Şimdi Ara

Araba bilgisayarı ve kumanda sorunsalı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Focus aracıma bir araba bilgisayarı yaptım.Ekran dokunmatik ve araba hareket halinde iken parmakla kontrol baya zor oluyo.Bunun için bilgisayarı kumanda ile kontol etmeye karar verdim ve darkhardware deki bu makale deki alıcı devreyi kurdum.Devre ve kumanda harika çalışıyo.Kumandanın bir tuşuna bastığımızda alıcı devreye dijital bir sinyal yoluyor.Bilgisayardaki programile bu digital bilgiye , bir komut atıyoruz (örneğin ses açma).Dolayısı ile kumandadan bastığımız tuşun sürekli aynı dijital bilgiyi yollaması gerekirki komut devreye girsin.Evde iken sistem kusursuz çalışıyor.Ancak bilgisayarı arabaya takınca ne oluyorsa tuşlar biraz çalışıyo sonra çalışmamaya başlıyo.Bilgisayardaki program tuşun yolladığı bilgiyi dijital olarak gösteriyo.Ancak arabada iken tuş hep başka bir bilgi yolluyo.Ancak evde hiç sorun yok.Dolayısı ile bu bilgiye komut atayamıyorum.Yazılımsal bişey değil.Ne olduğunu anlayamıyorum çok sinir bişey.Sizce neden olabilir bu?

     Araba bilgisayarı ve kumanda sorunsalı!!!







  • Evde büyük ihtimal ile bilgisayarı çalıştırırken 12V DC adaptör kullanıyorsunuz.Araçta ise bu voltaj salınım gösteriyor olabilir.Benim aracım Scenic 13.64 volt elektrik üretiyor. Ayrıca ekran voltaj ayarı kontrol edilmeli. Bunların hiçbirisi sonuç vermiyorsa. Araç içindeki cep telefonu sinyalide etkili olabilir. Wirelees sinyalleri etkili olabilir.
  • Sorun ne zamandan itibaren oluyor? Kontaktan elektriği açtığınızdan itibaren mi, motoru çalıştırdıktan sonra mı, yoksa hareket halindeyken mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.