Şimdi Ara

Antibakteriyel peptitler içeren yama geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Günümüzde bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotikler tercih edilmesine ve rutinde kullanılan birçok antibiyotik bulunmasına rağmen bakteriler söz konusu antibiyotiklere zamanla direnç geliştirebiliyor ve böylece antibiyotiklerin etkinliği azalabiliyor. Şimdi ise bilim insanları yara dokusunun üzerine uygulanabilen ve içerdiği proteinler sayesinde bakterilerin ölmesini sağlayan yama geliştirdi.



    İsveç’te bulunan Chalmers University of Technology kurumu araştırmacıları Profesör Martin Anderson önderliğinde bir araya geldi ve antimikrobiyal peptitler ihtiva eden yama geliştirildi.



    Proteinler ve peptitler





    Söz konusu peptitlerin bağışıklık sisteminde de bulunduğu belirtilmekle birlikte bilim insanları söz konusu peptitlere karşı direnç gelişemeyeceğini düşünüyor.



    Yeni yama yürütülen laboratuvar testlerinde başarılı sonuçlar vermekle birlikte yürütülen çalışmalarda antibiyotik direnci olan varyantlar da dahil olmak üzere bakterilerin başarıyla öldüğü gözlendi.



    Ayrıca Bkz.Endonezya'daki verilere göre Sinovac'ın ürettiği CoronoVac aşısı %94 oranında etkili



    Yeni araştırma ACS Biomaterials Science & Engineering adlı dergide yayımlanmasının yanı sıra yama Chalmers Amferia adlı şirket tarafından ticarileştirilecek.







     




    Kaynak:https://www.chalmers.se/en/departments/chem/news/Pages/New-material-can-protect-against-resistant-bacteria.aspxhttps://www.chalmers.se/en/departments/chem/news/Pages/New-material-can-protect-against-resistant-bacteria.aspxhttps://www.chalmers.se/en/departments/chem/news/Pages/New-material-can-protect-against-resistant-bacteria.aspx
    Kaynak:https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsbiomaterials.1c00029
    Kaynak:https://newatlas.com/medical/antibacterial-hydrogel-wound-dressing-peptides/







  • Bilim kurgu filmleri gercekmi olacak nedir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.