Şimdi Ara

ANKASTRE YARDIM 😫

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Yeni evim için ankastre ocak, davlumbaz, fırın, mikrodalga fırın arıyorum. Sadece davlumbaza karar verebildim. Ocak araştırmaya başladım indüksiyonlu olacak. Ama markalar arasında dolaşırken gerçekten çok kararsız kaldım. Fiyatı çok uçuk olmayan indüksiyonlu ocak, buharlı ankastre fırın ve ankastre mikrodalga(çeşitleri hakkında en ufak fikrim bile yok) tavsiyelerini yazabilirseniz çok sevinirim.

    Bu arada fırını aktif kullanıyorum her türlü yemek, hamur işi, pasta vb. iyi pişirsin istiyorum.


    @candoğan62 Hocam iyi akşamlar. Sitede sizin bu konularla ilgili yorumlarınızı görüp etiket eklemek istedim. Sanırım bu konularda güvenilir birisiniz. Araştırma yapmak için çok zamanım olmuyor maalesef. Kazıklanmak veya uygun fiyatlı diye kullanamayacağım bir ürün almak da istemiyorum. Bu gidişle de öyle olacak gibi.

    Davlumbaz olarak Kügerr dis60 veya dis40 aralarında sadece segment ve fiyat farkı var gibi geldi bana. Performans açısından farkeder mi bilemiyorum.
    Ocak için FRANKE INDUCTİON FH 774 2I 1 FLEXI T PWL CRİSTALLO NERO İNDÜKSİYONLU OCAK düşünüyorum. Ama aklım da tamamen serbest bölgeli olanlarda kalmıyor değil. Yani hangisi daha kullanışlı olur? 2000 ₺ daha verip Siemens iQ700 İndüksiyonlu Ocak 60 cm siyah veya
    Bosch Serie | 6 İndüksiyonlu Ocak 60 cm siyah mı alsam?? Franke’nin bir artısı da 78 cm ocak olması bu arada. O da önemli. Siemens veya Bosch ta daha geniş indüksiyonlu ocak almaya kalkarsam fiyat iyice yükselecek.

    Tabii sizin farklı bir marka öneriniz olursa indüksiyonlu ocakla ilgili onları da incelemek isterim.

    Bunlar ocaklar:

    http://https://www.frankedunyasi.com/ocaklar/franke-induction-fh-774-2i-1-flexi-t-pwl-cristallo-nero?sort=p.price&order=DESC
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/pisirme-grubu/ocaklar/induksiyonlu-ocaklar/EX675FXC1E#/Tabs=section-highlights/Tabs=section-technicalspecs/
    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/pisirme-grubu/ocaklar/induksiyonlu-ocaklar/PXX675FC1E?breadcrumb=inductionhobs


    Bunlar da davlumbazlar:

    https://www.ekugerr.com/magaza/kugerr-dis60-90cm-ada-tipi-davlumbaz/

    https://www.ekugerr.com/magaza/kugerr-dis40-90cm-ada-tipi-davlumbaz/

    Zaten ocağı 7000in üstüne çıkarsam dis40 alırım. Çıkmazsam dis60...

    ANKASTRE YARDIM 😫



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hkbrhan -- 21 Haziran 2020; 23:4:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • benim yaptığım 3 lü şöyle

    5li ocak ariston

    çünkü arçelik 3 electrolux 2 katı paraydı şimdilik aldım ilerde düşünürüz ne olacağını

    gazlı dışında pek düşünmedim kullanımını bilmediğimiz için


    fırın buharlı alacaktım ama forumdaki bi arladaşın alıp memnun olduğunu görünce pizza fonk olan arçelik 9670 aldım

    davlumbaz kügerr d8 aldım sessizliği yüüzünden

    mikrodalga alacak olsam yine arçelik alırdım
  • JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben de sadece davlumbazda kararlıyım zaten. O da Kügerr, ayni sebepten.
    Fırın nasıl? Memnun musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hkbrhan kullanıcısına yanıt
    henüz kurmadım

    evin tadilatı bitmedi

    15 güne taşınacağım inşaallah
  • buharlı fırın olarak bunu alacaktım
    https://www.arcelik.com.tr/ankastre-firin/9549-cbdg-ankastre-firin



    ama ggda puan kupon vs bu fırını 2250ye aldım
    https://www.arcelik.com.tr/ankastre-firin/9670-ctb-ankastre-firin

    buharlı pişirme yok ama 3d pişirme ve 320 derece sıcaklık daha cazip geldi



    ocakta bu
    https://www.gittigidiyor.com/beyaz-esya/ocak/hotpoint-ariston-thc-751-w-ix-ha-ee-inox_spp_757335



    kügeride ölçüden ve mutfağın beyaz olması sebebiyle d8 aldım

    eğimli olması nedeniyle kafa çarpma vs derdide olmaz düye dğşğnüyorum




  • JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Evet inceledim şimdi. 360 derece ısı teknolojisi de kullanışlı olur sanıyorum. Benim evimin bitmesi 15 günden uzun sürer. Kullandığınızda, unutmazsanız haber verirseniz sevinirim.
    Davlumbazı ben d60 veya d40 alacağım mecburen. Çünkü ocağım ada tezgah üzerinde olacak. Ama duvarda olsaydi ben de eğimli modellerden tercih ederdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Öncelikle ürünleri ayrı markalardan seçmeniz ve indüksiyonlu ocağa karar vermeniz kesinlikle hemfikir olduğum bir durum.

    Fırında yüksek performans arıyorsanız kesinlikle buhar özellikli bir fırın almanızı öneririm. Pişirme sonuçları arasında gözle görünür bir fark oluşuyor.

    Buharlı fırının ve indüksiyonlu ocağın bana göre uzmanı Electrolux.

    Mikrodalga fırınlarda birçok markanın ürününü aslında Midea üretiyor. Ondan görüntüsü uyumlu, kullanımı pratik ve uygun bir model alıp geçebilirsiniz.

    Fırında bence pişirme konusunda uzman, donanımlı, kolay temizlenebilen bir fırın istiyorsanız KOCBP31X model fırını öneririm. Önerme sebeplerim ise:

    -Buhar destekli pişirme (hamur işleri ve et yemeklerinde gözle görülür bir performans farkı vermesi)
    -Otomatik fonksiyonlarla iyi sonuç alma imkanı (buharı nasıl seçmeliyim sorunu kalmıyor, sıcaklık, buhar süre vb. ayarlar otomatik)
    -Yazılı bilgi veren grafik ekran, isim vererek program kaydedebilme
    -Buharla yemek ısıtma özelliği
    -Yemek termometresi (et yemeklerinde faydalı)
    -Buharlı pişirme seti ile sebze vs buğulamak için de kullanılabilmesi
    -Geniş iç hacim ve geniş tepsiler
    -Pirolitik temizleme sistemi (tüm kir ve yağları 500 dereceye yakın bir sıcaklıkla küle çeviriyor)
    -Yumuşak kapanan kapı, teleskobik ray vs.

    Bu gibi özelliklerin fırın için önemli olduğuna inanıyorum. Yukarıdaki özellikleri kullanacağınızı düşünüyorsanız bu fırını öneririm.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/kocbp31x/

    İndüksiyonlu ocakta da bu işin pirleri Miele, Electrolux ve Bosch-Siemens'tir. Electrolux ise özellikleri ile öne çıkıyor.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis8648/

    En üst segment model olarak önerim EIS8648 olur. Bu ocak zaten kendini aşmış bir ürün diyebilirim. Kablosuz ve pilsiz yemek termometresi kullanıyor. Mesela çorba kaynatacaksınız, sıcaklığı 96 dereceye sabitliyorsunuz, yemek taşmadan sabit sıcaklıkta kaynak kalıyor. Ya da tavada et kızartırken termometreyi batırıyorsunuz; 4 cm kalınlığında biftek, çok pişmiş olsun diyorsunuz, iç sıcaklığını kendisi belirleyip belirlenen sıcaklıkta duruyor. Çikolata eritme, patates haşlama vb. yemekler için otomatik fonksiyonları var, yine yazılı bilgi veren ekranlı. Bence şu an piyasanın en iyi indüksiyonlu ocağı.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis8648/

    60 cm ve daha uygun ocak bakarsanız da EIS82441 ve EIS62441 modellerini öneririm. Bu modellerde de farklı olarak kaynama algılama sensörü var, kaynama noktasına yaklaşan tencerelerin titreşimini algılayarak ocağı otomatik kısıyor ve taşmaları önlüyor.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis82441/https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis62441/

    Bunun dışında beğenmiş olduğunuz Bosch PXX675FC1E ve Siemens EX675FXC1E modellerini de öneririm. Bu modeller de diğer markalarda da olan her göz için ayrı zamanlayıcı, powerboost hızlı kaynatma özelliği avantajları ile öne çıkıyor.

    Esnek pişirme alanlarına bence takılmayın. 60 cm ocakta zaten max pişirme çapı genelde 24 cm olur, köprü özelliği ile önden arkaya 2 pişirme alanını birleştirebilirsiniz. Bu esnek pişirme konusu biraz teorikte güzel görünen, ama normalde pek kullanılmayacak bir özellik. Zaten ocak yüzeyine en fazla 4 tencere/tava koyabilirsiniz, ne kadar esnek olursa olsun. Geniş pişirme alanına daha küçük kap koyunca da zaten direkt yine kap ısınıyor.

    Davlumbaz konusunda ise Kügerr'in aldatmaca yaptığını düşünüyorum. Davlumbazlarına sessiz diyorlar da; kime göre, neye göre sessiz belirsiz. Enerji etiketi yok, çekim gücü hangi standartlara göre hazırlanmış o yok, kullanma kılavuzuna ulaşamadım. Eğer enerji etiketinde max çekim gücünde 65 dB ve altı bir değer görürseniz gerçekten sessiz olduğunu düşünebiliriz. Tabi aynı zamanda enerji, dinamik akışkanlar verimi (yani çekiş gücü) ve aydınlatma enerji verimlilikleri de A sınıfı olmalı. Kügerr'de bu bilgilerin hiçbiri yok. Dolayısı ile ben güvenmiyorum açıkçası, ne zaman bu bilgilere ulaşırsak o zaman gerçekten iyi diyebiliriz.

    Bu yüzden davlumbazda da enerji etiketine ve AB Ürün bilgi fişine mutlaka bakın. Yağ filtreleme haricindeki değerlerin hepsi A sınıfı olmalı, ses seviyesini de kıyaslamak için en güvenilir kaynak yine burası.

    Yoksa motordan firmasının üretip 650 m3 diye salladığı davlumbazları da biliyoruz. Güvebilir markaların 300 m3 davlumbazı da F sınıfı, motorfan firmasının (piyasadaki birçok ucuz davlumbazın üreticisi) 650 m3 dediği davlumbazlar da F sınıfı. Yani metreküp konusunda sallayan sallayana, bu yüzden enerji etiketi ve ab ürün bilgi fişi dışında hiçbir kaynağa itibar etmeyin, yanıltıcı olur.

    Mikrodalga fırınınıza da asıl fırınınızı seçtikten sonra karar veririz, muhtemelen üst üste monte edilecektir; bu yüzden bu şekilde önerdim.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok teşekkür ederim. Zahmet edip bu kadar okuyup yazdınız. Benim için çok çok iyi oldu. Gönül ister ki Miele alayım tabii... Fakat olmuyor. 😋 Electrolux un modellerini de çok beğendim. Özellikle Sensepro 👌 Gidip öncelikle canlı canlı bir görmek istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buhar özellikli fırına para vermeye gerek var mı? Aynı şeyi fırının içine içinde su dolu bir kap koyarak da yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shimmer

    Buhar özellikli fırına para vermeye gerek var mı? Aynı şeyi fırının içine içinde su dolu bir kap koyarak da yapabiliriz.
    Buharın doğru zamanda, doğru miktarda iletilmesi önemli. Bu yüzden fırına su dolu bir kap koyarak aynı performansı almanız zor.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Çalışma sistemini tam bilmiyorum ama sistematik bir şey değil diye biliyorum. Buhar destekli fırında da kendi kabına su dolduruluyor ve buharlı pişirme seçiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shimmer

    Çalışma sistemini tam bilmiyorum ama sistematik bir şey değil diye biliyorum. Buhar destekli fırında da kendi kabına su dolduruluyor ve buharlı pişirme seçiliyor.
    Bahsetmek istediğim konu doğru zamanda buhar verilmesi idi. Örneğin hamur işi pişirirken buhar hamurun kabarması esnasında kullanılır, sonrasında ise kabaran hamur kızararak pişme işlemini tamamlar. Tabanına su eklenen fırınlar bu suyu aktif olarak kaynatmak için ayrı bir rezistans kullanır, ya da jeneratörlü fırınlar fırının dışından buhar üreterek içeri gönderir.

    Normal bir fırının tabanına su dolu bir kap koyduğunuzda su kaynar olsa dahi aktif olarak kaynayıp buhar üretecek konuma gelene dek hamurun kabarma aşaması tamamlanacak, dolayısı ile buhardan faydalanma imkanı buhar özellikli fırınlardaki gibi olmayacaktır.

    Dilerseniz deneyebilirsiniz, tabana konan su pişirmenin ilk dakikalarında fokurdayıp buhar üretmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Bahsetmek istediğim konu doğru zamanda buhar verilmesi idi. Örneğin hamur işi pişirirken buhar hamurun kabarması esnasında kullanılır, sonrasında ise kabaran hamur kızararak pişme işlemini tamamlar. Tabanına su eklenen fırınlar bu suyu aktif olarak kaynatmak için ayrı bir rezistans kullanır, ya da jeneratörlü fırınlar fırının dışından buhar üreterek içeri gönderir.

    Normal bir fırının tabanına su dolu bir kap koyduğunuzda su kaynar olsa dahi aktif olarak kaynayıp buhar üretecek konuma gelene dek hamurun kabarma aşaması tamamlanacak, dolayısı ile buhardan faydalanma imkanı buhar özellikli fırınlardaki gibi olmayacaktır.

    Dilerseniz deneyebilirsiniz, tabana konan su pişirmenin ilk dakikalarında fokurdayıp buhar üretmiyor.

    Alıntıları Göster
    mrb candoğan bey.evdeki beyaz eşyaları falan sizin tavsiyelerinizle aldık memnunuz.Ankastre set almak istiyoruz.davlumbaz için kügermi yoksa silverline yada daha başka marka model olarak tavsiyeniz varmı?davlumbaz için bütçe maksimum 1000 civarı olacak.ama küger alın illa derseniz memnuniyet için 1500 civarıda çıkabilirim.fırında 1500-2000 civarı bütçemiz var ama siz dersenizki 2500 olsun şu ürün var biraz daha çıkabiliriz.ocak doğalgazlı alacaz olacak şekilde tavsiyeniz nedir bütçe olarak bize hangisi yeterli ise o kadar diyebiliriz.yani bütçe maksimum 4000-5000 olacak şekilde asgari ve azami tavsiyeleriniz nedir hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arborvita-50 -- 25 Ağustos 2020; 14:25:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Merhaba,

    Öncelikle ürünleri ayrı markalardan seçmeniz ve indüksiyonlu ocağa karar vermeniz kesinlikle hemfikir olduğum bir durum.

    Fırında yüksek performans arıyorsanız kesinlikle buhar özellikli bir fırın almanızı öneririm. Pişirme sonuçları arasında gözle görünür bir fark oluşuyor.

    Buharlı fırının ve indüksiyonlu ocağın bana göre uzmanı Electrolux.

    Mikrodalga fırınlarda birçok markanın ürününü aslında Midea üretiyor. Ondan görüntüsü uyumlu, kullanımı pratik ve uygun bir model alıp geçebilirsiniz.

    Fırında bence pişirme konusunda uzman, donanımlı, kolay temizlenebilen bir fırın istiyorsanız KOCBP31X model fırını öneririm. Önerme sebeplerim ise:

    -Buhar destekli pişirme (hamur işleri ve et yemeklerinde gözle görülür bir performans farkı vermesi)
    -Otomatik fonksiyonlarla iyi sonuç alma imkanı (buharı nasıl seçmeliyim sorunu kalmıyor, sıcaklık, buhar süre vb. ayarlar otomatik)
    -Yazılı bilgi veren grafik ekran, isim vererek program kaydedebilme
    -Buharla yemek ısıtma özelliği
    -Yemek termometresi (et yemeklerinde faydalı)
    -Buharlı pişirme seti ile sebze vs buğulamak için de kullanılabilmesi
    -Geniş iç hacim ve geniş tepsiler
    -Pirolitik temizleme sistemi (tüm kir ve yağları 500 dereceye yakın bir sıcaklıkla küle çeviriyor)
    -Yumuşak kapanan kapı, teleskobik ray vs.

    Bu gibi özelliklerin fırın için önemli olduğuna inanıyorum. Yukarıdaki özellikleri kullanacağınızı düşünüyorsanız bu fırını öneririm.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/kocbp31x/

    İndüksiyonlu ocakta da bu işin pirleri Miele, Electrolux ve Bosch-Siemens'tir. Electrolux ise özellikleri ile öne çıkıyor.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis8648/

    En üst segment model olarak önerim EIS8648 olur. Bu ocak zaten kendini aşmış bir ürün diyebilirim. Kablosuz ve pilsiz yemek termometresi kullanıyor. Mesela çorba kaynatacaksınız, sıcaklığı 96 dereceye sabitliyorsunuz, yemek taşmadan sabit sıcaklıkta kaynak kalıyor. Ya da tavada et kızartırken termometreyi batırıyorsunuz; 4 cm kalınlığında biftek, çok pişmiş olsun diyorsunuz, iç sıcaklığını kendisi belirleyip belirlenen sıcaklıkta duruyor. Çikolata eritme, patates haşlama vb. yemekler için otomatik fonksiyonları var, yine yazılı bilgi veren ekranlı. Bence şu an piyasanın en iyi indüksiyonlu ocağı.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis8648/

    60 cm ve daha uygun ocak bakarsanız da EIS82441 ve EIS62441 modellerini öneririm. Bu modellerde de farklı olarak kaynama algılama sensörü var, kaynama noktasına yaklaşan tencerelerin titreşimini algılayarak ocağı otomatik kısıyor ve taşmaları önlüyor.https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis82441/https://www.electrolux.com.tr/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eis62441/

    Bunun dışında beğenmiş olduğunuz Bosch PXX675FC1E ve Siemens EX675FXC1E modellerini de öneririm. Bu modeller de diğer markalarda da olan her göz için ayrı zamanlayıcı, powerboost hızlı kaynatma özelliği avantajları ile öne çıkıyor.

    Esnek pişirme alanlarına bence takılmayın. 60 cm ocakta zaten max pişirme çapı genelde 24 cm olur, köprü özelliği ile önden arkaya 2 pişirme alanını birleştirebilirsiniz. Bu esnek pişirme konusu biraz teorikte güzel görünen, ama normalde pek kullanılmayacak bir özellik. Zaten ocak yüzeyine en fazla 4 tencere/tava koyabilirsiniz, ne kadar esnek olursa olsun. Geniş pişirme alanına daha küçük kap koyunca da zaten direkt yine kap ısınıyor.

    Davlumbaz konusunda ise Kügerr'in aldatmaca yaptığını düşünüyorum. Davlumbazlarına sessiz diyorlar da; kime göre, neye göre sessiz belirsiz. Enerji etiketi yok, çekim gücü hangi standartlara göre hazırlanmış o yok, kullanma kılavuzuna ulaşamadım. Eğer enerji etiketinde max çekim gücünde 65 dB ve altı bir değer görürseniz gerçekten sessiz olduğunu düşünebiliriz. Tabi aynı zamanda enerji, dinamik akışkanlar verimi (yani çekiş gücü) ve aydınlatma enerji verimlilikleri de A sınıfı olmalı. Kügerr'de bu bilgilerin hiçbiri yok. Dolayısı ile ben güvenmiyorum açıkçası, ne zaman bu bilgilere ulaşırsak o zaman gerçekten iyi diyebiliriz.

    Bu yüzden davlumbazda da enerji etiketine ve AB Ürün bilgi fişine mutlaka bakın. Yağ filtreleme haricindeki değerlerin hepsi A sınıfı olmalı, ses seviyesini de kıyaslamak için en güvenilir kaynak yine burası.

    Yoksa motordan firmasının üretip 650 m3 diye salladığı davlumbazları da biliyoruz. Güvebilir markaların 300 m3 davlumbazı da F sınıfı, motorfan firmasının (piyasadaki birçok ucuz davlumbazın üreticisi) 650 m3 dediği davlumbazlar da F sınıfı. Yani metreküp konusunda sallayan sallayana, bu yüzden enerji etiketi ve ab ürün bilgi fişi dışında hiçbir kaynağa itibar etmeyin, yanıltıcı olur.

    Mikrodalga fırınınıza da asıl fırınınızı seçtikten sonra karar veririz, muhtemelen üst üste monte edilecektir; bu yüzden bu şekilde önerdim.

    Hocam merhaba. Electrolux fırın KOCBP31X ve Electrolux indüksiyonlu ocak EIS62441 olarak önerdiğiniz bu modelleri halen önerir misiniz?


    İndüksiyonlu ocak için eski doğalgazlı ocağımızı çıkarıp bunu direkt takabilir miyiz? Elektrik altyapısı vs uygun mudur nasıl öğrenebiliriz?


    Ve bir de elektrik kullanma durumu nasıl bu indüksiyonlu ocakların? Doğalgazdan geçmeye değer mi? Sonra ocağımıza incir ağacı dikilmesin ANKASTRE YARDIM 😫 


    Cevabınız için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thorondor06 -- 7 Nisan 2021; 8:46:2 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.