Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (404. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: allaturca89 , McMannes , McMannes Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir - 15 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
25.888
Cevap
897
Favori
1.746.071
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsukru

    zaten oyunlar apple silicon optimized değil ki istesende oynayamazsın

    10. nesil intel işlemcili aldım hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androge0s

    Yerinizde olsam elimde olan mac ile devam ederdim seneye ya da 2 sene sonra yenilenmiş tasarım ve muhtemelen daha güçlü işlemciyle devam ederdim.

    hocam benide tasarımın yenilenmemesi düşündürüyor 2021 de tasarım değişirse üzülürüm

  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Üzülecek bir şey yok sürekli gelişecek bu cihazlar, kullanmak için alıyoruz. Kafanız takmayın aciliyeti yoksa bekleyin hiçbir kaybınız yok muhtemelen performans farkınıda hissedemezsiniz. Ben base model 2020 air'imi sattım az önce de m1'li air siparişi verdim. Benim verme sebebim eski air'ın günlük kullanımda dahi ısınması ve azıcık multi tasking'de cihazın yavaşlamasıydı. Bu air gerçek anlamda benim için kusursuz cihaz, çerçeveler ince olsa daha iyi olurdu tabii bir de kur güncellemesinden fiyat %25 zam yedi ancak yapacak bir şey yok.
  • Mba i5 geldi açtım daha ilk açılışta ısındı altı baya güncellemeleri yapıyor altı kucakta rahatsız edecek şekilde ısındı umarım normal kullanımda böyle değildir f/p ürünü USB c tavsiyelerinize açığım sayfalar arasında kayboldum önerilen marka vava çok pahalı
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla WoW'da Native destek var. Sorunsuz oynarsınız.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 2 Aralık 2020; 21:41:39 >
  • airpods kampanyasının son gününde mba i5 sipariş etmiştim. geçen hafta elime geldi. şok bir şekilde bozuk çıktı bilgisayar. 10-15 dk da bir kitlenip resetledi. iade süreci airpods kampanyalı olduğu için çok sancılı geçiyor. müşteri hizmetleri çok kibar, yardımsever fakat süreç şu ana kadar kabus gibi ilerliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boostr B kullanıcısına yanıt

    Hocam şimdi baktım ABD'den eğitim indirimli alsak bile söylediğiniz konfigürasyon 1759 dolara geliyor. Bugünün kuruyla 13.850 Tl. Öğrenci indirimi olmadan da 14600 civarı. Benim bilmediği başka bir indirim falan mı var?

  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Şuan tükendi gözüküyor. kaçırmışız

  • Arkadaşlarımızdan bazıları çok kullanmasalar da macbook’un ısındığını söylüyor ve bu da beni düşündürüyor. Bir sorum olacak, neden macbook alıyorsunuz? Benim almak isteme sebebim pil ve ekran kalitesi. Siz neden macbook kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iron_man İ kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemciden bağımsız mba retina 2020'ler çok ısınıyor. Chrome'da 2 sekme açıkken işlemci 100 dereceye ulaşıyor saniyeler içerisinde. Sırf bu sebepten safari kurdum, youtube'dan 4k video açıyorum safari üzerinden cihaz ısınıyor, Twitter uygulaması yüklüyorum ısınıyor, spotify yüklüyorum ısınıyor. Ben 16. günde sattım.
  • duayen00 kullanıcısına yanıt
    Benim alma sebebim diğer laptopların takoz oluşu. Gerçek anlamda laptop sektöründe düzgün cihaz yok. Hp'nin 2016'da orta üst segment ultrabook'u vardı elimde son halini görmen lazım. Abartmıyorum, her tarafı döküldü. Bir kere doğru düzgün menteşe yapamıyor firmalar, yazılım desen sömürdüğünden ne prizsiz stabil performans alıyorsun ne de pili dayanıyor. Bir laptopta en büyük fikir verecek şey tek elle açılıp açılamadığı. Çok basit ama bir o kadar da fikir veriyor.

    Xps vb. gibi rakipleri var ancak çoğu zaman erişilebilirlik olarak daha uzaktalar. Mac'lerin 2. el piyasası çok iyi ayrıca diğer laptoplara göre en az değer kaybı yaşayan cihazlar. Apple'ında standart servis kalitesi var. En iyisi değil ancak en iyi demek bir anlam ifade etmiyor, önemli olan her yerde aynı hizmeti alabilmek. Garanti kapsamları belli sizin hatanız olmadığı çoğu durumda belirli haklarınız var ve alıyorsunuz buna ek olarak müşteri bazlı yardımlarıda oluyor amazon gibi düşünebilirsiniz.

    Premium ürün olmalarıda bir artı bence, belirli bir standart oluşturmuşlar ve üzerine koyarak devam ediyorlar, ekosistem çok geniş. Bence en kötü tarafı apple cihazları dışında cihazlarla uyumsuzlukları ve fiyatlar genel olarak rakiplerine göre daha yüksek.

    Özetle kendi müşteri kitlesini oluşturmuş, ben mba retina 2020 kullandım ve ısınma problemi vardı. Bilerek yapılan bir şey mi yoksa mühendislik hatası mı bilmiyorum. Isınma sorunu olmasa günlük kullanıcı için çok iyi bir cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 2 Aralık 2020; 22:43:5 >




  • pblcrltn kullanıcısına yanıt

    Merhabalar Kasım ayı içersinde ekstra indirimli idi. Şu anda artmış olabilir. Ben Türkiye’den aldığım cihazı da iade ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LazerBülbül

    Hocam Among Us da oyun, Assassin's Creed Valhalla da oyun. Hangi oyunları oynamayı düşündüğünüzü söylerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.


    Sonuçta Mac cihazlar oyun makineleri değil. Almayı düşünüyorsanız bunu göz önünde bulundurun.



    Alıntıları Göster

    İşte yüksek seviye oyun oynatan apple pcleri de araba parasına geliyor malesef  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zafonte kullanıcısına yanıt

    windows pc alıcam ayağı yapın hemen isteklerinize cevap veriyorlar :)

  • beats yada airpods oluyor her yıl

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LazerBülbül

    Bildiğim kadarıyla WoW'da Native destek var. Sorunsuz oynarsınız.


    çok güzel hocam teşekkür ederim, ,iş için ayrı oyun için ayrı taşmam gerekmeyecek çok sağolun

  • Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, elimde 3.5-4 senelik bir Monster var her işimi görüyor fakat oldukça ağır. Günlük kullanım için bir iPad Air 4 almayı düşünürken kalemiydi, klavyesiydi fiyatın Macbook Air'e dayanmasıyla kafam karıştı. Macbook Air M1 işlemcili modeli alırsam cihazı günlük kullanımın ötesinde programlama için kullanmayı düşünebilirim, daha önce MacOS kullanmadım hem günlük kullanımda hem de uygulama geliştirme tarafındaki deneyimini merak ediyorum. Windows tarafında mobil uygulama, web uygulama geliştirme ve basit düzeyde ML tabanlı işler yapıyorum. Günlük kullanımda her halükarda uzun ömürlü ve sorunsuz olacağından şüphem yok. Sormak istediğim şey, Monster cihazımı desktop gibi elimde tutacağım için aslında çok da problem olmasa da programlamaya dair ne tür handikaplarım olabilir? Özellikle M1 işlemciye bağlı bir handikap olur mu? Aksi takdirde Huawei tarafında bir Ultrabook alıp yanına da bir iPad 8 almayı düşünebilirim. Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

    İos ya da mac tabanlı native app geliştirme yapmayacaksan ki üniv. Öğrencisi olarak bunu intel tabanlı laptop ya da ucuz desktopa hackintosh kurarak da yapabilirsin, mac e direkt ihtiyacın yok. M1 i geç 16 inç almadığın takdirde windows kuramazsın ve m1 de intel compiled sürüyle app çalışmaz. Buna native applar üzerine yazılmış 3rd party eklentiler dahil ve kısa zamanda geliştirme olmayacağından senin eğitim sırasında sıkıntı olur büyük ihtimal. Öncelikle monster laptop ında ek bi partition yarat ya da ek ssd üzerine hackintosh yüklemeyi deneyimle ve biraz kurcala. Bunun dışında daha gençsin Ağır laptop iidir omuz kası yaparsın. Yazılım için okula bağlı kalma data structures algoritmayı kaptıysan vs code aç dal kodlama dünyasına java, c#, js,react, node vs vs..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnibm B kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, programlama tarafındaki yorumların için teşekkür ederim. Monster her halükarda desktop gibi duracak ekran kartından ötürü. Evde çok sıkıntı çıkarıyor hem prize bağlı yaşıyor hem de 2.8kg olduğu için kullanımı yordu artık, ayda 1 şehir dışı git gel yaparken ve günlük yanıma almam gerektiğinde 3.5kg olarak da zorluk çıkarıyor. O nedenle her şekilde bir cihaz alacağım, video-tarayıcı-tez ve kalan dersler için not alma üçgeninde iPad düşündüm fakat dediğim gibi fiyatlar iPad Air 4 ve aksesuarlarıyla Macbook Air'e dayandığı için kafa karıştırdı. Bu alacağım cihazdan birincil beklentim programlama dışındaki işlerimi görecek en uzun ömürlü kompakt cihaz, ikincil beklentim küçük de olsa profesyonel kullanımda en kötü ikinci ekran vs. olarak işime yaraması. Windows tabanlı Ultrabooklara Dell XPS, Thinkpad X1, MSI Prestige seviyesine çıkamayacağım için para yedirmek istemiyorum birincil beklentim bağlamında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

    Kodlama, not alma için enterprise level olmadıkça yüksek cpu / gpu gücüne gerek yok. İlla mac istiosan 2.el mid 2012 i7 2.9 13 inç cihaza bak. Bu enson upgradeable macpro. Ssd ve 16gb ram takviyesi ile vs code üstünde hertürlü geliştirme ve ihtiyacına cevap alırsın - oyun hariç. Yok bütce var diosan ipad olayını duymamış olayım; mobil os olan bir platform ile unix tabanlı macos karşılaştırılmaz. 2.el 16gb ramli macpro bulmaya çalış, M1 işlemcili düşünüosan illa hafif olarak air var ama neyap ne et pro ya da air 16gb ram olanı al. 256gb ssd bile yeter, Gpu cpu gayet ii ama ilerde virtual server vb. Kullanırsan ramin faydasını görürsün. Sonuçta upgrade mümkün değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.