Şimdi Ara

Apple tvOS 17 tanıtıldı! FaceTime, yeni arayüz ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple tvOS 17 tanıtıldı! FaceTime, yeni arayüz ve daha fazlası
    Apple, kısa süre önce düzenlenen WWDC 2023 etkinliği kapsamında iOS 17, macOS 14 ve M2 Ultra dahil olmak üzere heyecan verici duyurularda bulundu. Bunlardan biri ise bu sonbaharda kullanıma sunulacak tvOS 17 oldu diyebiliriz. Merakla beklenen tvOS 17, yeni arayüz tasarımı, iPhone üzerinden FaceTime aramaları dahil olmak üzere birçok özellik içeriyor. İşte tvOS 17 ile sunulacak yenilikler...



    Yeni arayüz ve çok daha fazlası



    tvOS 17'nin özelliklerine gelmeden önce tasarımdan başlamamız gerekiyor. iPad’leri anımsatacak şekilde şık ve sade bir görünüme kavuşan tvOS 17, zaman ve etkin profil dahil olmak üzere sistem durumunu görüntüleyen ve etkinliğinize göre diğer ayrıntılarla genişleyen yeni bir Kontrol Merkezi ile geliyor. 



    Apple tvOS 17 tanıtıldı! FaceTime, yeni arayüz ve daha fazlası
    Ek olarak Apple TV için Siri Remote'a, iPhone'un Kontrol Merkezi'ni kullanarak erişebilecek. iPhone'unuzdaki uzaktan kumandayı Apple TV'nizi uyandırmak ve kontrol etmek için kullandığınızda ise, otomatik olarak profil geçişi sağlanacak. Sistem dili ve eşleştirilmiş AirPod'lar dahil olmak üzere artık her profil için ek ayarlar ve tercihler kaydediliyor.



    iPhone ve iPad tabanlı FaceTime desteği



    Apple'ın aktardığına göre tvOS için yeni FaceTime uygulaması, aramaları doğrudan Apple TV, iPhone veya iPad'inizden başlatmaya ve ardından TV üzerinden kullanmaya olanak tanıyacak. Bu noktada Apple'ın Süreklilik Kamerası özelliğinden yararlanacak yeni entegrasyon, iPhone veya iPad'de bulunan kamera ve mikrofonu kullanacak. 



    Apple tvOS 17 tanıtıldı! FaceTime, yeni arayüz ve daha fazlası
    Ayrıca artık Remote Controller sayesinde kumanda yakınınızda mı yoksa uzakta mı anlayabileceksiniz. Ek olarak Apple, bu yıl içerisinde Cisco ve Zoom'un sunduğu WebEx gibi konferans uygulamalarının da tvOS'ta geleceğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Apple M2 Ultra tanıtıldı! Apple'ın tek rakibi yine kendisi



    tvOS 17 ile kullanıma sunulacak bir diğer yenilik ise Gelişmiş Diyalog özelliği. Apple'a göre bu özellik içeriklerde yer alan diyalogları tüm arka plan seslerinden ayıracak ve daha net olacak şekilde diyaloğu merkez kanala taşıyacak. Sunulacak yenilikler arasında ise, Dolby Vision 8.1 desteği, Apple Fitness+ geliştirmeleri (özel planlar dahil) ve üçüncü taraf VPN desteği yer alıyor. 




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/apple_tv_now_supports_facetime_calls_using_your_iphones_camera-news-58784.php







  • Kaç yıldır applecıyım hala bunu alma gereği duymadım. Bir de İpod diye bir şey vardı, iyiki onun da yenisi çıkmıyor artık.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bu olay biraz da güzel TV paneli olan ama işletim sistemi hantallaşmış olanlar için faydalı veya eski bir TV falan varsa onu canlandırmak için mantıklı. Bir de tatilde valize koyarak odandaki TV'yi daha rahat kullanmak adına da mantıklı. Şahsen 2022 model LG nano916pa model televizyonumun arayüzü evin salonundaki daha düşük model olan 2018'in nano816'sına göre nedense daha hantal çalışıyor. Televizyonumun panelinde fazlasıyla memnunum ama şöyle 2 yıla falan arayüz iyice bıkkınlık getirince bunu almayı düşünüyorum. Yoksa sıfır televizyon al bir de bunu al mantığını anlamıyorum. Ekstraları da az değil tabii ki var ama genel olarak çoğu uygulama güncel televizyonlarda da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 6 Haziran 2023; 15:15:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu TV üzerinden FaceTime olayını pandemi sırasında yapmaya çalışmıştım olmamıştı yani yarım yamalak oluyordu. Şimdi sisteme oturtmuşlar iyi olmuş.

    Apple şu alete kontrolcü ekleyip öyle satsa arcade ile deli oyun cihazı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Netflix interaktif filmler TVos güncellemesi ile aktif olacak mı?
    TVos a bir safari gelecek mi ?
    Bunlar büyük eksikler cihaz güzel ama eksikleri bazen can sıkabiliyor. LG tv arayüzü sorunları yüzünden appleTV aldım ama biraz özellikle netflix konusunda hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim.
  • gun kullanıcısına yanıt
    steelseriesin konreolcüsü var. Nimbus. araştır istersen.

  • Playstation4 ve 5 kolları ve xbox kolları yada mfi uyumlu kollar direk uyumlu olarak çalışıyor zaten. ayrıca monster pusat kollarda xbox kolu gibi gördüğü için çalışabiliyor. Ve dahası çakma playstation kolları da orijinal gibi gördüğü için çalışabiliyor :) ben bu şekilde oyun kolu ile arcade oyunlarını oynuyorum.

  • Bi önceki modelin kumanda daha özellikliydi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.