Şimdi Ara

Aöf ve tecil konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 90 doğumluyum 2012 de örgün eğitimi yarıda bırakıp aöf işletme yönetimine kayıt oldum. E devletten baktığımda 31.12.2019 yılına kadar tecilli gözüküyorum. Ama forumlarda Vs.. aöf önlisans için öğrencilik hakkının 4 yada 5 yıl olduğu yazılı. yani tecillim bu sene içinde düşecek. Önceki yıllarda ise 29 yaşıma kadar sıkıntısız tecil edebileceğim bilgisi vardı

    Konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın



  • Evet okuldan atılırsın ve askerlik işlemlerin başlar. 27 yaşında uzun dönem askerlik zor olur. Geçmiş olsun
  • tekadamm kullanıcısına yanıt
    Ne atılması arkadaşım





    Bu gün askerlik şubesi aradım okuduğun sürece 2020 ye kadar tecil sıkıntın yok dediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empath -- 13 Ocak 2017; 22:17:14 >
  • 4 yılda okulu bitiremezsen okuldan atılırsın ve tecil düşer.
  • 4 yıllık okurken okulu bıraktığın için mezun olmadığın için mezun olsa idin tecil alman için yüksek lisansa başlaman gerekirdi ama mezun olmadığın için yeniden lisansa başlayabilirsin ve başladığında sıfırdan başlamış gibi görüyor seni 29 yaş sonuna kadar tecil alabilirsin lisans programı bitirmeden diğerine kayıt yaptırarak ama açıköğretime devam edeceğim dersen ve iki yıllıktan geçiş yapmadı isen sıfırdan kazandı isen açıköğretimi 4 yıl okuma 3 yıl da uzatma olması lazım 7 yıl tecil alacaksın 29 yaş sonunu geçiyorsa bu 7 yıl tecil alamazsın 49 yaş sonuna kadar almış olursun tecil misal açıköğretimi 25 yaşında kazandın 7 yıl ekle 32 29 yaş sonuna kadar tecil alacağın için 5 sene kadar tecil alacaksın..
  • Bende 2013 te örgünü bıraktım aof e yazıldım önlisansı bitirdim ve mayısta lisansta bitecek inşallah tecili diplomayı alır almaz bozduracağım 10 haziran gibi, sormak istediğim ağustosa yetişirmiyim ?
  • Ağustos celbi için 31 Mayıs son tarih başvuru için.
  • Bilmeden ezbere saçmalamayın. Sınıfta kalırsan 4 sene 5 sene sonra okuldan atılma diye birşey yok. Kayıtlı olduğun süre boyunca 29 yaşına kadar tecil ettirebilirsin. 4 yıllık bir fakülteyi 7 yılda bitirmen gerekiyordu ama kanun 2 yıl önce değişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !

    Bilmeden ezbere saçmalamayın. Sınıfta kalırsan 4 sene 5 sene sonra okuldan atılma diye birşey yok. Kayıtlı olduğun süre boyunca 29 yaşına kadar tecil ettirebilirsin. 4 yıllık bir fakülteyi 7 yılda bitirmen gerekiyordu ama kanun 2 yıl önce değişti.

    Sen bir araştır bakalım neler öğreneceksin bana böyle yazdığını düşünmedim yalnız bilgilenmen için cevap vermek istedim.. Okuldan atılma kalkmıştı fakat atılma olayı geri geldi 4 yıllık üniversite hazırlık bölümü hariç 7 sene de bitirme şartı Nisan 2016 'dan itibaren uygulanmaya başladı diye haberler de internette yönetmelikler de gördük.. Araştırırsan sende göreceksin..
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ne anlatmaya çalıştığını anlamadım. "Bana böyle yazdığını düşünmedim" ne demek? Anlatım bozukluğu.



    İkincisi de herşey söylediğim gibi. Araştırdım da, ama ondan da önemlisi ben işin içerisindeyim. Teoride değil pratikteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !

    Öncelikle ne anlatmaya çalıştığını anlamadım. "Bana böyle yazdığını düşünmedim" ne demek? Anlatım bozukluğu.



    İkincisi de herşey söylediğim gibi. Araştırdım da, ama ondan da önemlisi ben işin içerisindeyim. Teoride değil pratikteyim.

    Sen diyorsun ki; bilmeden ezbere saçmalamayın yok öyle atılma falan diye.. bunu diyerek yukarıdaki yazanlardan biri de benim bana ve benim gibi yazanlara cevap hakkı vermiş oluyorsun ve bende dedim ki bana özel olarak alıntı yapmadın genel olarak herkese yazdın bende o yüzden bana özel olarak yazmadığını düşünmedim dedim, düşünmediğim içinde bilgilenmen için sana açıklama yapmaya çalıştım..

    Şimdi sen başka ülke de mi yaşıyorsun merak ettim okuldan atılma geri geldi diyoruz sen yok işin içindeyim diyorsun neye dayanarak nereden kim sana söyledi bunu da böyle cevap veriyorsun..

    Ben aratıpta ilk linkleri koyayım sana bakalım sen atılma olmadığını nereden ispatlayacaksın..

    http://www.dikeygecis.org/forum/threads/%C3%9Cniversiteden-at%C4%B1lma-var-m%C4%B1-yok-mu.32237/

    Bu linkin sonunda yazılan yer de ki linkte de resmigazete haberi var..

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141126-3.htm

    https://eksisozluk.com/universiteden-atilmanin-geri-gelmesi--4141119

    http://www.hukuki.net/showthread.php?81461-universiteden-atilma-ile-ilgili

    Daha nasıl açıklayayım sana..

    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/lisansyonetmelik.html

    Madde 14 'ü okursan 7 yıl olduğunu burada da göreceksin neden verdim burayı İTÜ 'de okuyan biri olduğum için burasının sistemine vakıf biriyim..

    Bakalım senin savunman ne olacak..




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, verdiğin linkler arasından birini seçtim girdim, 2013 yılındaki kural ve kanunlar. Dalga geçmiyorsun değil mi?



    İnternetten nasıl araştırma yapacağını bilmezsen karşına böyle 5 site de çıkar 50 site de. Bizzat sesli olarak görüşme yaptım ve aktardığım bilgileri edindim.



    Burada kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim hocam, biraz fazla uzadı. 444 10 26. Buyur ara sor, bir zahmet aldığın cevabı da bizimle paylaş. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !

    Kardeşim, verdiğin linkler arasından birini seçtim girdim, 2013 yılındaki kural ve kanunlar. Dalga geçmiyorsun değil mi?



    İnternetten nasıl araştırma yapacağını bilmezsen karşına böyle 5 site de çıkar 50 site de. Bizzat sesli olarak görüşme yaptım ve aktardığım bilgileri edindim.



    Burada kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim hocam, biraz fazla uzadı. 444 10 26. Buyur ara sor, bir zahmet aldığın cevabı da bizimle paylaş. Kolay gelsin.

    Açıköğretim İşletme mezunuyum, bu universite 'yi de bilirim artı geçenlerde not birleştirme işlemini yapan sayılı kişilerden biriyim açıköğretim bürosu bile nasıl yapılacağını benle tecrübe etmiş oldular.. Not birleştirme işlemi de 2 yıllıktaki notlarımla açıköğretim işletme den aldığım not ortalaması alınıp 2.29 olan lisans notum 2.42 'ye çıktı bu sayede bunu yapan kişi sayısı neredeyse çok az ve bu not ortalaması ile yüksek lisansa başvurdum sonuçlar açıklanıyor bu aralar.. Yani demeye çalışıyorum benim araştırmadığım şey kalmadı ayrıyetten de İTÜ 'de okuyup öğrenci işlerinde çalışmış biri olarak bize gelen öğrencilere bilgi aktaran kişi olarak görev yapmış olduğum halde sen bana şu bu diyorsun sana resmi gazeteyi yayınladım üstüne İTÜ 'de yönetmeliği koydum sen bu hal de bana hala ara ben biliyorum diyorsan sana kolay gelsin 7 sene kal da göre bakalım atılıyor musun atılmıyor musun??




  • Lisans mezunuyum. Geçtiğimiz Haziranda mezun oldum. Geçen hafta eve kağıt geldi, tecil için gitmem gerekiyormuş askerlik şubesine. Yarın son gün gitmem için. Yakın zamanda bu işlemi yapan olduysa ne götürmem gerekir? Ekstra tavsiyeler? Yarın gitmesem biraz daha geç gitsem sıkıntı olur mu?



    Bazı yerlerde okudum celp dönemine denk gelirsem şubeler çok kalabalık oluyor diyorlar. Ne zaman celp dönemidir bulamadım. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    Bir de benim aile hekimim bulunduğum ilde değil. Askerlik şubesinden sonra aile hekimine yönlendiriyorlarmış. Ne yapmam lazım. Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 24 Ocak 2017; 2:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acipinsan A kullanıcısına yanıt
    YÜKÜMLÜLER, ŞAHSEN YOKLAMA İŞLEMLERİ İÇİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAATLARINDA;
    A. NÜFUS CÜZDANI,
    B. DİPLOMA, MEZUNİYET BELGESİ, TASDİKNAMELERİNİN ASLI VE TIPKIÇEKİMLERİ,
    C. MESLEK VEYA SANATLARINA İLİŞKİN VARSA BONSERVİS, SERTİFİKA VEYA KURS BELGESİ
    ASLI VE TIPKIÇEKİMLERİ.
    Ç. VARSA SÜRÜCÜ BELGESİ VE TIPKIÇEKİMİ,
    D. ÖNCEKİ YILLARDA GEÇİRİLMİŞ HASTALIKLARA AİT VARSA TEDAVİ BELGELERİ VE RAPORLARI,
    E. VARSA VEREM SAVAŞ DİSPANSERLERİNDEN ALINACAK VEREM SAVAŞ TARAMASI SONUÇ
    BELGESİNİ YANLARINDA BULUNDURACAKLARDIR.

    Mezun olunca tecilin biter yoklama yaptırmalıydın para cezası kesebilirler geç gittikçe ceza artar ya da yolda çevirme olduğu polis askerlik şubesine götürebilir ya da 15 gün içinde git diye imza attırabilir.

    2 yıl tecil hakkın var mezuniyet tarihi itibariyle bu süre başladı bunuda kullanabilirsin şubeye gitmen gerekli yoklama yaptıracaksın.

    Şubat sonuna kadar yoklamanı yaptırır tecil hakkını kullanmazsan Mayıs celbinde askere gidersin. İşlemler 1 gün sürer git gel falan o yüzden sabah erken git.

    Aile hekimi değiştirmeni isteyebilirler.




  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim eve kağıt geldi. Kağıtta 24 Ocak'a kadar tecil yaptırmazsam yoklama kaçağı sayılacağım yazıyordu. Bugün öğleden sonra gittim askerlik şubesine. Öyle sabah erkenden gitmeye filan da gerek yokmuş. Yaşadığım ilçe(merkez ilçe) 800 bin küsür nüfusa sahip olmasına rağmen 3 saatte hallettim.



    Yapacak arkadaşlara da yardımcı olmak maksadıyla buraya işlemleri ayrıntılıca yazayım.



    Saat 12:30 civarında şubeye gittim. Saat 13:00'da içeri alıyorlarmış. Ben de o arada birkaç kişiye sordum acaba ne gerekiyor tecil için diye. Bir kişi bir tane diploma fotokopisi dedi, birisi iki tane dedi. Ben iki tane çektirdim işimi garantiye almak için. Kimlik fotokopisi de bir tane vardı zaten.



    Saat 13:00 oldu. İçeri girdik. İçeri girerken telefonu filan almadılar.(Bazıları alıyor yazmıştı da ondan belirttim.) Gittim sıra fişi aldım. Sıram 130du ve işlem yapan kişi ise 88inciydi. Arada 42 kişi vardı. Yaklaşık 2 buçuk saat sıra bekledikten sonra sıram geldi. Kimliği, diplomayı ve fotokopilerini verdim. Hiçbirini almadı. Hepsini geri verdi. Sonra iki tane form doldurttu. Formda komando olmak istiyor musun, sol gözünü kapatabiliyor musun, sigara içiyor musun tarzı sorular vardı. Onları cevapladıktan sonra. 2-3 kağıt verip bunu asteğmene imzalat dedi. Gittim imzalattım. Asteğmen "aile hekimine git, muayene ol bu kağıtları doldurt ve iki kimlik fotokipisi al gel" dedi. Bu arada asteğmene benim aile hekimimin burada olmadığını ve ne yapmam gerektiğini sordum. Toplum sağlığı merkezine gitmemi söyledi. Bugün yetişmez diye ne zamana kadar vaktim var getirmek için dedim. Cuma gününe kadar getir dedi.



    Sonra toplum sağlığı merkezine gittim. Hiç sıra yoktu. Girdim içeri. Boyunu ve kilonu biliyor musun dedi. Ben de tam olarak bilmiyorum dedim. Ortalama birşey söyle dedi. Ortalama birşeyler söyledim. Yazdı oraya. Sonra kağıtı doldurdu. Herhangi bir hastalığın var mı, ameliyat geçirdin mi diye sordu. Hayır dedim. İşin bitti, şimdi bunu şubeye götür dedi. Uğramışken aile hekimliğimi de bulunduğum şehire taşıdım 15 dakikada.



    Yarın sabah erkenden gidip o kağıdı da teslim edince tecilim tamamdır.



    Ben böyle resmi evrak mevrak işlerini hiç sevmem ama beklediğimden iyiydi. Forumlarda çok korkutuyorlar insanları. Hele toplum sağlığı merkezi süperdi. İlk defa bir resmi dairede hiç sıra olmadığını gördüm. Hatta çok zevk aldım, yarın bir daha gideceğim.



    Herşeyi anlattım herhalde. Sorusu olan varsa alabilirim.



    Bu arada bu anlattıklarım mezunlar içindi. Eğer hala öğrenciysen muayeneye falan filan gerek yok. Öğrenim belgesiyle kimlik fotokopisiyle işler halloluyor herhalde. Yani benimki öyle olmuştu 2-3 sene önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 24 Ocak 2017; 23:35:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.