Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.068
Cevap
138
Favori
735.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone SE modeli yenilendi! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı!
    https://www.donanimhaber.com/iphone-se-modeli-yenilendi-iste-ozellikleri-ve-turkiye-fiyati--120817





    Donanım Haber Videoları:



    iPhoneDo:



    bir kullanıcı gözünden kutu açılımı ve kısa değerlendirme




    Ekran
    Retina HD ekran
    IPS teknolojisine sahip 4.7 inç (diyagonal) geniş ekran LCD Multi-Touch
    326 ppi yoğunlukta 1334 x 750 piksel çözünürlük
    1400:1 kontrast oranı (tipik)
    True Tone ekran
    Geniş renk yelpazesine sahip ekran (P3)
    Haptic Touch
    625 nit maksimum parlaklık (tipik)


    Çip
    A13 Bionic çip
    Üçüncü nesil Neural Engine


    Arka Kamera
    12 MP Geniş kamera ƒ/1.8 diyafram
    Optik görüntü stabilizasyonu
    Otomatik görüntü stabilizasyonu
    Saniyede 24, 30 veya 60 kare 4K video kaydı
    LED True Tone Flash
    Saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim video desteği


    Ön Kamera
    7 MP Kamera
    ƒ/2.2 diyafram
    Gelişmiş bokeh efektine ve Derinlik Denetimi’ne sahip Portre modu
    Altı efektli (Doğal, Stüdyo, Kontur, Sahne, Sahne Mono, High-Key Mono) Portre Işığı
    Saniyede 30 kare 1080p HD video kaydı


    Diğer
    Touch ID
    Ana Ekran düğmesinde yerleşik parmak izi sensörü
    2x2 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit sınıfı LTE4
    2x2 MIMO özellikli Wi-Fi 6 Bluetooth 5.0 teknolojisi
    Okuyucu modu özellikli NFC
    Stereo ses çalma
    Kullanıcı tarafından yapılandırılabilen maksimum ses düzeyi sınırı
    Video Oynatma
    Dolby Vision ve HDR10 içeriklerini destekler
    Suya, Sıçramalara ve Toza Dayanıklılık IP67 derecesi (30 dakikaya kadar maksimum 1 metre derinlik)
    iPhone 8 ile yaklaşık aynı pil ömrü
    Kablosuz şarj
    Hızlı şarj özelliği (adaptör ayrı satılır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 18 Haziran 2020; 23:14:25 >







  • Bu telefon birçok şeyi tekrardan sorgulamama vesile oldu. Şöyle izah edeyim:

    Profilimden de görebileceğiniz üzere 'ne yazık ki' Xiaomi Mi Note 3 kullanıcısıyım. Ne yazık ki dedim çünkü ne demek istediğimi MIUI kullanırsanız anlarsınız. MIUI o kadar lanet bir arayüz ki; sağdan soldan fışkıran alakasız reklamlar mı dersiniz, kendi kamerasının rezilliği mi dersiniz (GCam'in özellikle eski Xiaomi kullanıcıları arasında bu kadar yaygın olma sebeplerinden biri de kamera donanımındaki büyük potansiyele rağmen bunu çöp bir yazılımla heba etmesidir), ne idüğü belirsiz buglar mı dersiniz, sözüm ona optimizasyon adına arkaplandaki herşeyin içine etmeler mi dersiniz, gömülü gelen alakasız alakasız uygulamalar mı dersiniz (özellikle buradan o sözde güvenlikçi ve temizlikçi arkadaşa selamlarımı iletiyorum), Android'in 10., 11., belki hatta 12. sürümünü alabilecek güce sahipken 9'da yetim bırakılmış bir cihaza sahip olmam mı dersiniz. Karar sizin. Daha sayılır belki ama şu anlık aklımdan bunlar geçiyor.

    Neyse ki ben telefonu aldığım ilk günden beri Bootloader kilidini açtırdım; ROMla, rootla falan, öyle memnunum. çıktığı ay olan Eylül'den beri Android 10 tabanlı Custom ROM yüklü. GCam var. Şu anlık gayet de işimi görüyor. Ama dün bu telefonun çıkışından sonra her şeyi tekrar sorguladım ve şöyle bir şey fark ettim:

    Aslında o kadar 'kişiselleştirme'nin %99'u sözde kişiselleştirme değil, kendi haliyle 80 çeşit sıkıntı çıkaracak bir cihazı adam etmek içinmiş.

    Peki ya her şey en başından güzel olsaydı? En başından güzel, temiz ve akıcı bir arayüze sahip olsaydım; doğru düzgün bir kamera yazılımına en başından sahip olsaydım, güncellemeleri direkt firma tarafından doğru dürüst alsaydım ve cihazım eskimeseydi (bu gerçi Android ekosisteminde yaygın bir sorun, amiral gemisiyle bile 2-3 sene güncelleme alıyorsunuz sonra elinize veriyorlar)? Bütün bunlara ihtiyacım olur muydu? Saatlerce işi, gücü, hayatı bırakıp saatlerimi bir telefona adam etmeye verir miydim? Herkes cihazını yıllarca çatır çatır kullanırken ben yok orası eksik, şurası sıkıntılı diye bilmem kaç haftada, hadi olmadı bilmem kaç ayda bir ROM'dan ROM'a atlar mıydım (size cevabı şimdiden vereyim: benim için aynı telefonu 1 aydan fazla aynı ROMla kullanmak mucize gibi bir şey, çünkü o kadar alıştım ki sürekli dört takla atmaya hoşuma gidiyor ve hiçbir sıkıntı olmasa bile insanın sırf keyfine düzeninden sıyrılıp formatı basası geliyor)? Neden AOSP? Neden GCam? Neden root, Magisk?

    Pek sanmıyorum.

    O halde bunu en başından veren bir firma var mıydı ülkemizde?

    Samsung desen hala gelişiyor olsa bile (özellikle One UI ile) daha yemesi gereken on fırın ekmek var (özellikle son zamanlarda o gidişatı tersine çevirip bir güzel sıvadılar S20'nin hali ortada), Xiaomi'ye laf etmeye gerek bile yok o kadar anlattım üstüne üstlük adamlar 3-4-5 kamera dediler 48-64-108 MP dediler bir de 800-900 Euro'ya amiral gemisi çıkardılar 'sekiz bin beş yüz' lira nedir ya ucuz fiyata iyi donanım sunan bir firma olarak biliniyorlardı kendi imajlarına kendileri çamur attılar, Huawei'ye zaten hak getire 1 yıldır yaşadıkları zorluklarla boğuş(a)mayıp işi kamerayla halletmeye çalıştılar kamera kamera kamera kameranız kadar başınıza taş düşsün. Google Pixel birkaç eksiği dışında mükemmele yakın ama ülkede yok sağ olsun ilk Pixel'den sonra nedense puf oldu alet, OnePlus'ın esamesi bile okunmuyor o da iyiydi aşağı yukarı sözde...

    Geriye ne kaldı? Apple.

    Evet, yıllarca kendimi Android'i sözde özgür bir platform oluşundan dolayı yılmaz bir şekilde savunan ben (bunu aslında hala destekliyorum ama canı isteyen de keyfince içine etti bu sayede) artık kendimi Apple'a karşı çok çok çok daha sıcak ve yanında hissediyordum.

    Ha şimdi benim param olsa ve telefon alacak olsam, iPhone SE'ye 5200 TL versem (ki zamanla fiyatlar güncellenmezse 4600-4800 civarlarına düşeceğini de tahmin ediyorum) içim cız etmez mi? Eder. Kafamda soru işaretleri, 'acaba'lar ile almış olur muyum? Evet. 4.7'' ekranın sevdalısı mıyım? Pek sayılmaz. 1900 mAh batarya hoşuma gidiyor mu? Hiç sayılmaz. Ya da Apple'ı eleştirdiğim daha fazla yönleri hiç yok mu? Olmaz mı?

    Ama vereceğim parayla hiç değilse muadillerine ya da o parayla alabileceğim bir Android'e kıyasla içinde beni çok daha mutlu edecek de birçok özellik barındıran bir cihaz almış olurum. Ha belki parası çok olan vardır o insanlar için iPhone 11 6800 TL'ye var bu soruların hiçbirini sordurtmaz insana ama 1600 TL fark az değil, kimisinin gücü de sadece SE'yi almaya yetecek ve bu bir gerçek maalesef. Ama en azından işi gücü hayatı bir kenara bırakıp elimdeki aletle binbir takla atmam, hatta kendim ROM derlemek için günlerimi PC başında harcamaya gerek duymam. O yüzden kanımca bu telefona çamur atan Android severler lütfen bir daha düşünsün ve önce kendi firmalarının Apple'la mücadele edelim derken içine düştükleri acziyete baksınlar. 5000-10000 TL bandına cihaz satıyor olabilir bu firma ama hem biz telefon aldığımızda devletin de canı bir tane istiyorken, hem de yıllarca ülke ekonomisinin gidişatı ortadayken bunun sebepleri biraz daha açık. Apple'ın kar marjı yüksek olabilir ya da onu geçtim belki de maliyeti yüksektir gerçekten elemanlar bir de kendileri o cihaza işletim sistemi yazıyordur falan filan bunların hepsini geçtim ben ekonomist değilim verdiğim para ile en çok nasıl mutlu olabilirim, aldığım şey beni ne kadar nasıl tatmin eder bunu sorgulayan bir 'tüketici'yim ben de ama bütün suç elmada değil. Özellikle de bu cihazdan sonra... Kendi düşüncelerimi aktardığım bu yazıyı şu fotoğrafla kapatmak istiyorum:

    Üzerine bir de appleın müşteri hizmetleri kalitesini katın derim. Xiaomiden mi9t pro alıp da yetkili servise verip, bunda sıvı teması var, anakart değişecek 2500 lira verin diyen bir arkadaş, telefonu alıp tanıdığı bir telefoncuda 50 tlye yaptırmıştı.

    Öte yandan babamın telefonu kurcalarken hesabından çıkış yaptığı , hesabına yeniden giriş yapması gerektiğini söylemem üzerine şifresini unuttuğu iphone 5si kurtarmak için yaptığım tüm işlemlerin geçersiz olması sonucunda aranan müşteri hizmetleri. Çıkan temsilcinin, Babamla 45 dk uğraşan Ve şifreyi sıfırlayıp, tüm rehberi , mesajları vs kurtaran müşteri hizmetleri temsilcisi.

    Siz olsanız 5.000 tlyi kime verirdiniz? Her şey donanım değil bence. Firmanın müşteriye verdiği destek de çok önemli
    Ağa sen ne yaşıyorsun ? Mesajların çoğunu okudum apple elinden ekmeğini mi aldı , yağmurlu havada şemsiye tutup su mu göstermedi ? , çölde ki bedeviydin apple kutup ayısı mı oldu ... bu apple düşmanlığı samsung hayranlığı ne ? Kalkmışsın a51 ile se kamerası karşılaştırıyorsun ... birde diyorsun ki a51 in kamerası daha iyi , a51 in abisi a71 dxomarktan 84 puan alırken se 103 puan alıyor bak otur bi mantıklı yorum yap ... millete isheep diye sarmışsın sen net fanboysun . A51 dediğin cihazın 3 sene sonra esamesi okunmayacak nereden mi biliyorum ? 3 sene önce a51 in selefi j7 serisiydi noldu ? Çöp oldu . Ben şuan hala 5 sene önce çıkan 6s i çatır çatır kullanıyorum , sıfır kasma sıfır donma sıfır stabilite sorunu ... hiç bir android telefon applein donanım - işletim sistemi varyasyonuna yaklaşamaz ... hadi bakalım iyi forumlar sana
    Arkadaşlar telefonu tam doluyken (%100) şarjdan çektim, Wi-Fi üzerinden (test için) aralıksız şarj tamamen bitine kadar PUBG oynadım. 2 saat 41 dakika sonra (oyun oynamaya devam ederken) telefon kapandı.

    2.nesil SE aşağıdaki koşullarda şu performansı gösterdi;
    1. Oyun Wi-Fi bağlantısıyla oynandı.
    2. Parlaklık yüzde 25-30 arasıydı. ( oyunda parlaklık barına bakarak tahminde bulundum)
    3. Konum servisleri (bazılarının konumu her zaman kullanma izni var), LTE açıktı (ama oyun Wi-Fi üzerinden oynandı)
    4. Telefonda yarım saat civarında oluşan ısı şarj bitip telefon kapanana oyun sonuna kadar sabit kaldı gibi hissettirdi.Bunu herhangi bir programla ölçmedim elime verdiği his bu şekildeydi. Isı oyun boyunca hiç bir şekilde rahatsız edici olmadı.( Isparta’dayım ve oyunu gece, oda sıcaklığında oynadım, klima ya da pencere açık değildi)
    5. Oyun boyunca FPS ( oyundaki saniye/ kare oranı) hiç düşmedi. Sadece telefon kapanmadan saniyeler önce (şarj yüzde birken) düştü.
    6. Oyun ayarları grafikte HDR de, kare hızında AŞIRI daydı.(PUBG grafik ayarlarında aşırı, aşırı yüksek ten daha üst bir değer arkadaşlar) Ayarlarda şu an aktif olmayan Ultra HDR yi saymazsak en yüksek ayarlarda oynadım. A12 işlemcili iPad mini 5.nesilde kare hızını aşırıya getirebilmek için grafikleri dengeli seçeneğinde tutmak gerekiyor. Emin değilim ama geçen sene kullandığım xs max da da böyledi. Fakat xs max’ın ekran çözünürlüğü yüksekliğinden olmalı (ya da PUBG nin geçen seneki yazılım sorunu da olabilir) bir kaç oyundan sonra FPS düşmeleri yaşayıp ayarları düşürüyordum. Android cephesinde ise (bir ara PUBG ye merakımdan takip ettiğim) SD 855+ işlemcili Asus ROG phone 2’de FPS düşmeleri yaşandığını kullanıcı paylaşımlarından okumuştum)

    7. Telefonu bir hafta önce satın aldım ve pil sağlığı % 100 de.

    Telefonun küçük olması oyun oynarken bana rahatsızlık vermedi.

    Telefonun diğer senaryolarındaki şarj performansını forumdaki diğer arkadaşlar değerlendirmişlerdir. Ben sosyal medyayı yoğun kullanmadığından yanıltıcı bilgi vermek istemem, PUGB performansı yukarıda yazdığım gibi. Şarjı büyük ekranlı iPhone lara göre belirgin derece az gitse de inceliği, performansı ve fiyatıyla beni tatmin etti.
    biraz daha abartsaydın

    abin 11 ile SE'i alırken ayırt edemiyorsa Apple'nin suçu ne? Bu telefonu alanlar özellikle küçük ekran ve home tuşu için alıyor zaten. Ayrıca 5C ile karşılaştıramazsın, 5C zamanının gerisinde donanımla gelmişti, bu ise 11 serisi ile aynı donanıma sahip. Bataryası kullanıma göre değişebilir ama zaten bu konuda en çok tartışması geçen şarj süresi, xr/11'e göre bariz zayıf.

    paranızla rezil mi oldunuz anlamadım


    11'i olan birisi, 11'in şarj süresini se konusuna neden atar onu da anlamış değilim, 11 ile karşılaştıran mı var androidçileri geçtik şimdi de 11ciler mi başlıyor
  • ön panel ve kasa iphone 8 in aynısı olur.
    oled pahalıya mal olur. o yüzden lcd olacaktır ekran

    iphone 8 den farkı arka kamera,batarya ve anakart olacaktır.
    SE nin mantığına göre.


    https://9to5mac.com/2020/01/26/iphone-12-features-release-date/
    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 27 Ocak 2020; 11:5:21 >




  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    7 ve 8 modelleri o zaman sıfır alınmaz bu mantığa göre. ben stereo hoparlör beklerim ama maliyeti yükseltmemek adına koymazlar büyük ihtimalle. peki kamera modülü ne olacak hangi modelin kamerasını koyarlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakabus_

    7 ve 8 modelleri o zaman sıfır alınmaz bu mantığa göre. ben stereo hoparlör beklerim ama maliyeti yükseltmemek adına koymazlar büyük ihtimalle. peki kamera modülü ne olacak hangi modelin kamerasını koyarlar?
    aynen alınmaz o cihazlar. 2gb ram var. yetersiz kalmaya başladı
    iphone 8 de stereo muş hoparlör
  • Batarya 1960 mAh gibi komik bir kapasitede gelmemeli. Sözkonusu A13 çipi de olsa, 1960 mAh günümüz için yetersiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım pil kapasitesi 2000 mAh üzeri olur. SE’nin pil kapasitesi 5s’ten daha yüksekti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    8’i geçtim 7 ile stereo hoparlör özelliği gelmişti. Bu cihaz 7’den aşağı olamaz. O yüzden stereo hoparlör ile gelme ihtimali %90.

    Ön kameradan kısma ihtimali yüksek görünüyor. 8 ile aynı olabilir. Maliyet kısmak adına sadece 11’deki bazı özellikler (bellek ve ön kamera) düşük olacak. Hiçbir özellik 8’den aşağı olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fiyat değişikliği olabilir. 475 dolar olarak yazıyorlar sitelerde.

    Referans olması adına iPhone 11 modelinin başlangıç fiyatı 699 dolar civarında. Bu, yeni modelin her şekilde daha uygun fiyat ile geleceğini gösteriyor. Ancak yine de o kadar uygun değil. Mevcut modellerin tavsiye edilen yurt dışı satış fiyatları ile güncel fiyatları arasındaki orandan yola çıkıp bir uyarlama yaparsak 475 dolar durumunda yaklaşık 5.000 TL fiyat etiketine ulaşırız. Şayet 399 dolar olur ise burada da 4.200 TL öne çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 28 Ocak 2020; 16:2:2 >
  • Se 2 eğer touch id ile gelecekse çoğu kullanıcı gerek duymaz alttan gelen olarak.
    Ben 7 kullanıyorum fakat kasa ve ekran oranı aynı olacak yenilik yok. En azından xr gibi çentikli yapı ile gelmelidir bence yoksa çokta cez edeceğini düşünmüyorum ekossiteny içindekilerini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakabus_

    arkadaşlar fiyat değişikliği olabilir. 475 dolar olarak yazıyorlar sitelerde.

    Referans olması adına iPhone 11 modelinin başlangıç fiyatı 699 dolar civarında. Bu, yeni modelin her şekilde daha uygun fiyat ile geleceğini gösteriyor. Ancak yine de o kadar uygun değil. Mevcut modellerin tavsiye edilen yurt dışı satış fiyatları ile güncel fiyatları arasındaki orandan yola çıkıp bir uyarlama yaparsak 475 dolar durumunda yaklaşık 5.000 TL fiyat etiketine ulaşırız. Şayet 399 dolar olur ise burada da 4.200 TL öne çıkıyor.
    1000tl daha verip xs alınır o zaman.
    5000verilmez bence.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. ama o fiyata 700-800 tl daha koyarsan iphone 11 alınabilir, tabi ekranı dert etmezsen. :)
  • ne dersiniz arkadaşlar bu virüs olayı telefona etki eder mi sizce?
  • Takip.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Tabiki eder
    Düşünsene hastalık var fabrika sahibi işe gelin çalışın diyor
    1 gün 2 gün 3 gün işe git gel derken adamlar hasta olacak
    Kargodan vs bulaşmaz vs hikaye bence ekonomileri fazla etkilenmesin diye böyle haberler yapıyorlar
    Hastalık bu riske gerek yok
    Bence 6 ay üretim durmalı
    Ben mağazaya bile görmeye gitmem iphone 9 u 😂
    Bu benim şahsi fikrimdir tabiki kimse böyle bir zamanda gidip çalışmak istemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt
    Dezenfekte edebilirler yahu bu kadar da abartmaya gerek yok. Hem virus'un eşyalar üzerinde ne kadar süre kaldığı belli değil. Doktor arkadaşlar aydınlatır belki.
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Doktor değilim ama virüsler canlı ortamlarda yaşayabilir, cansız ortamlarda yaşayamaz. Aksi halde düşünsenize her kargo geldiğinde, her yeni aldığınız ürününüzün kutusunu açtığınızda dezenfekte etmeniz gerekecekti.


    iPhone 9 ile ilgili en merak ettiğim şey fiyat, acaba nasıl bir fiyat ile çıkacak.
  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Doğru ama belirli bir süre ayakta kalıyorlarmış, kapı kolundan geçmiş Corona. Ki bu ara kargo almamak en iyisi ama iPhone'ların bu şekilde olacağını düşünmüyorum. Dezenfekte edebilirler, apple her üründen bir dolar az kazansa tüm fabrikayı dezenfekte eder.


    şimdi 400 dolardan satışa koyarlarsa vergilerle 4200 4500 civarı bir para yapıyor bence bundan yukarısı olmaz. Çünkü biraz daha koyup xs alabileceğin bir fiyat olması çok saçma olur. 3800 4000 bandı en ideali olur ama 320 dolar civarına satmaları lazım. Türkiye'de bildiğim kadarıyla 1000 dolar üzerinden işlem görmedi son telefonlar. Yoksa satamıyorlar bu ülkede.
  • 31 Martta tanıtılması beklenen telefon.

    https://9to5mac.com/2020/02/17/apple-march-event-iphone-9/


    Bu arada ekşide çok doğru bulduğum bir yorum.

    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.