Şimdi Ara

[b]Ankara Fırtınasında Land Cruiser Prado Tecrübesi[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malum Ankara’da 2 gündür aralıksız kar yağıyor,dün akşam trafik tamamen durmuştu,
    Yollarda yüzlercede araba kaldı ve insanlar arabalarını yolun kenarlarına park ederek evlerine yürümeye çalışıyorlardı.

    Yokuşun olmadığı düz yollarda pati çeken, teker çeviren, yolda kalan, yan yan giden sosyetik SUV’ları (yol boyunca aklımda kalanlar Q7, Range Rover, ix35, Tiguan, Santa Fe) görünce hem garipsedim hem de şaşırdım. 4 çekerler böyle hava koşulları için yapılmıyor mu, bu havalarda yolda kalacaksa bu arabaların forsu nerde ? (Tabi ki lastiklerin durumunu bilemiyorum, beki kabaktır ya da yaz lastikleridir.)

    Neyse konumuza dönelim. Ben akşam 9 gibi yürüyerek Dikmen’e çıkıyorum(Dikmen’i bilenler bilir, “Ankara’nın Dikmeni, bir daha çıkarsam ... beni”) hanım ve çocuk orda mahsur kalmış, onlara ulaşmaya çalışıyorum. Dikmen’e herhangi bir otomobil, minibüs, otobüsün çıkabileceğini düşünmek bile absürd geliyor. Bir iki apaçi ya da gözü kara denemiş ama onlar da arabalarını ya kaldırımlara vurarak durmuşlar ya da şans eseri efendice geri gelebilmişler. Bu nedenle herkes arabalarını bırakıp gruplar halinde yukarı doğru yürüyor.

    Uzattım galiba, konuya dönüyorum. Biz yavaş yavaş yürürken birden arkamızdan bir ışık süzmesi belirdi, ben önce belediyenin yol temizleme makinelerinden biri sandım, ama değilmiş, LAND CRUISER PRADO imiş. Koyu renkti ama karanlıkta siyah mı, lacivert mi anlayamadım. Araç sakin sakin yanımdan geçti ve 4-5 metre ilerimde durdu. Biri camdan kafasını uzatarak arabaya binebileceğimi söyledi. Hemen koşarak arkaya koltuğa kuruldum, soğuktan ellerimi hissetmiyordum bile. LC’nin sahibi benden önce 3 kişi daha almış. Sonra 100-150 metre ilerde yolcu sayısını 5’e çıkardı.

    Araba o fırtınada ve yokuşta sanki bahar günü düz yolda ilerliyormuş gibi gidiyordu. Birkaç defa dur kalk yaptık, inanın sadece bir kez ön teker hafifçe patinaj yaptı. Bunun dışında sakin sakin, hiç korkutmadan yokuşu çıktık.Yoldaki insanlar hayretler içinde bizi izliyordu, arabada yer olsa daha da insan toplayacaktı araç sahibi

    Tabi yol boyunca adama iltifatlar ettik, nezaketinden ve arabasının benzersizliğinden dolayı. Adam (ismini sormayı akıl edemedim kusuruma bakması) arabasını övünce pek bi keyiflendi, “bunu aldığımda arkadaşlar “bu kadar para verilir mi Toyota’ya” demişlerdi, şimdi hepsi yol kenarlarında kurtarıcı bekliyor.” dedi. 2006 modelmiş, Özellikle hafta sonları ava gidiyormuş LC ile, “bir kez bile yolda bırakmadı” dedi. Araç sahibinin beyefendiliği ve biraz da bizim de iltifatlarımızın sonucunda, adam yolunu da uzatarak nerdeyse servis gibi bizi evlerimizin olduğu sokakların başına kadar bıraktı.

    Sonuç: bir kez daha Toyota’nın ne kadar mükemmel bir araç yaptığına şahit oldum. Pahalı filan ama verilen parayı sonuna kadar hak eden bir SUV. Ayrıca, 06 plakalı koyu renk LC Prado'nun sahibine de buradan kocaman teşekkürler.







  • Herkes o adamın yaptığını yapmaz açıkçası.

    Bu soğukta size yaptığı iyilik takdire şayan.

    Toyota araçlarını geri çağırdı diye, laf söyleyenler bunu iki kere okusun.
  • Adam gibi adam derler ya iste öyle birısiymiş.
  • Dakar rallisinde Q7, Range Rover, Tiguan var mı ki Toyota'ya çamur atıyorlar, hiç anlamıyorum.
  • Araç sahibinin yaptığı takdire şayan bir beyefendilik.. Lakin aracın çok maharetli olması aracın yeteneğinden ziyade lastiklerinin yeteneği.. 4x4 olupta bu havalarda kar lastiği veya çivili lastiklerle yolda kalan tanımıyorum..
  • Aracın dikmen yokuşunu çıkması için Land cruiser falan olmasına gerek yok.. ön tekerlerinde zincir olan herhangibir araçlada çıkılabilir :)

    Ancak Güzel bir anı olmuş.. Sizi ve tanımadığı birçok kişiyi arabaya alması taktir edilicek bir davranış..
  • dakar'ı karıştırmamak lazım şimdi muhabbet dakar 2da kaç senedir toureg şampiyon oluyor dşye muhabbet uzar gider.Dakar çok ayrı bir konu dakardaki toureg veya diğer araçların yol modellerine benzerliği varmı allah aşkına onlar özel pist araçları karbon-fiber veya türevi hafif kaportaya ve özel arazi ekipmanlarına sahipler kısaca özetlersek.

    her zaman favorim LC olmuştur
  • Yalnız riskli bir tecrübe olmuş hocam, onca yolcudan sonra araç birkere kaysaydı çok fena.
  • Ah Euro ah 2.20 olarak butun hayallerımı suya dusurdun alacagın olsun..
  • Adam son zamanlarda unuttuğumuz insanlık örneği göstermiş takdir ettim doğrusu.
    Lc Pradoyuda çok severim bir takdir de ona gelsin.
  • 4 tane kar lastiğim var heryerde kar var kimi yerlerde boyu lastik kadar tamam şimdi saplanırım dediğim yerlerde dahi zincirsiz gittim hatta yokuş iniş çıkışıda var eve gelirken tüm yollar yokuş çünkü buna rağmen sıkıntı çekmedim..Aracın 4*4 olması etkilidir ama kış-kar lastiği varsa gidebiliyorsunuz..

    o çok lüx yolda kalan araçların çoğuda nedense hep lastiksiz oluyor onca para ver o arabayı al lastik alma anlamıyorum insanları geçi herkes aynısını söylüyor ankaraya yılda iki gün kar yağar canım oda azıcık al sana azıcık
  • ya elma ile armudu karşılaştırmayın. bu havalar için, elektronik sistemler, differansiyel ayarları ve lastik tipi çok öenmli. aynı şartlar altında hepsini deneyip bakmak lazım. bu kadar yaygaraya gerek yokki
  • tebrik etmek gerek arac sahibini

    sizede anı olmuş

    bilinçli bir 4x4 sahibine rastlamışsınız

    neyi ne zaman ne amacla kullanmayı bilmese

    yol kenarında dans eden diğer araclardan farkı olmazdı

    lastik cok önemli kar lastiği vardır kesin aracda

    bir aracın 4x4 olması her türlü hava yol şartında ilerlemesi demek değil(malesef bir cok kullanıcı her yerde gidebileceğini sanıyor)

    her yola ve şarta uygun ekipmanları aracda bulundurmak önemli

    yoksa aksine daha da başarız olur çünkü suv olarak sınıflandırılan araclar ağırlık olarak daha fazla aracın saplanmasına

    yol alamamasına sebep oluyor kimi zaman.

    bu binek araclar içinde gecerli kar lastiği olan önden cekişli veya arkadan itişli araclar daha güvenli ve sağlıklı yol alır karlı zeminde.




  • abi adam işte.

    adam vaarr adam var.
  • uygun lastik takilmadigi muddetce isterse dozer olsun ilerlemez.. bu sbh işe giderken kar lastigi ve snow mode ile cokta rahat olmasa da geldim.. araba cok rahat ilerliyor da onundeki adam gidicem diye gaza basip kaliyor.. kayip sana carpmasi an meselesi.. millette jipim var alayina gider mantigi var da yalan oluyor.. hatta land rover, kar ile ilgili yaptigi experiencelarda kar lastiginin ustune arka 2 tekere zincir takiyorlar ve bunu da onerirler...
  • Adam belki sizi iyilik olsun diye değilde araçta ağırlık yapında araç kaymasın rahat çıksın diye almış olmasın Neyse güzel bir davranış ve sağlam lastiklerle dikmeni çıkarak sizi evlerinize ulaştırmış...



  • Olay bundan ibaret
    Arkadaşı da tebrik etmek lazım
    Ayrıca bunca iltifattan sonra onun da verdiği paralar içine sinmiştir




  • Konuyu bölmek gibi olacak ama aynı gün araba ve taksi bulamadığı için köroğlu gaziosmanpaşa dan öveçler 4. caddeye yürümeye çalışan babamı çetin emeçten alıp da öveçler 2. caddenin sonuna kadar bırakan peugeot un sahibine de burdan teşekkürlerimi sunuyorum.kendisi ve eşinin çok kibar insanlar olduğunu da iletti babam.gerçekten insanlık ölmemiş hala...
  • LC kral zaten bu işlerin pirlerine sorun hepsi LC diyor. LC gerçek bir arazi aracıdır. Pek iddialı olacak ama, maalesef diğerleri yanında şehirli züppeler olarak kalıyor. Haliylede böyle durumlarda güm! Kral piyasaya çıkıyor.
  • toyota'yi severim fakat bnm gormedigim bir sey mi var? Nedir bu toyota'nin jiplerinin mahareti.. bildigim kdriyla havali suspansiyonlari da yok..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.