Şimdi Ara

Anker Rave Mini 80W Kablosuz Bluetooth Hoparlör - IPX7 - TWS Party Speaker - Ses Bombası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
7.265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freefalcon

    Hem liseden hem ünv.den elektronik okumuş birisi olarak hoparlörlerin bununla hiç bir alakası yok. Tamamen ilgi ve alaka ile öğrenilecek şeyler bunlar ve siz de malesef eksik bilgiyle kendinizce yorumlamaya çalışmışsınız konuyu.

    2.1 olması için 2 normal hoparlör 1 de (sub)woofer olması gerekir...Bu cihazda 1 adet bass sesleri veren woofer var ve kanal görevi yapmaz sadece düşük frekanslı bass sesleri sağlamaktan sorumludur. Ayrıca woofer ları watt seviyesi normal hoparlörlerden yüksektir, o yüzden woofer a sahip sahip hoparlörlerin rms değeri peak değerinden çok daha düşüktür, ürünün watt değerine aldananlar için bunu da belirtmiş olayım.

    2 tweeter olması stereo yapmaz demişsiniz. Öyle bir kaide yok, eğer woofer yanında 2 tweeter varsa stereo olarak konumlandırılır zaten. Tweeter ların da bir sürü çeşidi var...Woofer olmayan yerde stereo için full range hoparlörler kullanılır. Buna seçimlik olarak tweeter da eklenebilir ekstra olarak.

    Neyse konuyu çok fazla detaylandırmaya gerek yok isteyen araştırmasını yapıp detaylı bilgi elde edebilir. Woofer L/R olarak konumlanmaz. 2.1 denilen yerde 1 olan kısım woofer dır. Bu hoparlör 1.1 dir ve stereo değildir. Ürünü kullanan arkadaşlar tweeter ve woofer dan ayrı ayrı ses gelip gelmediğini aşağıdaki video ile test edebilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=6TWJaFD6R2s&feature=youtu.be


    İngilizcesi olan bu arkadaşın video sunu izlesin ürün hakkında doğru bilgiler vermiş:

    https://www.youtube.com/watch?v=5W6ykaUEBfw&feature=youtu.be
    Bilgi için teşekkürler arkadaşım. Ben liseden sonra lisansı kimya üzerine yapmak zorunda kaldığım için (elektrokimyacı olduk) bilgiler sendeki kadar taze değildir. Özellikle terimler konusunda.. Aslında anlatmak istediğim senin açıklamana benzer ama anlatamamışım galiba:) Neticede mantığı biliyoruz. Bu cihazda iki kanalda bu 2 hoparlör üzerine bindiriliyor (Ben 2.1 derken bunu kastetmek istemiştim ama 1.1 imiş doğrusu) O sebeple bu cihaza mono (tek kanal) demek haksızlık olur demek istemiştim yoksa dikkat edersen stereo olduğu konusunda iddiam yok. Zaten stereo olsa bile tek kabin içerisinde stereo çıkışın etkisinin tam olarak alınamayacağı (ayırt edilemeyeceği) malum haksız mıyım? O sebeple tek kabinde stereo olmasının da çok bir esprisi yok aslında. En güzel stereo efekti, çift kabin yada kulaklıkla elde edilir(sağ-sol). Zaten bu yüzden bu cihazlarda gerçek stereo efekti için çiftleyin deniyor. Asıl merak ettiğim cihazı çiftlediğimizde gerçekten bluetooth üzerinden temiz bir şekilde kanalları ayırıp dağıtabiliyor mu?




  • oaston kullanıcısına yanıt
    Aslında L/R olayı farklı kanal mantığına dayanıyor o yüzden farklı bir kanaldan ses veremediği sürece 10 tane de hoparlörü olsa mono kabul edilir bu cihaz Tabi farkın hissedilmesi için ses kaynağının da stereo kayıt olması gerekiyor. Günümüzde kaynakların büyük bölümü stereo zaten. Aynı şekilde 5.1 hoparlör sistemimiz de olsa kaynak stereo ise alacağımız ses de 2.1 in karşılığı olur gerçekte. 5.1 kayıt yapılmış bluray filmlerde gerçek anlamda bu kanal farkları hissediliyor.

    Çift cihazı kablosuz bağlayıp stereo ses elde etme olayı ise doğru. TWS yani True Wireless Stereo deniliyor bu teknolojiye. Daha birkaç yıllık geçmişi var ama mevcut çoğu hoparlör ve bluetooh kulaklıklarda kullanılmaya başlandı. TWS yi kullanabilmek için cihazın bu özelliği donanımsal olarak desteklemesi ve aynı 2 cihaz olması gerekiyor. Dolayısıyla 2 cihazı tws olarak bağladığımızda bir cihaz L diğerini de R olarak kanalize edip gerçekten de stereo ses elde edilmiş oluyor. Elimde gerek hoparlör gerekse kulaklık anlamında çok tws cihaz var. İşini hakkıyla yapıyor diyebiliriz tws için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reobig kullanıcısına yanıt
    Rolton E500'ün 5. rengi elime ulaşmak üzere. Bağımlısı oldum meretin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ebayde 90 dolara var. (550TL) yakın bi arkadaşım da gelecek. Bilen varsa daha yeni LG FH2'mi sattım. aldırmayı düşünüyorum. yazın sahilde ve açık alanda kullanıyoruz hep. Ses "LOUD" mu? yani havayı yarıp geçiyor mu :) LG FH2 çok başarılıydı ama 10kg idi. kullananlar yorum yapabilir mi?
  • kenancimen K kullanıcısına yanıt
    Jbl Xtreme den daha yüksek sese sahip olmadığı yorumlarını okumuştum, o yüzden çok büyük beklentileriniz olmasın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenancimen K kullanıcısına yanıt
    Kapalı alan için ses yüksekliği ve bas kuvveti son derece iyiydi fakat Motion Plus'la karşılaştırınca sesi boğuk ve fazla bas ağırlıklı buldum ben. O nedenle de iade ettim. Ben deneyemedim ama genel olarak 80w seviyesinde bir ses yüksekliğinin olmadığını söylüyorlar incelemelerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freefalcon kullanıcısına yanıt
    piyasadaki tüm bluetooth hoparlorleri denedim. sesler hiç tatmin etmedi. dediğiniz gibi. @freefalcon.... JBL boombox güzel. ama o da 3000 TL.

    döndüm yine lg fh2'nin yeni modeli LG RL 2 aldım. link:lg rl2

    hamallık yapmaktan çekinmeyenler için en iyi bluetooth speaker arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.