istediğimi yapıyorsun. Bol bol foto paylaş bize.
    Kırmızı su denizli'de de var. pamukkale yakınlarında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 17 Nisan 2012; 22:28:31 >
  • 2009-2011 yıllarında görevim gereği 2 yıl Ordu'da kaldım. Bu süre zarfında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize merkezi gezdim (Ayder yaylasına çıkamadım).

    Bence planladığınız güzergah çok uzun ve 7 günde gezmeniz çok zor, sadece gitmiş olursunuz. bence Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz diye gezinizi ikiye bölebilirsiniz. Benim öncelikli tavsiyem Doğu Karadeniz. Direkt Samsun'a (hata Ünye'ye) kadar hiçbiryere uğramadan gidin ve gezinize buradan başlayın. O zaman 7 günde birşeyler görebilirsiniz.

    Ben size nerelerde yemek yiyebilirsiniz ve nerelere uğranabilir onu yazmak isterim.

    -Samsun'da gezilecek bir yer bence yok. Samsun'a varmadan Havza'yı geçince Çakallı denilen muhitte melemenciler var. Birsürü olduğundna bunları görürsünüz. Yolun sol tarafına doğru bakın. Burada değişiklik olsun diye melemen yiyebilirsiniz. Ben Ordu'dan her memlekete gidişte uğrardım. Bir tane Karadenizlinin (Trabzonlu) yeri vardı ama ismini hatırlayamıyorum. Melemenci Dayı diye bir yerin hemen yanında. Melemeni çok güzeldi (Dayınınki hiç güzel değildi, orada da yedim).

    -Samsun'u geçince Ordu'ya varmadan Ünye'de sahil boyunda gezin. Çakırtepe'ye (Ünye merkezden birkaç km yukarıda, çok yakın) çıkın. Deniz altınızda. Burada Atakale diye bir tesis var. çıkınca ilk tesis değil bir sonraki, tabelasından rahat görürsünüz. Oldukça geniş, bahçeli, ferah bir tesis. Pide ve balık konusunda çok iyi. Ben ikisinide yedim. Özellikle levrek şiş çok güzeldi.

    -Eğer Fatsa-Ordu arasında duble yoldan değilde Perşembe'ye doğru dönen sahil yolundan giderseniz burada da güzel tesisler var. Yason Kilisesi var. Manzara çok güzel. Türkiye'de meşhur Vonalı Celal var. Balık yeri. Bu adam birde herşeyin turşusunu yapıyor. İçkili olduğu için ben gitmedim, onuda belirtiyim.

    -Ordu'ya gidersen Boztepeye mutlaka çık. Hatta şimdi teleferik yapıldı, bana nasip olmadı binmek, teleferikle çık. Oradaki tesislerde birşey yemesende olur. Pek güzel değil. Ama Ordu merkezde sana güzel yemek yiyebileceğin yerler söyleyim:
    -Pide yiyeceksen Aktaşlar Pide ve Dıgı.
    -Balık yiyeceksen Derin Balık (Şehir merkezinde küçük bir balıkçı)
    -Kebap, sulu yemek falan yiyeceksen Hünkar. Burası ayrıca güzel balıkda yapıyor.

    -Giresunda kaleye çık. Güzel manzarası var. Ayrıca oradaki tesiste güzel bir çay içebilirsin. Kale Giresunun çıkışına doğru. Kaleye varmadan sahil boyunda Ayvasıl Pide var. Pidesi çok güzel.

    -Espiye'yi birkaç km geçince solda sahil boyunda Mavi&Yeşil diye bir yer var. Plajı yanında. Mükemmel ızgara yapıyor. Biz ailecek bir kere yedik, annem halen ondan bahsediyor. Özellikle satır kebapları çok güzel.

    -Trabzona birkaç km kala Akçaabat ilçesinde köfteciler meşhur. Orada sahil boyunda solda 3 tane büyük köfteci var. Cemil Usta, Nihat Usta ve Körfez. Ben Nihat Usta ve Körfezde yedim. Tavsiyem Körfez, hem fiyat biraz daha uygun hemde köfteler çok güzel. Yanında fasulye piyazı, ayran, arkasında çay, laz böreği (baklava gibi bir tatlı). Çok güzel gerçekten. Birde Trabzonlu bir arkadaşın tavsiyesi üzerine burada levrek buğulama yedim. Hayatımda yediğim en güzel levrek buğulama idi.

    -Trabzon içinde pek gezecek bir yer yok. Belki Boztepeye (Trabzondada var) çıkıp bir semaver içebilirsin, ama bence zaman kaybetme direkt Sümele manastırına doğru yani Maçkaya doğru git. Maçkayı geçince manastıra birkaç km kala Coşandere Tesisleri var. Burada alaballık yiyebilirsin, fena değil, kendileri üretiyorlar. Tesiste ben bir gecede kaldım. Ahşap otel, güzel oluyor. Yaklaşık 1 yıl önce 2 odaya 180 TL vermiştim. Kahvaltı dahil. Ama açık büfe kahvaltı dedikleri hikaye, Kaygana, kuymak herşeye ekstra para istiyorlar. Yani kahvaltı tavsiye etmem. Sümeleyi gez. Sümelenin alt kısmında da birçok tesis var, oralardada birşeyle yiyebilir, çay içebilirsin. Bu civara gelince meşhur Hamsiköy vardır. Sütlacı meşhur. Ben bir kere yakın diye dönüp gittim, sütlaç yemeye. Giderken köylerden geçiyorsun, manzara süper, ama sütla. hikaye. Ben hiç beğenmedim. Sütlacın esası Rize'de. Birazdan.

    -Buradan Trabzon Of'tan içeri girip Uzungöle gidersin. Ben ilk olarak 13-14 sene önce görmüştüm, o zaman çok hoşuma gitmişti. Ama şimdi betonlaşmış, eski cazibesi yok, ama bir kere görmeye değer. Buradada tesislerde birşeyler yiyebilirsin. ben ilk gittiğimde yediğim alabalığı çok beğenmiştim. Ama sonraki gittiklerimde birazda misafirlerimizle beraberdi ve onlarda görsün diye gittik, yemek kısmını pas geçtim.

    -Geçen yıl bir kerede Rizeye gitmek nasip oldu. Rizede merkezden mutlaka Şahin Tepesine çık. Manzara çok güzel. Çıkarken Çaykur çay bahçesi var. Ben yanından geçtim, ama burada çay içmeyi tavsiye ediyorlar. Rize merkezdede Bekiroğlu Restaurant varki, burada mutlaka yemek ye. Benim tavsiyem kurufasulye, sütlaç. Döneride çok güzel.

    Buradan ilerisine ben gidemedim. Ama Rize Ayder yaylası, Artvin yaylaları gitmişken gör derim. Yukarıda yazdığım yer ve tavsiye etiğim tesisler gidip gördüğüm ve yemek yediğim yerlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukeya -- 17 Nisan 2012; 23:59:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mukeya


    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler zaten batı karadeniz kısmına sadece 1 gün ayıracağız ve açıkcası çok fazla ayrıntıya girmeyeceğiz asıl güzel yerlerin doğu karadeniz'de olduğunu biliyoruz ve gezinin asıl amacı doğu karadeniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    Baban kendince düşünecek. Bu oğlan uzun bir yolculuk yapacak güvenli aracı vereyim güzel güzel gitsin gelsinler diyebilir.

    Ama gün içinde baban çok fazla yol yapıyorsa, i20 kullanmak zorunda kalabilirsin.


    Not: Yaşım 20. Yapmak istediğimi yapıyorsun. Bol bol foto paylaş bize.
    Kırmızı su denizli'de de var. pamukkale yakınlarında...

    Hocam az önce yine konusunu açtım ama pek yanaşmıyor belki son anda insafa gelir de verir tek umudum o.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Vay arkadaş. Taaaa geçen seneden bu senenin planını yaptım. Karadeniz veya akdeniz turu yapıp memlekete öyle geçerim diyordum. Hatta daha çok şöyle diyordum. Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Konya. İzin de ramazan ayına denk geliyor. İyi mi. Hadi buyur burdan yak.

    bende bu güzergahın tam tersini planlıyorum 1 yıldır . antalya,muğla,aydın,izmir,çanakkale ve son durak istanbul . geri dönüş yolu ise izmit,zonguldak,amasra,sinop,samsun,merzifon ,çorum, ankara,konya ama lpg'nin bile 2,70 lira oldugu ülkemizde bu tür geziler haram bize




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DAMİR KARA
    bende bu güzergahın tam tersini planlıyorum 1 yıldır . antalya,muğla,aydın,izmir,çanakkale ve son durak istanbul . geri dönüş yolu ise izmit,zonguldak,amasra,sinop,samsun,merzifon ,çorum, ankara,konya ama lpg'nin bile 2,70 lira oldugu ülkemizde bu tür geziler haram bize

    O gezilerde en kabarık kalem, barınma giderleri oluyor.




  • Vay anasını ya canım Karadeniz, yeşil ve yemek çekti. Nerden açtın bu konuyu Cihan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    quote:

    Orijinalden alıntı: DAMİR KARA
    bende bu güzergahın tam tersini planlıyorum 1 yıldır . antalya,muğla,aydın,izmir,çanakkale ve son durak istanbul . geri dönüş yolu ise izmit,zonguldak,amasra,sinop,samsun,merzifon ,çorum, ankara,konya ama lpg'nin bile 2,70 lira oldugu ülkemizde bu tür geziler haram bize

    O gezilerde en kabarık kalem, barınma giderleri oluyor.

    yazdığım yerlerin neredeyse hepsinde kalacak bir tanıdık var muğla,izmit,amasra,çorum hariç ama zaten oralarda günlük gezi olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun

    Vay anasını ya canım Karadeniz, yeşil ve yemek çekti. Nerden açtın bu konuyu Cihan?

    Zaten biz ot görünce, et yiyen bir milletiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun

    Vay anasını ya canım Karadeniz, yeşil ve yemek çekti. Nerden açtın bu konuyu Cihan?

    Zaten biz ot görünce, et yiyen bir milletiz.

    katılıyorum
  • iyi yolculuklar
    Orduda teleferikle bir Boztepe ye çıkın..

    Türkiyenin en uzun tüneli Nefise AKÇELİK TE güzel bir uzayın hız limitlerinde ok gibi.

    Trabzonda kızlar manastırına bir çıkın kimse bilmez orayı..

    sümela da sizi büyüler.

    akçaabat köfteside tadılası lezzetlerden..


    off off Karadeniz bir başka memleketim diye söylemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    quote:

    Orijinalden alıntı: mukeya


    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler zaten batı karadeniz kısmına sadece 1 gün ayıracağız ve açıkcası çok fazla ayrıntıya girmeyeceğiz asıl güzel yerlerin doğu karadeniz'de olduğunu biliyoruz ve gezinin asıl amacı doğu karadeniz.

    Rica ederim. Karadeniz gerçekten gezmeye çok güzel bir yer. Özellikle Ünye-Ordu arası ve Trabzon'dan sonrası çok güzel. Tekrar fırsatım olursa ben bile gitmeyi isterim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.