Şimdi Ara

Apartman Yönetimine vakıf olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yönetimle ilgili davalık durumlar söz konusu. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konuyu yazsaydıniz keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apartman yonetimi yillardir usulsuz is yaptigi icin bir kat maliki tarafindan dava edilmis. Hakim yonetimi fesh etmis kayyum atanmasi icin kaymakamliktan karar beklenirken fesh edilen yonetim yeniden toplanti karari alip kendilerini yeniden yonetim sectirmekle kalmayip yuksek fiyatli bir tadilat sozlesmesi imzalamis ve tum kat maliklerini odemekle yukumlu kilmistir.Odeme yapmayacak olanlara icra talebi gonderilecegi sozlu olarak soylenmistir. Bazi kat malikleri yapilacak olan bu odemeleri kabul etmeyip dava acmak istemektedir. Izlenmesi gereken yontem nedir?



    1) Fesh edilen yonetimin devam eden davasini beklemeli mi?



    2) Kayyum hala atanmadigi icin yeniden kendini yonetim sectiren kisiler odeme alamadigi icin resmi icra talebinde bulunursa mi karsi dava acmali?



    3) Ya da usulsuz yapilan bu islemler sonucu odemek istemedikleri bu parayi icra talebini beklemeden yonetime dava mi acmali?



    Gorusulen avukat 2 bin tl avukatlik ucreti talep etmistir. Yapilan mahkeme masraflari dava kazanilirsa bir sekilde geri alinabilmektedir. Ancak durduk yere 2 bin tl avulatlik ucreti odenip zarara ugrama durumu vardir. Bunun cozum yolu ne olaki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Durduk yere 2000 TL avukatlık ücreti ödemiyorsunuz bu 1. si. 2. De tarifenin altında söylenmiş ücrete bile burun kıvırıyorsunuz umarım avukatsız takip ettiğiniz bu iş ayağınıza dolaşır. (Normalde kimseye böyle şeyler yazmam ama durup dururken 2000 TL ödediğini düşünen birine müstehak. Avukat bedava yapsın tabi vergisini de kolunu kesip öder. Diğer masrafları da böbreği satıp karşılar)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun cevaplayacaktım ama avukata verdiği parayı gözünde büyüten, hatta gidip mahkeme masraflarını alabiliriz ama ya vekalet diye düşünen birine neden hukuki bilgi vereyim ki.. Açsınlar icra takibini sonra 2 bin isteyen avukat davanızı 5 bin liraya açarım desin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar serzenisimi tarifelere nail olduklari icin yanlis yorumlamislar. Her zaman hukuksal islerimiz olmuyor. Fiyatlandirmayi bilememek suc olmamali.Demek istedigim ben bu isi istemedim yalitima faydasi olmayan bu isleme maruz kaliyoruz birde ustune ustluk hem manevi hem maddi yipranma soz konusu.Birileri kesesini doldurmak icin usulsuz is yapip kimseyi takmazken ben meramimi anlatmaya calisiyorum. Cebimden cikan para belkide aylik faturalarimi karsilayacakken ben kendini savunabileyim diye mecburen oduyorum. Insallah bu sefer dogru yazabilmisimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya biz tarifelere falan nail değiliz, burada yazmak zaten tarifelere nail olmadığımızı gösteriyor kendi adıma konuşmak gerekirse. Zaten kazanıyoruz parasını da ama muamele önemli biz bu işin kitabını okuyoruz, senin canını yakmasınlar diye. Her şeyin hakkını vereceksin derler çokta uzatmıyorum bu konuyu.





    1) Sizin apartmanınızın yönetimi hakkında zaten mahkemenin verdiği ve uygulamayı bekleyen mahkeme kararı var. Kayyum atanacak ve yönetimi bir şekilde sağlanacak. Kısaca kendini akıllı sanan tekrar yönetim kurulu oluşturanlar sadece kendini akıllı sanmaktalar. Oluşturdukları yönetimin mahkeme kararı karşısında herhangi bir geçerliliği yok. Mahkeme burada bir problem var ve bu problemi tarafımca tayin ettiğim kişi çözecek onu muktedir kılıyorum diyor. Şöyle düşün anonim şirket ortakları var mahkeme kayyum atamış , şirket ortakları tekrar yönetim belirliyor ve karar alıyor. Hiçbir mantığı yok kısaca.



    2. Peki ne yapacaksınız.. İcra ile sizi korkutuyorlar icraya veririz diyorlar. Siz de verin diyin siz mahkeme kararı dışında usulsüz işlem yaptınız kararınızın geçerliliği yok diyin. İcraya verirlerse de tebligatı aldıktan hemen sonra 7 gün içinde itiraz edin. Ve mahkeme tarafından kayyumun atanmasını bekleyin. Atanan kayyuma da durumu direkt olarak izah edin. Bunun haricinde korkacak bir durum yok. İcra mı diyorlar verin icraya diyin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki icraya itiraz edebilmek icin kurulda alinan karara itiraz suresi olan 6 ayi aşmışsak ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tashunkee kullanıcısına yanıt
    Kurul mahkeme kararı ile feshedildikten sonra karar almışsa orada 6 aylık süre işlemez. Her zaman itiraz olur. Benim anlamadığım kayyım ataması niye bu kadar uzun sürdü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakim kiracilardan birini secmek istedi. Tebligatlar ulasmadi cunku burdan tasinmislar. Yeniden kaymakamliga yazi yazildi. Sanirim disaridan atayim kat maliklerine masraf acmak istemedi.



    Bende 6 aylik sure icin bu bilgiyi buldum ama siz fesh olundugu icin 6 ay islemez diyorsunuz.



    Apartmanda alınan karara itiraz!



    Apartmanda yönetimin aldığı karara ilişkin itirazlar ve hakimin müdahalesi ile ilgili yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu'nda 32 ve 33. maddelerde açıklanıyor.





    Söz konusu hükümlere göre, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor.





    Toplantıda olanlar ise, alınan kararlara karar tarihinden başlayarak bir ay içinde iptal davası açabiliyor.





    IV - Kararlar:



    Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.





    Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tashunkee kullanıcısına yanıt
    Bu kanun olağan zamanda işliyor. Nitekim bir kkomsunuz da buna dayanarak azlettirmis yönetimi . Yetkisi olmayan yönetim için böyle bir durum söz konusu olmaz. Dosyaya bakın belki kaymakamlıktan cevap geldi mahkeme unuttu veya hakim emir veriyor kaymakamlığa yazılsın diye personel unutabiliyor kopukluk neredeyse oraya gidip süreci hızlandırin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevap veren tum forumdaşlara tesekkur ederim. Iyi ki varsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.