Şimdi Ara

Online Store ön siparişimi teslim etmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
28.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Dostlar çok ağır hakaretler içeren mesajlar aldım. Sanki bu durumun suçlusu benmişim gibi. Ya da "bu da dert mi" diyenler de epey fazla. Öncelikle şunu biliyorum ki ister 20 liralık ister 20 bin liralık olsun kimin başına böyle bir mağduriyet gelse tersine çevirmek için mücadele eder. Burda 3 ay bekle nolacak diyenlerin ciddiyetine inanmıyorum. Dünyanın her yerinde kullanıcıların ön sipariş verme sebepleri genel satış öncesi avantajlardan yararlanmak ya da stok kalmama ihtimaline dair önden önlem almaktır. Online Store burda yapması gereken en elzem şeyi yapmayarak, hatta açıklama da yapmayarak müşterisini mağdur etmiştir. Benim burda söylediğim şey zaten "banane banane verin telefonumu" değil, hatta beni forumdan tanıyanlar bilir bu tarz konularda en soğukkanlı, telaşsız insanlardan biriyimdir. Son ana kadar yine vesvese yapmadım. Güzel mesajlar atanlar da oldu tabi onlara çok teşekkür ederim. Empati kurabilen insanla zaten iletişim de kurulur. Ama malesef bazı insanların hayatta kalma motivasyonu başkalarının mutsuzluğunu görmek üzerine. Onlara da kızmıyorum, hatta üzülüyorum. Mutsuzlar ve herkes mutsuz olsun istiyorlar. Velhasıl kelam başımıza böyle bir şey geldi, Apple Türkiye ve İrlanda ile görüşüldü. Kurumsal hesaplara mağduriyeti içeren mailler atıldı ancak an itibariyle çözüme kavuşmadı. 5 Ekim itibariyle siparişi iptal ettim. Sürece dair gelişmeleri aşağıdan takip edebilirsiniz, tarih tarih editleyeceğim.


    __________


    Sürecin Kronolojik anlatımı:


    Apple konularında görmüşsünüzdür iPhone modelleri her zaman yakın takipteyim hatta bu seneki iPhone 13 konularını da ben açtım. Geçen sene pandemi nedeniyle yaşanan tedarik ve stok sorunlardan dolayı bu sene Apple.com üzerinden ön sipariş vereyim başım ağrımasın dedim. 24 Eylül ön sipariş 1 Ekim'de teslimat. İstanbul'da ikamet etmekteyim.


    Site saat 00:02'de açıldı. Bilgilerimi eksiksiz bir şekilde girdim ve ön siparişimi verdim. Mail'in geliş zamanı 00:07



    Online Store ön siparişimi teslim etmedi



    Artık ön siparişimi vermiştim ve bu sene cihazıma erken kavuşacağımı düşünerek bu meseleyi sipariş teslimine kadar rafa kaldırmıştım.


    Forumdan aynı tarihte sipariş vermiş arkadaşlarımızın 29 Eylül Çarşamba akşamı sipariş durumlarında bir güncelleme oldu ve "İŞLENİYOR" aşaması, "GÖNDERİME HAZIRLANIYOR" olarak değiştirildi.


    Benim siparişimde bir güncelleme olmadı. Ama çok ciddiye almadım.


    30 Eylül Perşembe akşamı forumdaki arkadaşlarımızın siparişi "GÖNDERİME HAZIRLANIYOR" aşamasından "GÖNDERİLDİ" aşamasına geçti.


    Ben de hala "İŞLENİYOR" olarak gözüküyordu. Bu durum canımı sıktı ve 0 (216) 282 15 11 Apple Müşteri Hizmetleri'ni aradım. Karşımda son derece kibar bir Apple çalışanı "Merak etmeyin beyefendi o aşamalarda bazen aksaklık olabiliyor Cuma günü siparişiniz elinizde olacaktır ama hiç merak etmeyin en geç 4 Ekim Pazartesi elinizde olacaktır, orda görüntülediğiniz tarihler en geç tarihlerdir hiç şüpheniz olmasın" dedi.


    1 Ekim Cuma günü sabah erken saatlerde forumdaki arkadaşlarımız tek tek UPS teslimatlarını paylaşmaya başlamıştı. Benim siparişim ise hala "İŞLENİYOR" aşamasındaydı. Tekrar aradım, detayları görüntüleyemediklerini, en geç 4 Ekim'de cihazın elimde olacağını ifade ettiler. Tamam dedim, forum çevremde çok fazla sipariş veren ve teslim alan olduğu için onlar da destek oldu hatta Amerika ile görüş dediler. Hayırlısı dedim. Bu tarz meselelerin çok üstüne düşmeyi sevmem, üstüne düştükçe olumsuz gideceğini düşünürüm.


    2 Ekim Cumartesi, kargosu teslim edilmeyen arkadaşların kargosu teslim edilmeye devam etti.


    Yani 23 Eylül'ü 24 Ekim'e bağlayan gece 00:07'de verdiğim sipariş hala "İŞLENİYOR" aşamasındaydı.


    3 Ekim Pazar "İşleniyor" sayfasında gözüktü.

    Online Store ön siparişimi teslim etmedi



    4 Ekim 09:00'da müşteri hizmeti mesaisi başlar başlamaz aradım. Bu sefer ilk defa bir aksaklık olduğunu, siparişin onay durumunda kaldığını kabul ettiler, öğlen 12'de İrlanda'nın mesaisinin başlayacağını, siparişimi not aldıklarını ve orayla görüştüreceklerini söylediler.


    4 Ekim 12:00. Apple müşteri hizmetlerinde bir hanımefendi ile görüştüm. Bir taraftan sürekli sayfayı yeniliyorum. Görüşme esnasında 30 Eylül - 4 Ekim olan teslimat tarihi birden 25 Kasım - 16 Aralık olarak güncellendi. Büyük bir şoka uğradım. 24 Eylül'de verdiği ön sipariş 1 Ekim'de teslim edicekken 16 Aralık'a kaysa sanırım herkes bir ne oluyor der.


    Online Store ön siparişimi teslim etmedi



    "Hanımefendi tam da sizle konuşurken nasıl oluyor da 30 Eylül - 4 Ekim tarihi birden 25 Kasım - 16 Aralık oluyor" dedim. Verdikleri cevap şu "Beyefendi biliyosunuz ürünler sınırlı stokla geliyor ve şuan elimizde yeterli stok bulunmadığından teslimatınız ileri bir tarihe attı."


    "Şaka mı yapıyorsunuz 24 Eylül'de verdiğim ön sipariş, herkesin eline ulaşan ön sipariş bana nasıl 16 Aralık'ta gelir" dedim. "Onu görüntüleyemiyorum" dedi ve danışmak üzere İrlanda'ya bağlandı. Kendisinin konuşmasında sonra beni de İrlanda'ya bağladı. İrlanda biriminde bir hanımefendi, konunun sipariş birimine ulaştığını ancak mağdur olmamam için istersem benim siparişi iptal etme seçeneceğimin de olduğunu söyledi.


    Daha sonra Türkiye müşteri temsilcisi hanımefendiyle konuşmaya devam ettik. "Dilerseniz ben Zorlu ve Akasya stok durumları kontrol edeyim" dedi. "Sadece etmeyin, ayırttırın" dedim. "Bizim öyle bir opsiyonumuz yok online ve fiziksel stokları farklı" dedi. "Olabilir ama benim yaşadığım mağduriyeti ancak böyle giderirsiniz" dedim. Stokları kontrol etti ve olmadığını görüntüledi. Yani fiziksel mağaza alımında da yardımcı olunmadı.


    Online Store ön siparişimi teslim etmedi

    Bu arada sıfırdan bile sipariş verilse teslimat tarihleri 4 Ekim itibariyle Ekim sonu Kasım başı gibi gözüküyor. Bana verdikleri 25 Kasım - 16 Aralık tarihi çok ciddi, sistemsel bir sorun olduğunu gösteriyor ancak bu sorunun ne olduğunu paylaşmıyorlar.


    4 Ekim öğlen saatlerinde Apple'ın destek adresine ve yöneticilerine yaşadığım mağduriyeti anlatan İngilizce bir mail attım.


    5 Ekim 2021


    23 Eylül tarihli siparişimi iptal ettim. (Apple İrlanda temsilcisi hanımefendi de iptal etmemi tavsiye etmişti)


    Online Store ön siparişimi teslim etmedi


    5 Ekim akşamı


    Apple İrlanda biriminde bir çalışandan e-posta geldi, benimle iletişime geçmek için telefon numarası istediler, gönderdim.


    6 Ekim öğlen


    Apple İrlanda biriminden aradılar.


    0232 İzmir alan kodlu bir numaradan arandım. Anladığım kadarıyla önce Apple Türkiye ile iletişime geçiyorlar, İzmir üzerinden bir arama oluyor. Konferans olduğu için ses inanılmaz boğuk, adamın dediği hiçbir şey anlaşılmıyor. Çeviri için İngilizce öğretmeni bir arkadaşım yardımcı oldu ancak sesini nerdeyse duyamadık adamın. Gün içeresinde bir daha arayacağını söyledi ama bu şekilde iletişim imkansız gibi. (Edit: Daha sonra aranmadım ilk ve son aramaydı)


    6 Ekim akşamı Apple İrlanda'dan gelen mail:


    We hope this email finds you well.


    We appreciate you taking the time to provide feedback about your order experience.


    We are glad that you are interested in purchasing the iPhone 13 Pro Max and regret that you were disappointed by the expected delivery date of same. We note that you have canceled your order since we spoke.


    If you wish to re-order the iPhone 13 Pro Max please feel free to do so on  or via our Apple sales team on the following phone numbers (00800 448 829 873/ 0216 282 15 11). Alternatively you can visit our Apple Retail stores (Details Below)


    Beşiktaş İstanbul, Zorlu Center

    Zorlu Center

    Koru Sok. No:2

    Beşiktaş İstanbul 34340

    (0212) 708 37 00


    Üsküdar İstanbul, Akasya

    Akasya AVM

    Acıbadem Mahallesi, Çeçen Sok. No : 25

    Üsküdar İstanbul 34660

    (0216) 250 71 00


    Once again, we regret this order experience didn’t match your expectations, we do hope to provide a more positive experience on the next occasion.


    6 Ekim akşamı Apple İrlanda biriminden gelen maile istinaden yaşadığım mağduriyetin giderilmediğine dair bir mail attım.


    7 Ekim para iadem yapıldı.


    Süreç böylece ürün teslim edilmeden para iadesi yapılarak tamamlanmış oldu ve mağduriyetim giderilmedi. Neden cihazın gönderilmediğine dahil mantıklı bir açıklama yapılmadı. Özür dilenmedi, sadece "üzgünüz" denildi.


    Son olarak: Bu konuda ben firmadan imtiyaz talep etmedim, hakkımı talep ettim. Beni destekleyenler olmakla birlikte bilip bilmeden konuşanlar, hiç tanımadan iftira atmaktan çekinmeyenler de oldu. Her şeye rağmen, umarım bana hakaretamiz yorum yapanların başına böyle bir hadise gelmez. Ha gelir de bir gün dayanışma isterse, ben kendileri gibi yapmam, mağdur eden firma kimse ona karşı müşteriyi savunurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 3 Kasım 2021; 22:41:57 >







  • Apple’dan ön sipariş vermenin mantığını anlayamıyorum. Samsung ön siparişe özel kulaklık falan veriyor hadi onun için verilebilir de Apple hiç bir ayrıcalık sunmuyor. 1’in de fiziksel olarak sabah mağazadan alabilecekken ön sipariş ile 1’inde en erken o gün öğleden sonra elinize ulaşacak. Apple Türkiye gerçekten çok bozdu artık. Ben de zamanında AirPods pro da çektiğim cefadan illallah etmiştim Apple’dan. Üzüldüm paranızla çektiğiniz cefaya.

    Apple'ı normalde müşteri memnuniyeti ile anarız ancak böyle bir olayın yaşanması rezaletin daniskası mahiyetinde. 24 Eylül'de ilk ön sipariş verenlerden birisi olmasına rağmen cihazı gidip fiziksel olarak alan insanlardan bile geç alıyor olmak gerçekten başka bir boyut. Bence Apple gibi bir firma ön sipariş veren müşterilerine ayrıcalık vermesi gerekirken üstüne müşterisine böyle bir durumu yaşatıyor olması içler acısı. Sonuçta neredeyse 2 haftadır para Apple'da ve dediklerine bakılırsa 16 Aralık'a kadar da senin paran onlarda kalıyor olacak ki ilk başta sana taahhüt verdikleri zaman 30 Eylül - 4 Ekim aralığıyken ve sen de siparişi buna göre vermişken. Umarım Apple bunu her zaman övdüğümüz müşteri memnuniyeti çerçevesine uyacak, takdir edilecek bir şekilde telafi eder ve sen de en azından memnun bir şekilde sorununu çözmüş olabilirsin.

    Siparişin onayda kalması sizin sorununuz değil, apple bu konuda sorumluluk almalıydı. Hepsiburada, trendyol v.s. böyle bir şeyi yapsaydı çok şaşırmazdık çünkü vukuatları çok ama müşteri hizmetleri konusunda her zaman övgüyle bahsedilen apple'da böyle bir şey yaşanması tam bir rezalet. Koskoca apple mağdur bir müşteriye hızlıca 1 adet telefon tedarik edemiyorsa kapatıp gitsin.

    Şimdi sen dişini sıkıp pandemide Iphone SE aldın, sen akıllısın yani. Çok var senden piyasada maalesef. Kendisini yada yaptıklarını birşey zanneden tipler. Bir kere herkesin alım gücünün aynı olmadığını anlamalısın. Hayali verdiğin örnekte bile hayal gücün Iphone XR-XS Max-11 den öteye gidememiş. Bende bok gibi para var diyen birinden çok birşey beklememek lazım da, burdan dahi belli çapının ortalama ne olduğu da önemli değil.


    Ön sipariş dünyanın heryerinde olan bir olay. Bir mantığı vardır, kimi çok beğendiği için alır, kimi ihtiyacı için alır, kimi paşa keyfi için alır. Acelesi ne demişsin ya, orası seni ilgilendiren kısım değil. Bende önsipariş verdim, elimin altında 3 cihaz var. Şimdi neden verdiğimi, neyin keyfine verdiğimi yazardım da o seviyeye inmek istemiyorum. Anladın sanırım, değil mi? Önsipariş vermiş neden vermiş falan senin yada herhangi birinin haddine düşmemiş sorgulamak, konumuz da bu değil. Burdaki konu ön sipariş verilen ürünün zamanında ulaşmaması ve bu konuda tepki göstermekte haklı.


    Eğer sana, ulu MegaDave06, senin aklına erişmek için ne yapmak lazım, hangi cihazı almak, parayı nereye yatırmak, ne yapmak lazım falan diye sorulursa ozaman gelir ahkam kesersin. Konu dışı bölümünün sana ihtiyacı var bence.

    Sizin gibi binlerce kişi ön sipariş veriyor. Gelen stok kısıtlı, X veya Y firmalar stok bilgisi vermez zaten. Bu tarz durumlar fiziksel mağazalarda da olmuş yeterli stok olmadığından nitekim müşteriye bilgisi verildi ve ödeme iptali sağlandı gibi gibi… Siz sanıyor musunuz ön sipariş dolsun adetine göre getirelim deniliyor ? Yok öyle bir şey. Birisi sizden önce satın almış size de stok kalmamış. Başkasına denk gelebilecek durum size denk gelmiş. Bu kadar yaygara koparmanız bence sadece şov. Sevgiler
    Mağdur olmamanız için iptal edebilirsiniz diye önermişler birde en gıcık olduğum cümle. Sanki bizim aklımıza gelmiyor o. Mağdur etmişsin zaten. Ne olursa olsun, ön sipariş veren ve ilk dk da veren müşteriye Apple da olacağım illaki cihaz bulurum. Firma ile alakası da olduğunu sanmıyorum. iş bilmez, iş bitirmesini bilmez insanlar yüzünden oluyor bunlar.
  • Siparişin onayda kalması sizin sorununuz değil, apple bu konuda sorumluluk almalıydı. Hepsiburada, trendyol v.s. böyle bir şeyi yapsaydı çok şaşırmazdık çünkü vukuatları çok ama müşteri hizmetleri konusunda her zaman övgüyle bahsedilen apple'da böyle bir şey yaşanması tam bir rezalet. Koskoca apple mağdur bir müşteriye hızlıca 1 adet telefon tedarik edemiyorsa kapatıp gitsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Ekim 2021; 13:35:2 >
  • Rezillikten başka bir şey değil paranla rezil olmak bu oluyor. Anında sana birde kulaklık hediye etmelerini beklerdim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumu bende geçen sene 12 Pro Max 128 GB Gold da yaşadım herkesten önce sipariş verdim 00:04 de ama herkesten 4 gün sonra bana ulaştı.


    Bu sene gidip mağazadan aldım sırf aynı şeyleri yaşamamak için.


    Madem Ön sipariş diyorsunuz o zaman bu olayın altından kalkmanız gerekirdi APPLE !!!


    Rezillikten başka bir şey değil.

  • Yuhhh,rezalet valla

  • Geçmiş olsun, inanın sizin kadar üzüldüm. Apple her daim müşteri memnuniyeti ile birlikte anılırdı, bundan sonra ben sadece bu olayla hatırlayacağım. Bana da ders oldu, bir daha Apple’dan ön sipariş geçmem, gider fiziksel storedan sabah kuyruğa girer alırım. Umarım sorun çözülür ve cihazınıza bir an önce kavuşursunuz…

  • Mağdur olmamanız için iptal edebilirsiniz diye önermişler birde en gıcık olduğum cümle. Sanki bizim aklımıza gelmiyor o. Mağdur etmişsin zaten. Ne olursa olsun, ön sipariş veren ve ilk dk da veren müşteriye Apple da olacağım illaki cihaz bulurum. Firma ile alakası da olduğunu sanmıyorum. iş bilmez, iş bitirmesini bilmez insanlar yüzünden oluyor bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’dan ön sipariş vermenin mantığını anlayamıyorum. Samsung ön siparişe özel kulaklık falan veriyor hadi onun için verilebilir de Apple hiç bir ayrıcalık sunmuyor. 1’in de fiziksel olarak sabah mağazadan alabilecekken ön sipariş ile 1’inde en erken o gün öğleden sonra elinize ulaşacak. Apple Türkiye gerçekten çok bozdu artık. Ben de zamanında AirPods pro da çektiğim cefadan illallah etmiştim Apple’dan. Üzüldüm paranızla çektiğiniz cefaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasva -- 4 Ekim 2021; 17:8:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Buyuk rezalet ya. Hadi bir hata oldu cozum uretmemeleri tam bir rezalet. Sanki bedava veriyorlar. Ya bekle ya al parani git demisler resmen. Apple olmus sirkeci esnafi. Boyle bir aksaklik yasayan kac kisi vardir toplasan, gidip satis magazandan bir telefon alip gonderemiyor musun?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha da fenası iptal etsem bile karta yansıması 7 gün sürüyormuş. Diyelim iptal ettim ve mağazada buldum ama kartımda yeterli ücret yok yine alamadım. İade günü gittim ve bu sefer de stok bitti diyelim. Benimki mağduriyet değil katmetli mağduriyet. Burda kesinlikle bir iş bilmezlik var.

  • Apple'ı normalde müşteri memnuniyeti ile anarız ancak böyle bir olayın yaşanması rezaletin daniskası mahiyetinde. 24 Eylül'de ilk ön sipariş verenlerden birisi olmasına rağmen cihazı gidip fiziksel olarak alan insanlardan bile geç alıyor olmak gerçekten başka bir boyut. Bence Apple gibi bir firma ön sipariş veren müşterilerine ayrıcalık vermesi gerekirken üstüne müşterisine böyle bir durumu yaşatıyor olması içler acısı. Sonuçta neredeyse 2 haftadır para Apple'da ve dediklerine bakılırsa 16 Aralık'a kadar da senin paran onlarda kalıyor olacak ki ilk başta sana taahhüt verdikleri zaman 30 Eylül - 4 Ekim aralığıyken ve sen de siparişi buna göre vermişken. Umarım Apple bunu her zaman övdüğümüz müşteri memnuniyeti çerçevesine uyacak, takdir edilecek bir şekilde telafi eder ve sen de en azından memnun bir şekilde sorununu çözmüş olabilirsin.

  • Ulan Apple bu olay Amerika da olsa cihazı anında temin edip bide ücretsiz verirler. Burda ise resmen dalga geçiyor. İlk siparişi verenlerden birisiniz bu nasıl bir saçmalık. Hadi onu geçtim nerdeyse Aralık da teslim edeceğiz diyorlar. Rezillik diz boyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar öne çıkar diyerek destek verirseniz çok sevinirim gündeme girmeli başlık. Ekşisözlük yazarı bir arkadaş sözlüğe taşırsa konuyu çok memnun olurum.

  • Ön sipariş açıldıktan sonra 5 dakika içinde sipariş vermişsiniz. Size savunma şekilleri “beyefendi biliyorsunuz sınırlı stok geliyor şu an stok yok.” O telefonun 5 dakikada stoklarının biteceğine beni kimse inandıramaz bu tarz olaylarda en çok sinirlendiğim şey bu tarz çocuk kandırır gibi cevaplar verilmesidir. 5 dakikada ön sipariş veren müşteriye mi stok kalmıyor tamam inandık... Bari işi elinize yüzünüze bulaştırdınız bir şeyler yediniz mağduriyeti gidermeye çalışın o da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdReNaLiN.int -- 4 Ekim 2021; 14:1:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Apple gibi bir deve yakışmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Apple'ın bu tutumu şaşırttı. Mağduriyeti gidermek için uğraşmamışlar.

  • İşte bu yüzden amazon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezaletin sözlük anlamı olan olay. Hocam ile aynı durumda idik 1 Ekim saat 17.00 civarlarına kadar. Biz ile beraber bir dostumuz daha 24 Eylül akşamı çıkar çıkmaz önsipariş vermiş olmamıza rağmen kargolama 1 ekimde yapıldı. Ön siparişin ne fayda sağladığını göremedik. Fakat bu yapılan bu ayıbın haddi hesabı yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MüteahhitMimar -- 4 Ekim 2021; 14:10:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar sizce siparişi iptal edeyim mi? Biliyorum etmemen saçma olur ama belki yaptıkları hatanın farkına varırlar bir düzeltme yaparlar diye hala etmedim. İşi bilen, daha önce benzer mağduriyetler yaşamız forumdaşlardan bir cevap bekliyorum.

  • Arayıp; yollayacağımıza şükret. Demediklerine şükür.


    Bekle hocam iptal etsen yine almayacak mısın?


    Yok daha Apple almam diyorsan iptal et, ama yine gidip bunu alacaksan iptal etme. Komik olur.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.