Şimdi Ara

Apple Lightning - 3.5 mm adaptörde ses kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vatan’dan resmi Apple ürünü olan Lightning - 3.5 mm dönüştürücü adaptör aldım. Adaptör dediğim kısacık bir kablo. Bir ucu Litghtning girişi diğer ucu 3.5 mm dişi girişe sahip. Kulaklığımı taktığımda ses kesilmesi oluyor. Daha doğrusu sürekli ses gidip geliyor. İşin tuhafı mikrofonsuz kulaklıkta bu sorun yok. Fakat mikrofonlu kulaklık takınca ses gidip gelmeleri oluyor. Kulaklıkta sorun olabilir diye diğer mikrofonlu kulaklığımı denedim ve onda da aynı sonuçla karşılaştım. Acaba bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? Kulaklıklarda herhangi bir sorun yok. Adaptör arızalı olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar, konuyu hortlatacağım ama sorunu çözebildiniz mi acaba? Şuan Teknosa'dan aldığım orijinal adaptör ile iphone SE modelinde aynı problemi yaşıyorum. Acaba benimki çakma mı geldi diye arkadaşın apple sitesinden aldığı adaptörü de denedim aynı ses azalıp çoğalma sorunu yaşıyorum. Kulaklık bozuktur diye yedekte duran kulak üstü bose kulaklığı denedim onda bambaşka bi şey oldu, ses azaldı ve vokaller kayboldu. En son audio-tech referans kulaklığını denedim(mikrofonsuz) onda sıkıntısız ses alıyorum. Anlaşılan sorun mikrofonlu kulaklıklarda, gerçi bi kaç kere mikrofonlu olanda da tak çıkar yaparken sıkıntısız çalıştığı oldu ama neye göre çalıştı onu anlamadım. Kulaklığı takınca boştayken arkadan minik bi tık tık sesi geliyorsa ses bozuk çalıyor.

  • emirsavas kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu HTC MAX 310 ve Monster WH-920 kulaklıklarımda yaşadım. İkisi de mikrofonlu kulaklıklardı. Fakat en son oyun için Logitech G333 kulaklık aldım. O da mikrofonlu ama onda bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Bu sorun CTIA ve OMTP standardından kaynaklı. Mikrofonun jak üzerindeki yerleşimi her iki standartta farklı olduğu için bu sorun meydana geliyor. Bu tarz bir sorunda uygulanacak en pratik çözüm kulaklığı girişe taktıktan sonra tırnağınızı araya koyup milim milim ayırın. HTC ve Monster’da bu sayede sinyal gelip gitmesi sorununu çözmüştüm.

    Adaptörü telefonun girişine takmadan önce bu şekilde kulaklığı tam olarak adaptöre takın.
    Apple Lightning - 3.5 mm adaptörde ses kesilmesi

    Daha sonra adaptörü telefona takın ve bozulma kesilene kadar tırnağınızla milim milim yavaşça ayırın. Bozulma kesildiğinde orada bırakın. Aşağıdaki gibi.

    Apple Lightning - 3.5 mm adaptörde ses kesilmesi

    Başka bir çözüm derseniz CTIA - OMTP adaptörü almak. Bu da çift adaptör kullanmak demek. Lightning - 3.5 mm adaptörüne bir de CTIA - OMTP adaptörü takacaksınız. Daha sonra bu adaptöre de kulaklığı takacaksınız. Bağlantı sayısını artırmak rahat kullanımı engellediği için açıkçası lüzum görmüyorum.

    CTIA ve OMTP standardında mikrofon yerleşimi farklı olduğu için bu sorun oluyor.
    Apple Lightning - 3.5 mm adaptörde ses kesilmesi
    Apple Lightning - 3.5 mm adaptörde ses kesilmesi

    Ugreen ve Anker’in ürünlerini denemek lazım. Belki onlarda böyle bir sorun yoktur.

    Ugreen iPhone için Lightning to 3.5 mm Dönüştürücü Adaptör Kablohttps://www.amazon.com.tr/dp/B07Y23TD3T/ref=cm_sw_r_cp_api_i_B9DCW8QCFRXWWXJ3CEFV

    Anker 3,5 mm ses adaptörü, Lightning fişli, MFi sertifikalı Lightning dişi, 3,5 mm bağlantılı, ses ayarı ve mikrofonu destekler, kulak içi kulaklık, kulak üstü kulaklık vb. içinhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07S7C7WND/ref=cm_sw_r_cp_api_i_S2EVWHQ97EF14PDBHRPV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Kasım 2022; 12:21:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapınca sorun çözüldü. Çok pratik değil ama çalışıyor en azından, hatta önce bi tık geride takıp düzgün ses alıp hemen ardından sonuna kadar takınca bozulmuyor. Çünkü mikrofon kısmını takmayınca kablo sağlam durmuyor ufak bi çekmede düşüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.