Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.456
Cevap
128
Favori
1.101.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu editleniyor...


    iPhone Xs ve iPhone Xs Max

    Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]





    iPhone Xs ve iPhone Xs Max ekran boyutlari

    Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]




    Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]




    Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]





    Xs ve Xs Max Hands-On









    DonanimHaber Canli Yayini









    detayli karsilastirma linki:https://www.apple.com/tr/iphone/compare/






    ve amerika satis fiyatlari



    Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • iPhone xs max 256 gb aldım. Hali hazırda note 8 sahibi idim. Note 8'den önce iPhone 6s Plus kullanıyordum. Bir tane 27'lik 2017 iMac'im bir tane 2017 13 inç MacBook Pro touch bar ım bir tane 8700k işlemcili yaklaşık 10 bin lira eden güncel bir bilgisayar sistemim var ondada Hackintosh kullanıyorum. Kullanmadığım 1 adet Apple Watch series 1 saatim var. Bir de hali hazırda kullandığım samsung s3 frontier saatim. Playstation 4 pro oyun konsolum var. Quantum dot curved televizyonum. Kindle paperwhite 2 kitap okuyucum var. Küçük küçük yaptığı işe göre pahalı sayılabilecek daha bir sürü "oyuncağım" var.

    Başından söyleyeyim ne zengin birisiyim. Ne de asgari ücretle çalışıyorum. Normal bir gelirim var. Arabam yok mesela. Evim kira. Aldıklarımı ödüyorum ama zar zor. Başka herşeyden kısarak. Kıyafet, gezmek vb.

    Tüm bunları tek birşeyden dolayı yazıyorum. Kimsenin herhangi birşeye ödediği parayı eleştirmeyeceğim zaten en başta kendimi eleştiririm öyle olsa. Ancak şu konu içerisinde ki insanların tahmini olarak %90 ından daha fazla kullanıyorumdur aldığım her cihazı. Power user diye tabir edilen sınıfta görüyorum kendimi. Bir cihazın olan özelliklerini kullanmanın üstüne bir de ben ne işlevsellik ekleyebilirim diye düşünürüm hep. Buna rağmen bu kadar dibine kadar kullanıyor olmama rağmen son zamanlarda kendime itiraf ettiğim birşey var. Hiç psikolojik yardım almadığım halde oturup üzerine düşündüğümde kendimde literatürde alışveriş hastalığı denen hastalığın olduğunu düşünmeye başladım.

    Konu üzerindeki mesajlarda bir çok kişinin herhangi bir satın alımı gerekçelendirmek için gösterdikleri çabayı görünce başka insanlarında bu hastalığı yaşıyor olabileceğini düşünerek, kendi yaşadığım farkındalığı paylaşmak istedim. Belki de biz sadece basit bir tedaviye ihtiyaç duyan basit bir hastalık yüzünden kendimizi yok yere yoruyoruz.

    Kendim nasıl farkına vardığımı anlatayım. Bir çok örnek verebilirim sadece kısa tutmak için bir tane yazacağım. Microsoft Arc Touch Bluetooth mouse diye bir mouse var. Bu mouse u zamanında çok işe yarar düşüncesiyle almıştım. Daha sonra maclerle kullanılmadığı için Logitech m720 mouse aldım. İkiside 250 lira üstü mouselar. Şuan düşününce 1. mouse u hiç kullanmıyorum. 2.sini ise çok kullanıyorum ama olmasa olur muydu olurdu. "Gerçek İhtiyaç" kategorisine sokabileceğim birşey değil. Birşeyi alırken gerekçelendirmem hep çok kullanmak üzerine oluyor ama bişeyi çok kullanıyor olmak ona ihtiyacınız olduğu anlamına gelmiyor. Şuan o mouse olmasa hayatımda hiç birşey sekteye uğramaz. Bunun gibi çok fazla örnek var.

    Yazsam sayfalar yazarım ama kısa tutmaya çalışıyorum. Demem o ki 10 bin lira bir telefona verebilirsiniz paranız varsa da yoksa da. Biri ağlaya ağlaya öder biri güle oynaya. Ama önemli olan en nihayetinde gerçekten ihtiyacınız olmayan birçok şeye kaynak ayırmak zorunda hissediyor olmanız. iPhone X geçen sene çıktığında yada Note 8 çıktığında uzay mekiği muamelesi gördü birçok kişiden. Ama şuan bir çok kişi için aşırı değersiz. Gerçekten geçen sene değerli olması da bu sene değersiz olmasıda sizin kafanızın içinde yaşanan birşey aslında. Teknoloji bu sonu gelmeyecek. Her sene birşeye merhaba diyeceğiz. Ve onu almak için yanıp tutuşacağız. Çünkü hayatımızda herhangi bir mutsuzluğu, stresi, can sıkıntısını, negatif hislerimizi tıpkı narkotik bir madde gibi uyuşturuyor alışveriş yapmak. iPhone XS Max hakkında çıkan dedikodular, çıktı mı çıkacak mı ne zaman çıkacak ne özelliği olacak sorular sohbetler araştırmalar aslında hepsi farkında olmadan o an duygu durumumuzda oluşan en ufak bir negatiflikten kolay yoldan uzaklaşmaya yönelik bir savunma mekanizması. Farkında olmadan yapıyoruz bunu. Elinizdeki herhangi bir eşyaya bakın. Çok paraya aldığınız herhangi birşeye. Hiç biri şuan için size anlık olarak mutluluk verebilecek yada veren birşey değil. Bunu göreceksiniz. Ama almadan önceki heyecanınızı araştırmanızı düşünürseniz, çok heyecanlı güzel olduğunu hatırlayacaksınız. Şimdi belki iPhone xs Max yada xs aldınız. Aynı heyecan aynı süreç, sürekli devam edecek ama tatmin olmayacaksınız. Çünkü sizin aradığınız şey haz, mutluluk, pozitif herhangi birşey. Ve hayatınızda size olumsuzluk yaşatan şeyleri azaltmayı denemediğiniz ya da her olumsuzluğu alışverişle uyuşturmaya çalışmadığınız sürece, 30 bin liralık telefon çıksa hakkında bir sürü tepki verecek olsanız dahi bir tarafınız yine onu araştıracak yine gizliden gizliye almak isteyecek ve alamadıkça mutsuzluk yaşayacaktır bilinçaltında. Ben sadece süreci anlatıyorum. Doğru çözüm yollarını bende bilmiyorum. Sadece kendi yaşadığım farkındalığı paylaşmak istedim. Psikolojik yardım almayı düşünüyorum. Alakasız bir mesaj olduğu için kusura bakmayın. İyi forumlar dilerim.






    Konuyu bir süredir takip ediyorum..

    Yazmayayım dedim ama yanlış yönlendirmeler var, o yüzden yazacağım.. Özellikle XSMax'la bir Note 9 kıyaslaması var, ve olay yanlış bir yöne doğru gidiyor. Ben de bu konuda tecrübelerimi paylaşmak isterim...


    1 - Apple X serisinin S modeli olan bu yılki modellerde istediği satış başarısını yakalayamadı.. ve ASLA yakalayamayacak.. İstediği satış rakamlarını açıklasınlar, ki artık rakam açıklamıyorlar.. Bu seneki modeller başarısız ve YETERSİZ bu çok açık.. Dünya satışları ortada.. Türkiyede ancak çıkabildi. Apple Online sitesinde ne zaman böyle birşey gördünüz.. Şu anda tüm modeller mevcut, gönderim süreleri 1 gün.. Ben hiç görmedim. Tüm satış mağazaları neredeyse tüm şehirlerde nerdeyse tüm modeller, renk, kapasite dolu duruyor.. Satılmıyor... Şimdi diyeceksiniz ki; FİYAT.. Fiyatta zaten en önemli kriterlerden biri değil mi bir akıllı telefon için !!! Sırf her yıl iPhone değiştiriyorum diye bu sene de değiştiren arkadaşlara diyecek bişey yok kimse karışamaz, ama bu başlığa mesaj atmamım sebebi; Eğer bir forum üyesi "Yeni iPhone çıktı, bakalım başlığında ne konuşuyorlar" deyip başlığa girince, konu iPhone'dan çıkıp Note 9'a geliyorsa ben de orada durun derim.. Çünkü ortada bir haksızlık var demektir.. Devam edelim..

    2 - Ben bir Apple kullanıcısıyım.. Elimdeki Apple ürünü cihazları saymama gerek yok, iPhone ve dolayısıyla Apple Watch hariç diğer neredeyse tüm Apple ürünlerine sahibim.(HomePod hariç, şimdi biri o da mı var diye sormasın diye yazdım) iPhone'nun da neredeyse TÜM modellerini (ilk seri ve 3G hariç) kullandım. Akıllı telefonları ilk çıktıkları günlerden beri kullanırım. Yaşı olanlar bilir Pocket PC'ler, Sony Clie'lerden beri akıllı cihazları kullanırım. Bunları niye anlatıyorum, Apple ve iphone'la bir derdim yok, maddi olarak da Allah'a şükür gidip XSMax alma imkanım da var. Ama mesele şu; İşime gelince, hoşuma giderse kullanırım, yoksa alternatiflere bakarım..

    3 - Dibine kadar Apple ekosisteminin içindeyim. 2 TB iCloud Drive alanım var.. Herşeyim Cloud'da.. 3 Cloud servisini de aktif kullanıyorum. Cloud konusuna girmeyim, ayrı hikaye.. iCloud'un saçmalıklarından neler çektiğimi başka konu geçerse anlatırım.. (Ben kullanıyorum hiçde bişey olmadı diyecek 5GB free kulanan arkadaşlar hiç araya girmesin, sadece iCloud Photo'da 27bin fotoğraftan bahsediyorum.. Kumda oynamıyoruz..) Niye anlatıyorum bunları; ÇÜNKÜ tüm cihazlarım bas bas bağırıyor "iPhone, iPhone....." diye ama ben yine de iPhone KULLANMIYORUM..

    4 - Eğer benim gibi tüm cihazlarınız Apple ise iPhone kullanmanın bir mantığı var.. Tabiri caizse "bu da hadi böyle olsun" der kullanırım.. Ama iPhone o kadar illallah ettirdiki artık yeter dedim.. Son 3-4 yıldır senenin yarısını iPhone yarısını Note serisi ile geçiriyordum. Ama artık TAK etti.. Nedenine gelelim...

    5 - Açık ve Net söylüyorum; iPhone'nun hiçbir modeli Samsung'un s9'dan itibaren S, Note 9'dan itibaren de Note serisinin yanından bile geçemez... Ama bir SMARTPHONE olarak.. Bakın bunu özellikle vurguluyorum.. PEk çok iPhone sahibi arkadaş telefonundan memnundur, gayet normal, herkesin malı kendisi için iyidir. Ama bakın tekrar söylüyorum.. Eğer konu SMARTPHONE ise iPhone ve IOS artık Android'in yanında yaya kalmıştır.. Kızmayın, açıklayacağım..

    6 - STABİLİTE, STABİLİTE, STABİLİTE... iPhone sahiplerinin en önemli savunma noktaları.. BİTTİ arkadaşlar bu konu... Kapandı.. Artık Android Üst düzey belli markalarının ve modellerinin böyle bir sorunu YOK.. Hatta tam tersine IOS11, şimdi de IOS12 her ikisini de uzun süre kullanan birisi olarak söylüyorum stabilite olarak Oreo'nun gerisinde... Pie çıkacak onu da göreceğiz.. Ama ilerleyiş olarak Apple IOS'da yanlış yöne ilerlerken, Android doğru yolda ilerliyor.. Görmüyor musunuz.. Android her versiyonunda ileri giderken IOS geri gidiyor, yaşamıyor musunuz. Ben çok yaşadım.. Kullandığım Note 9'u aldım alalı BİRKEZ bile kiltlenmedi, yavaşlamadı, reset istemedi, yüzlerce app hatta 3-5 tane de dışardan apk yüklü.. Geçen sene iPhone 8 Plus ve iPhone X kullandım, beraberinde de Note8 ve Note9... Note 8'de de BİRKEZ bile reset, kilitlenme görmedim... iPhone 8 Plus'da stabildi, ama sürekli "software glitch" denilen şeyler yaşıyordum. Yani yazılıma özgü sorunlar, uygulamayı sonlandırıp başlatmam gerekiyordu. Epeyce bir sefer de portrait-landscape geçiş sorunu yaşadım, ki bu sorun halen devam ediyor.. iPhone X'e gelince.. O da şimdi faceid meselesine girecek hiç başlamayayım, sevmedim FaceID'yi diyelim kapatalım.. Olmadı, parmak izinin yerini tutmadı.. Kim ne derse desin tutmadığı konusunda da ısrarcıyım.. Mevzu açılırsa girerim..

    7 - İKİNCİ EL DEĞERİ : Bu ayrı bir konu.. Arkadaşlar SMARTPHONE alıyoruz, yatırım aracı değil.. Alacağım cihazın 2. el değerini birkez bile düşünmedim, düşünmem.. Arabam için de aynı şey geçerli.. Herkes şu modelin şu markanın 2. eli falan filan der.. Bir kere bile umursamadım.. 3500cc benzinli arabaya da bindim, bunun son sahibi olursun dedikleri arabalara da bindim.. Çok para saçıp, savurgan olduğum için değil.. Popüler kültüre prim vermem, umrumda olmaz.. Kim ne der umursamam.. Aldığım hiçbir araba da elimde kalmadı. Çok anormal zarar falan da etmedim.. Bu telefonda ikinci el muhabbeti ne zamana kadar gidiyor siz de biliyorsunuz.. Artık gözünüzden düşmüş iPhone'nunuz veya başka marka cihazınızla o arkadaşınız, tanıdığınız belki de samimi olduğunuz telefoncu arkadaşa gidip, "Abi şu anda bize gelişi bu.. Zaten piyasayı biliyorsun.." vs vs lafını duyana kadar... Haaa.. iPhone yine de diğer markalardan daha az mı değer kaybediyor.. Evet.. Peki çeyrek altın mı ??? Uzaktan yakından alakası yok.. Sahibindeki ilanlara bakıp aldanan varsa diyeceğim bişey yok.. Daha geçen gün Necatibey'de çocuk garantisi devam eden iPhone X 256'sını getirdi, ben ordayken, telefoncu "Abi 4.500 vereyim, daha fazla veremem.." dedi.. Piyasa fiyatı şu anda ne kadar : HB - 8.900 TL... Ne oldu.. Yarı fiyat.. O çocuk bir önceki akşam kafede kesin muhabbetini yapmıştır. "Abiii iPhone değer kaybetmiyor yaw." diye.. Ama hayatın gerçekleri bu değil.. Ben de iPhone 8 Plus'ımı Apple Store'da 9 bine vurmuşken fiyatı (Apple'ın arka arkaya yaptığı artışların hemen ardından, Note 9'un çıktığı zamanlar) kaça verebildim söyleyim.. Hem de takasa.... 256 GB iPhone 8 Plus.. Nokta hata yok, Türkiye garantili... 4200 TL... Ne oldu.. Hayaller, hayatlar.. Ha,, yine de evet DAHA AZ zarar edersiniz, ama TELEFON yatırım aracı DEĞİLDİR... Sırf Apple'da daha az zarar edeceğim diye de istemedim cihazı kullanacak kadar da sıkıntım yok... Maddi olarak sıkıntısı olduğu için aman ben yarın değiştirirsem birebir fiyatını alayım ordan 100-200 karım olur diyen arkadaşlar kusura bakmasınlar.. Piyasada öyle bir durum yok..

    8 - PİL ÖMRÜ : Note 9'un pil ömrü ile iPhone 8 Plus'ın pil ömrü arasında kullanım açısından Note 9 daha fazla kullanım süresi veriyor bu kesin.. XS Max'da zaten iPhone 8 Plus'la hemen hemen aynı süreyi verir karşılaştırma yaparsak.. Gelelim meşhur bekleme - StandBy süresi işine.. İşte burası iPhone'nun hava attığı ama asıl battığı yer.. Neden mi ?? iPhone bekleme sırasında hiçbirşey yapmıyor ki pil tüketsin.. Birkaç sistem arkaplan işlemi dışında iPhone bekleme sırasında HİÇBİRŞEY yapmaz.. Hatta o kadar ki yüyüren sistem işlemleri bile (mesela AirDrop transferleri vs) standby'da kesilir.. Bu o kadar kötü birşey ki aslında, hiç yaşamadıysanız bilmezsiniz.. iPhone standby işini o kadar abartır ki, bakın bir iddia da bulunacağım bazen şebekeyi dahi standby'a alıyor.. Bu özellikle bazı modellerde tam rezaletti, iPhone 7 ve 7 plus kullanan arkadaşlar.. Cihazınız açık olduğu halde gelen "Arayanbil" mesajlarını hatırlıyor musunuz .. Bu arada bu iphone'nun kronik sorunudur ve halen devam ediyor.. Eskisi kadar sık değil ama halen var.. Stand by'a devam edelim.. iPhone kapattığınız andan itibaren DumbPhone'dur.. Ama Android sistemi baştan itibaren Multitasking çalışır. Bu Multitasking standby aşamasında da sürer.. Mesela çektiğiniz tüm fotoğraflar standby'da da google fotoğraflara yüklenmeye devam eder, internet indirmeleriniz devam eder, wifi direct bağlantıları devam eder vs..vs.. iPhone keser.. O kadar keser ki bağlı AirPod'unuz bile eğer müzik devam etmiyorsa bağlantısını keser.. Tekrar devam edeyim diye tıklarsınız airpod'a tık yok.. Bütün bunların gerçek hayattaki karşılıklarını o kadar çok yaşadım ki; 4. madde de artık TAK etti dedim ya.. Onun örnekleri.. Mesela en son uzunca bir yolculuktan önce airdrop'la MBPro'dan iPhone 8 plus'a 10-15 tane film şutladım.. Güya kolaylık ya.. HAzırlandım. Bavulu aldım.. Telefonu aldım. Çıktım.. Bağlantıyı kesmiş.. Transfer yok.. Hiçbirşey yok.. Yanımda film olmadan çıkmayım diye la havle çekerek hiç olmazsa 3-5 tane atayım diye geri döndüm.. Koştura koştura 3-4 tane seçip attım, (yaklaşık 5 gb) transfer tamamlanınca gelen ekranda documents yerine yanlışlıkla telaşla ibooks'a basınca onlarda gitti... "Allah senin belanı....." diyerek çıktım.. Daha örnekler çok.. Ama boşverin, ben yaşadığımı biliyorum.. Kısacası iPhone standby'da bişey yapmıyor ki pil harcasın.. Android ise söyleyeyim mesela bir örnek, Ben diyelim ki arkadaşla muhabbet ediyorum, birkaç ay önce yanına gitmişim diyelim. Hangi gündü diye onu hatırlamaya çalışıyoruz.. Açıyorum google zaman çizelgesini saniye saniye, dakika dakika ne zaman neredeydim görüyorum.. Tüm detayıyla, yayan mı yürümüşüm, uçakla mı gitmişim, toplu taşımamı... tüm ayrıntılarıyla.. Android işte arkaplanda bunları yapıyor.. Note 9'dan önce bu kayıtları sınırlardım.. Note 9'da hiçbirşeyi sınırlamıyorum.. Herşey açık ve pil ekran süresi 6-7 saat bir günlük kullanım da her türlü çıkıyor.. Artı hızlı şarjım var.. Bitse ne olur, Apple'ın 5wattlık şarjıyla 3.5 saat beklemiyorum.. Başka neler mi yapıyorum.. MEsela evden çıkmadan VideoDer proğramına youtuba'da dinlemek istediğim 8-10 linki atıyorum.. İlk kırmızı ışığa geldiğimde bakıyorum inmiş.. Açıp dinliyorum.. vs..vs..vs.. Buradan Google ve güvenlik konusuna da girmeyelim. Eğer google'a güvenmiyorsanız ve anonim dışında bilgilerinizi sızdıracağını, satacağını düşünüyorsanız zaten 3210 bulun alın, internet aboneliğinizi de kapattırın.. Çünkü Google Apple'ın bile default arama motoru.. O konu ayrı tartışılır.. Apple güvenilir, Google güvenilmez vs.. Dediğim gibi tartışmak isteyen varsa ayrı konuşuruz.

    Pil ömründe bişeyi özellikle söylemem lazım.. Bir cihazın stand by drain (kendi kendine beklerken batarya tüketme) yapıyor mu yapmıyor mu şöyle anlaşılır.. Alırsınız uçak moduna gece.. Sabah bakarsınız yüzde kaç tüketim var.. Ben Note 9 uçak modundayken gördüğüm rakam en fazla o da çok uyumuşsam %2 idi.. Çoğunlukla %1.. Ama uçak modu değil şebeke açıksa zaten standby drain var mı yok mu anlaşılmaz.. Benim evimde şebeke iyidir %5 gider, başkasının şebeke kötüdür %8-10 gider. Kısacası Note 9'da standby drain YOK... Ama hatırlatmam lazım.. Ben sosyal medya proğramlarının hiçbirini kullanmıyorum.. Mesela Facebook uygulaması zaten sabıkladır bu konuda, ne androide ne iphone'a bence yüklemeyin. Diğerlerini de bilmem.. Hiç de kullanmadım.. Şimdi bir arkadaş derse ki bende instagram var, Note 9'da pil tüketiyor ona yorum yapamam.. Ben de şu anda tam 176 uygulama yüklü ve standby drain YOOK... Özellikle Barış adlı arkadaş Note 9 forumunda çok şikayet ederdi, bir de başka bir arkadaş vardı adını hatırlayamadım.. Onların dışında da zaten herkes Note 9'un pilinden gayet memnun... Barış'da inşallah MAX'ında aradığını bulur, bu vesileyle ona da hayırlı olsun..

    9 - UYGULAMALAR: Gelelim uygulamalara.. Evet kabul etmeliyiz ki IOS uygulamaları daha rafine daha özenli yapılmıştır.. Ama benim açımdan bu iPhone kullanmak için yeterli sebep değil.. Çünkü aynı uygulamalar bana IOS'un da tüm kısıtlamalarını sonuna kadar yaşatıyorlar.. Arkadaş.. Bir paylaş menüsünde istediğim proğramı göremez miyim ???!!!?? Yok göremiyorum.. Peki seçeceğim var mı yok, IOS ne diyorsa o.. Kaç kez biliyorum. Bir datayı herhangi bişeyi açmak için ne taklalar atmak zorunda kaldığımı.. Sırf para verip bir pdf proğramı almışım, o açsın istiyorum.. YOKKK.. hersey var paylaşım menüsünde o YOKK... Ne işe yaradı o zaman uygulamanın görüntüsü daha güzel görünüyormuş vs.vs.. İşimi göremiyorum.. Ayrıca her uygulamanın settings menüsü o kadar kısıtlı ki; bazısında yok bile.. Android özgürlüktür lafı boş bir laf değil, emin olun..

    Ayrıca size konu uygulamalar olunca bir temel proğram karşılaştırması yapayım.. SAFARI vs SAMSUNG INTERNET.. Abartısız söylüyorum Safari, Samsung'un kendi internet browser'ının yanında gerçekten geride kalır. Abartmıyorum.. Hele ki Android'e geçince Apple'da en çok özlediğim "Left-Right finger swipe" da Samsung One Hand Operation + ile artık samsung'a geldi ya browser konusunda apple benim gözümde tam olarak bitti.. Tarafsız olarak alın iPHone'nunuzu aynı sayfayı bir Note 9 browserında açın bir de XS Max Safari'de.. 100 kişiye gösterin şöyle biraz aşağı yukarı %90'ı samsung'u seçer.. İddialıyım.. Bir kere Apple seçtiği sistem fontlarından kaybediyor. Apple'ın kullandığı sistem fontu ve browser'daki default font o kadar eciş bücüş o kadar kötü bir font ki bunu öneren, bulan, kabul ettiren kimse sopayla kovalamak lazım.. Dediğim gibi açın bakın karşılaştırın.. Safarinin en büyük kolaylığı dediğim gibi finger swipe'dı, samsung'daki dediğim proğram aynı gerçekten aynı deneyimi veriyor.. Daha önce marketten bunun benzeri çok proğram yükleyip sildim.. Hiçbiri safari deneyimi vermiyordu ama samsung bu sefer yapmış. Ekranın en üstüne çıkmak kolaylığı safari için üst bar tıklamasının karşılığı da hem de daha akıllıca olarak samsung browser'da altta otomatik çıkan yukarı ok.. Çok daha akıllıca çok daha kolay.. Üst bara tek elle tıklıyacağım diye kasmıyorsun..

    Ayrıca DEX ve şimdi kullandığım LinuxOnDex konusuna hiç girmeyeyim.. Bunlara girersek zaten iPhone karşılaştırması ayıp olur.. Sadece meraklılarına şunu söyleyim. Dex'e UBUNTU geldi.. Bildiğiniz masaüstü full desktop işletim sistemi.. Şu anda beta ama mükemmel çalışıyor.. Open Office, GiMP, Blender bile.. Resmen şok oldum çalıştırınca.. Hemde çok hızlı... İnanılmaz birşey.. Note 9'u monitöre, klavye mouse bağlıyorsunuz ve masaüstü Linux sisteminiz oluyor.. Bildiğiniz UBUNTU..

    10 - Fiyat.. Konuşmaya gerek var mı ??! 2 tane Note 9 fiyatına iPhone XSMax.. NE diyeyim.. Bilmiyorum..

    11 - FOTOĞRAF : Bir kere Note 9 zaten az ışıkta her türlü iPhone'dan donanımsal olarak üstün.. Mekanik-otomatik açılabilen iki ayarlı diyaframı sayesinde.. Cep telefonlarında şu anda TEK olduğunu söyleyeyim bildiğim kadarıyla.. Gündüz fotoğraflarına gelince. iPhone'nun tek üstün olabiliceği alan gerçek renklere biraz daha yakın vermesi.. Benim umrumda değil.. Ben elimdeki fotoğrafa bakıyorum. Note 9 bana daha iyi gözüküyor gündüz fotoğraflarında da.. Gerçek renge kimin ihtiyacı olabilir, reklamcı, yayıncı vs.. beni ilgilendirmiyor.. Bu fark da o kadar göze batan tarzda değil zaten.. Kasarsanız "evet bu duvarın rengini iPhone daha iyi tutturmuş" dersiniz.. O kadar.. Bana ekranda gördüğüm açıyla selfie bile çekmeyen, samsung makyajlı gibi derken kendisi makyajın kralını yapan, selfilerde dar açısıyla sinir eden iPhone daha iyi fotoğraf çekiyor demeyin sadece bu sebepten.. Bence çekmiyor..Diyelim ki çekti.. Daha ekranı dolduran bir fotoğraf çekme seçeceği bile sunmayıp, bunun için 3.parti yazılım isteyen, 6.5" ekranım var diye sevinen adamın ekranınını 4:3 oranlı fotoğraf gösterip o ekranı kullandırmayan cihaza daha iyi çekiyor derseniz kendinizi avutuyorsunuz derim.. Video meselesinde de iPhone diyenlerin tek argümanı süre sınırsız 4k video çekimi.. Arkadaşlar dürüstçe söyleyin kaçınız 10 dakika 4k video çektiniz.. Ben hiç çekmedim.. İhtiyacı olan profesyonel arkadaşlar, ya da ben hep 4k çekiyorum diyen arkadaşlara birşey diyemem.. O zaman tamam.. Ama ben bunu yine üstünlük olarak görmüyorum. Profesyonel kişiler zaten edit yaparken 40 yerden kesip biçiyorlar.. 10 dakika süre bitince tekrar çekime başlamak ne kadar sıkıntıdır o da artık sizin yorumunuz..

    12 - EKOSİSTEM : Tüm apple cihazlarımda iPhone kullanırken bunun avantajını yaşıyordum. Şu anda eksikliğini hissettiğim şeyler; Apple Watch otomatik kilit açma, Continuity (herhangi bir apple cihazda kaldığınız yerden devam etme), Apple TV yansıtma (MB Pro ve iPad'de yine devam), Arkadaşını bul... Bunların dışında geri kalan herşey için zaten Google servislerini kullanıyorum.. Macbook ve iPad'de... Ben zaten bu ekosisteme sahip olmayan biri neden ısrarla iPhone kullanır onu yıllardır anlamam.. iPhone sadece smartphone olarak gerçekten çok geride kaldı.. Sadece ekosistemin hatrına kullandım yıllardır, artık ondan da vazgeçtim.

    13 - EKRAN :Gidin bir AVM'ye, zaten yanyanadırlar, güvenlik kabloları da izin veriyorsa Note 9'un ekranı ile XS Max'ın ekranını kıyaslayın.. Kendi gözünüzle.. Hangisi daha iyi görünüyor.. Bu maddeye başka birşey yazmayacağım..

    14 - BEN O KADAR PARA ÖDÜYORUM AMA YILLARCA KULLANACAĞIM : Yapmayın.. Etmeyin.. Biz birbirimizi biliyoruz arkadaşlar... Yapmayın.. Şimdi aramızda bir cihazı 2 yıldan fazla kullananları gerçekten öncelikle tebrik edeyim.. Ama geri kalan çoğunlumuzun gözü 3 ayda başka başka yerlere kayıyor.. 10 küsür bin verip XSMax alıp kendini de, bizi de kandırmaya çalışan arkadaşlar, önümüzdeki seneki iPhone lansmanında kaşı gözü oynamaya başlayacak mı başlamayacak mı.. Hadi dürüst olalım... Ben de en başa kendimi koyuyorum.. Ama ben artık iphone'a bakmam.. Ama S10 çıkınca benim de cebim kaşınmaya başlar.. Bu yüzden yüksek fiyatı mantığa büründürmeyin.. Yukarı da söylediğim gibi şimdi 10 küsür bine aldığınız XSMax'ı bakın buraya yazıyorum.. 5 bine satacak adam arayacak bulamayacaksınız.. Sonra demedi demeyin..

    15 - NOTE 9 SÜPER Mİ YANİ : Değil tabiki.. Bana göre en önemli dezavantajlarını sayayım; BÜYÜKLÜK : Bu hem avantaj hem dezavantaj.. Ekranı her gördüğümde aşık oluyorum.. Ama ceketimin iç cebine bile sığmayınca rahatsız oluyorum.. Markette vs çoğu zaman kulağımda AirPods var, kolum da da Galaxy Watch ama yine de bazen elim doluyken kullanmam gerekirse, sıkıntı.. İkinci sıkıntı ekran koruyucu bulamamak; bu yüzden orijinal clear view kılıfla kullanmak zorundayım.. Zaten büyük cihaz daha da büyüyüp ağırlaşıyor.. Ama ekran koruyucu demişken yine önemli bir tecrübe daha söyleyim; apple reklam yapıyor ya ekran şöyle dayanıklı vs.. yalan.. en kolay çizilen akıllı tel ekranı şu anda iphone'da.. Samsung gerçekten ciddi bir şey olmadan kolay kolay çizilmiyor.. Gorilla Glass şu anda son nokta.. Apple ne kullandığı belli değil, kendi yapıyor, en iyisi diyor, ama saha da durum farklı... Bunun dışında Note 9'da keşke dediğim beni sıkan tek bir şey yok, ama mutlu eden iPhone'a kıyasla onlarca fazlası var..

    Bütün bunları neden yazdım iPhone başlığında tekrar hatırlatayım; kimsenin cihazını kötüleme vs derdim yok, o işi yapan adı lazım değil, her başlıkta boy gösteren kadrolu bir arkadaş var bilen bilir.. Benim niyetim bu başlıkta iyi hatta en iyi cihazı almak istiyorum niyetiyle araştırmaya, okumaya gelen forum üyeleri burada yazılanlara bakıp "zirve iPhone ben de ona mahkummuşum, parası da neyse vereyim.." deyip sonra pişman olmasın.. Forum bilgi paylaşma yeri, başlıklar da sadece konu başlığındaki cihaz sahiplerine ait değil...

    Gelelim finale; Eğer diyorsanız ki; ben Apple'ın herseyini kullanıyorum, merkezinde de iPhone olsun kısıtlamalarına da razıyım.. iPhone alın.. Ama X alın.. Hatta temiz ikinci el alın.. 5bin altında fiyatlara rahat rahat temizini alırsınız.. Şu fiyatlardan XS veya XR alanlar bence önümüzdeki aylarda net pişman olacak bence.. iPhone alayım ama XS olsun diyorsanız y.dışı alın, kıyasıya pazarlık yapın.. XS 64'e 6 binden XSMax'a 6500'den fazla vermeyin.. iPhone kalsın diyorsanız; büyüklüğü önemli değilse bence 2018 yılının en iyi akıllı telefonu NOTE 9'dur.. Bunu sadece ben söylemiyorum.. Youtube'da yüzlerce video var yılların review yapan youtuber'ları.. Diğer markaları bilmem, kullanmadım, önerirsem yanlış olur.. Benim HTC kendini bitirdikten sonra telefon için iki marka var; Samsung vs Apple.. Buna göre söylüyorum.. Ben IOS ihtiyacımı (..yıllardır yüzlerce dolarlık yatırımım var uygulamalar vs..) iPad Pro ile karşılıyorum. iPad Pro bence zaten iphone'dan daha iyi IOS cihazıdır, tablet denince de iPad ve nokta derim... Yine lafı gelmişken laptopda da MB Pro dünyanın en iyisidir, bu da tartışılmaz.. Yine bellirteyim, Apple'ın çıkardığı tüm ürünler içinde en çok sevdiğin derseniz AirPods derim.. Çıktığı günden beri kullandığım, Android IOS farketmeksizin değişmeyen ve en uzun süre değiştirmeden kullandığım tek Apple ürünü..

    Yazı çok uzun oldu, ama Cumartesi gecesi gazıyla yazdım.. Umarım faydalı olur.. İyi forumlar..



    Ne gereksiz kavgalar icerisindesiniz arkadaslar.
    - isteyen ihtiyaci icin alir.
    - isteyen hobi icin alir.
    - isteyen hava atmak icin alir.
    - isteyen de teknoloji asigidir alir.

    Kimsenin baskasini yargilama hakki yoktur, kimse de kimsenin varligini, servetini, parasini nereye harcayacagini veya harcadigi parasinin hesabini soramaz.
  • İkinci mesaj benden ama konuların ayrılması lazım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu dolar kurunda acaba kim almaya cesaret edebilir. zamanında bozdurma aldığım iphone 7 1.5 sene kullanmama rağmen halen cebimde değerleniyor. şu an apple.com'da fiyatı 5 bin tl olmuş..
  • para olsada alsak
  • 21 eylülde alıcaz bakalım baya iyi duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A12 işlemci ile bana göre diğer tüm iphone ları çöp etti Apple. Muazzam bir güç. İşlemci konusunda tamamen rakipsiz görünüyor şu anda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan fiyatları bir yükselttiler, sağda soldaki satıcılarda yükselticek. Millet bugün alır telefonları :D. Önlerden rez alalım. Xr a yükseldim ama 7499 TL :S

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu şekilde dolar kalır apple aynı fiyat politikasını uygularsa (7'den hesaplamış)

    iPhone XR => 7999 ₺
    iPhone XS => 1099 ₺
    iPhone XS MAX => 11999 ₺

    Zaten şuankiler ateş pahası
    iPhone 7 => 4999 ₺
    iPhone 7 PLUS => 6299 ₺
    İPhone 8 => 6499₺
    iPhone 8 PLUS => 7499₺
  • iPhone X ten pek öte gitmeyen bu telefonlara bu kadar para vermek akıl karı değil. Hala bulabiliyorken uygun fiyata illa alacaksanız X alın. İlginç bir şekilde kendi sitelerinden de kaldırmışlar sanırım kendileri de bu durumun farkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RandomT

    iPhone X ten pek öte gitmeyen bu telefonlara bu kadar para vermek akıl karı değil. Hala bulabiliyorken uygun fiyata illa alacaksanız X alın. İlginç bir şekilde kendi sitelerinden de kaldırmışlar sanırım kendileri de bu durumun farkında.
    Sunumu baştan sona izledim. Geçtiğimiz senelerde de çok fark yok önceki nesille arasında denirdi yeni modeller için. Fakat bu sefer ya ben kaçırdım yada işlemci performansı dışında gerçekten bir fark yok x ile yeni nesil x ler arasında.

    Şimdi lansmanı tekrar gözden geçirmeyi düşünüyorum.
  • Benim favorim iPhone SLX i. e.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 8 ile ekran karşılaştırmasını apple kendisi koyuyorsa kendi kütük cercevelerini kotulemis oluyor.
    O zamanlarda cerceveleri ince tutabilirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X kullanıyorum. Bu lansmanı komple ızledım dedım umarım farklı bırsey cıkmazda elımızdekı cop olmus :) ama tek fark ıslemcı cıktı. X olanlar almaz ama x olmayanlar ıcın guzel urunler. XR tahmınen 8.000 TL olur 10-11 tl ötekiler. Asla çok çok param yoksa almam. 5.000 tl X almıstım ona bıle cok dedım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12gorkem12

    Sunumu baştan sona izledim. Geçtiğimiz senelerde de çok fark yok önceki nesille arasında denirdi yeni modeller için. Fakat bu sefer ya ben kaçırdım yada işlemci performansı dışında gerçekten bir fark yok x ile yeni nesil x ler arasında.

    Şimdi lansmanı tekrar gözden geçirmeyi düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    Kamera-tasarım-pil kapasitesi gibi konularda neredeyse hiç ilerleme yok, 3 GB mı yoksa 4 GB ram mi onu bile söylmediler. Gerçi kamerası ışıklı ortamda zaten kötü fotoğraf çekmiyor da loş ışık veya gece performansı ne yazık ki vasat(idi) Xs'te neler değişmiş hep beraber göreceğiz.

    İşlemci gerçekten çok iddialı ve güçlü, IOS 12 belli ki eskiden yaşanan sorunlardan uzak ve A12 ile iyice akar gider. Sanırım önümüzdeki dönemde tasarımsal yeniliklerden çok donanımsal gelişmelerle öne çıkacak Apple.

    Açıkçası iPhone X kullanan biri, parası çok ve keyfi istiyorsa ancak öyle Xs'e geçmek ister bence. Aksi durumda arzulanacak bir telefon gibi gelmedi bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor

    Kamera-tasarım-pil kapasitesi gibi konularda neredeyse hiç ilerleme yok, 3 GB mı yoksa 4 GB ram mi onu bile söylmediler. Gerçi kamerası ışıklı ortamda zaten kötü fotoğraf çekmiyor da loş ışık veya gece performansı ne yazık ki vasat(idi) Xs'te neler değişmiş hep beraber göreceğiz.

    İşlemci gerçekten çok iddialı ve güçlü, IOS 12 belli ki eskiden yaşanan sorunlardan uzak ve A12 ile iyice akar gider. Sanırım önümüzdeki dönemde tasarımsal yeniliklerden çok donanımsal gelişmelerle öne çıkacak Apple.

    Açıkçası iPhone X kullanan biri, parası çok ve keyfi istiyorsa ancak öyle Xs'e geçmek ister bence. Aksi durumda arzulanacak bir telefon gibi gelmedi bana.

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle katılıyorum fakat işlemci zaten her sene yenileniyor artık dolayısıyla bunu haricen bir yenilik olarak düşünmemek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12gorkem12

    Kesinlikle katılıyorum fakat işlemci zaten her sene yenileniyor artık dolayısıyla bunu haricen bir yenilik olarak düşünmemek gerek.

    Alıntıları Göster
    Orası öyle ama Apple zaten hep öndeydi özellikle A11 ile. Buna rağmen durmadılar, iyice abandılar. Öyle ki Xr tek kamerasına rağmen çok iyi denilebilecek kalitede portre fotoğraf çekebiliyor, en azından lansmandaki fotoğraf bunu düşündürüyor. Ayrıca f/1.4 ile f/16 arası bir ayar ile çekilen fotoğrafa bokeh uygulayabilmesi sanırım işlemci gücü ile alakalı.

    Ama tabi bizim açımızdan bu fiyatlara telefon almamız için yemek pişirip ütü falan yapması lazım




  • Güzel telefonlar. Para olsa da alabilsek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler X üretimden ve satıştan kaldırdılar ama şuan Türkcell'de 64 GB iPhone X'i 10 bin yapmışlar. Diğer teknoloji markeletinde de fiyatlar artmış ve stoklar bitmiş. Anlayamadım ne oluyor böyle. İsterseniz girin bakın fiyatlara
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.