Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenox -- 31 Ocak 2023; 14:45:3 >



  • hocam kendi yaptigim antenle wireless.. basligi altindaki yazilari okumani tavsiye ederim. hatta baska news grubunda bunla ilgili baya bilgiler var. pringless kutusu buna cok buyuk ornek. benim bi arkadasim yapmisti ve inanilmaz basarili
  • anten kablosu bildiğiniz gibi bir koaksiyel kablo. bu mikrodalga frekanslarında yani 2.4 GHz civarlarında koaksiyel kabloların kayıpları çok yüksektir. 1.5 metreyi bile geçmeniz önerilmez. kablo yapmak deyince benim aklıma sadece konnektörlerini takmak geliyor kablonun kendisini evde yapabileceğimizi düşünmüyorum bile. wireless kartın anten portunun empedansı ve antenin empedansı 50 ohm olduğu için aradaki kablonun da karekteristik empedansının 50 ohm olması gerek. yani bir anlamda kartın çıkışındaki 50 ohm'u taşıyıp antene yine 50 ohm olarak gösterdiğini düşünebilirsiniz. burada empedansların aynı olmasını istememizin nedeni ise kartın sağladığı gücün mümkün olduğu kadar fazla bir kısımını radyo frekans enerjisine dönüştürmek istememiz. ya da tam tersi. eğer empedans uyumunu sağlayamazsak sinyalin bir kısmı RF'a dönüşmez ya da başka bir deyişle kartın veya hattın üzerinde harcanarak genellikle ısı enerjisi şeklinde boşa gider. bu yüzden de telefon kablosu, ethernet kablosu vs. kullanamayız. ayrıca kullanılan konnektörler de yüksek kaliteli ve aynı şekilde 50 ohm olmak zorunda.

    o yüzden en mantıklısı bu kabloyu hazır almak. eğer gerekli deneyim ve alet edevatınız yoksa konnektörleri takılmış olarak almak en iyisi olacaktır. yoksa hem istediğiniz verimi alamazsınız hem de pensesiydi şusuydu busuydu derken astarı yüzünden pahalıya gelir. önceden de dediğim gibi 1.5-2 metreden fazlası pek iyi olmaz. bu antenlerle beraber gelen ince ( rg-174, 174/u vs. ) kablo yüksek kayıplı bir kablodur o yüzden eğer mesafe 1.5-2 metreden yüksek olacaksa düşük kayıplı rg213 gibi kalın kabloların tercih edilmesi gerekir. fiyatı da kalınlıkla beraber artacak tabii. yok eğer 1.5 metreden azsa ucuz rg174 kullanılabilir. bunu konnektörleri takılı halde bulmak da daha kolay olur tahminimce.

    belki başka çözümler aramanız daha uygun olabilir. burada mantık anten kablosunu mümkün oldukça kısa tutup sinyali mümkün olan en yakın yerden daha düşük frekanslı veri sinyaline çevirmek. uydu antenlerdeki mantıkla aynı. araya tekrarlayıcı bir access point koymak bir çözüm olabilir belki. ya da bir usb stick alıp sunyali USB kablosuyla 5-10 metre götürebilirsiniz. en önemli faktör antenle bilgisayar arasındaki mesafe tabii.

    kolay gelsin..




  • @AlperK, tavsiyen için teşekkür ederim. Zaten elimdeki reflektörü yapana kadar epeyce okudum onları. Bundan ötesi olmuyor galiba.

    @PHaLaNX[TUR], verdiğin önemli bilgiler ve ilgi için teşekkür ederim. Elbette elimize bakır, kurşun, ne bileyim başka metaller alıp anten yapamayız ama kastettiğimi anladın zaten... Aslında olmaz ama YA OLURSA gibisinden bir seslenişti benimki.

    USB stick veya Access Point alma konusunda... Aslında evimde 3 GB limitli 1024 KB ADSL'im var. Yalnız ben bazen abartıp kotamı aşıyorum. Bu aralar PARDUS 2007 takılıyorum da. Mesela bu ay 3,5 GB falan oldu. İki sefer koca işletim sistemini ve en az 4 sefer de PİSİ paketlerini indirmek zorunda kaldım. Komşum ise neredeyse 1 GB bile dolduramıyor. Anlaştık onunla ve alabileceğimi söyledi. Böyle sıkıştıkça kullanmayı düşünüyordum. Bende de söylediğim gibi EDIMAX PCI kart var. (nasıl olduysa bir ara gözümü karartıp almışım işte.. macera!) USB stick, access point veya PAHALI kablo almak yersiz olacak... Tavsiyen için teşekkür ederim tekrar...

    HEPİNİZE MUTLU BAYRAMLAR... MUTLU YILLAR...




  • Aslında sadece internet için kullanılacaksa 1 Mbit lik bir bağlantı bile yeterli olur. Dosya transferi felan yapmayı düşünmüyorsanız tabii. Olmadı başka bir reflektör yaparak ya da daha yüksek kazançlı bir anten alarak deneyebilirsiniz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

    Aslında sadece internet için kullanılacaksa 1 Mbit lik bir bağlantı bile yeterli olur. Dosya transferi felan yapmayı düşünmüyorsanız tabii. Olmadı başka bir reflektör yaparak ya da daha yüksek kazançlı bir anten alarak deneyebilirsiniz..


    Pardus 2007'yi kullandın mı bilmiyorum ama PİSİ diye bir program var. İnternetten yeni programlar ve paketler indirmeye yarıyor. Benim kotamı aşmama neden olan da bu sanırım. İşte çok çok bu tür programlar DOWNLOAD ediyorum. 1 Mbit lik bağlantı 30 MB lık küçük paketleri indirmeme izin verir mi bilmem. Hani KOCA KOCA filmler falan indirmek için değil yani... veya MP3, vs.

    Elbette internette dolaşmak ta yeterli olacak bu durumlarda... Demiştim ya kotayı aşmışız diye... Yeniden baktım da adslkota.ttnet.net.tr'ye 3,7 GB olmuş...

    Anten almayacağım ama başka bir REFLEKTÖR deneyebilirim belki... Benimki aşağıdaki gibi... Daha iyisi var mı bildiğin?


    ...




  • 1 Mbit ya da daha üzeri ile bağlanabiliyor musun? Komşuya yani. Bağlantı kesilmeden bu şekilde bağlı kalabiliyorsan sorun yok zaten ADSL de 1Mbit olduğuna göre.
  • ben ideefixe den almıştım geçen yıl anten kablosu 30 ytl verdim 6 metre kalın ve kaliteli bir kablo idi.. balkona koydum anteni ayrıca reflektör de var yaklaşık 300 metre civarı uzağa 48 mbps hızında bağlanabiliorum ve sinyal şiddeti 4 damla... yalnız ilginçtir reflektör rüzgara dayanamayıp uçup gitmiş dün fakat hala 4 damla sinyal şiddeti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recepky

    ben ideefixe den almıştım geçen yıl anten kablosu 30 ytl verdim 6 metre kalın ve kaliteli bir kablo idi.. balkona koydum anteni ayrıca reflektör de var yaklaşık 300 metre civarı uzağa 48 mbps hızında bağlanabiliorum ve sinyal şiddeti 4 damla... yalnız ilginçtir reflektör rüzgara dayanamayıp uçup gitmiş dün fakat hala 4 damla sinyal şiddeti


    İyi fiyata almışsın ve eğer PCI kart ile aldıysan bu verimi süper... Kablonun markası, numarası, vs. paylaşır mısın? Bir de PCI kart mı senin bahsettiğin? Uzun USB kablosu ile kaliteli aktarım olduğunu biliyordum ama bizim bahsettiğimiz PCI karta giden anten kablolarının uzun olması sinyali etkiliyor diyorlardı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    TNC Konnektör ve RG 58 kablo kullanarak anten uzatma kablosu ve Marmara Birlik (silindirik) zeytin tenekesi (ölçüleri tam olarak tutmasada) kullanarak dalga kılavuzlu anten yapilabilir.


    optimarax biraz daha açık yazar mısın? TNC konnektör nedir? RG 58 hangisidir? Dalga kılavuzlu ne demektir?

    Allah'tan Marmarabirlik tenekesini biliyorum!
  • @optimarax, detaylı bilgiler için teşekkürler...

    Linke baktım, aklıma yattı... Deneyeceğim. Ama şu bahsettiğin RP-TNC konnektörü ve RG 58 koaksiyel kabloyu HERHANGİ bir elektrik-elektronikçide bulabilir miyim? Bulunduğum ilde öyle pek ahım şahım elektronikçi yok malesef... Maliyet yaklaşık olarak ne kadar olur? Pes artık dedirtmek gibi olmasın ama bunları internetten alabileceğim bir adres var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.