Şimdi Ara

Araba AUX kablosu yaptım ama sorunum var...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    2008 model Honda Jazz aldım. Üzerinde AUX girişi gelmiyordu. Buradan ve youtube dan bakarak yaptım. Çok da güzel oldu. Mis gibi çalışıyor.
    Ancak şöyle bir sorunum var:

    Aux girişine bağladığım cihazı hafiften bir kımıldatsam bile ses patlama yapıyor. Sanki hoparlörlerde tüm güçte bir davul sesi var gibi düşünün. Pat, çat gibi bir ses geliyor. Ee bu illa ki hareket edecek. Tak çıkar yapılacak.

    Hani elektirk motorlarında + ve - arasına bir mercimek kondansatör bağlarlar ya, onun gibi bir çözümü var mıdır acaba?
    Ne dersiniz olabilir mi öyle basit bir çözümü?

    Teşekkürler.



  • teybin kendi gizli aux u ise sorun yaratmaması lazımdı,
    devamlı temassızlık, ya jak girişi veya jaktan olabilir,
    piyasadan kalitelisinden hama slink tunex gibi kaliteli aux aux veya aux rca kablo hazır alın, bir tarafını dikkatlice kesip teybin aux tarafına bağlayın, orjinal tarafını kullanın, diğer dişi soket bağlantı yaptığınız cihazında dişi kulaklık tarafını temizleyin, sorun büyük ihtmalle çözülecektir.
    bendede durduk yere sağ sol bağlantısı kesiliyordu, telefonu komple söktüm, kulaklık girişini ince tornavidaya pamuk sararak, kontak siprey sıkarak temizledim,, sorun ortadan kalktı, toz kir ne varsa birikiyor, usb yerinden cıkan kir, nerdeyse usb soketi 2mm dışarda kalıyordu..
  • Selamlar;

    Gizli aux derken arkadaki aux girişi zannedersem. Evet arkadaki girişi kullandım. 5 pin kullanılıyor zaten. 2 si kısa devre yapılıyor. Konya sokak'tan kaliteli dedikleri ses kablosu aldim. Sokete kendim lehimledim. Bir tek teybin arkasındaki pinlere lehim yapmamak adına arduino için kullandığım jumper kablolarının dişi soketlerini kullandım. Tek kalitesi düşük olan aklıma o geliyor. Ama eninde sonunda diğer kablo-soket de Çin malıdır zaten.

    Kaliteli kablo aldığımda ise her durumda o pinleri ucuna lehimlemek durumundayım. Doğrudan teybe lehim olmaz.

    Kablodan vs. olsa ses daima bozuk gelirdi bence. Ellemediğim zaman mis gibi geliyor ses. PArça değiştireyim diye telefonu elime aldığımda (her seferinde de değil, %40 gibi bir oran var.) Büyük bir pat sesi geliyor. Soket bir anlığına teması kesiyor anlamadım ki...

    Dediğiniz gibi soket kısımlarındaki lehimleri bir kontrol edeyim. Üstine de sıcak silikonla sabitleme yapayım. Bir tek soket kalsın aklımızda.
    Teşekkürler...




  • mesutalf kullanıcısına yanıt
    Anladım, o zaman jaklara odaklanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.