Şimdi Ara

(Anket) SİZCE LOZAN HEZİMET Mİ ZAFER Mİ? İSMET PASA'YA 12 ADALAR KONUSUNDA ELEŞTİRİLER İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(Anket) SİZCE LOZAN HEZİMET Mİ ZAFER Mİ? İSMET PASA'YA 12 ADALAR KONUSUNDA ELEŞTİRİLER İÇERİ


(En Son Oy Tarihi: 21.9.2020)
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de inanılmaz bir bilgi kirliliği ve propaganda var. Maalesef, son zamanlarda bazı insanlar tarihi, ideolojilerine göre "yorumlamayı" bile bırakarak onu istekler yönünde "çarpıtmaya" başladı.


    Öyle ki kamuoyu oluşturmak için her yolu deniyorlar; YouTube videoları, bas bas her gün TV'de ki tartışma programları, internet trolleri... tek ortak amaçları da toplumun zihninde "Lozan kötüdür, dibimizdeki adaları Yunan'a İsmet İnönü bırakmıştır" algısı oluşturmak


    1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu İtalya ile Uşi Antlaşmasını imzaladı. (1.Dünya savaşı başlamadan 2 sene, Lozan antlaşması ve cumhuriyetin ilanından tam 11 sene önce). Bu anlaşmaya göre 12 adalar İtalyanlara bırakıldı.


    Bundan 2 sene sonra 1.Dünya savaşı çıktı, 4 sene süren savaşı Osmanlı Devleti kaybetti. Tekrar ediyorum, savaşta Çanakkale Zaferi dışında her cephede YENİLDİK, biz ve bizim içinde bulunduğumuz ittifak devletleri savaşı kaybettikleri için ağır koşullarda antlaşmalara maruz kaldı. Öyle ki İstanbul İngilizler tarafından işgal edildi, Ege kıyıları Yunan işgaline uğradı, yunanlar son 400 yılın intikamını alırcasına Anadolu'da ilerlemeye başladı. Biz her ne kadar savaşı kaybetmiş olsak da bunun böyle olamayacağını, sonucunda bağımsızlığımızı ve Anadolu'yu tamamen kaybedebiliriz endişesi ile Kurtuluş savaşına başladık ve en azından Anadolu'yu kurtarmaya çalıştık. Yapabildiğimiz kadar düşmanı püskürttük.


    Şimdi gel gelelim Lozan'a, kardeşim Lozanda nasıl İtalyanlardan adaları geri isteyebiliriz? Adamlar demez mi "Ben sizi 10 sene önce yendim, ZATEN 10 sene önce bu adaları aldım, üstüne 1.Dünya Savaşı'nda siz kaybettiniz, benim içinde bulunduğum koalisyon kazandı, üstüne Kurtuluş Savaşı'nda benimle doğrudan savaşmadınız, ben size adaları neden vereyim?" demezler mi? Ne diye geri isteyecektik adaları, nasıl isteyecektik? Demezler miydi hoop ben savaşıp senden almışım sen de alabiliyorsan gel saldır al? Nasıl savaşacaktık zaten halk bitap düşmüş yıllardır savaşlarla, Yunan'ı İngiliz'i, Fransız'ı zor atmışız Anadolu'dan. Abdulhamit donanmayı yaktığı için donanmamız bile yoktu bir de gidip İtalyanlarla mı savaşacaktık?



    Tarihi gerçekleri görmeyip rüyalar görenler Osmanlı'nın yaptığı başarısız Uşi antlaşmasını, üst üste balkan savaşı, Trablusgarp, birinci dünya savaşı gibi tüm savaşlarda kaybettiğimizi görmeyip şanlı Kurtuluş Savaşımıza dil uzatıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturalitermaiorennes -- 19 Eylül 2020; 17:23:27 >







  • Abi kafayı mı yediniz tabii ki zaferdir , misak-ı milli sınırlarımızı çiziyor bir çok açıdan ülkemizin bağımsız hale gelmesini sağlayan bir antlaşmadır.


    2023'de maden çıkaracağız , yasağımız var diyenler üfürüyordur başka bir şey değil kanıt nerede desek bize böm böm bakarlar.









  • Yunan ve İngiltere için hezimettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

    Abi kafayı mı yediniz tabii ki zaferdir , misak-ı milli sınırlarımızı çiziyor bir çok açıdan ülkemizin bağımsız hale gelmesini sağlayan bir antlaşmadır.


    2023'de maden çıkaracağız , yasağımız var diyenler üfürüyordur başka bir şey değil kanıt nerede desek bize böm böm bakarlar.





    Hezimet falan diyenler gelsin diye böyle açıyorum konu başlığını yoksa uğramazlar buralara  





  • naturalitermaiorennes kullanıcısına yanıt

    Onlar kafayı keşke yunan kazansaydı diyen bir elemanla kafayı bozdukları için normaldir.


    (Cehennemde ateşi bol olsun maraş dondurmacısının)

  • Üzüntüm, bir çok kişi de tarihi olayları pek iyi bilmiyor


    Böyle biri çıkıp adaları İnönü verdi falan diye saçmaladığı zaman, çıkıp tak tak yüzlerine vurulmuyor.


    Koca koca adamlar Cnntürk gibi yerlerde Maraş dondurmacısı ağzıyla konuşuyorlar.

  • naturalitermaiorennes kullanıcısına yanıt

    Uşi anlaşmasının daha ne olduğunu , nasıl olduğunu bilmeyenler tarih dersi vermeye çalışıp Atatürke yossi kohen , israil ajanı , mason , ingiliz ajanı diyorlar ya bitiyorum asşdasdjasda


    Bunu söyleyenlerin çoğuda lozanın gizli maddeleri olduğunu söylüyor bu ne arkadaş Mürk melekomdan eve internet mi çektiriyorsun gizli maddeleri vs'si olsun ?


    Kaldı ki gizli maddeleri vs'si olamaz birleşmiş milletlerce bu durum zaten incelenen bir durum ve ayrıca lozan antlaşması BM tarafından tanınmış bir antlaşma yani gizli maddeleri vs'si olsa zaten BM buna ses çıkarırdı illa ki bizim yanımızda olan bir ülkede olurdu orada.


    Lozandan rahatsız olanlar , montrö boğazlar sözleşmesinden rahatsız olanlar karadenize donanmayı rahatça çıkaramayıp Rusya'ya gözdağı veremeyenler.


    Dertleri ne sandınız siz ?

  • Lozan tabiki bir zaferdir.. uzatmanın alemi yok..

    Okuma yazma bilen herkes açsın Lozan Antlaşması internette var okusun..

    Lozanda Türkiye'nin en büyük avantajı İngiltere Fransa falan savaştan yeni çıkmışlar yenmiş olsalarda ülkeleri o ülkenin insanları yorgun ekonomileri kötü.... İkinci bir deniz aşırı savaşa halklarından çok büyük bir tepki alıcakaları için girmiyorlar..

    Bu bizim en büyük avantajımız oldu.. yoksa barış görüşmeleri yarıda kesilmişti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç kişi de Lozan'ın hezimet olduğunu düşünüyormuş. Keşke yorum da yapsalar da neden böyle düşündüklerini öğrensek

  • Atatürk fanları,osmanlı fanlarıyla bunu objektif değerlendirmek imkansız koca imparatorluktan kalmışsın kutu gibi yer tarafsız yabancı bir ilkokul çocuğuna boyleyken boyle oldun diye gostersen sana cevabı verir  bana gore ne hezimet nede çok büyük bir zafer anadoluyu kurtarabildik sadece işte elimizden geldiğince istenilen sınırlarda, ırki devlet ülke şekillenmesiyle 3 aşağı 5 yukarı kuruldu zaten bu şekillenme ve böldürme hırsı halen devam zaten katolanya,kürdistan bir sonraki level..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Eylül 2020; 21:43:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.