Şimdi Ara

Apple Macbook Air M1 16gb vs 8gb Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar alacağım laptopun minimum beni 5 sene götürmesini istiyorum. Alacağım Macbook Air'i internette surf, ödev ve bu laptop'da oynanabilen belli başlı oyunları oynamak için alacağım oynayacağım oyunlar genelde düşük sistem gereksinimli olur günümüz triple A oyunlarını oynamaya kalkmam. Ayrıca bu laptop'u ilerde yazılım vs işlerde gelecekte kullanma ihtimalim var.


    Gel gelelim 16 gb ile 8 gb ram arası bütçe farkı 3 bin tl'yi buluyor sırf ram için bence çok uçuk bir rakam


    Ne dersiniz hali hazırda 8gb ramli macbook bile bütçem için fazla aslında 16 gb ramli olanı almak gelecek için büyük fark yaratır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 2 Ekim 2021; 20:45:57 >



  • Yukarı

  • İnternette çok fazla video var bu konu ile ben de eğitim indirimiyle almak istiyorum ama hala kararsızım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal kullanım için yeterli 8 gb. Ama yazılım işine girersen ne yapacağına bağlı. İşi öğrenmek için içine sanal makineler vs kuracaksan 8 gb hayatta yetmez.

    Yok açacağım güçlü bir metin editörü kod yazacağım diyorsan ona yeter ama ne zaman ki sanal bir şeyler yürütmeye başladın ekstra ram yiyecek.

    Normal kullanım için gereksiz. Ben Windowsu hala 8 gb ram ile kullanıyorum bir kere tam dolduğunu görmedim öyle AAA oyun oynayan birisi değilim ufak tefek oyunlarla da ram dolmaz. MacOS ram management daha da iyidie diye düşünüyorum. Diğer bilgisayarımda veri bilimi öğrenmek için sanal makineler kurdum onda 16 gb ram vardı fazla kurarsan 16 da yetmiyor öyle bir şey var :d 3 bin fark çok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 3 Ekim 2021; 0:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    Evet kesinlikle bir 8gb ram için 3 bin tl çok fazla hocam zaten Apple'ın bu fiyat politikasını herkes eleştiriyor. Zaten daha ciddi işler yapmaya kalksam bilişim alanında muhtemelen mac air'de yetmez mecbur macbook pro 16 lazım olur düşünüyorum. 8 gb ram konusunda aklıma takılan şöyle bir 4-5 yıl sonra bir anda aşırı yetersiz olma durumu olur olmaz mı orası kıllandırıyor. Malum chrome bile çok ciddi ram yiyor.

  • ExMilitary kullanıcısına yanıt

    Ben sıkıntı olacağını zannetmiyorum hocam. 8 gb ofis kullanımı için tıkanacak bi şey değil bence. Veya o fiyata windowslu iş bilgisayarı bak 16 gb rami olur yani o ama o tasarımı ve pil ömrünü bulamazsın. Yine de çok güçlü bi şey olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.