Şimdi Ara

Apple yeniden akıllı telefon pazarının lideri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple yeniden akıllı telefon pazarının lideri



    Yıllarca akıllı telefon pazarının lideri ünvanını koruyan Samsung, özellikle son iki yıldır beklentilerin altında kalan satışları nedeniyle koltuğunu Apple’a bırakmak üzere. Önceki yıl son çeyrekte ilk kez pazarda liderliği yakalayan Apple, geçen yıl son çeyrekte koltuğunu geri aldı. 



    Dördüncü çeyrekte lider Apple



    iPhone 12 satışları sayesinde 2020 yılı son çeyrekte ilk kez akıllı telefon pazarının lideri olan Apple, çip krizi nedeniyle geçen yıl üçüncülüğe kadar gerilemişti. Sonrasında yeniden vites arttıran firma geçen yıl son çeyrekte yeniden lider oldu. 



    Ayrıca Bkz.Apple: Her şekilde komisyonumuzu alacağız



    Canalys raporuna göre son çeyrekte Apple yüzde 22 pazar payı ile liderliğe yükseldi. iPhone 13 satışları bunda önemli bir rol oynadı. Samsung da payını arttırarak yüzde 20’ye çıkardı ancak liderlik için yetmedi. Xiaomi yüzde 12, Oppo yüzde 9, Vivo ise yüzde 8 paya sahip. Ülke olarak Çin’in lider olduğunu söyleyebiliriz. 



    Yonga krizi nedeniyle pazarın genelinde yüzde 1 civarında bir artış yaşandı. Bu yıl ortalarına doğru krizde bir gevşeme bekleniyor. Bunun üretime ve satışlara pozitif olarak yansıması olacak mı hep birlikte göreceğiz. 

     




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/canalys_apple_was_back_on_top_of_the_global_smartphone_market_in_q4-news-52736.php







  • İPhoneyi fiyat konusunda eleştiriyorduk ama iPhone F/P şampiyonu oldu. Android tarafına bakıyoruz 1000-1500 dolar fiyat çekiyorlar. Kusura bakmayın da koyu bir Android fani olmazsa o fiyatları Xiaomi ve samsunga vermez. Verenlerde 2-3 yıl sonra isyan ediyorlar(çoğu) İPhoneyi hiç sevmeyen birisi olarak iPhone satın almadım ama eğer üst seviye telefon alacaksam iPhone alırım. En azından kafan rahat.
  • Şu Huawei'nin de helvasını yiyebiliriz artık.

    Bazı editör / youtuber arkadaşlar huawei yok şöyle geliyor , yok böyle ekosistem yapıyorlar, diye kendilerinden geçiyorlardı.

    Global ticarette çok genel geçer bir kural, Amerika'da yoksan dünyada da tutunamazsın, kaldı ki ambargo koyuyorlar.

  • Bu metinleri kim yazıyor arkadaş? Samsung pazar payını kaybediyor demişsiniz fakat aksine pazar payını yüzde üç artırmış. Ayrıca bir altta ki arkadaşa katılıyorum.

  • 4. Çeyrekte apil şampiyon da tüm yıl ne olmuş??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 19 Ocak 2022; 19:38:41 >
  • Kim ne derse desin apple.

  • Xiaomi yakın zamanda samsungu geçer apple zorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Samsung yavaş yavaş pazardaki hakimiyetini kayboluyor."
    Haberi yazdıktan sonra bir zahmet okuyun.

  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    istisnasız tüm yıllar dünyanın en çok satan modelleri o senenin güncel iphone vesiyonlarından oluşuyor zaten (ilk 5'in 4'ü iphone gibi). ardından samsung a1* serisiyle takip ediyor. o liste artık yayınlanmaya değmez oldu.

  • huaweiyi harbiden hiç etti herifler şaka maka.

  • İPhoneyi fiyat konusunda eleştiriyorduk ama iPhone F/P şampiyonu oldu. Android tarafına bakıyoruz 1000-1500 dolar fiyat çekiyorlar. Kusura bakmayın da koyu bir Android fani olmazsa o fiyatları Xiaomi ve samsunga vermez. Verenlerde 2-3 yıl sonra isyan ediyorlar(çoğu) İPhoneyi hiç sevmeyen birisi olarak iPhone satın almadım ama eğer üst seviye telefon alacaksam iPhone alırım. En azından kafan rahat.

  • johnmcclanes J kullanıcısına yanıt

    bazı editörler hala yok şöyle gelcek yok böyle gelecek hayalinde :)

  • bence iyi oldu şu xiaomi de temizlensin çünkü bunlar adam olmaz normalde böyle rekabetin artmasını ben de isterdim fakat bu gibi firmalar azcık satış yapınca oraları buraları farklı oynuyo oneplus ın durumu ve fiyatları ortada xiaomi mi 11 10999 tl oneplus 9 yine 11000 tl samsung milyon tane model çıkarır tüketicinin kafasını karıştırır yap abicim 6- 7model neyse herkesin işini görür niye 40 tane model çıkarıyosun yok global sürümde şu işlemci yok bunda exynos bilmem ne bi de bu farklı farklı modellerin kılıfları aksesuarlarıyla dünyayı çöplerle dolduruyolar şimdi gelip ama xiaomi lite samsung fe cihazlardan bahsetmeyin bu modeller de pek ucuz değil ve ömrü belli

  • Şaşırdık mı? Hayır.

  • Huawei nasıl bitirdiler vay be.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.