Şimdi Ara

Apple M2 Ultra tanıtıldı! Apple'ın tek rakibi yine kendisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Fuz1 , Fuz1 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple M2 Ultra tanıtıldı! Apple'ın tek rakibi yine kendisi
    Apple, WWDC 2023 etkinliği kapsamında bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra'yı duyurdu. Peki yeni nesil Mac Studio ve Mac Pro'ya eşlik edecek yonga seti, beraberinde neler getiriyor? İşte M2 Ultra özellikleri



    Apple M2 Ultra sahne aldı



    Apple M2 Ultra, M2, M2 Pro ve M2 Max modellerinde karşımıza çıkan ikinci nesil Apple Silicon mimarisini temel alıyor. Bu bağlamda yeni işlemci için Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en güçlü yonga seti diyebiliriz. Öyle ki Apple, herhangi bir kişisel bilgisayarda bulabileceğiniz en güçlü çip olduğunu iddia ediyor. 



    Ayrıca Bkz.M2 Ultra çipli Mac Pro tanıtıldı! İşte 2023 Mac Pro özellikleri ve fiyatı



    Kağıt üzerinde Apple M2 Ultra, standart M2 işlemciden daha büyük bir kalıpla 134 milyar transistör içeriyor. M2 Max'in ise 67 milyar transistöre sahip olduğu hatırlatalım. Dolayısıyla M2 Max'i ikiye katlayan işlemcide 24 CPU çekirdeği, 76 GPU çekirdeği, 32 Neural Engine ve 192GB'a kadar birleşik bellek desteği bulunuyor.



    Apple M2 Ultra tanıtıldı! Apple'ın tek rakibi yine kendisi
    Ek olarak işlemcide yer alan Neural Engine, yüzde 40'lık bir performans artışı getiriyor. Diğer tarafta 800GB/sn ulaşan bellek bant genişliği ile sınırları zorlayan M2 Ultra, saniyede 31,6 trilyon işlem kapasitesi, M1 Max'ten yüzde 25 daha hızlı işlemci gücü, yüzde 30 daha hızlı görsel işleme kapasitesi sunacak.



    Apple'ın aktardığına göre M2 Ultra, After Effects'te %50'ye kadar daha hızlı işlem gücüne ek olarak en güçlü Intel tabanlı iMac'ten 4 kat daha hızlı. Ayrıca 22 8K ProRes video akışına da destek sunacak.



    Ayrıca Bkz.Apple, yeni nesil Mac Studio'yu tanıttı! M2 Ultra, M2 Max ve daha fazlası



    M2 Ultra özellikleri




    • Transistör: 134 milyon transistör

    • CPU çekirdek sayısı: 24 çekirdek

    • GPU çekirdek sayısı: 76 çekirdek

    • Neural Engine: 32 çekirdek (Saniyede 31,6 trilyon işlem kapasitesi)

    • Bellek Bant Genişliği: 800GB/sn

    • Mimari: UltraFision

    • Üretim Teknolojisi: 2.nesil 5nm

    • Diğer: ProRes encode ve decode, 6 adede kadar Apple Pro XDR desteği





  • Para olsa su bilgisayarı al 5 sene götürür seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    ilk nesil Mac Pro'yu anlayamamıştım zaten. M2'ye sahip Mac Studio ile neredeyse kafa kafaya performans gösteren fakat fiyatı yaklaşık 7, 8 kat pahalı Intel ile gelen son Apple cihazlarından biriydi.

    Şimdi tam oldu, tüm ürün gamı Apple Silicon ile donatıldı. Yeni Pro Display XDR ile bitirici çözüm oldu kendi çapında.

    Umarım şu Apple Arcade de büyük üçlüye rakip olabilir. Death Stranding ile AAA ve hikaye bazlı oyunlardan grafik çapında güçlü olanlarına rakip olmaya başladı zaten. Metal API'nin hakkını göstermesi lazım bu kadar güçlü Silicon çözümleri ile.

  • Apple ürünlerini dün kimler alıyorsa yarında onlar alacaktır fakir muhabbeti yapmağa lüzum yoktur zaten herkes bu ürünleri almıyor parası olan alıyor.

  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt

    Ben sizi bilmem bu muhabbet yıllardır süre geliyor yani bugüne has bir durum değil.

  • Apple kendisiyle yarışıyor. Ortalıkta rakip bırakmadı. Sadece daha güçlü Gpu lar şart oldu. O da oyun oynamak isteyenler için.

  • Evet güzel bir çip.

    Fakat hitap ettiği kitle farklı. Intel veya AMD ile bunu karşılaştırmak hata olur. Bu bir ARM tabanlı SoC. Farklı bir mimari, herşeyi farklı.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Niye karşılaştırılmasın? Diğer işlemcilerde de aynı uygulamalar kullanılacak hangi işlemciden daha iyi performans alıyorsan o işlemci daha iyidir sırf kağıt üstünde arm mimarili işlemci yaptın diye bir adım önde olmuyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güç tüketimi nedir

  • Fuz1 F kullanıcısına yanıt
    Teknik anlamda karşılaştırılması yanlış yani. Yoksa evet, program bazında karşılaştırılabilir.

    Ama o programlar da farklı işte, biri x86-64 komut setine göre derlenmiş, biri ARM. Fakat yapılan iş aynı, doğru.

  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt
    kardeş sizin gibiler uçmuş. daha 1930 ların üstünde bu ülkede insanlar açlıktan ölüyordu. misal sadece 1 senede istanbul sur içinde 3200 çocuk ölmüştü ülkede nüfus nüfus 9-10 milyondu. daha seri demir üretimine 1960 lar da başladık. elektrikle çoğu il merkezi 1960 larda tanıştı 1990 da elektriksiz köyümüz kalmadı. telefon 2000 lerde kavuştu tüm halk.
    üretmek ihracat odaklı olmak için birilerini sömürmek lazım içte gerekirse dışta batı zamanında bunu yaptı şimdi rahat. dış sömürün yoksa bunu askeri diktayla yaptırırsın bizdeki kuzey kore gibi çalıştı 1950 lere kadar beceremediler birde halk yoksul fakir kaldı. bizde kalkınma tüm dünyanın aksine demokrasiyle geldi. lakin topal kaldı hep sendeledi
    halk aynı olmasına rağmen güney kore bunu başardı askeri diktayla; ithalatı vatan hainliği saydı üretim harici , işçiyi sömürdü. bazıları da teşviklerle zenginleştirdiler onlarda fabrika kurdular. dikta ,ülke kalkınmaya başlayınca demokrasiye geçtiler sonra zenginliği tabana yaydılar.
    biz demokrasiye fakir başladık , ülkede petrol yok doğalgaz yok olanda %25 karşılıyor ithalat almış başını gitmiş. üretmeden lüks yaşamak nerede sadece bizde. demokrasi ile bu iş olmaz seçim vaatleriyle olmaz işte eyt liler adamlar 43 yaşında emekli oldu, emekli o ülkenin kamburudur çalışandan çok emekli var ülkemizde. fransa da emeklilik yaşı 63 ten 64 de yükseltildi. öyle kuru kuru atmayla olmuyor. fransa da muhalefet emeklilik yükseltilmesine neden karşı gelmiyor.
    norveç örnek değil adamlar petrolü bulamasa bildiğin fakirdiler şu anda , abd akdenizdeki doğalgaz petrol yataklarımıza çökmek için geldi.biz demokrasiyle kalkınmak için sadece petrol bulmalıyız ve doğalgaz işte o zaman zenginleşiriz belimiz doğrulturuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nait1969 -- 8 Haziran 2023; 6:22:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.