Şimdi Ara

Antivirus tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam

    Kendime yeni bir antivirus yazilimi ariyorum. Istedigim ozellikler sadece Antivirus ve Firewall ozelliginin olmasi. Ebeveyn kontrolu, VPN, sifre hatirlayici, vs ozellikler istemiyorum. Su ana kadar Kaspersky Internet Security, Bitdefender Total Security, ESET Internet Security, Norton Security denedim ama cok fazla gereksiz ozellik koyuyorlar. Bana bu ek ozellikler gerekmiyor ve ozellikle VPN kurulmasini direten guvenlik programlarini lisansim olmasina ragmen kurmuyorum. (Kaspersky ve Bitdefender size diyorum bunu)

    Ihtiyacimi karsilamaya yakin olan bir tek Symantec Enterprise Cloud ve Symantec Small Business Edition Cloud bulabildim ama onun da firewall ozelligi yetersiz. Istedigim programlara izin vermesi ve sadece belirli portlari acip kapamama izin vermesi lazim. Fiyat olarak senelik maks 60 USD odeyebilirim.

    Sizin kullandiginiz bildiginiz bir program var midir? Windows PC icin lazim. Linux destegi de olursa super olur ama acil ihtiyacim degil. Kurumsal da olabilir, cloud yonetim paneli varsa bana uyar ama ekstra bir sunucuya yonetim konsolu kuramam.







  • Trend Micro kullanıyorum ve çok memnunum çok pahalı'da değil. İşini görür. Şifre yönetimi mevcut isterseniz pasife alabilirsiniz.
  • Bitdefender dan şaşma derim ayrıca Trend Micro da kaliteli bir program ben ikisini de kullandım şu an Bitdefender kullanmaktayım çok memnunum hatta hayranıyım desem yeridir. Bitdefender kasma yapmıyor ama Trend Micro özelikle 2gb ram'i olan sistemlerde kasma yapıyor. ESET'i de bir dönem kullandım nedense hiç güvenemedim koruduğuna da inanmıyorum Kaspersky'de kaliteli firma Norton da keza öyle sonuç olarak benim favorilerim bu firmalar sana da tavsiye ederim.
  • Sizi bilmiyorum fakat ben bir yazılımcıyım bitdefender'ı önerdiler satın aldım kurdum sonucu çok kötü bitti tüm yazdığım kodları virüs olarak algıladı tüm bilgisayarımı sildi oyunlarımı sildi ha sonunda kurtardım fakat dosyaları kısayoldan kullanıyordum orjinal dosyalar yoktu araştırdım vardır demeyin ! Sizde bu duruma düşmeyin
  • Bitdefender Total Security uyeligim var, 1.5 sene daha zamani kaldi sanirsam. Nvidia suruculerini bile virus olarak algilayip sildi, ayni sekilde oyun dosyalarini da, ozellikle Steam'dekileri ve modlu oyunlari (Fallout 4, Skyrim, ESO, vs) virus olarak gorup karantinaya aliyor. Musteri destek tarafi ise tam anlamiyla felaket. False positive olarak dosya gonderiyorum, analiz etmeleri iki haftaya yakin suruyor. Cagri aciyorum, ilk cevap en erken dort gun sonra geliyor. Bitdefender VPN diye bir seyleri var, Hotspot Shield'in logo degistirmis hali. Ayrica disk temizligi ve ebeveyn kontrolu dogru durust calismiyor. Iki kere beta programina katildim, iyilestirmeler icin bir dunya tavsiye verdim ama sallamadilar. Ayrica exclude listesine aldigim yerleri inatla taramaya devam ediyor.

    Trend Micro sistemi asiri yoruyor, online storage entegrasyonu hala duzgun calismiyor. Firewall u yok, Windows Firewall kullandirtiyor.

    Norton virus olmayan seyleri virus olarak algilamada cok basarili. Loglamasi cok kotu ve arayuzu cok hantal.

    Kaspersky guzel ama zorla VPN yuklemesi isi bozuyor. Ayrica kendi SSL'ini koydugu icin interneti yavaslatiyor ve sayfalarda hata verdiriyor. Musteri hizmetleri rezalet otesi. Polonya'da yasiyorum, Polonya destek hattina mail atiyorum, Turkiye'den birisi Turkce cevap veriyor. Yeni aldigim KAV 2019 lisansinda hata var diye cagri aciyorum, region activation issue diyip cagrimi kapatiyor gerizekali Turkiye temsilcisi. Uc kere cagri actim, ustune basa basa Polonya'da yasadigimi, EU bolgesine ait linkten indirdigimi ve Kaspersky Polonya yetkilisi saticisindan aldigimi soyledim fakat devamli cagrimi cevap bile vermeme musaade etmeden kapattilar. Genel mudurlugune bile sikayet maili yazdim, onlarda Polonya destek hattini ara diyor.

    ESET'e hic isinamadim, ben de tarik1968 gibi koruduguna inanmiyorum acikcasi.

    Emsisoft Internet Security denedim, o da olmadi. Gereksiz bir kaynak kullanimi yapiyor.

    Bullguard ve McAfee'de denedim ama ozellikle McAfee sistemi oldurdu bitirdi. Uninstall etmesi bile cok uzun surdu.


    Kurumsal cozumlerde de Symantec Endpoint Protection Cloud ve Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Cloud denedim. SEPC'de firewall yok. Arayuz tam istedigim gibi sade ama firewall ozelligi olmamasi ve uygulama kontrolu olmamasi en buyuk eksisi. SEP SMB Cloud'da firewall var ancak uygulamayi calistirmaniz gerekiyor. Sonrasinda port ayari yaptirmadan sadece uygulama internete cikabilir yada cikmayabilir diye sadece iki opsiyon sunuyor. Bir de Enterprise surumu var, istedigim tum ozelliklere sahip ancak lisanslamasi ve ek sunucu istemesi isi bozuyor.




  • Avira ve Kaspersky'nin ücretsiz versiyonları AV olarak fazlasıyla yeterli, yalnız Avira'da 2 günde bir çıkan küçük bir reklam var, Kaspersky'de hiç yok. Firewall da isteniyorsa AV'nin yanına Comodo'nun ücretsiz versiyonunu kurup geçin derim.
  • Avira free. Yalnız kurulum yaparken -daha doğrusu yapmadan önce offline installer indir, 200 küsür MB - kurulum esnasında kurmak istediği ıvır zıvır - yani istemediğin programları yüklem
    Avira free en iyi bedava antivirüs olarak değerlendiriliyor birçok sitede , yalnız birazcık sistemi yorduğunu gördüm

    yıllar önceden beri avast da kullandım ama şimdilerde avastı niyeyse pek beğenmiyorlar, kaldırmada sorun yaşanıyormuş falan filan, şahsen ben windows7 ve 8.1de kaldırma konusunda sıkıntı yaşamadım. sistemi de yormadığı için kurdum bakalım

    Avirayı bir düşün derim. Üstün Alaman teknolojisi
  • kaspersky en iyisi bence ama keylerin fiyatı cok artmış ben geçen sene 30 liraya almıştım.

    şuan en düşüğü 60-70 lira olmuş
  • webroot kullanıyorum. tüy gibi hafif, tehlikeleri de sezip uyarıyor/siliyor. daha ne işte, zaten adam akıllı sitelere girersen bi şey olmaz, bazen yanlışlıkla reklama falan tıklıyorum bi şey iniyor hemen sil diye uyarıyo falan. gerek yok cok boyutlu ve pahalı şeylere bence :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClamWin´i tavsiye ederim.
  • Windows için, birinci tercih Bitdefender İnternet (veya Total) Security, ikinci tercih Kaspersky İnternet (veya Total) Security.
    Android için Norton Mobile Security.
    Her iki platformda (Windows-Android) bunların yanına arada bir kurup sistemi taratmak için Malwarebytes.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.