Şimdi Ara

Android Uygulama Geliştirme Hakkında(Fikir,yardım istiyorum)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamunaleykum, Bir kaç konu hakkında bilgi alıcakdım bu meslekde geliştirme yapan ve tecrübe sahibi insanların bilgilendirmesinden çok memnun olurum,mobil uygulama geliştirmede daha yeni birisi olarak ,sorularım aşagıda :


    1. Mobil Uygulama geliştimek istiyorum .İlk zamanlar Android,İOS da olmasını düşünüyorum daha sonra uygulamanın büyümesi göre Web kismindada yapılmasını düşünüyorum burda nasil bir yol izlemeliyim?


    2.Yazilim dili olarak Kotlin kullanmayi düşünüyorum ,server tarafında hangi teknolojiler,yapılar kullanmalıyım,database de sql mi nosql mi kullanmaliyim (veri genelde kullanıcıdan bilgi alınacak ve analiz edilicek sonuc kullanıcının sorgulamasına göre döndürülücek)


    3.Uygulamayı Kotlin gibi (ortak platform geliştirme dili) bir dil ile mi geliştirsem yoksa her platforma özel mi geliştirsem(1milyon kullanıcı üstü kullansa mesela uygulamayı) bunun kullanıcının telefonunda veya sunucu tarafında bir etkisi olur mu?Olursa ne kadar olur ?


    4.Uygulamanın server -backend tarafında api kullanmali miyim? Veri-sunucu tek olucak Android-IOS-Web tek bir sunucudaki verileri çekicek her platforum için ayrı bir servar mi ayarlamak mantıklı yoksa tek bir sunucudan mi çekmek ve verileri AWS üzerinde yayinlamayi düşünüyorum dogru mu yapıyorum ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onarıcı2020 -- 17 Aralık 2021; 1:43:26 >



  • 1- Doğal gelişim bu şekilde zaten. Ağırlık her zaman mobil tarafında olur çünkü proje mobil tabanlı olucak. E-Ticaret bile olsa web tarafına ilk başlarda sadece panel koyarsın.


    2- Kotlin değil Flutter kullan. Sunucu tarafı MySql, Flutter içinde ise Sqlite kullanırsın. NoSql hızlı çalışır ancak foreign trigger gibi önemli özelliklerden yoksun olduğundan büyük projelerde sıkıntı çıkar. Ayrıca nosql'de key kontrolü koymaz isen aynı keyi birden fazla değere verebilirsin buda veri çekerken tutarsızlık yaratır.


    3- Şuan için cross platformda en performanslı çalışan Flutter.


    4- Eğer büyümeye müsait ise proje kendi sunucunu kur. Duruma göre php api bana kalırsa node canlı için socket io kullanabilirsin. Projene göre eğer kullanıcı datası büyük ise tek sunucu, kullanıcıya özel db kurarsan daha performanslı olur. Firebase yada aws ile başlayıp daha sonralarında projen tutarsa eğer dbyi taşıman imkansız olucağı için bir ton para ödersin. Socket aws'de çok pahalı ayrıca fbde bilmiyorum ama tutarsa projen üzülürsün :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.