Şimdi Ara

Arabanın tek lastiğini başka marka kullanmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    bütün lastiklerini sat. 4 mevsim goodyear vector 4 sezon al.
    Kış lastiklerim Nokian çok memnunum. Şu an için sadece 2 tane değiştirebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phoenix_88

    Herkese cevabı için tek tek teşekkür ederim.

    Hocam ön 2 için aynı arka 2 için farklı 2 marka ama aynı ölçülerde kullanmak da mı geçici bir çözümdür? 4 lastik zor gelir bana. Ayrıca alttaki arkadaş öne siz arkaya takın demişsiniz yeni lastikleri. Hangisini yapacağız?

    Alıntıları Göster
    Aynı aks üzerinde aynı lastik bulunduktan sonra ön arka farklı marka veya desen olabilir bunda ciddi bir sakınca yok. Yani kalıcı çözüm denilebilir.

    Arkadaş yeni lastiği öne takın demiş, ön lastikler daha çabuk yıpranır doğrudur, makul bir yaklaşım.

    Fakat ben de şöyle düşünüyorum ki ön lastikler üzerinde her türlü kontrole sahibiz, hem direksiyon hem gaz hem fren ön lastiğe etki ediyor. Arka tekerleğe etki eden fren çok daha az. Arka lastikler kaymaya başlarsa hiç bir kontrolümüz kalmıyor.

    Bridgestone'un kendi sitesinden:
    quote:

    Günümüzde modern binek araçların önemli bir çoğunluğu önden çekişlidir ve rotasyon uygulamasının yapılmadığı durumlarda, genelde yapılan hata, 4 adet lastik yerine sadece 2 adet lastik alıp bunları ön aksa takmaktır. Halbuki, ekonomik nedenlerden dolayı sadece 2 adet yeni standart lastik alındığı durumlarda önden çekişli araçlarda da yeni lastikler arka aksa takılıp eski lastiklerin arkadan ön aksa alınması doğru uygulama olacaktır. Aksi uygulama, kaygan ve virajlı yolda aracın arkasının savrulma ihtimalini artırır. Aracın arkadan savrulmasını kontrol etmek çok zor olduğundan böyle bir durum kaza yapmamıza neden olabilir. Bu önemli tavsiye standart lastikler için geçerlidir. Kış lastiği takılması durumunda, yeni çift lastik her zaman çekiş aksına takılmalıdır.

    https://www.bridgestone.com.tr/pratik-bilgiler




  • Bugün 650 TL ye, montaj ve balans dahil 2 tane contiecocontact 5 T taktırdım. Hali hazırdaki lastiklerden farkı T olması araba üstündekiler H. Arka 2 yeni, arkadan çıkan iyi durumda olanı da kesiğin yerine taktırıp artanı da bodruma attım. Continental yetkili bayi ne kadar öne takalım diye ısrar ettiyse de arkaya taktırdım yenileri.

    Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.