Şimdi Ara

apartmanda soğuk hava deposu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 5 katlı bir apartmanın altında bir dükkan bulunmakta ve dükkan sahibi tarafından burası soğuk hava deposu olarak kullanılmakta. haliyle 1. katta oturanların dairesinin altı boydan boya soğuk hava deposu.

    böyle bir şey mümkün olabilir mi? buraya nasıl ruhsat verebiliyor belediye? binaya zarar değil mi bu durum? dairenin zemini ile dükkanın tavanı ayrılmış bu arada. (bunu akıl edebilmişler)

    ama yine de sürekli olarak söz konusu depoya mal taşınması, gürültü vs. problemler oluyor.

    yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.



  • birincisi durumun onaylı olduğuna emin misiniz? durumu belediyeye bir sorun belki geçici ruhsat vardır. söz konusu yer mesken mi yoksa işyeri olarak mı gözüküyor? meskense izne tabi , işyeri ise kullanım amacına göre izne tabi değildir. meskense bu tür izinler kat malikleri onayı ihtiyacı duyar.

    "VII - Yasak işler:
    Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır. Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.
    Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir."

    böyle bir izin verildi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvetarm -- 2 Mart 2017; 14:23:14 >
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    böyle bir izin verilemedi hocam ama dükkan tapuda da dükkan olarak gözüküyor. ayrıca 5 yıldır devam eden bir durum. geçici olduğunu zannetmiyorum ruhsatın.
  • bu durumda yönetim planında bu konuyu yasaklayan bir madde yoksa ruhsat açısından yapacağınız birşey yok.

    belki kat mülkiyeti kanunu madde 18'e göre birşeyler yapabilirsiniz. ondada ısı kaybı var mı yok mu ölçülür ona göre bir rapor hazırlanır ve karar verilir.konu hakkında şöyle bir yargıtay kararı gözüme çarptı belki size fikir verebilir ;
    https://www.kararara.com/yargitay/yhdk9/yrgtyk18549.htm

    bunun dışında kat malikleri olarak toplanıp yönetim planını değiştirebilirsiniz ama bu mevcut durum. için işe yaramaz dagha sonraları için işe yarayacaktır.konu hakkında işlem yapmaya karar verirseniz bir hukukçuyla iletişime geçmeniz faydalı olur. kendi başınıza halledebileceğiniz bir durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvetarm -- 2 Mart 2017; 14:52:14 >
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.