Şimdi Ara

App Store krizi büyüyor: Epic'e bir destek de Facebook'tan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • App Store krizi büyüyor: Epic'e bir destek de Facebook'tan



    Geçtiğimiz günlerde App Store sözleşmesini ihlal etmesi üzerine marketten ihraç edilen Fortnite'a bir destek de sosyal medya devi Facebook'dan geldi.



    Ayrıca Bkz.Apple Music, üniversite öğrencilerine özel 6 ay ücretsiz oldu



    Facebook: "App Store'un yüksek komisyon oranı küçük işletmelere destek olmamızı engelliyor."



    Küçük işletmelerin sayfalarında aşçılık, egzersiz ve yoga gibi ücretli çevrimiçi etkinlikler düzenlemesini sağlayan yeni bir etkinlik özelliği üzerinde çalışan Facebook, Apple'ın App Store politikaları nedeniyle sayfa sahiplerinin bu özellikten yeteri kadar yararlanamayacağını savunuyor.



    Ücretli etkinlikleri, COVID-19 pandemisi sebebiyle mali olarak zorlanan küçük işletmelere destek olmak için geliştirdiklerini ve buradan elde edilecek gelirlerden 1 yıl boyunca komisyon alınmayacağını belirten sosyal medya devi, bunun için ödemelerin Facebook Pay üzerinden yapılmasını talep etse de bu isteğinin App Store politikalarına takılmasından şikayetçi. 



    App Store krizi büyüyor: Epic'e bir destek de Facebook'tan



    Konuya ilişkin Facebook kanadından yapılan açıklama şu şekilde: "Apple'dan %30 App Store komisyon oranını düşürmesini veya COVID-19 sırasında mücadele eden işletmelerin tüm masraflarını karşılayabilmemiz için Facebook Pay'i sunmamıza izin vermesini istedik. Ancak Apple taleplerimizi reddetti ve KOBİ'lere zor şartlar altında kazandıkları gelirlerinin yalnızca %70'ini alabilmelerine imkan tanıdı." 



    Daha önce de Facebook Gaming uygulamasında sorun yaşandı



    App Store politikaları, Apple ve Facebook'u karşı karşıya getiren ilk olay değil. Facebook daha önce de Facebook Gaming uygulamasında Apple ile sıkıntı yaşamıştı. Sosyal medya devi, Facebook Gaming uygulamasını yayınlarken App Store politikalarına takılmış ve uygulamanın iOS sürümünde oyun özelliğine yer verememişti. 




    Kaynak:https://about.fb.com/news/2020/08/paid-online-events/







  • Ozman kaybeden sen olursun tekelim rakibi yok diye istediğini yapmasını eleştireceğine istemeyen gitsin diyorsun hükümeti eleştiren adamlarada beğenmiyorsan ülkeden gitmi diyorsun? Apple tekel ve rakipsiz olmasını kullanıyor umarım appleye bu dünyadan tekel yapmazda samsung veya huwai gibi firmalar kendi mağzalarını ve işletim sistemlerini bize sunarlar... bu arada telefonumda apple çokta memnunum
    Hocam sen kullanıcısın firmalar uygulamalarını çekerse en önce sen ya da uygulamayı kullanan kullanıcılar mağdur olur. Spotify, netflix, epic, microsoft, google, facebook sistemle sorun yaşadıklarını açıkladılar. Bu firmalar uygulamalarını çekerse kim sıkıntı yaşar bir düşün bakalım. Firmaları sahibiymişsiniz gibi savunmaktan vazgeçin lütfen.
    Ben apple kullanıcısı olarak apple destekçisiyim. Güvenlik açıklarını kullanıcıya gösterdiği için apple firmasını tebrik ediyorum. Benim iznim olmadan beni izleyen program yaptıkları için facebook veya google firmasının kazancı umurumda değil. Apple haksız bir kazanç elde ediyor olabilir ama diğer firmalar da hak ediyorlar. Elbette kurunun yanında yaş da yanacak.
    Bu uygulama şirketlerinden büyük olanlar ve marketlerle problemleri olanlar (Epic, Fb, Spotify vs gibi) ortak bir market oluştursalar ve komisyonu çok düşük tutsalar %5 gibi. O da market sisteminin giderleri için. Google ve Apple marketlerden çekseler uygulamalarını ve sadece bu açtıkları yeni marketten erişim sağlasalar. Bu hem Huawei’nin işine gelir hem de piyasada rekabet çoğalabilir sadece iOS ve Android’e bağlı kalmak zorunda kalmayız. Ben inanıyorum ki bu yeni markete yazılımcılar tarafından da çok talep olur. Çünkü başat uygulamalarda navigasyon, ofis, web tarayıcı vs market sahibi şirket domine etmiş durumda. Yeni markette bunlara alternatif çıkmış olur en iyi olan uygulama kazanır. Cahilce bir fikir mi? Oluru var mı?
  • Milletten çaldığınız bilgilerle küçük işletmelere destek oluyorsunuz zaten zükerberg..

    Düzeltme: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 15 Ağustos 2020; 22:41:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Al birini vur ötekine.

  • Beğenmiyorsan çek uygulamanı. Çoğu uygulamanın popüler olması uygulama mağazaları sayesinde gerçekleşti.

  • it it'i ısırmaz anlaşırlar

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Ozman kaybeden sen olursun tekelim rakibi yok diye istediğini yapmasını eleştireceğine istemeyen gitsin diyorsun hükümeti eleştiren adamlarada beğenmiyorsan ülkeden gitmi diyorsun? Apple tekel ve rakipsiz olmasını kullanıyor umarım appleye bu dünyadan tekel yapmazda samsung veya huwai gibi firmalar kendi mağzalarını ve işletim sistemlerini bize sunarlar... bu arada telefonumda apple çokta memnunum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %25 olsun 4/1 de anlaşsınlar.

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Hocam sen kullanıcısın firmalar uygulamalarını çekerse en önce sen ya da uygulamayı kullanan kullanıcılar mağdur olur. Spotify, netflix, epic, microsoft, google, facebook sistemle sorun yaşadıklarını açıkladılar. Bu firmalar uygulamalarını çekerse kim sıkıntı yaşar bir düşün bakalım. Firmaları sahibiymişsiniz gibi savunmaktan vazgeçin lütfen.

  • Ben apple kullanıcısı olarak apple destekçisiyim. Güvenlik açıklarını kullanıcıya gösterdiği için apple firmasını tebrik ediyorum. Benim iznim olmadan beni izleyen program yaptıkları için facebook veya google firmasının kazancı umurumda değil. Apple haksız bir kazanç elde ediyor olabilir ama diğer firmalar da hak ediyorlar. Elbette kurunun yanında yaş da yanacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eğer gerçekten ceza vermek istiyosanız çeksenize tüm uygulamalarınızı app store'dan toplaşıp? ondan sonra illaki yola gelicek apple. kim n'apsın spotify whatsapp instagram vs olmayan iphone'u. mevcut uygulamalarında server bağlantılarını kesin. tuğladan farkı olmaz bu uygulamalar olmazsa.ha yapmıyo musunuz? o zaman böyle kuru laf kalabalığı da yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockies -- 16 Ağustos 2020; 12:1:40 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 25 Ağustos 2021; 22:47:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su duruma bakilirsa ilerde daha cok cani yanacak olan apple gibi gorunuyor. Uygulamadan yuzde 30 alip uygulama ici satin almalardan daha dusuk komisyon alabilir ama yolmayı seciyor. Ayrica android gibi apk yukleyemiyosun. Apple marketinde kolaylik saglamaya mecbur. Sosyal medya devlerinin yikilacagini sanmiyorum. Apple yillardir kütüklüğünden vazgeçmedi bu hamleyle cani daha cok sadelik istiyorsa dogru yolda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'da da App Store olmayabilirdi, Android tarafından düşünelim. Mağaza olmasaydı ne olacaktı kardo? Eee Facebook zaten popüler 5 milyar apk indirilirdi, o sırada herkes apk indirmeyi bilirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple ın bu tavrı, karşı cephenin genişlemesini ve güçlenmesini sağlıyor. "Ben böyle istiyorum beğenmiyorsan çek git" diyemezsin. Dersen firmalar ortak tavır alır, dımdızlak ortada kalırsın. İnsanların yoğun olarak kullandığı uygulamalar olmadan iphone satma şansın yok. Masaya oturup anlaşma yoluna bakman lazım.

  • %30 pay azaltılmalı. Bunun sadece Apple ile ilgisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne guzel lan, artik kimse yemiyor bunlari. ... ete para vermeyin ...

  • Dolandırıcılıların cirit attığı kimlik hırsızı facebooka bak hele. Yıllardır apple kullanıyorum, çok güvenli buluyorum. Facebooku bırakalı da 5 yıldan fazla oluyor. Ayrıca Spotify gitse apple music kalır aq çok mu sıkıntı. Son 2-3 gündür android telefonlar hacklenerek dolandırıcılık yapıldı Türkiyede apple da böyle biley mümkün değil. İphone hırsızlıpında mesela telefonu kırıp atmadığı sürece o telefon mutlaka bulunuyor ama androide imei çakıp çatır çatır kullanıyor ya da piyasaya satıyor hırsızlar. Fanboymuş bilmemneymiş hikaye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük şirketler bakkal Ahmet gibi fevri karar verip iş yapmıyorlar. Apple çok kâr eden bir şirket, politikalarından da kişiye veya şirkete özel taviz vermez. Verse Apple olamazdı zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Magazaların popülerliği uygulamalar sayesinde oldu. Yani tam tersi. At uygulamaları ne işe yarayacak o telefonlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu uygulama şirketlerinden büyük olanlar ve marketlerle problemleri olanlar (Epic, Fb, Spotify vs gibi) ortak bir market oluştursalar ve komisyonu çok düşük tutsalar %5 gibi. O da market sisteminin giderleri için. Google ve Apple marketlerden çekseler uygulamalarını ve sadece bu açtıkları yeni marketten erişim sağlasalar. Bu hem Huawei’nin işine gelir hem de piyasada rekabet çoğalabilir sadece iOS ve Android’e bağlı kalmak zorunda kalmayız. Ben inanıyorum ki bu yeni markete yazılımcılar tarafından da çok talep olur. Çünkü başat uygulamalarda navigasyon, ofis, web tarayıcı vs market sahibi şirket domine etmiş durumda. Yeni markette bunlara alternatif çıkmış olur en iyi olan uygulama kazanır. Cahilce bir fikir mi? Oluru var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beta -- 16 Ağustos 2020; 15:32:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.