Şimdi Ara

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.646
Cevap
85
Favori
128.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok fazla türkçe şarkı çıkıyor.

    türkçe şarkıları hiç göstermesin gibi bir seçenek var mı?

    mesela Spotify da günün hitlerine girince hep yabancı müzik oluyor.


    apple müzikte yarısı türkçe müzik oluyor. bunu nasıl düzeltirim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Dostlar spotify dan listemi apple music e aktardım. Bu listedeki şarkıların tamamını parçalar kısmında nasıl göreceğiz ?


    İlla indirmemiz mı lazım parçaları ?

    Spotify dan listeyi nasıl apple müzik e aktarıyorsunuz?

  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

    Google yazarsanız bir çok seçenek çıkıyor hocam.


    Şimdi hatırlamıyorum hangisini kullandım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Google yazarsanız bir çok seçenek çıkıyor hocam.


    Şimdi hatırlamıyorum hangisini kullandım.

    Ücretli bir uygulama mı kullandınız? Yoksa bedava uygulama bu işi yapabiliyor mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azengin

    Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayarlarda ve app store'da profil resmi değiştirebiliyorken Müzik uygulamasında bir türlü değişmiyor.

    aile'deydim ondan mıdır herhalde diyerek çıktım, yine resmin değişebileceği bir yer yok. nasıl değiştireceğim bunu.

  • - HAZİRAN 2021 GÜNCELLEMESİ - 

    Apple Music; Kayıpsız (Losless), Dolby Atmos ve Spatial Audio desteğini ÜCRETSİZ olarak kullanıcılarına sunuyor!! TIDAL'a elveda diyoruz!


    Apple, Apple Music için beklenen duyuruyu yaptı. ABD merkezli şirket, çevrim içi müzik platformu Apple Music'e Dolby Atmos ile Spatial Audio (Uzamsal ses) ve Lossless Audio (Kayıpsız ses) desteği getirdi. Yeni dönem, haziran ayında başlayacak.

    Apple Music Hi-Fi adı altında birçok söylenti ortaya çıkmıştı. Söylentiler, Apple'ın Apple Music servisine kayıpsız ses seçeneği ekleyeceğinden yanaydı. Hatta Apple bugün sabah saatlerinde Apple Music'in Göz At sekmesine bir tanıtım videosu eklemişti. Daha sonra bir tasarımcı Apple Music Hi-Fi seçeneğine ait olabileceği düşünülen bazı logolar keşfetti. Şimdi ise Apple'dan resmi bir duyuru geldi.


    Apple, Dolby Atmos ile Spatial Audio ve Lossless Audio isimli kayıpsız ses akışı özelliğinin haziran ayında Apple Music abonelerine ek bir ücret ödemeden geleceğini açıkladı. Şirketin aktardığına göre, Lossless Audio'da 75 milyondan fazla şarkı haziran ayındaki lansman sırasında mevcut olacak.


    Ek olarak, Apple, Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'yu da Apple Music'e getiriyor. Şirket, Apple Music'in H1 veya W1 çipli tüm AirPods ve Beats kulaklıklarında ve iPhone, iPad ve Mac'in en son sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde Dolby Atmos parçalarını otomatik olarak çalacağını söylüyor. Apple ayrıca, kataloğunda Spatial Audio ile dinlenebilecek binlerce şarkı olduğunu ve bu sayının zamanla artacağını da ifade ediyor.


    Apple bugün, Apple Music'in Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'nun eklenmesiyle sektör lideri ses kalitesini abonelere getireceğini duyurdu. Uzamsal Ses, dinleyicilere gerçek çok boyutlu ses ve netlikte sürükleyici ses deneyimi sunacak. Apple Music aboneleri ayrıca, sanatçıların stüdyoda yarattığı ham haliyle Lossless Audio'da 75 milyondan fazla şarkıyı dinleyebilecekler. Bu yeni özellikler, önümüzdeki aydan itibaren hiçbir ek ücret ödemeden Apple Music abonelerine sunulacak.


    Apple'ın Apple Music ve Beats başkan yardımcısı Oliver Schusser, "Apple Music, ses kalitesinde şimdiye kadarki en büyük ilerlemesini yapıyor," dedi. “Dolby Atmos'ta şarkı dinlemek sihir gibidir. Müzik çevrenizden geliyor ve kulağa inanılmaz geliyor. Şimdi bu gerçekten yenilikçi ve sürükleyici deneyimi dinleyicilerimize J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd ve çok daha fazlası gibi en sevdikleri sanatçıların müzikleriyle sunuyoruz. Aboneler ayrıca Lossless Audio ile müziklerini en yüksek ses kalitesinde dinleyebilecekler. Bildiğimiz şekliyle Apple Music sonsuza dek değişmek üzere."


    Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)



    Dolby Atmos Destekli Uzamsal Ses


    Apple, Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'yu Apple Music'e getiriyor. Dolby Atmos, sanatçıların müziği karıştırarak sesin her yerden ve yukarıdan gelmesini sağlayan devrim niteliğinde, sürükleyici bir ses deneyimidir. Varsayılan olarak Apple Music, Dolby Atmos parçalarını H1 veya W1 çipli tüm AirPods ve Beats kulaklıklarda ve iPhone, iPad ve Mac'in en son sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde otomatik olarak çalar. Apple Music, sürekli olarak yeni Dolby Atmos parçaları ekleyecek ve dinleyicilerin sevdikleri müziği bulmalarına yardımcı olmak için özel bir Dolby Atmos çalma listesi oluşturacak. Ek olarak, Dolby Atmos'ta bulunan albümler, kolay keşif için ayrıntı sayfasında bir rozete sahip olacaktır.


    Aboneler lansmanda, dünyanın en büyük sanatçılarından bazılarının ve hip-hop, country, Latin, pop ve klasik gibi tüm türlerde Spatial Audio'daki binlerce şarkısının keyfini çıkarabilir. Apple Music, yeni çıkanlar ve en iyi katalog parçalarını eklemek için sanatçılar ve plak şirketleriyle birlikte çalışıyor. Apple Music ve Dolby, müzisyenlerin, yapımcıların ve miks mühendislerinin Dolby Atmos'ta şarkı oluşturmasını kolaylaştırıyor. Girişimler arasında büyük pazarlarda Dolby özellikli stüdyoların sayısının iki katına çıkarılması, eğitim programları sunulması ve bağımsız sanatçılara kaynak sağlanması yer alıyor.


    Dolby Laboratories'in başkanı ve CEO'su Kevin Yeaman, "Bugün, müziğin sanatçılar tarafından yaratılma ve hayranları tarafından beğenilme biçimini değiştiren yeni bir müzik deneyimi olan Dolby Atmos'un Apple Music'te piyasaya sürülmesine tanık oluyoruz." dedi. "Dolby Atmos'u tüm müzisyenlerin ve müziği seven herkesin kullanımına sunmak için Apple Music ile çalışıyoruz."

    J Balvin, “Apple Music ile bu projenin bir parçası olmaktan gerçekten heyecan duyuyorum çünkü her zaman bir adım önde olmak istiyorum ve bence bu o adımlardan biri. Lossless ile müzikteki her şey daha büyük ve daha güçlü ses çıkaracak, ancak daha da önemlisi daha kaliteli olacak. Kendimi ve müziğimi ilk kez Dolby Atmos'ta duymak çılgıncaydı, aklımı başımdan aldı, tarif edilemezdi. Bence hayranlar bu yeni deneyime gerçekten bayılacak. "


    Gustavo Dudamel şunları söyledi: "Mahler'in yükselen" Bin Senfonisi "performansına liderlik eden bir şef olmanın sürükleyici, ezici bir deneyimini tarif edecek hiçbir kelime yok. Ancak şimdi teknoloji, bu deneyimi kulaklarımıza daha da iyi bir şekilde ulaşmak için ilerliyor. Bu muazzam, canlı performansı filarmonikim ile, Apple Music'te ilk kez Dolby Atmos ses teknolojisinde yeniden düzenledik. Böylesi duyulmamıştı.”


    Grammy Ödüllü yapımcı, söz yazarı ve besteci Giles Martin şunları söyledi: “Kayıt başladığından beri, sanatçılar, yapımcılar ve mühendisler resimleri sesle boyamaya çalıştılar ve dinleyicileri var olduğunu hiç bilmedikleri dünyalara taşıdılar. Şimdi, bu yeni teknoloji sesin doğuşuyla, müzik aşıklarını müziğin direkt olarak içine alabiliriz. En sevdiğiniz sanatçıyı sizinle aynı odada duyma hissinden, doğrudan bir senfoni orkestrasının ortasında oturma deneyimine kadar, dinleme deneyimi bambaşka bir hal alacak. Bu, online dinleme pazarında bir kuantum sıçraması. 


    Tarihin en büyük sanatçılarının parçalarını Dolby Atmos'ta dinleme zevkini yaşadım. Bu teknoloji ile kendimi sevdiğim albümlere düşerken buldum. Kendimi müziğe tamamen kaptırma konusunda eşsiz bir takıntım var. Bir içerik oluşturucu olarak, artık bu inanılmaz deneyimi Apple Music aracılığıyla paylaşabilmemiz heyecan verici olmanın ötesinde."


    Grammy Ödüllü miksaj mühendisi Manny Marroquin şunları söyledi: “Spatial Audio, müziğe yeni bir kimlik kazandırıyor. Atmos ile hazırladığım her parça her seferinde tüylerimi diken diken ediyor. Gelecek geldi. "



    Kayıpsız Ses


    Apple Music ayrıca 75 milyondan fazla şarkıdan oluşan kataloğunu Lossless Audio olarak da sunacak. Apple, orijinal ses dosyasının her bir bitini korumak için ALAC (Apple Lossless Audio Codec) kullanır. Bu, Apple Music abonelerinin, sanatçıların stüdyoda yarattığı şeyin aynısını duyabilecekleri anlamına geliyor.


    Kayıpsız Ses'i dinlemeye başlamak için, Apple Music'in en son sürümünü kullanan aboneler bunu Ayarlar> Müzik> Ses Kalitesi'nden açabilir. Burada, hücresel, Wi-Fi veya indirme gibi farklı bağlantılar için farklı çözünürlükler seçebilirler. Apple Music’in Kayıpsız katmanı, 44,1 kHz’de (kilohertz) 16 bit olan CD kalitesinde başlar ve 48 kHz’de 24 bit’e kadar çıkar ve Apple aygıtlarında yerel olarak çalınabilir. Gerçek ses meraklıları için, Apple Music ayrıca 192 kHz'de 24 bit'e kadar Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız sunar.


    Mastering Engineer Piper Payne şunları söyledi: “Müziğin ruhu, kayıpsız dosyada depolanan fazladan veri bitlerinde oturuyor. Bir ses mühendisi olarak, müziği dinleyiciye en yüksek kalitede aktarabilmek, her gün çalıştığım şeyin nihai hedefidir. "


    Dolby Atmos ve Kayıpsız Ses desteğine sahip Uzamsal Ses, Apple Music abonelerine ek ücret ödemeden sunulacak.

    Lansmanda Dolby Atmos ile Spatial Audio'da binlerce parça mevcut olacak ve daha fazlası düzenli olarak eklenecek.

    Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkıdan oluşan kataloğu Kayıpsız Ses olarak sunulacak. 




    -YENİ BİLGİLER -


    • Müzikleri Dolby Atmos formatında nasıl dinleyebilirim?

    iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de Apple Music’in en yeni sürümünü kullanan tüm Apple Music aboneleri, istedikleri kulaklıkla binlerce parçayı Dolby Atmos formatında dinleyebilirler. Uyumlu bir Apple veya Beats kulaklıkla dinlediğinizde Dolby Atmos sürümü olan parçalar otomatik olarak çalmaya başlar. Diğer kulaklıklarda ise Ayarlar > Müzik > Ses kısmına gelerek Dolby Atmos’u Hep Açık olarak ayarlayabilir ve müzikleri Dolby Atmos formatında dinleyebilirsiniz. iPhone, iPad veya MacBook Pro’daki yerleşik hoparlörleri kullanarak veya Apple TV 4K’nızı uyumlu bir ses ve görüntü alıcısına bağlayarak da bu olağanüstü deneyimi yaşamanız mümkün.


    1. Not: Her içerik Dolby Atmos formatında sunulmayabilir. Dolby Atmos özelliklerine erişim için Dolby Atmos ile uyumlu aygıtlar gerekir. Oynatma kalitesi donanıma ve internet bağlantısına göre değişir.
    2. Not: En yeni iOS sürümü yüklü iPhone 7 veya daha yeni iPhone modelleri, en yeni iPadOS sürümü yüklü 12.9 inç iPad Pro (3. nesil veya daha yeni modeller), 11 inç iPad Pro, iPad (6. nesil veya daha yeni modeller), iPad Air (3. nesil veya daha yeni modeller) ve iPad mini (5. nesil) ve MacBook Pro (2018 veya daha yeni modeller) ile çalışır.


    • Kayıpsız ses nedir? Apple Music'te kaç farklı kayıpsız ses formatı olacak?

    Kayıpsız ses sıkıştırma, bir şarkının orijinal dosya boyutunu küçültürken verinin tamamını mükemmel bir biçimde korur. Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkı içeren kataloğu farklı çözünürlüklerde kayıpsız ses formatında da sunulacak. Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir. Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır.


    Not: Başlangıçta 20 milyon şarkı, yıl sonuna kadar ise 75 milyon şarkının tamamı kayıpsız ses formatında sunulacaktır.


    • Kayıpsız ses nasıl dinlenir?

    Kayıpsız ses formatındaki içerikleri iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’deki en yeni Apple Music uygulamasından dinleyebilirsiniz. Kayıpsız ses özelliğini Ayarlar > Müzik > Ses Kalitesi’nden açabilirsiniz. Hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantıları için Kayıpsız veya Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız formatı için USB dijital - analog dönüştürücü gibi harici bir ekipman gerekir.





    Not: Eğer kulaklığınız kayıpsız (Losless) sesi verebilecek kalitede bir ürün değilse, aradaki farkı anlamanız pek mümkün olmayacak. 50 bin liralık bir arabadan 300 km/h basmasını beklemek gibi bir şey olur bu. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Cok açık konuşmak gerekirse sizin pahalı sandığınız 1500 liralık kulaklıklarınız kayıpsız ses verebilecek kalitede değiller. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Diğer kulaklıklara hiç girmiyorum bile.


    Ee bu özellikler ne işimize yarayacak o zaman diyorsanız, bilgisayarınızı veya telefonunuzu kapatabilirsiniz. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Kayıpsız ses, FLAC, ALAC, WMA, MQA gibi terimler; ses konusuna ayrı bir önem veren insanlar için özel bir dünya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 21:56:10 >




  • Telefonlarımız iphone 11 ve üzeri dolby atmos destekliyor şimdi apple müzikte haziran ayından itibaren bu deneyimi dinlemek için heyecanlandım doğrusu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu Dolby Atmos'u nasil dinleyebilirz kulaklikla?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt

    Sadece kayıpsız ses değil, Dolby Atmos ve Spatial Audio'yu da getiriyorlar ve hepsini ücretsiz olarak sunacaklar. Hala aklım almıyor.

  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Youtube dolby kanalına girdim hoparlörü test etmek için bir sinema video fragmanı açtım gerçekten muazzam bir ses veriyor gerçekten tav oldum hocam hoparlöre

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Dolby Atmos ,spayla audio kayıpsız müzik değildir.Müzik için bir artısı yok.Sadece sesi anlamsız derinlik vermesi anlamına gelir.Müzik 2.1 kalitesi üzerinde He-Res vermesinin anlamı vardır.Katalok bu anlamda 500 anca görür.Sony bunun kaynağını sağlamaktadır.Dolly Amos ses Tidal dezeer bulunuyor.Kayıpsız müzik 24/192 Audiofile kulağı için anlam taşır.Doğrudan Dac desteği olmalı.Dezeer gibi Dac desteği olmazsa hiç bir anlamı yok.Haziranda bunu görmeden hiç bir yorumun anlamı yok.Bakalım kalite 24/192 ,16 bits / 44 dü Dac üzerinden sağlayacakmı.Bence sağlamayacak çünkü AirPod yüksek çözünürlüğü bu boyutta veremez.Umarım dezeer gibi hayal kırıklığı yaratmaz.Qobuz saymıyorum o ayrı bir boyut audiofile için.Tidal kadar arşivi geniş olacakmı zamanla görünecek birşey.Hüsranlı bir sonuç olmamasını diliyorum.Apple hiç bir ürünü Dac desteği yok.Şu bir gerçek Qobuz ve tidal dinlemeyen kişiye yüksek kalite gelebilir.He-Res kayıpsız 24bits/192 apayrı bir boyut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:42:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mmertkk

    Youtube dolby kanalına girdim hoparlörü test etmek için bir sinema video fragmanı açtım gerçekten muazzam bir ses veriyor gerçekten tav oldum hocam hoparlöre

    Tabiri caizse ufacık bir telefondan bile muazzam bir ses geliyor. Siz bir de imkanınız olursa 2019 MacBook Pro 16 inç'te deneyin. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Cihazda 6 adet hoparlör, 2 adet titreşim önleyici bass woofer ve Dolby ATMOS desteği var. Bir laptoptan böylesine yüksek ve kaliteli bir ses çıkmasına hayret edersiniz. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 





  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Apple bu he-res kaliteyi verecek ise Dac desteği olmalı.Dac desteği olmadan hiçbir anlam ifade etmez.Kulaklı konusuna gelirsek 24 bits/192 için Dac gerekli ve kulaklığı beslemeli.Balans armatür özellikli kulak içi kulaklı ve kuak üstü kulaklıkta 300 ohm hiçbir mobil donanım tek balına veremez.DAP hariç içinde Dac/amp barındırır.Ve daha enteresan bir durum var lightling çıkış 16bşts /44 bile veremez.Apple dahili ses işlemcisi bunu desteklemez.Başka garip olan Bluetooth kulaklık bağlantısı kayıpsız olamaz.Bu detaylar garip. Apple Lossless Audio Codec 16 bits destekliyor.Bir çok acayip durum var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:39:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Hocam bu nasil bir Turkce, nasil bir cumle kurma, inanin okurken matematik problemi cozuyor gibi hissettim, lütfen dilimize biraz dikkat edelim, ozenli kullanalim.

    Ayrıca siz konuyu çok yanlış anlamışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattat. -- 18 Mayıs 2021; 3:11:23 >
  • Hattat. kullanıcısına yanıt
    Ben gramer olarak Almanca konuşup yazıyorum.Ha problem görüyorsanız rahatsız hissediyorsanız direk pas geçersiniz.Teknik detay olayını kaçırdım diyorsanız onu hiç bilemiyorum.Ben sadece boşlukta olan teknik detaydan bahsettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:46:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRocKfire

    Dolby Atmos ,spayla audio kayıpsız müzik değildir.Müzik için bir artısı yok.Sadece sesi anlamsız derinlik vermesi anlamına gelir.Müzik 2.1 kalitesi üzerinde He-Res vermesinin anlamı vardır.Katalok bu anlamda 500 anca görür.Sony bunun kaynağını sağlamaktadır.Dolly Amos ses Tidal dezeer bulunuyor.Kayıpsız müzik 24/192 Audiofile kulağı için anlam taşır.Doğrudan Dac desteği olmalı.Dezeer gibi Dac desteği olmazsa hiç bir anlamı yok.Haziranda bunu görmeden hiç bir yorumun anlamı yok.Bakalım kalite 24/192 ,16 bits / 44 dü Dac üzerinden sağlayacakmı.Bence sağlamayacak çünkü AirPod yüksek çözünürlüğü bu boyutta veremez.Umarım dezeer gibi hayal kırıklığı yaratmaz.Qobuz saymıyorum o ayrı bir boyut audiofile için.Tidal kadar arşivi geniş olacakmı zamanla görünecek birşey.Hüsranlı bir sonuç olmamasını diliyorum.Apple hiç bir ürünü Dac desteği yok.Şu bir gerçek Qobuz ve tidal dinlemeyen kişiye yüksek kalite gelebilir.He-Res kayıpsız 24bits/192 apayrı bir boyut.

    Mesajımın hiçbir yerinde Dolby Atmos'un kayıpsız sesle aynı veya birbirini destekleyen şeyler olduğuna dair bir şey geçmemekte. Mesaja neden öyle başladığınızı hiçbir şekilde anlayamadım öncelikle. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Birbirinden bağımsız teknolojiler ve yazıda zaten paragraflara ayrılarak anlatıldı.


    Bunun haricinde açıkçası cümlelerinizin çoğunu anlamakta zorluk çektim. Daha anlaşılır bir Türkçe ile yazarsanız belki daha rahat bir şekilde yorumlarımı sunabilirim.


    Yazım, Apple'ın söylediği ve belirttiği sözlere dayanarak yazılmış bir yazı. Kesin bir şey konuşmuyoruz. Apple, 75 milyonluk şarkı kataloğunun tamamının losless formatına dönüşeceğini söylüyor. Ben de bunu belirtiyorum. Zamanla bunu göreceğiz zaten. Eğer Apple'ın belirttiği şey doğru çıkarsa TIDAL'ı hayli hayli sollamış olacak.


    AirPod konusuna neden girdiğinizi ise açıkçası hiç anlayamadım. Mesajımın sonundaki Not: ile başlayan paragrafı okumanızı öneririm. AirPod'un kayıpsız sesi verebilmesi zaten mümkün değil.


    DAC konusuna gelirsek, Apple, DAC desteğini Fiio veya diğer markaların ürünleriyle sunuyor. DAC desteği yok diye bir şey yok. Eğer telefonlardan bahsediyorsanız 3.5 mm kulaklık jakı olan tüm Apple cihazlarda yerleşik DAC mevcut. Kulaklık jak girişi olmayan Apple cihazlarda bulunmayan DAC eksiğini, kulaklıkların içine yerleştirdikleri çip ve mini DAC'lar ile kapattılar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRocKfire

    Apple bu he-res kaliteyi verecek ise Dac desteği olmalı.Dac desteği olmadan hiçbir anlam ifade etmez.Kulaklı konusuna gelirsek 24 bits/192 için Dac gerekli ve kulaklığı beslemeli.Balans armatür özellikli kulak içi kulaklı ve kuak üstü kulaklıkta 300 ohm hiçbir mobil donanım tek balına veremez.DAP hariç içinde Dac/amp barındırır.Ve daha enteresan bir durum var lightling çıkış 16bşts /44 bile veremez.Apple dahili ses işlemcisi bunu desteklemez.Başka garip olan Bluetooth kulaklık bağlantısı kayıpsız olamaz.Bu detaylar garip. Apple Lossless Audio Codec 16 bits destekliyor.Bir çok acayip durum var.

    Siz konuları birbiriyle karıştırıyorsunuz. Ya da yanlış anladığınız bir şeyler var. Sizin mantıkla TIDAL'daki Hi-Fi desteğinin de hiçbir yararı yok. DAC desteği veya kulaklığın ilgili sesi sağlayıp sağlayamayacağı konusu müzik servisini bağlamaz. Birbirinden farklı nüanslar bunlar. Müzik servisi ilgili içeriği size sağlar. DAC ve ilgili sesi sağlayabilecek kulaklığı, ürünü temin etmek ise tüketicinin yükümlülüğünde olan bir şey.


    Sizin karıştırdığınız yeri şu an anladım. Bluetooth kulaklıklar veya iPhone'un yerleşik DAC konusuna neden giriyorsunuz anlamıyorum. Apple size iPhone'da Beats kulaklık ile kablosuz kayıpsız ses vereceğim demiyor. Dolby Atmos'u ve Spatial Audio'yu vereceğim diyor. Yazının hiçbir yerinde kayıpsız sesin kablosuz bir şekilde herhangi bir DAC veya ürün gerektirmeden sunulabileceği yazmıyor. Ki böyle bir şey zaten şu anki teknolojiyle mümkün değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 17 Mayıs 2021; 23:53:19 >




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Ben bu tekniği kaliteyi işim gereği anlayan biriyim.22 senedir Audifile ekipmanlarla streaming ( Qobuz ) DSD dinleyen biri olarak çok saçma detayları gördüğüm için müdehale etmiş oldum.Dünya standartında kayıpsız müzik 24/192 Dac desteksiz hiç bir anlam ifade etmediğini , Bluetooth üzerinde. AirPod 16bits /44 verecek bir halde olmadığını biliyor.Bu destek hiç bir Bluetooth kulaklıkta yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.