Şimdi Ara

Apple TV+ Açıldı ama Türkiye’de Yok! Apple TV+ Türkiye’den Nasıl İzlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, 10 Eylül’de gerçekleştirdiği lansmanda yeni ürünlerini tanıtırken Apple TV+’ı da görücüye çıkarmıştı. Uzun zamandır, ne zaman yayın hayatına başlayacağı merak edilen dijital platform, dünyanın çok sayıda ülkesinde 1 Kasım itibariyle aktif olarak hizmet vermeye başladı ama bu ülkeler arasında Türkiye yok.
    İnternet'te çok kişi, “Apple TV+ üyelik, Apple TV+’a nasıl üye olabilirim” gibi aramalar yapsa da tüm aramalar sonuçsuz kalıyor. Eğer Türkçe alt yazı derdiniz yoksa, Apple TV+’a üye olmak hiç de zor değil!

    Apple TV+, Eylül ayında tanıtıldıktan sonra, Kasım ayı başı itibariyle 107 ülkede kullanıma sunuldu. Ama bu kadar ülke arasında Türkiye'nin olmaması çok sayıda Türk Apple severi rahatsız etti. Bunun sebebi henüz açıklanmamış olsa da kuşkusuz bunun altında yatan en büyük etkenin yeni RTÜK yasası olduğu herkes tarafından biliniyor.

    APPLE TV+ NETFLİX’TEN DAHA UCUZ

    Netflix gibi İnternet üzerinden dizi, film ve belgesel yayını yapacak olan Apple TV+ şimdiden kaliteli yapımlarla içeriğini zenginleştirmeye başladı. Netflix’ten daha ucuz -6 kişilik aile içi kullanımı sayesinde de çok daha hesaplı- olan Apple TV+, görüntü ve ses kalitesi için de ayrı bir ücret talep etmiyor. Apple TV+ ilk 7 gün ücretsiz olarak kullanıcılarıyla buluşurken, sonrasında 4.99 dolar ödemenizi istiyor.

    APPLE TV+ İÇERİĞİNDE NELER VAR?

    Apple TV+ Açıldı ama Türkiye’de Yok! Apple TV+ Türkiye’den Nasıl İzlenir?

    Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; Apple TV+ rakibi Netflix gibi değil. Kendi yapımları dışında başka yapım şirketlerinin veya kanalların içeriklerini, telif ödeyerek müşterilerine sunan Netflix bu yönüyle Apple TV+’dan ayrılıyor.

    Başka bir kanalda veya platformda izlediğiniz bir yapımı Apple TV+’da göremezsiniz. Apple TV+’da (belki şimdilik) sadece kendi yapımları yer alıyor. Çok iddialı yapımlarla yayın hayatına başlayan Apple TV+’ın içeriklerinden bazıları şöyle:

    “The Morning Show”, “Dickinson”, “See”, “For All Mankind” ve “The Elephant Queen” gibi orijinal program seçeneklerinin yanısıra “Susam Sokağı”nın yapımcılarının sunduğu yeni çocuk dizisi “Helpsters”, Peanuts Worldwide ve DHX Media imzasını taşıyan yeni orijinal yapım “Snoopy in Space”, popüler orijinal dizinin yeniden çevrimi olan “Ghostwriter” gibi içerikler de var.


    APPLE TV+ TÜRKİYE’DEN NASIL İZLENİR?
    Hem evet hem de hayır. Maalesef Apple TV+’nin yayın yaptığı ülkeler arasında Türkiye yok. Yani yıllardır kullandığınız Türkiye adresli bir Apple kullanıcı hesabınız varsa ve Apple TV+’a girerseniz sadece film satın alıp film kiralayabileceğinizi görüyorsunuz.

    Ama başka bir yöntem daha var. Tabi Türkçe alt yazı sıkıntınız yoksa. Yani filmleri Türkçe alt yazısız izleyebiliyorsanız.

    Eskiden, henüz Apple’ın Türkiye’ye resmi olarak destek vermediği dönemlerde iPhone sahipleri Apple Store hesabı oluşturmakta ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Türkiye’den hesap açmak zorlu bir işti. Hesabınıza mutlaka bir kredi kartı tanımlamanız gerekiyordu. Türkiye’den hesap açarken zorunlu olan kredi kartı tanımlama durumu, yabancı ülkelerden hesap açarken kredi kartı ekle / ekleme olarak kullanıcıları sunuluyordu. Türk kullanıcıları da kredi kartı tanımlamamak için yurt dışı hesabı alarak bu engeli aşıyordu.

    Bu durumun önündeki en büyük engel de geçerli bir adres girme zorunluluğuydu. Kendinizi İngiltere veya Amerika’da yaşıyor gibi göstermeniz yeterli değil, ikamet adresi de tanımlamanız gerekiyordu. Bu adres eğer Apple tarafından “doğru” olarak onaylanırsa Apple Store’un nimetlerinden yararlanabiliyordunuz.

    Zaman geçti, Apple artık resmi olarak Türkiye’de hizmet vermeye başlayınca yabancı ülkelerdeki kredi kartı ekle / ekleme seçeneğini Türkiye’ye de sunmaya başladı. Haliyle Türk kullanıcılar Apple Store’da hesap açarken sıkıntı yaşamıyordu.

    Eski hesabını kapatıp yeni hesap alanlar Apple Store’u bu şekilde kullanmaya başladı. Hesabını kapatanlar, şimdi pişman olabilirler. Çünkü, Apple TV+’ye yabancı ülke tanımlı hesabı olanlar sorunsuz girebiliyorlar. Yani Türkçe alt yazı sıkıntısı olmayan Apple TV+’ı istediği gibi kullanabiliyor. Eğer eski kullanıcı adı ve şifrenizi hatırlıyorsanız Apple TV+’ı deneyebilirsiniz.

    “The Morning Show”, “Dickinson”, “See”, “For All Mankind” ve “The Elephant Queen” gibi orijinal program seçeneklerinin yanısıra “Susam Sokağı”nın yapımcılarının sunduğu yeni çocuk dizisi “Helpsters”, Peanuts Worldwide ve DHX Media imzasını taşıyan yeni orijinal yapım “Snoopy in Space”, popüler orijinal dizinin yeniden çevrimi olan “Ghostwriter” gibi içerikler de var.

    Kaynak: Haberazzi.com







  • Nankör herifler. Türkiye'den milyonlarca para geliri elde ettiklerine rağmen Türkiye'de yayın açmışlar.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Aslında DijiTürk ve RTÜK tüm mesele
  • Bir süre sonra muhakkak gelecektir. Bedava para baldan tatlıdır.
  • Şuan hizmet olsa bile içerik çok zayıf zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.