Şimdi Ara

Apple Macbook Pro M1 Pro - M1 Max [ Ana Konu ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
50
Favori
33.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Bu konudan yeni nesil macbook pro sohbeti yapabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • 31/10/2021 da appledan siparişini verdiğim 2021 16 m1 max cihazımım 4 Aralık 2021de teslim edildi. İlk aldığımda 2018 15 MBP ya göre ekran çok sarıydı fakat bunun true tone dan olduğunu düşünüp kullanmaya devam etmiştim. O kadar sarıydıki çoğu gerçek rengi olduğundan farklı gösteriyordu, 2018de ki duvar kağıtlarını buna uyguladığımda hayal kırıklığına uğramıştım fakat Appleın vardır bir bildiği diyerek kullanmaya devam etmiştim. Yılbaşı ve pandemi sebebiyle sanırım iade süreleri uzatıldı, iadenin süresine 3 gün kala alt kapakta çok az bir açıklık farkettim, servise gittim fakat vidadan kaynaklanmadığını belirttiler. içime sinmediği için değişim talebinde bulundum ve yaklaşık 45 gün sonra dün değişim cihazım ulaştı. Göze çarpan bir kozmetik hatası gözükmüyor. Asıl beni şaşırtan ise ekran oldu. Ekran 2018 mbp cihazım gibi true tone açık olmasına rağmen tam olması gereken renklerde. İlk partilerde mi sorun vardı emin değilim fakat o zaman için googledan arattığımda başka kullanıcılarda da benzer şikayetler okumuştum. Cihazınızın ekranı sarı geliyorsa mutlaka başka bir cihazla karşılaştırın ve gözlerinize eziyet çektirmeyin.

  • Selamlar,

    Ben bir konfigürasyon ile başlangıç yapayım. Eğer profesyonel seviyede içerik üreticisi değilseniz, en iyi konfigürasyonun bu olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllar harika bir deneyim sunacaktır.

    14 inç MacBook Pro - Uzay Grisi

    10 çekirdekli CPU’ya, 16 çekirdekli GPU’ya ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip Apple M1 Pro çip
    16 GB birleşik bellek
    512 GB SSD depolama
    96 W USB-C Güç Adaptörü
    14 inç Liquid Retina XDR ekran
    Üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, HDMI bağlantı noktası, SDXC kart yuvası, MagSafe 3 bağlantı noktası
    Touch ID özellikli ve arkadan aydınlatmalı Magic Keyboard - Türkçe Q
    Aksesuar Seti

    25.200 ₺ geliyor eğitim indirimiyle. Fiyat bir hayli düşündürücü. Pro Max ve 1-2 de aksesuar alsanız neredeyse 50K ediyor. Pro Max’i aldım ama bunun için karşılaştırmalı incelemeleri bekleyeceğim. Bu zamana kadar hiç eski model bir ürün almamış olsam da fiyat açısından 2020 M1 almayı düşünülebilirin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Janti kullanıcısına yanıt

    Hoş konfigürasyon,fakat bu bütçeye çıkıldığında kesinlikle 16 inç öneririm.Fiyat farkı 1500-2 bin civarıydı sanırım.Nisandan beri 13 inch M1 kullanıyorum ve ekran boyutu yetersiz.16 inç M1 Pro siparişi verdim,Kasım başı telim diyor bakalım.

  • G.R.I.M.S.O.N888 kullanıcısına yanıt
    Ben 2K 27” monitöre bağlayacağım hocam. Taşınabilir anlamda ise 13” bile yeterli benim için, o sebeple 14 gayet ideal.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Janti kullanıcısına yanıt

    Harici mönitör kullanacasanız mantıklı,fakat sadece cihazın ekranını kullanacaklar için imkan varsa 16 inç kesinlikle aradaki farka değiyor.Hem daha yüksek çözünürlük,daha performanslı batarya,daha iyi hoparlörler ve daha iyi soğutma ile gelecek.Tek sıkıntısı 2.1 kiloluk bir takoz olması :D

  • Gmlk işler için air alsam yeter mi , pro 14 mü

  • 16” başlangıç modelini aldım ben de ama çoğu testte 14” başlangıç ile fark yok gibi çoğu işlemde.

    Bu modelleri ne zaman mağazada görüp deneyebileceğiz bilen var mı?
    Eğer 16 çok kaba duruyorsa 14ün başlangıç modeline dönebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MontrealR kullanıcısına yanıt

    Günlük işler için air yeter,ama ileriye dönük olsun derseniz veya gpu performansı sizin için önemliyse baz 14 inç macbook da işinizi görür

  • G.R.I.M.S.O.N888 kullanıcısına yanıt

    M1 air sipariş ettim hocam işimi görecek fazlasıyka çipin gücü oldukça iyi gözküyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • römercan kullanıcısına yanıt

    Sitede Kasımda sizinle yazıyor. Son görüştüğümde Kasım'ın ilk haftasında ilk ürünler mağazaya gelecek demişlerdi. Umarım öyle olur.

  • 14 inç M1 max larde fan gürültüsü rapor ediliyor. Bir reviwer aynı ağır yükleme altında, 14 ve 16 inç macbooklar da fanın 4400 rpm vs 1600 rpm çalıştığını söyledi. Bende 16 inç düşünüyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thee_Eng -- 31 Ekim 2021; 10:11:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 16'' M1 max genelde profesyonellerin tercih edecegi bi cihaz olmus, fiyatta ucuk $4000 civari, tabi herkesin dedigi gibi eger oyunlar oynanabilse o zaman herkes tercih edebilirdi...

  • Thee_Eng kullanıcısına yanıt

    Herhalde yabancı içerik üreticilerin son bir haftada yayınladığı tüm karşılaştırma ve inceleme videolarını izlemişimdir. Henüz hiç fan sesiyle ilgili bir şey duymadım. Kaynak verebilir misiniz?


    14" M1 Max derken, konfigüre edilmiş 14" 10 çekirdekli Max chipset bir MBP'dan bahsediyorsanız öyle bir ürünü kimsenin almış olması mümkün değil gibi, çünkü daha yeni yeni baz modeller dağıtılıyor veya satılıyor.

  • https://www.youtube.com/watch?v=pBSqyPqj9wY&feature=youtu.be

    Bu videoyu açın ve süreyi 9:43'e getirin ve bayrakları asın 🇹🇷 :)))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Janti kullanıcısına yanıt

    Max tech kanalının 14 ve 16 karşılaştırmasını izlediniz mi hocam bir tek orada hatırlıyorum ben


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Janti kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=q8F3K7se2ww hocam luke güzel içerikler sunuyor tavsiye ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birkaç videosunu izlemişim ama bu fan ile ilgili olanı şimdi izledim ve bu benim için oldukça önemli bir konu, o sebeple teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Akşam daha detaylı inceleyeceğim.

    İncelemelerin çok büyük bir kısmı baz modelde yapılmış benim izlediğim kadarıyla. Fan sesi veya sıcaklık karşılaştırmalarında da hiç probleme rastlamadım “baz” modellerde. Konfigüre olarak da en fazla M1 Pro tarafına SSD ya da RAM takviyesi yapılmış modelleri izledim.

    Bu videoda ise tam olarak benim istediğim konfigürasyon var. 10C CPU ve 16C GPU farkıyla biraz performans kazanırken, çokça konfor kaybedeceğiz sanırım. 106C çok büyük fiyasko, üstelik 4500rpm fan hızına rağmen. 16” tarafında ise fan çalışmaya ihtiyaç duymadı.

    Dün RAM 32, SSD 1 Tb şeklinde mi sipariş versem diye ikileme düşmüştüm. 16” benim için çok büyük, ergonomik değil. Ancak almışken yüksek konf. ileriye yönelik olur diye düşünmüştüm ama bu her şeyi değiştirir. En iyisi acele etmemek, mağazada incelemek. Kasımda sizinle diyorlardı, bugün yarın gelir umarım.

    @römercan
    @Thee_Eng

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Janti kullanıcısına yanıt

    Luke Miani detaylı test yapmış, Ram yetmediği anda SSD kullanıyor. SD inanılmaz bant genişliğine sahip olduğu için 32 gb ile arasında hız farkı oluşmadan işi kotarmışlar. Yani aşırı yoğun video işleme beklentiniz yoksa yeni chipset ile 16 gb her işe yeterli.


    Ayrıca stok sorunu da sürüyor, dün Apple Store ne zaman geleceğini dahi bilmediklerini söylediler. Black friday yaklaştığı için stokları amerika'ya kaydırabilirler. Kısacası PT hayali kuranlar yaklaşık 1 ay daha bekleyecek gibi. Öncelikleri yüksek kar sağladıkları ülkelere veriyorlar. Malum Apple dolar bazında en az kazancı Türkiye'den elde ediyor. Adamlar da haklı. Bizi bu kategoriye getirenler utansın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 1 Kasım 2021; 11:59:24 >
  • Roark kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz bant genişliği sanırım M1 Max chipsette var hocam, M1 Pro’da yok diye hatırlıyorum etkinlikten. Aslında 16 Gb bence de yetecektir ama sonradan yükseltme yapılamaması düşündürüyor. Bu fan probleminden dolayı 16” de 10C CPU, 16C GPU’yu düşünmeye başladım. Böylece hem daha serin ve sessiz, daha iyi batarya, daha iyi hoparlör, istemesem de daha büyük ekran vb. gibi avantajlar oluyor. 512 SSD, 16Gb bellek ve eğitim indirimiyle yaklaşık 27K ediyor, ideal gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Janti kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle en az 32 gb ram yoksa air iş görür. 14inc 64gb ram alacaktım. Beklediğim review hala gelmedi, iki ekran var bende 4k@60hz ve fan sesi duymak istemiyorum.

    Ayrıca Max Tech deki review de sıkıntı var ısıyı ölçmek için kullanılan programda bug çıktı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.