Şimdi Ara

ankilozan spondilit hastası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yıllarca bel fıtığı ağrısı çektim ama sonunda bu iltihaplı romatizma teşhisi kondu, bir süre salazopyrin kullandım fayda etmedi, şu an iğneye başladım. enbrel 50 mg, haftada 1 defa yapıyorum kendime. ağrılarım bel bölgemde.


    neyse iğneye başlayalı 2 hafta oldu sadece, aynı zamanda yürüyüş ve bazı ankilozan spondilit egzersizlerini yapıyorum, ağrı kesici kas gevşetici ilaçları bıraktım çünkü yıllarca içtim ve iğneye başlamışken biraz ara vermek istedim.


    henüz ağrılarımda bir değişiklik-hafifleme hissetmiyorum, yani ayaktayken ağrılarım hafifliyor ama oturunca ve uzanınca ağrılar çekilmiyor. sadece yüzüstü yatarak uykuya dalabiliyorum.


    bu hastalığa sahip ve bu iğneleri kullanan arkadaşların bana tavsiye edebileceği bişeyler var mı, yani egzersiz olur yeme içme uzanma yatma ile ilgili olur, bilmiyorum kafam çok karışık, ağrılar hafiflemedikçe moralim dahada bozuluyor.








  • Yalnız değilsiniz🙄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankilozan spondilit hakkındaki her şeyi biliyorum. Ailemde ankilozan spondiliti olan dolu. CRP ve Sedimantasyonunuz kaç?

  • expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun hepsine. aşağıda ekledim, romatolog bu tahlillere bakıp karaciğer enzimlerin yükselmiş ama sorun değil bu ara ağrı kesici çok içme dedi sadece. enbrel iğneye devam ama covid aşısı olduğum için 2 doz ara verdim iğneye.


    ankilozan spondilit hastası var mı?
    ankilozan spondilit hastası var mı?




  • CRP nizde sedimantasyonunuzda normal. Akrabam düzenli olarak 2 ayda 1 kemoterapi gibi serum yiyor crp ve sedimantasyonunu düşüren. Aslında esas tedavi vücuttaki enflamasyonu yoketmektir. Şekerden alkolden uzak durup otofaji yapıp tamamen düzelen insanlar var. Bu şekilde crp ve sedimantasyonu baskılamak tedavi etmiyor. Sadece günü kurtarır. Otofajiyi araştırmanızı öneririm.

  • expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

    Otofajiye baktım ama pek anlamadım hocam, bir çeşit diyet uygulamam gerekiyor sanırım. tekrar iyice okuyayım eve geçince. teşekkürler.

  • expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

    Remicade olmasın o ilk olarak 2 hafta da bir sonraki zamanlarda 6 hafta en son 8 haftada bir yapılır tedavi süreci böyle işler duruma göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasan.1923 kullanıcısına yanıt

    Enbrel kullanmana rağmen ağrıların gecmedimi hocam bunun yanında hala ağrı kesici mi alıyorsunuz enbrel e başladıktan sonra ilaç içmiyorum yalnız Covid aşısı için öncesinde ve sonrasında 2 hafta ara verdiğimde felaket ağrılar çektim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik02 K kullanıcısına yanıt

    evet enbrel kullanıyorum ağrılarım biraz hafifledi ama geçmedi, bel fıtığı da var hangisi ağrı yapıyor ayırt edemiyorum. enbrele başladıktan sonra bel ağrısı için hiç ağrı kesici içmedim, doktor önemli olan bu zaten dedi bu durum için.

  • Geçmiş olsun öncelikle, nasıl durumunuz şu anda ? nasıl bir yol izliyorsunuz ?


    ben de yaklaşık 1.5 senedir kalça, bel ağrısı problemi çekiyorum birçok ortopedist doktora gittim fakat en son doktor AS şüphesiyle yaklaşıktı o yüzden araştırma hastanesine gidip geçen hafta tahlillerimi yaptırdım. 2 hafta sonra tekrar dahiliye den randevum var.


    ben kendim sabah veya gece tutulumu yaşamıyorum fakat gün boyu ağrılarım mevcut. Tabi temennim romatizma olmaması. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt

    size de geçmiş olsun, ben yaklaşık 1 sene iğne kullandım, sonra doktor iğneyi bıraktı fibromiyalji ilacı verdi (dulester), şimdi aradaki farkı hissediyorum yani iğne kullanırken ağrılarım vardı ama şimdi kullanmıyorken daha beter ağrılarım var, meğer iğne çok işe yarıyormuş ve o dönemler benim iyi halimmiş.. bırakınca farkettim maalesef :(


    şimdi dulester bitince gidip yalvaracam tekrar iğne ver diye..


    inşallah AS değildir, fıtık bile hiç bunun yanında (bende ikisi de var) başlarda ayırt edemiyordum ikisinin ağrısını ama iğneyi kesince onu da farkediyorum artık.

  • hasan.1923 kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun hocam. hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ? Birde hangi bölgenizde ağrı başladı ? ve tutulum şikayetiniz var mı ? Spor falan yapıyor musunuz çünkü tedavinin en büyük kısmı egzersiz diyorlar. Yaşınız kaçtı birde ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt

    şu an mersin.


    bende 11yıl önce bel fıtığı başladı, geçen sene bel ağrısının şekli değişince, süründürmeye başlayınca, sürekli ağrı kesici içmek zorunda kalınca doktora gittim, ilaçlı mr çekildi, sonra romatoloğa sevk etti iltihaplı romatizma dediler.


    tutulum oluyor işte sabah kalkınca ama hareket kısıtlılığım yok henüz, yani çorabımı giyip çıkarabiliyorum.


    spor değil ama o klasik egzersizler var onları yapmaya çalışıyorum.

  • MERHABA. HASTALIĞIN TEDAVİSİ VAR. ŞİFA ALLAH'TAN. SİZİN ÇABA GÖSTERMENİZ LAZIM. İĞNELER İLAÇLAR VS. SADECE AĞRI KESİCİ. ASLA TEDAVİ EDİCİ DEĞİL. YAŞAM STANDARDI DEĞİŞMESİ LAZIM. YAPABİLİYORSANIZ YÜZME VE GÜNLÜK 30 DK EGZERSİZ. BUNU HAYATINIZA ENTEGRE EDERSENENİZ, SONUÇLARI HARİKA OLACAKTIR. AMA BEN BUNLARI YAPAMAM DİYORSANIZ, KOLAJEN KULLANIN. HANİ ŞU KEMİK SUYUNDA OLAN. ONU DA DOĞAL OLARAK ALMAYA ÇALIŞIN. ODA OLMAZ DERSENİZ, TAKVİYE BESİNLER ALIN. ŞÜKÜR KURTULDUK. İNŞAALLAH SİZDE KURTULUN. soruların için: iletişim: sinanharita83@gmail.com

  • hasan.1923 kullanıcısına yanıt
    Dulester aynı zamanda antidepresan ilacı degilmi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.