Şimdi Ara

Anlık ping problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar yaklaşık 5-6 aydır anlık ping artışı problemi yaşıyorum. Oyunlarda 35-50 arasında iken bazen 5 dakika bazen 2 bazen daha kısa süreler içinde anlık olarak 1500-2000 lere çıkıyor oyundan kopuyorum. Aynı problemi yaşayıp çözebilen var mı ? 2 farklı modem denedim sonuç aynı. Müşteri hizmetlerini arayacağım ama o da gözümde o kadar büyüyorki, sorunu anlamayacaklarına, alakasız yöntemle denettirceklerine neredeyse emin gibiyim. Kara kara düşünüyorum nasıl çözülcek bu iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hangi SOLNet? fiber, xDSL mi?http://deepfocus.io/ +http://deepfocus.io/csgo_ping.php ile test et...

    Anlık ping problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı-katil -- 19 Kasım 2018; 3:51:26 >




  • Sol fiber. Dün gece birkaç dakikada bir 2000'e çıkan ping'den dolayı devamlı oyundan düşüyordum. Modemi kapatıp ip'nin değişmesi için yarım saat kadar açmadım. IP değişti tekrar oyuna girdim yarım saat oynadım problem olmadı. Şans mıydı yoksa IP değişimi farketi mi emin değilim. Bugün oyuna girip bakıcam sorun devam ediyor mu
  • Sorun bende de var yan komşumda yok ben 100 mbit kullanıyorum acaba ondan mı oluyor diye kafama takıldı. Sanırım altyapı yetersiz sizin ip değiştirme olayı işe yaradı mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Sorun bende de var yan komşumda yok ben 100 mbit kullanıyorum acaba ondan mı oluyor diye kafama takıldı. Sanırım altyapı yetersiz sizin ip değiştirme olayı işe yaradı mı ?
    Sorun düzelmedi, bazen daha az oluyor bazen daha sık. 2009'dan beri superonline kullanıyorum ilk kez böyle birşey geldi başıma, müşteri hizmetlerini arayınca ne olduğunu anlamıyorlar veya sorun yok diyorlar. Herhalde internet olup olmadığını ve hız testi ölçüp sorun yok deniyor ama bir sorun olduğu kesin bu ping problemeni nasıl anlatıcaz, nasıl çözüme kavuşturucam bilemiyorum. Anlık artış olmasa ping'im de çok iyi aslında tanıdığım herkesden düşük pingle oynuyorum FPS oyunlarında 30-40 arası ama bu anlık 1000'e çıkıp inmesinden dolayı takıla takıla oynuyorum çoğu zaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 25 Kasım 2018; 1:21:45 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    tracert testi yaptın mı hocam? Ayrıca son 4-5 ayda mı olmaya başladı sorun genelse çözerler ama pek fazla yok bu sorunu yaşayan yani tek tük binada benden başka yaşayan yok bu durumu yahut o kadar bilinçli kullanıcı değiller. Hız testine bakıp herşey normal diyorlar ama ping testini 500 lü yapınca paket kaybı gün gibi ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün tekrar aradım altyapı çalışması yapacağız dediler umarım çözülür sorun çünkü superonline tek çare başka operatör deneyip risk almak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 27 Kasım 2018; 0:33:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Bugün tekrar aradım altyapı çalışması yapacağız dediler umarım çözülür sorun çünkü superonline tek çare başka operatör deneyip risk almak istemiyorum.
    Çözüm alabildiniz mi ? Bende sorun hala devam ediyor.
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    hayır superonline bildiğimis gibi Taahhüt 3 aya bitiyor niye bu kadar ciddiyetsizler ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Hocam statik ipyi denediniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sorun wifi da olabilir. Eğer superonline ın verdiği dandik modemi kullanıyorsanız bu çok normal. Sorunu anlamak için modeme ping atın ping -n 500 192.168.1.1 yazın hiç loss olmaması lazım varsa problem büyük ihtimalle modemdedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Hocam sorun wifi da olabilir. Eğer superonline ın verdiği dandik modemi kullanıyorsanız bu çok normal. Sorunu anlamak için modeme ping atın ping -n 500 192.168.1.1 yazın hiç loss olmaması lazım varsa problem büyük ihtimalle modemdedir.
    Static ip denemedim. 2 farklı modemde aynı sorun var değişmiyo. Biri superonline verdiği "Pirelli" modem diğeri şu an kullandığım Asus modem. Ping atma olayına bakıcam şimdi. Bunu oynadığım oyunların server ip'lerine atarak denemiştim birkaç kez paket kaybı olmamıştı. Bir tanıdığım superonline'ın "Bandwidth throttling" yaptığını anlık artışın bundan kaynaklandığını söylüyor. Hizmet kalitesini düşürdüler sanırım. Superonline'ı arayıp durumu anlatıcam eğer çözülmesse hiç uğraşmicam ve Vodafone fibere geçicem. Ayda 80 TL verip böyle rezilliklerle başımı ağrıtmak istemiyorum




  • alt yapıdan değil BTK sansürü için filitreden kaynaklanıyor... istikrarsız çalışıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.