Şimdi Ara

APU İşlemcili Laptoplarda Düşük FPS Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba.

    Bizim forumlarda olmayan bir konuyu, yabancı forumlarda denk gelip, biraz da kurcalayarak çözdüğüm sorunu paylaşmak istedim. Daha önce başka bir forum sitesinde APU sistemler için farklı iyileştirmeler paylaşmıştım ancak bu seferki beni bir hayli şaşırttı.

    Olanı söyleyeyim: Yaptığım işlemden önce oyundan aldığım FPS aralığı 40-45 maksimumdu, şu anda 90-100 üzeri seyrediyor, 154'ü bile gördü

    Şimdi arkadaşlar, mesele APU sistemlerde CPU-GPU uyumunun sağlanamaması ve harici kartın diğer cihazlarda olduğu gibi tek başına iyi iş yapamaması.

    Siz, CrossFire özelliğini açtığınızda GPU'dan tam olarak faydalanıyorsunuz, buna mecbursunuz ancak bunu yaptığınızda şöyle bir durum da oluyor, nispeten geride kalan CPU gidip GPU'dan güç çekiyor ve ortada inanılmaz droplar, düşük FPS'ler oluyor...

    Çözüm olarak yaptıklarımı madde madde yazayım:

    1-Windows 7'ye döndüm.

    Çünkü Windows 10'da garip bir biçimde CPU fazla yükleniyor ve tam randımanlı çalışmıyor!

    2-OEM sürücü kurdum (yani laptop üreticisinin verdiği eski ama özelleştirilmiş sürücüyü) ve ayarlara hiç dokunmadım! Diğer sürücüleri de denedim ancak en yüksek FPS'i bu verdi ayrıca ayarları da (garip ama) olduğu gibi bıraktığınızda daha yüksek FPS veriyor PC, performans ayarı yaptığınızda FPS düşüyor!

    3-CPU kullanımını sınırladım, AMD ve denetim masasında performans ayarlarını yaptım.

    Öncelikle AMD ayarlarında Vari Bright'tan tut, ek güç tasarrufu işaretine kadar hepsini kaldırdım, kapattım, tam performansa aldım. Oyunları en üst düzey performansa vs. aldım.

    Sonrasında denetim masasında da yine kontrol edebilirsiniz en üst düzey seçili olmalı değiştirilebilir grafik kısmı...

    Son olarak yine denetim masasında "İşlemci Güç Yönetimi" kısmı var arkadaşlar. Orada "En düşük işlemci durumu" kısmını %75, "En yüksek işlemci durumu" kısmını ise %99 yaptım!

    Bunun üzerine oyunlarda inanılmaz FPS artışı gördüm ve droplar ortadan kayboldu. Tüm oyunlarda bilgisayar resmen sınıf atlamış gibi

    Yaptığım işlemler bu kadar.

    Detayına gelirsek: Yaptığımız özellikle üçüncü işlem CPU'nun boost için GPU'dan çalmasını engelliyor ve ortada daha iyi bir grafik performansıyla daha stabil bir işlemci kalıyor.

    Bu dediğim durumu da tesadüfen APU işlemcili bilgisayarlarda donanımsal değerleri aşağı çekerek daha yüksek FPS alan insanları gördüğümde fark ettim ve denedim, işe de yaradı!

    Bunun haricinde oyunlarda daha iyi performans istiyorsanız gölge, keskinliği yumuşatma, görüş uzaklığı gibi şeyleri kapatın ya da en düşüğe alın. Doku kalitesi vb. şeyler GPU üstüne yük attığından sorun değil ama bu dediklerim CPU'yu yorduğundan performansınızı etkiler.

    Bir de Windows 7 dönenler ilk önce AMD için olan OEM ekran kartı sürücüsünü kursunlar bilgisayara, onunla beraber Chipset de yükleniyor çünkü hepsi iç içe...







  • Birebir beni tarif etmişsiniz resmen; aynı sorunlar, aynı çözüm arayışları, aynı çaresizlik... Ama bunu nasıl yapacağım OEM driver nedir www.amd.com sitesinden indirilen Driver'den farkı nedir? Onu nasıl indiririm? Biraz yardımcı olabilir misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerpetenahmet

    Birebir beni tarif etmişsiniz resmen; aynı sorunlar, aynı çözüm arayışları, aynı çaresizlik... Ama bunu nasıl yapacağım OEM driver nedir www.amd.com sitesinden indirilen Driver'den farkı nedir? Onu nasıl indiririm? Biraz yardımcı olabilir misiniz?

    Cihazınızın marka/modeline göre PC üretici sitesinde bulunan display driver'dan bahsediyor. Genelde eski sürüm olur ama donanımla birebir özelleşirildiği için bazı durumlarda daha iyi performans verebilir, denemek lazım...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.