Şimdi Ara

Apple iPhone XR [ANA KONU] (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.426
Cevap
81
Favori
406.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brs_lfc B kullanıcısına yanıt
    Ahahahahaha. Doğru diyorsunuz 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korayyyyyyyy

    Nasıl satsın Allah aşkına. 7399 tl (bugünkü fiyatı) ülke şartlarında verilecek bir rakam mı ? Hal böyle iken bir daha zam olayı konuşuluyor. Yani diyecek çok fazla şey yok... gelelim tekno marketlerin yaptığına onlar da emin değiller bu rakamlara satacaklarından dediğiniz gibi kıtlık muhabbeti yapıyorlar
    Fiyat konusunda çok haklısınız. Cihaz değişim kampanyası olmasa, uzun bir süre telefon değiştirmeyi düşünmüyordum. iPhone 6s 16gb üstüne 5600tl verip 128gb XR aldım, 5600’ü vermeden önce 10 gün civarı düşündüm. 5600 bile fazla ama iPhone 2g’den bu yana kullanıcısı olduğum bu markadan yine vazgeçemedim. En az 3-4 yıl değiştirmeden kullanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Ya üzülerek söylüyorum ki, ülke şartlarımız gerçekten çok ağır. Forumlarda falan bakıyoruz işte Apple pahalı şöyle böyle. Doğru diğer telefonlara göre pahalı ama şuan ki aşırı pahalılık maaleseft ülke bazlı. Çünkü vergiler inanılmaz yüksek. Dolar kuru yüksek. Bunların hepsi maaleseft etken. Ucuz dediğimiz Samsung cihazları aldığımızda 4 sene kullanabiliyor muyuz ? Maaleseft hayır. 4 sene önce piyasaya çıkan Samsung ya da huawei telefonun ismini unutmuşken hala iPhone 7 popülerliğini koruyor. Demem o ki, evet Apple pahalı ama ülkemizdeki kadar pahalı değil. Ülkemizde pahalı olmasının sebebi vergi ve kur farkı. İnşallah ekonomimiz düzelir ve paramız cebimizde kalır. Herkese iyi forumlar hayırlı haftalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korayyyyyyyy

    Hocam bugün 7399 tl ye satılan iPhone XR dan Apple 4500 tl (800 $) para kazanıyor. Geri kalanı vergi. Yani Apple ne yapsın ülkesinde bile 750 $ dan satıyor telefonu. Yani ülke şartlarımız gerçekten çok ağır. Bugün vergiler almış başını gidiyor. Artık bu telefonları almak da lükse girdi maaleseft. İnşallah hayırlısı olur ülkemiz için. Dolar biraz düşse bari. Vergilerin düşeceği yok
    Dolar olarak değil Euro olarak giriyor telefonlar, keşke dolar olarak girse en azından bir tık daha az ücret öderdik. Genel olarak vergiler için çalıştığımız için artık alışıyor insan.

    Edit: @koray_mkn-71@hotmail.com hocam insanlar yolunmayı seviyor, bakın ben 7 plus dan 5s e düştüm telefon mis gibi çalışıyor sadece arada kasıyor o yüzden bende yakın vakitte XR almayı düşünüyorum o da kasmasa yine almam ama acil bi durumda işimi engelliyor kimi zaman çünkü gücü yetmiyor benim kullanımım için.

    Ama 5s ile birlikte çıkan Note 3 telefonun adını ağzına alan var mı? Bırakın Note 3 ü Note 8 i bile kimse umursamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EknCn -- 8 Temmuz 2019; 19:30:7 >




  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Çok doğru cümleler kurmuşsun hocam. İnşallah geç kalmadan Alman dileğiyle. Mağlum fiyatlar düşmek yerine her geçen gün artıyor. iPhone 7 bile hala gündem de iken, note 8 dediğiniz gibi kimsenin aklında bile değil. Ama hayatında iPhone kullanmamış insanlar yok pahalı yok şöyle diye yorum yapıyor. Ekonomik sıkıntılar maaleseft ülkemizde çok kötü etkiliyor alım gücünü. Arabadan telefona her konuda. Ne diyelim Allah yardımcımız olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar xr kullanıcısıyım, 1 aydan fazladır bende , şebeke üzerinden konuştuğumda özellikle biri aradığında benim ses gitmiyor karşıdan da gelmiyor yani hiçbir şekilde iletişim kurulmuyor bu arada oluyor Whatsapp dan veya video görüşmesinde böyle bir sorun yok , telefonu açıp kapayınca düzeliyor ,donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum, yazılımsal ise çözümü nedir , iOS, un son güncellemesini yapmadım, ya da cihazı sıfırlamak bir çözüm sağlar mı,teşekkür ederim 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mickey444 M kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeyi yapıp denemenizi tavsiye ederim. Aksi halde en yakın Apple store götürmenizi tavsiye ederim. Yazılımdan da olabilir diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brs_lfc B kullanıcısına yanıt
    Geçen sene eylül başında xr ve xs tanıtılmasına 20 gün kala eşimin telefonu bozuldu ve apar topar 5.200 TL’ye 8 plus aldık. O gün acaba idareten 1 ay geçirse ve sonrasında mı alsak düşerse diye dedik ama 8 plus, xr ve xs’in tanıtıldığı gece zamlandı 6.500 bandına geldi.


    3 hafta önce buyback kampanyası ile iphone 6’mı verecek xr aldım. Üste 5.500 ekledim. Bundan 6 ay önce 5.300’e xr’ı gördüğümde çok para yahu veremem diye diye telefonun zamlanışını izledim. Önce 6, sonra 6.5 derken 7.399.

    Maalesef burası Türkiye, indirim beklemeyin. Normal şartlar altında haklısınız düşmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Ya hocam bu bahsettiğiniz süreçte kur farkı oldu, vergi zammı geldi vs vs. Ayrıca Apple ne zaman telefon satışlarında indirime gitti ki. Dediğiniz gibi ben de yeni yılla beraber telefon almak niyetindeydim. Apple indirme gideceğini falan söylemişti. Bekledim indirme gittiği falan yoktu. ÖTV gelecek hikayesine Mart ayında 6399 tl ye almıştım. İyi ki de almışım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xr a uyumlu spigen kılıf alan varsa fotoğraflarını paylaşabilir mi
  • “Spigen Apple iPhone XR Kılıf Air Skin (0.3 mm) Ultra İnce Soft Clear”

    Arkadaşlar bu ürünü beğendim, aranızda kullanan ve memnun kalan var mı? Şu an kullandığım kılıf biraz kalın. Telefonu tam sarıyor mu? Görüntü olarak beyazda güzel gözüktü gözüme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korayyyyyyyy

    Çok haklısın. Ama sorsan millet iPhone pahalı şu bu diyor... kardeşim ülkedeki vergilere bir bak. Bir telefon kendime bir telefon devlete alıyorum resmen
    Bu’dur. ağzına sağlık kardeşim.

    Elimden geldiğince yardımcı olmaya gerçeği göstermeye çalışıyorum Türk gençlerine ama çoğunlukla topa tutuluyorum.

    Şu an iPhone XR 64gb açılmamış kapalı kutu 600’e bulunabiliyor ve buradaki asgari ücret 1100. Yani neredeyse asgari ücretin yarısı ki bir çoğuna emin olun şu rakamlar bile çok fazla geliyor. Burası neresi mi? Almanya..

    Bir de Türkiye’ye bakalım; bir iPhone XR ortalama 6800’e bulunabiliyor (internetten baktım) ve Türkiye asgari ücreti 2200. Yani ortalama bir aylık asgari ücretin üç (3) katı.

    İşin komik olan yeri de fiyatı asgari ücretin üç katı olan ülkede, herkesin (çoğunluğun) elinde o üründen. Asgari ücretin neredeyse yarısı olan ülkede ise nadiren (genelde Türkler ve Araplar çok rağbet eder burada) görürsünüz.

    Türk gençliği görsün artık şu kölelik düzenini ve daha çok altına odun atmasın diyorum ama nafile.. Devletin ne denli yüksek vergiler koyduğunu ve ücretleri de ne derece düşük tuttuğunu görsün. Çin’in çalışma koşulları ve maaşlarını küçümserdim ama artık ülkemizin de Çin’den geri kalır yanı yok açıkçası.

    Asgari ücret yaklaşık 345€ ve 1060€ ya satılan bir telefon konusu hit olabiliyor. Emin olun Avrupa sizi kıskanmıyor, bir yerleri ile gülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Bu şartlara göre bu fiyatta ki ürünler aliniyorsa(TR den XS, XS MAX bir sürü alan gördüm) herhalde Apple icin küresel anlamda en çok para bırakan, bunun sonucunda devlete de büyük para giriyor. Yani neden telefonlarla uğraşır devlet demeyin. Adamlar milletin zihniyetine göre oynuyor. Gerizekalilik mi desem, ne desem ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Sen de olayları çok doğru özetlemişsin kardeşim. Yani forumun ana düşüncesinden çıkmak istemiyorum, sonuçta burada telefon ile alakalı konular konuşuluyor. Bu yazdıklarımız da birilerinin zoruna gider ya da yanlış anlar. O yüzden konuyu uzatmak değil niyetim ama Allah yardımcımız olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abicim devlet sadece telefonlarla mı uğraşıyor sence. Araba ile uğraşıyor, tarım ile uğraşıyor, benim aldığım brüt maaştaki kesintilerle uğraşıyor vs vs... yani daha önceki cevapta da yazdığım gibi konu iPhone XR ve değiştirmek istemiyorum. Ama lütfen bu vergileri savunmayın. Birileri ses çıkarmalı ki, devlet yanlışının farkına varmalı. Neyse Allah yardımcımız olsun. Brüt maaşımdan 2800 tl kesilmiş. Yani buna susayım, telefon vergisine susayım, araba vergisine susayım.... neyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazılımdan kaynaklansa, bu sorunun genel olması gerekmez mi?
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Haklısınız da daha önce iPhone 7 kullanırken, bazı telefonlarda yazılımdan kaynaklı bir takım hatalar olurken diğerinde olmuyordu. Bence güncelleme yapmanız ile düzelecektir. Aksi halde Apple store yolu görünüyor maaleseft

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen yanlis anladin ben devleti savunmuyorum tamamen kendi çapimda devlete karışı bir serzenişde bulundum. Yakinda ciğerlere çektiğimiz oksijene de alacaklar vergi bu devletten böyle ütopik seyler de beklenir. Adamlar Apple’dan fazla kazaniyor bunu dünya üzerinde hangi devlet yapar? Vatandasin soganina bile göz dikebilen mazoşist bir yönetimdeyiz. Durumumuz iyi degil. Saglikli bi ülke degiliz kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahahaha. Bi an gaza geldim :) yine de Allah devletimize ve bize zarar vermesin. Ama hiç iyi dönemden geçmiyoruz. Umarım alım gücümüz artar, her şey güzel olur. Bugünlerimize şükür her şeye rağmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.