Şimdi Ara

Apple uyardı: Motosikletiniz iPhone kamerasına zarar verebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple uyardı: Motosikletiniz iPhone kamerasına zarar verebilir



    Apple, iPhone kullanıcılarını akıllı telefon kameralarının, özellikle güçlü motosiklet motorlarının ürettiği bazı titreşim türlerinden zarar görebileceği konusunda uyardı.



    Ayrıca Bkz.iPhone 13 modellerinin depolama kapasitesi ve renk seçenekleri ortaya çıktı



    iPhone'unuzu motosiklete takmayın



    Geliştiriciler tarafından açıklandığı üzere, iPhone kamera lensleri jiroskopların ve manyetik sensörlerin kullanımı nedeniyle bu tür hasarlara karşı hassas. Bu nedenle Apple, titreşim yoğun olabileceğinden iPhone'unuzu doğrudan motosiklete takmamanızı (sabitlememenizi) öneriyor. Ayrıca şirket iPhone'ların, mobiletlere veya elektrikli scooterlara takılmasını tavsiye ediyor.



    Apple uyardı: Motosikletiniz iPhone kamerasına zarar verebilir



    Şirket, son çare olarak, herhangi bir hasar olasılığını en aza indirmek için şok emici bir montaj yöntemi kullanılmasını öneriyor. Apple daha önce OIS ve otofokus sistemlerinin, belirli iPhone aksesuarlarıyla kamera performansını düşüren manyetik parazitten zarar görebileceği konusunda uyarmıştı. Ancak şirket, mıknatısla ilgili sorunlar geçici olsa da, titreşimlerin sistemlerde geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabileceğinin de altını çiziyor.




    Kaynak:https://support.apple.com/en-us/HT212803



  • Yüksek makine sesi arkadaşımın S8+ telefonunun hopörlörünü bozdu. Haklı bir uyarı olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Motosiklet e sabitlemek başka telefonlarada zarar veriyor. Ama bunun için kauçuk standlar var zaten. Güzel ve yerinde bir uyarı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu günümüzdeki tüm modeller için geçerli. Kamera bileşenleri içinde birçok hareketli mekanik parça mevcut. Hatta mekanik saat kullananlar da motosiklet sürerken saat takılmamasını öneriyorlar. Saat içerisindeki birçok mekanik parça titreşimlerden etkileniyor. Kısaca haklı bir uyarı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece telefonlar da değil, dji osmo pocket gibi cihazlar bile bozulabiliyor.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde mekanik saati olanların odun keserken (balta, kesim motoru), darbeli matkap ve pnömatik aletler (kırıcı, delici, somun sıkma-gevşetme) kullanırken saatlerini bileklerinden çıkarması lazım. Aksi takdirde mnekanizma zarar görebilir.

  • Uzun süre titreşime maruz kalmak insan sağlığına bile zararlı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Titrettin bizi ayfon titir, titir Titrettin yeter gari la.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Bu günümüzdeki tüm modeller için geçerli. Kamera bileşenleri içinde birçok hareketli mekanik parça mevcut. Hatta mekanik saat kullananlar da motosiklet sürerken saat takılmamasını öneriyorlar. Saat içerisindeki birçok mekanik parça titreşimlerden etkileniyor. Kısaca haklı bir uyarı.

    Sayın @Mr. Jingles ve @yc#1 verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkürler. Birkaç otomatik saati olan ve bu saatlerin hastası olarak bunları öğrenmem iyi oldu.

    Saatlerime çocuğum gibi dikkat ediyorum, ama aşırı titreşim özellikle eski mekanizmaya sahip darbe koruması olmayan modellerde kesinlikle sorun yaşatıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iron 883 kullanıyorum, rölantide deli gibi titriyor gerçekten. Bu konu da aklıma gelmişti bu sebeple.Ancak navigasyon elim ayağım olduğu için telefonu feda edeceğim gibi duruyor :).

  • iron 883 çok küfür yiyor musun

  • crf 1000 l de bazı arkadaşların telefon kameraları birkaç defa değişen bile var açıklamada geç kalınmış galiba

    bende daha önce yamaha xtz 660 tenere vardı 2 yıl vestel 1 yıl lg kullandım hiç bozulmadı hatta hatta lg varken 10 günde 6000 km yol gezdim telefonda her daim motosiklete bağlı şekilde tur yaptım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.