Şimdi Ara

Apple online Store'dan alınma 7 PLus:IMEI kayıt dışı! 45 gün sonra yeni,kapalı kutu telefon geldi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
5
Favori
15.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese,

    Sabah TNT'den telefonu almaya geldiler ; telefonu teslim ettiğime dair bir belge aldım .
    İlgili belgenin fotoğrafını çekip Mehmet Saraçoğlu'na mail olarak gönderdim.

    Göndermiş olduğum mail'deki belgenin kendisine ulaşmış olduğu cevabıyla beraber , telefonun depolarına ulaşmasıyla birlikte yeni telefonun sipariş sürecinin başlayacağı bilgisini verdi tekrar Mehmet Bey ...
  • Tulû kullanıcısına yanıt
    Peki aynı cihazımı vericekler yoksa isteğiniz olan Red modelinimi ?
  • O jesti hic beklememistim zaten,androide mahkum kaldim su an...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulû

    O jesti hic beklememistim zaten,androide mahkum kaldim su an...

    Hocam baştan sona kadar okudum dedim herhalde degişmiştir belki bize yeni cihazın resmini paylaşmıştır diye ama son yazdıgının bugun oldugunu görünce hüzünlendim çok sabırlısın valla ben genius bardan randevu alır istanbula giderdim ya da kırar atardım

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer.er -- 16 Mayıs 2017; 16:44:47 >
  • sezer.er kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki haftaya kalır sanırım yeni telefonun gelmesi ; araya 19 Mayıs girecek çünkü .

    Tüm dünyam alt üst oldu ; telefonu teslim ederken az daha sim kart da beraber gidiyordu . Kuryeyi kapıdan çevirdim .
    Yedek aldım gerçi ;ama yine de telefonda yedeklemem gereken başka bir şey var mıydı emin değilim .

    İşte bu yüzden kızgınım ; Apple'ın bana bu afallamayı yaşatmaya hakkı yok .

    Bir de akıl veriyorlar : " siz bu saatten sonra artık bu işin keyfini sürün " demişti Ezgi Hanım . Şaka gibi !

    Keyif sürecek bir durum yok ortada . Siz güllük gülistanlık telefonumun , hayatımın içine limon sıktınız dedim , ne keyfiymiş !
    Sanki bana bedava telefon veriyorlar...

    Ha şimdi bir arkadaş çıkıp da " ooo Apple 2 yıl garantili , kapalı kutu telefon veriyor " da diyebilir...
  • quote:

    Koca apple kimlerle uğraşıyor gülüyorum




    Koca Applein isi musterilerinin sorununu cozmek degil mi?



    Samsung veya sony kullansaydiniz , musteriyi adam yerine koymama ne demekmis bizzat görürdünüz. Hatta sony bolumunde bir baslik var, arkadas kvknin hatasi yuzunden garanti disi kalan cihazi icin sony japonyaya ulasti ama bir sonuc alamadi. Gelen cevap sok edici:



    Biz Sony Trnin isine karismayiz,size bu konuda yardimci olamayacagiz,basinizin caresine bakin.



    Apple burada(tabi biraz da pohpohlamak suretiyle) sorunun cozumu icin gerekli seyleri yapmis. Arkadasin basina gelen cok buyuk sanssizlik. Belki de onbinde bir olabilecek bir hata. Tabi boyle olunca,durumu iyice arastirmak istediler. Direk zorluya gitseydi de sonuc değişmeyebilirdi diye düşünüyorum. Cunku zannimca oradaki genius da birimlerle irtibata gececek ve benzer sureci baslatacakti.



    Applein buradaki hatasi su; sen ilgili birimlere aktardin eyvallah. Ver kardesim yedek cihazini arkadasa, surec tamamlaninca da adresine kapali kutu sifir telefonunu gonder,yedek cihazi teslim al. Böylece iki tarafta zaman kaybetmesin. Huawei oyle yapiyor mesela. Sen ondan cok daha guclusun, yap iste boyle bir sey,arkadas da telsiz kalmasin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bişey soracağım. Sizin cihazınız ilk olaydan itibaren ne kadar sürede kapanacaktı acaba? Çünkü 4 ay süresi var diye biliyorum kayıtsız cihazların. Ben olsam beklerdim 3 ay, eğer hâlâ olmadıysa sizin yaptıklarınızı yapardım. Sanki biraz aceleci davranmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tulû kullanıcısına yanıt
    Keyfini sürün demesi ilginç, sonuçta swap cihaz alacaksınız. Ağzı olan konuşuyor umarım sorununuz bir an önce çözülür
  • MESAJLARINIZI baştan sona okudum.
    yalnız merak etiğim konu koca apple.yeri geldiğinde tak diye değişim cihazı veren apple bu konuyu neden bu kadar uzatmış..
    2, merak ettiğim acaba bu kadar üstüne düşmeseydiniz sonuç ne olurdu..
    çunku bazen kapanacak dedikleri telefonlar kapanmıyor..ya mesaj yanlış gidiyor yada düzeltiliyor..
    yinede ısrarınızı üslübunuzu takdir ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezer.er

    Saçma sapan konuşma şimdi. Aynı şey senin başına gelse hiçbir şey olmamış gibi oturup bekleyecektin ya sanki.

    Arıza yok adamlar düzeltme geçtik btk ya demiş niye daha panik yapayım sorunsuz ise cihazım adam red edition alacam diye itiraf etmiş kapalı kutu cihaz alıp iade ile onu satacak zarar etmeden istediği cihazı alacak başka bir niyet yok bunda apple demiş evet hatalı işlem olmuş btk ya imei güncellemenizi gönderdik ne bu panik telaş sen ve senin gibi konu sahibi zihniyetleri var bu ülkede işde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok heyecenlı konuymuş yalnız. Okurken çayımı falan da aldım, kaptırmışım kendimi sonuna gelince bir hüsran yaşadım, devamı olmalıydı burda bitmemeliydi dedim.



    Ayrıca doğrudur Apple çok bozdu bunu bende gözlemledim. Şöyle bir örnek veriyim bende. Iphone 6 ilk çıktığı zamanlar online storedan alışveriş yapmıştım, cihazları aldığım gün birisinin ekran sarı birinin beyaz gelince müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatmış 5 dakika da yeni cihazı göndermişlerdi (üstelik eskisini almadan). 3 gün sonra yeni cihaz gelince farkettim ki onun da hem ekranı sarı hem de ekran langır lungur oynuyor. Aradım 5 dakikada 3. Yü yolladılar (dikkat edin 2 cihaz da elimde hala istemediler daha). 3. Cihaz da geldi ve onun da ekranın sağ üst köşe kararmış. Aradım yine dedim böyle böyle bu iş olmayacak para iadesi yapın bari oyun oynar gibi, tabi efendim derhal yapabilirim yalnız bize bir kez daha şans verin bu sefer mağduriyetiniz devam etmeyecek ederse derhal ücret iadesi yapalım dedi, bu sefer elimdeki cihazlardan 2 tanesini kargolamamı istedi TNT ile, kargoladım. Yeni cihazı aldım baktım ekranda kararma yok, oynamıyor, sarılık diğerinin 1/4 kadar anca var. İlk gelen elimdeki cihazı da verdim TNT ye böylece 4. Cihazda tamamlamıştım işi. Gel gelelim 7s çıkış zamanında adamlara diyosun ki ben daha yeni 7s plus aldım bu gün ve video ses kaydında aşırı derece parazit var, adam şok oluyo nasıl olabilir böyle bir sorun inanmıyorum. Diyorum gönderin yenisini eskiyi vereyim, malesef efendim prosedür öyle değil, önce eskiyi alıcaz inceliycez sorun varsa biz yeniyi göndeririz. Değiştirmedim bende bayadır duruyo garantisi bitmeden Ankara Bireysel servise verir değiştirtirim dedim nasıl olsa 3-4 güne değiştiriyorlar.




  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyeceksiniz o zaman, 14 günlük iade e

    hakkımı kullanmak istiyorum diyeceksiniz. Tabii öyle olunca da birkaç gün telefonsuz kalma olayı var. Muhtemelen çok suistimal eden oldu, o yüzden böyle yapıyorlar artık. Ben şahsen bunun ülkemize özel olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • travegostar kullanıcısına yanıt
    Konuyu en başından beri takip ediyorum ve çok da üzülmüştüm bu duruma ama mağdur olan arkadaşın haklıyken haksız duruma düştüğünü düşünüyorum. Zaten adam 120 gün içinde halledileceğini söylemiş. Bekle arkadaş 120 gün. Bu adamların elinde 100 tane telefon yok ki iki günde halletsin. Onbinlerce var. Ama arkadaş bu cevaptan tatmin(!) olmadım diyerek olayların bu noktaya gelmesine kendi sebep oldu. Tatmin olmadım ne demek 120 gün içinde halledeceğiz demiş adam. Seni tatmin etmesi için ne yapmasını bekliyordun? Üstte başka bir arkadaşın dediği gibi telefonu satın alınca sanki firmayı satın almış gibi davranan tüketici profilimiz var maalesef. Koca Apple kanunsuz iş mi yapacak biraz mantıklı olmak gerek. Elinde kapı gibi faturası var aldığına dair. 120 gün içinde hâlâ bir şey olmazsa zaten açarsın davanı binersin tepelerine. Bu hemen çıldıracağım diye kazan kaldırıp ben yeni telefon istiyorum diye esip gürlemeye başladı. Çıldıracak bir şey yok bu konuda. Adamlar 120 gün içinde halledeceğiz dediyse hallederler. Bu daha bir hafta dolmadan bir yaygara kopardı ki burada sorma. Çıldıracağım demek nedir onu anlayamıyorum. Üstte bir arkadaş yazmış eğer dediği gibi gold olarak aldığı modeli kırmızıyla değiştirin derdindeyse bunda artniyet olduğunu düşünürüm.



    Sonuç olarak 120 gün bekleseydi ne kendini ne de müşteri hizmetlerini bu kadar meşgul etmeyecekti ama sırf bir an önce işim görülsün derdinde olduğu için gereksiz yere hem kendini hem de adamları sıkıntıya soktu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Yok ya? Adam gidiyor hem TR garantili hem de Apple'ın kendisinden telefon alıyor (hani GittiGidiyor N11 filan olsa neyse) bide adamı paranoyak edecekler 120 gün acaba düzeldi mi düzelmedi mi diye.Sonuna kadar haklı yaptığı sitemlerde Eğer sıfır telefonun İmei'sinde sorun varsa (ki var) hemen değişim yapılması gerekiyor bu Apple ile ilgili değil Samsung LG HTC farketmez direk değişim yapılması gerekiyordu.Adamı süründürüyorlar 1 aydır daha yeni çözülecek o da çözülecek yani daha çözülmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MontenegroVaas kullanıcısına yanıt
    O halde sorun sizde çünkü bir telefon yüzünden paranoyak olacak kadar böyle şeylere mana yüklemiyorum. Şahsen ben olsaydım bu sebepten dolayı bir daha aramayacağımı ve 120 gün sonunda işlem yapılmazsa hukuki işlem başlatacağımı söyleyip görüşmeyi sonlandırırdım. Kısaca hukuken zaten haklı durumdayken böyle saçma sapan işlerin peşinden koşmam. Ki adam da telefonunuzu kullanmaya engel teşkil edecek bir durum yok biz 120 gün içinde bu durumu çözeceğiz denmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 17 Mayıs 2017; 19:50:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Her insan aynı değildir siz rahat birisinizdir umrunuzda olmaz ama ben düzenli tertipli biriyim her işimin tam olması isterim hatalı/eksik işe tahammülüm yoktur sanıyorum ki konu sahibide ben gibi biri.Konu o değil zaten konu sıfır alınan telefonun niye sıkıntı çıkarması ve bu sıkıntının aynı hafta çözülmeyip uzadıkça uzaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Yeni telefon için sipariş işlemine başlanmış , gönderim hazırlığına girmiş , Pazartesi teslim gözüküyor ,bugün gönderilecek muhtemelen .
  • Yeni telefon UPS ile kargoya verilmiş ; az önce mail geldi.

    Cumartesi çalışıyor diye biliyorum UPS saat 15:00'e kadar ;ama dağıtım yapıyorlar mı emin değilim ?

    Tahmini teslimat için 22 Mayıs Pazartesi yazılmış...
  • Merhaba,

    Yeni kapalı kutuda telefonum az önce UPS tarafından teslim edildi.



    Hemen IMEI sorgulaması yaptım ; sorun yok .

    Umarım bir daha böyle bir şanssızlığı ne ben yaşarım ne de başka bir arkadaşımız yaşar .

    Bu süreçte destek olan herkese çok teşekkür ederim, umarım faydalı , bu tip durumlarda kullanıcıları bilinçlendirici bir konu olmuştur.

    Bilgi için ;
    Telefon 10.2 ile geldi ,
    Benim için sorun olmayan coil whine "problemi" yeni gelen cihazda çok azalmış durumda.

    Kalın sağlıcakla...




  • Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.