Şimdi Ara

Arabayı sanayiye bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Küçük bi kaza sonucu birkaç göçük ve boya için arabayı kaportacıya bıraktım. Kaportacı sanayinin içinde.

    Neyse adam bana abi 1 hafta sonra ben seni arayacam o zaman gel dedi. Tam 1 hafta oldu aradı, dedi ki "Abi araya bi şeyler girdi 2 gün sonra gel" dedi. Tamam dedim 2 gün sonra tekrar aradı "abi çok ufak bi yer kaldı 2 gün sonra gel" dedi.

    Söylediğine göre yarın alcam arabayı. Forumda görmüştüm işte parçayı değiştiler, aküyü değiştiler gibisinden. Yani sizin düşünceleriniz neler ? Forumda görünce biraz korkmaya başladım açıkçası ama kaportacı ne yapar ki diyorum içimden. Motor ustası olsa neyse



  • Keşke aracin kmsinden tutup,motor aksamı olsun multimedya olsun bagajı olsun resim hatta video cekseydin gitmeden.Muhakkak aracı kullanıyorlar günlük işleri için .Korkutmak istemem ama araçta parçada alabilir .Çevremde var boyle olaylar.Tamam ucuz oluyo ama işte kurumsal olmayan yerlerde herşey olabilir.Tavsiyem acilen aracınizi kontrol etmeye gidin haber vermeden 

  • Keşke aracin kmsinden tutup,motor aksamı olsun multimedya olsun bagajı olsun resim hatta video cekseydin gitmeden.Muhakkak aracı kullanıyorlar günlük işleri için .Korkutmak istemem ama araçta parçada alabilir .Çevremde var boyle olaylar.Tamam ucuz oluyo ama işte kurumsal olmayan yerlerde herşey olabilir.Tavsiyem acilen aracınizi kontrol etmeye gidin haber vermeden 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah kilometreyi not almışsınızdır

  • sanayi ye arabayi birakanlar el mahkum nasil olsa arabasiz kontrole gelemez diyen cok usta var. Malzeme almaya senin arabanla gidenler eve seninin arabanla gidenler. Yakaladiginda abi sanayide basina bi is gelmesin diye eve getiriyorum diyenler...vs vs vs .

    ne olursa olsun en ufak supenizde yada ustanin bi yanlisinda arabayi geri alin yada alacaginizi soyleyin yada telefon acmadan bi sekilde kontrole gidin.

    Keske dememek icin arabanizi bos birakmayin.

    Bide en ufak bi is icin bile fatura isteyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben birkeresinde arabayı bıraktım ustaya. usta kavga etmiş hanımıyla. benim arabada yatmış 3 gün. yemek falan yemiş ekmek parçaları vardı yerde.


    birde parayı önceden verdiyseniz o araba çıkmak bilmez. üzülmeyin usta denen kasaplar sayesinde her geçen gün tecrübelenceksiniz. iş bitmeden asla parayı vermeyin. uzarda uzar yoksa yarım yamalak birşey çıkar ortaya.  

  • yüzde kaçı acaba bu anlatılanlar gibi iş yapıyor.

  • en son arabayı sanayiye bıraktığımda mis gibi arabam su gibi yağ yakıyordu ucuza satıp kurtulmuştum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guvendigim bi kaportacim var ona birakirim ki 35 gun biraktm da.

    Tanimadigim adamda sıkıntı.

    Eger bırakmak zorunda kaldiysaniz habersizce arada bi ugrayip kontrol edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde araba çalışmıyordu bazen ilk seferde. kontak çeviriyordum tık yok. 5-10 dk sonra çalışıyordu. Gittik akü değiştirdiler elektrik ustamsı adam marş dinamosu akım çekiye yeen, değişmesi lazım 350 kaat dedi. Tabi biz değiştirmedik. Yetkiliye de gösterdik. Vector takip cihazından yapabilir dediler. Sonra ekip geldi taktı söktü. Düzelti şu an.

    Akü bile boşa değişti anlayacağınız :)

    Sanayi ustaları öyle senin iş çok zaman alırsa araya ufak tefek işler alır. Tanıdıksa belki bırakılır ama tanımadığına hele hiç bırakılmaz.
  • Güvenmiyorsam yanında yatarım, ne yapıyor bakarım. Aklıma takılanı sorarım. Aman diyeyim.

    Adamların umrunda değil senin arabanın işinin düzgün yapılması. Tek umurlarında olan şey para. Ustalık herkesin harcı değil(kişilik ile ilgili iş ustalık) Bir şeyi yaparken diğerini görmek lazım. Bende otomasyon ile çalışan montaj makinelerinde teknik personel olarak çalışıyorum. Ustalık ayrıdır, kaportacılık, motor tamirciliği vs ayrıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 7 Mart 2021; 16:20:37 >
  • Lan acaba sunu yapmis midir arabama dediginiz bir cok sey arabanizin basina gelmistir. Genellemek yanlis olur ama ekseriyetle arabanin basina dusundugunuzden fazlasi gelir. İckili olarak aracinizla kazaya karisip kacmak bile. Tanidigimin basina geldi maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes burada ahkam kesiyor ama insanlar sanayiye araç bırakmasalar ustalar aç kalır. Herkes çok rahat. O araba çalınsa, hak arayamazsınız, arabayı alıp bir yere gitseler, birine çarpsalar sizin başınız belaya girer, araç sahibi olarak. Bunu bilip, buna uygun davranmak isterseniz sanayide iş yaptıramazsınız. Geçen sene bırakılan araba ile günübirlik bir işini görmek isteyen usta kaza yaptı, sonra yaptırdılar orada.
    Aslında bu işler daha profesyonel olmalı. Ustaya arabayı bırakıyorsan sana bir teslim alma belgesi vermeli, aracın km'si, genel durumu, alınma tarihi, saati yazılan. Bu da zorunlu olmalı. Vatandaşın bilinçleneceği yok ya da çaresiz, devlet el atmalı buna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada benim de göçük düzeltme işim olacak. Herkes arabayı bırak git sonra al diyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Yetkili servisler yapıyor mu bu işleri? Çok mu kazık olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 4 5 günlük bir işim varddi kaporta ile ilgili. Gittim ustaya baştan soyledim araba bana lazim sabah getirir akşam geri arabayla dönerim diye. 4 gun boyunca da dükkanda arabamin basinda yapılanları izledim. İçim rahat etmezdi yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 7 Mart 2021; 17:34:10 >
  • Şu durumda yine uzatma olmazsa arabayı bırakmanızın üzerinden 11 gün sonra alacaksınız hesaba göre.


    Bu süre içerisinde ufak bir kazanın değil, ağır hasarlı arabanın işi yapılır.


    Burada iki durum söz konusu;


    Ya usta sizi sallıyor, ya da araba oradayken bir kaza yaptı onu toplamaya çalışıyor.


    Bazı arkadaşlar km.sini al demiş ama ilk yaptıkları iş km. telini sökmek oluyor. Oldukça da kolay bir iş. Yani km. ye fazla güvenmeyin.


    Sonuç olarak ya yetkili servise bırakılıp gece rahat uyunacak ve fazla para ödenecek. Ya da ekonomik olsun diye akşamları karabasan görülecek.

  • 10 yıldır gittiğim kaportacı haricinde kimseye teslim etmem aracımı bu konuda. Yeri sanayide değil. Akşam arabayı içeri alır. işi bitince karşısındaki otoparka çeker .

  • Aracı bırakmak için ya çok güvendiğim bir usta olacak ya da yetkili servis, yetkili servislerde de arada vukuatlar çıkıyor ama daha nadir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.