Şimdi Ara

Apple TV almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba herkese. apple tv ler hakkında fazla bilgim yok bu yüzden size danışayım istedim. apple tv yi ne amaçla kullanıyorsunuz genelde? smart tv sahibiyim ve youtube a internete vs girebiliyorum. filmleri harddiskle tv ye bağlayıp izliyorum. macbook u da hdmi ile tv ye bağlıyorum ihtiyacım olduğunda. yani bunlar apple tv nin kullanıcıya sağladıkları fakat ben zaten bu imkanlara sahibim. apple tv de birkaç uygulama dışında yeni uygulama indirme şansımız yok bildiğim kadarıyla. bu yüzden android box lara yöneldim diyebilirim uygulama yükleyebilmek adına. uygulama sıkıntısı olmasa düşünmeden apple tv alırdım. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? apple tv benim zaten yaptıklarım harici bana ne fayda sağlar?



  • Filmleri usb diske atmadan tv de izlemek için aldım ama pek pratik gelmedi bana şuan boş boş duruyor evde usb 3.0 flash diske atıp media oynatıcıma takıp izliyorum. Apple tv yi sadece iTunesdan aldığım şarkıları tv deki ses sisteminde dinlerken kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediemsral

    merhaba herkese. apple tv ler hakkında fazla bilgim yok bu yüzden size danışayım istedim. apple tv yi ne amaçla kullanıyorsunuz genelde? smart tv sahibiyim ve youtube a internete vs girebiliyorum. filmleri harddiskle tv ye bağlayıp izliyorum. macbook u da hdmi ile tv ye bağlıyorum ihtiyacım olduğunda. yani bunlar apple tv nin kullanıcıya sağladıkları fakat ben zaten bu imkanlara sahibim. apple tv de birkaç uygulama dışında yeni uygulama indirme şansımız yok bildiğim kadarıyla. bu yüzden android box lara yöneldim diyebilirim uygulama yükleyebilmek adına. uygulama sıkıntısı olmasa düşünmeden apple tv alırdım. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? apple tv benim zaten yaptıklarım harici bana ne fayda sağlar?

    itunes üzerinden içerik almayı düşünmüyorsanız zaten elinizdeki mevcut sistemler yapabileceklerinizi appletv ile yapacağınızdan daha kolay bir şekilde yapıyorlar. bir fayda sağlamaz yani.

    benim apple tv almamdaki tek sebep evimde bir sürü ios cihaz olması ve televizyonumun smart tv özellikleri olmamasıydı.




  • teşekkürler cevaplarınız için. android box almaya karar verdim. digiturkplay için de iyi olur böylece bilgisayarı tv ye bağlamak zorunda kalmam
  • Sanırım Apple TV bazı özel ihtiyaçlar ve özel durumlarda kurtarıcı oluyor. Ben bugün bir Apple TV almayı düşünüyorum. Bendeki özel durumu anlatayım:

    Ben İngiltere'de yayın yapan TV kanallarını izleyebilmek istiyorum. Bahsettiğim kanallar BBC World, CNN gibi her yerden ulaşılabilen kanallar değil de, BBC1, ITV, Channel4 gibi İngiltere'nin lokal kanalları. Bu kanalları uydu ile Türkiye'den almak mümkün değil, uydunun yayın alanı nedeniyle 5 metrelik filan bir anten gerekiyor. Öte yandan internet üzerinden FilmOn platformu sayesinde bu kanallar bilgisayardan ya da iPad'den izlenebiliyor (www.filmon.com ) . Şimdi benim amacım Apple TV'yi kullanarak iPad'deki yayını televizyonuma aktarabilmek ve böylece uydu alıcımla yapamadığım şeyi başarmak. Bunun bir demosunu youtube'a da koymuşlar. Zaten bu videoyu görünce direkt Apple TV almaya karar verdim.

    http://www.youtube.com/watch?v=DPp4ZD_aqWY


    @dreampowder,

    Üstad, sizin Apple TV3 ile ilgili forumdaki tüm yazılarınızı okudum. Yukarıda bahsettiğim kullanım amacı ile ilgili yorumunuzu alabilirsem memnun olurum. Teşekkürler.




  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Ipad olmadan da Filmon kanalları izlenebiliyor. Kabaca şöyle,
    Apple Tv'den DNS'i 210.129.145.150 olarak ayarlıyosun. Fragmanlar'a giriyosun. Ayar iconu var sağ aşağıda onu seçince ingilizce menü çıkıyor ordan bir kullanıcı adı ve şifre yaratıp kayıt oluyorsun. Kayıt olduktan sonra bilgisayardanhttp://www.atvttvv.net/index.html adresine girip o kullanıcı adı ve şifrenle giriş yapıyorsun.
    Şimdi BBC1 içinhttp://www.filmon.com/tv/channel/info/11 adresine girip sayfanın en altından bir üstteki satırdaki ?id= 'den sonraki kod'a 2 kere tıklayıp kopyalıyosun.
    http://204.107.27.241/live/14.high.stream/playlist.m3u8?id=KOPYALADIGINID


    atvttvv.net'e geri dönünce oradaki kutucuğu şöyle kullanacaksın.
    önce kanal için başlık, sonra kanalın stream adı, sonra kanalın grubu, sonra da kanal için resim.
    Yani yukarıdaki örnek için şunu elde edeceksin.

    BBC1http://204.107.27.241/live/14.high.stream/playlist.m3u8?id=IDNUMARAN UK-Channelshttps://static.filmon.com/couch/channels/14/big_logo.png


    Bunu ayarlayıp atvttvv.net sayfasında gönderdikten sonra Apple Tv'de O ayarlar iconuna tıklayınca Personal Link var ona tıklayınca çıkan kanalı izleyebilirsin.

    Id numarası tüm kanallar için aynı. Sadece değişen ordaki 14 numarası. BBC2: 25, BBC3: 113, BBC4: 103, ITV1: 11, ITV2: 67, ITV3: 26, ITV4: 101

    1 kere bu işlemi yapınca arkana yaslan :)


    Plex Media Server'da Navi-Xtreme ile de oluyor bu ama bu Çin DNS'i ile çok fazla kanalı menüde görmek mümkün daha kullanışlı.
    Apple TV'de DNS değiştirmekten bir hal oldum zaten :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakida -- 18 Temmuz 2013; 15:21:18 >




  • İlginçmiş, teşekkürler. Apple TV'yi aldığımda deneyeceğim.

    Peki bu kodlar, yani o uzun ID numaraları sık sık değişmiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazzaro


    Sanırım Apple TV bazı özel ihtiyaçlar ve özel durumlarda kurtarıcı oluyor. Ben bugün bir Apple TV almayı düşünüyorum. Bendeki özel durumu anlatayım:

    Ben İngiltere'de yayın yapan TV kanallarını izleyebilmek istiyorum. Bahsettiğim kanallar BBC World, CNN gibi her yerden ulaşılabilen kanallar değil de, BBC1, ITV, Channel4 gibi İngiltere'nin lokal kanalları. Bu kanalları uydu ile Türkiye'den almak mümkün değil, uydunun yayın alanı nedeniyle 5 metrelik filan bir anten gerekiyor. Öte yandan internet üzerinden FilmOn platformu sayesinde bu kanallar bilgisayardan ya da iPad'den izlenebiliyor (www.filmon.com ) . Şimdi benim amacım Apple TV'yi kullanarak iPad'deki yayını televizyonuma aktarabilmek ve böylece uydu alıcımla yapamadığım şeyi başarmak. Bunun bir demosunu youtube'a da koymuşlar. Zaten bu videoyu görünce direkt Apple TV almaya karar verdim.

    http://www.youtube.com/watch?v=DPp4ZD_aqWY


    @dreampowder,

    Üstad, sizin Apple TV3 ile ilgili forumdaki tüm yazılarınızı okudum. Yukarıda bahsettiğim kullanım amacı ile ilgili yorumunuzu alabilirsem memnun olurum. Teşekkürler.


    teşekkürler, hocam ipad ekranında görebildiğiniz her türlü video apple tv'ye airplay ile aktarılabiliyor, bence en kolay yöntem bu.

    Ayrıca sanılanın aksine görüntü ekrana aktarıldığında ipad video oynatıyormuş gibi bir pil tüketiminde de olmuyor. airplay de ipadin yaptığı tek şey apple tv'ye "şu adresteki videoyu oynatmaya başla" demek. ondan sonra ipad sadece uzaktan kumanda gibi çalışıyor. ekranı kapalı iken video oynamaya devam ediyor




  • Bugün Apple TV'yi alıp kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim çok çok iyi. Bir kere kumandasıyla, menüleriyle filan çok şık bir alet. Ayrıca yukarıda verdiğim YouTube linkindeki olayın aynısını şu anda ben de yapabiliyorum, yani ihtiyacımı tam olarak karşılıyor. Bu arada, artık iTunes Store olarak Amerika'yı seçmeseniz bile Trailers uygulaması geliyor (ama Amerika seçildiğinde bir sürü başka uygulama da geliyor, o ayrı).

    @jakida,
    Çinli kardeşlerimizin yöntemini yine de bir deneyeceğim, ama şöyle bir ayrıntı var: Ben FilmOn paketine ücret ödeyerek üyelik satın aldım, dolayısı ile iPad'de kanalları HD olarak izleyebiliyorum (tam olarak HD değil aslında, "daha net" diyelim). İpad'den TV'ye aktardığımda da tatmin edici bir görüntü alıyorum. atvttvv.net yönteminde herhalde kanallar düşük çözünürlüklü olacaktır.
  • Hafta sonu başka meşguliyetler nedeniyle Apple TV ile pek oynayamamıştım. Bugün jakida'nın yukarıda anlattığı yöntemle TV linklerini cihaza aktardım. Sonuç harika! BBC kanallarını gerçekten iPad olmadan da izleyebiliyorum. Üstelik çözünürlük de iPad'den aktardığım görüntü ile aynı. Bunun nedeni sanırım link satırının içindeki "high stream" ifadesi.

    @jakida,
    Dostum, öncelikle çok teşekkürler. Bir ricam olacak: BBC1, BBC2, BBC3, BBC4 kanallarını çalıştırabilmeme rağmen, ITV'ler açılmıyor. Deneme imkanın varsa bir bakabilir misin, sende açılıyor mu? Açılmıyorsa acaba onlarda farklı bir ID mi girmek gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 22 Temmuz 2013; 14:27:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakida

    Evet kalite aynı. low.stream için aldığın id, high streamleri de açıyor. Bende problem yok ITV'lerde de. Filmon'un tüm kanallarında geçerli oluyor E4, More4 vs. lerde de çalışıyor.http://www.filmon.com/tv/channel/info/11 dan id alıp tekrar dene bence çalışması gerek çünkü az önce denedim problem yok. Birkaç ingiliz kanalı daha ekledim eğlenceli diziler var

    TV1http://live302.edge.filmon.com/live/11.high.stream/playlist.m3u8?id= 
    ITV2http://live302.edge.filmon.com/live/67.high.stream/playlist.m3u8?id=
    ITV3http://live302.edge.filmon.com/live/26.high.stream/playlist.m3u8?id=
    ITV4http://live302.edge.filmon.com/live/101.high.stream/playlist.m3u8?id=
    BBC1http://204.107.27.241/live/14.high.stream/playlist.m3u8?id=
    BBC2http://204.107.27.241/live/25.high.stream/playlist.m3u8?id=
    BBC3http://204.107.27.241/live/113.high.stream/playlist.m3u8?id=
    BBC4http://204.107.27.241/live/103.high.stream/playlist.m3u8?id=
    BBCNorthernIrelandhttp://live304.edge.filmon.com/live/361.high.stream/playlist.m3u8?id=
    E4http://live304.edge.filmon.com/live/65.high.stream/chunklist.m3u8?id=
    More4http://live304.edge.filmon.com/live/97.high.stream/chunklist.m3u8?id=
    Channel4http://live304.edge.filmon.com/live/2.high.stream/playlist.m3u8?id=
    Channel5http://live304.edge.filmon.com/live/22.high.stream/chunklist.m3u8?id=
    5USAhttp://mi7.gv.filmon.com:1935/live/845.high.stream/playlist.m3u8 (bunda id'ye gerek yok)



    Hah şimdi oldu

    Sorun şurdaymış: ITV'ler ve diğerleri için farklı bir http adresi varmış (live302.edge.filmon.com), ben hepsi için 204.107.27.241 kullanıyordum, çünkü "sadece kanal numarasını değiştir" demiştin yukarıda. Neyse hallettik.

    Çok teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.