Şimdi Ara

ANDROİD TV için Kumanda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı televizyonlar için piyasada Logitech'in K400+ , Microsoft'un N9Z, Teknosa'nın kendi markası olan Preo KMS-01 ve Frisby W154Q bulunmakta. Bunlar klavye büyüklüğünde, numpad yerine touchpad koyulmuş modeller. Logitech'in K830'u da var ama Türkiye'de satılmıyor ve pahalı bir çözüm.

    Bunların yanında Android ve türevi cihazları kontrol etmek için kontrolcüler de satılıyor. Bir haftadır bakıyorum ve gözüme kestirdiklerim şunlar:

    1- Mele F10 Deluxe Bu kumanda jiroskop sayesinde tıpkı LG akıllı kumandaları gibi çalışıyor. Kumandayı bir fare gibi hareket ettirdikçe ekrandaki imleci oynatabiliyorsunuz. En büyük özelliklerinden biri de IR öğrenme fonksiyonu olması yani TV kumandanızı tanıtabilmeniz mümkün görünüyor. İncelemelerde malzeme kalitesinin iyiliğinden bahsedilmiş. Tuşlarında arka aydınlatma yok. Dahili bataryası var, usb portundan şarj oluyor.

    2- MX3 Multifunction Airmouse Bu model Mele F10'un uygun fiyatlı bir alternatifi, fare ve öğrenebilme özellikleri bakımından aynı. Fark olarak malzeme kalitesinin daha düşük oluşu ve tuş diziliminin geleneksek kumandalara benzediği söyleniyor. L ve M modelleri var, L modellerinde arka aydınlatma var. Ayrıca MX3 modeli baz alınarak farklı markalar kendi kumandalarını yapmış. (Vontar, Aerb, Vigica, Wesopro vs. gibi) Listedeki en uygun fiyatlı çözüm olmakla birlikte, en düşük malzeme kalitesi de bunda olduğu söyleniyor. 2xAAA pil ile çalışıyor

    3-Minix A Serisi: Bu model de jiroskopa sahip bir mouse olarak kullanılıyor. Malzeme kalitesinin çok iyi olduğundan bahsediliyor. Minix firması kendi android box'ları için üretmiş olsa da, diğer cihazlarda da çalışıyor. A2 Lite ve A3 modelleri mevcut. A3'te ek olarak dahili mikrofon var. Arka aydınlatma ve IR öğrenme özellikleri yok. 2xAAA pil ile çalışıyor.

    Minix markasının yukarıda saydığım Logitech ve Microsoft gibi K2 diye klavye+touchpad modeli de mevcut.
    MİNİX Modelleri



    4-Rii i8 Bu model çalışma şekli olarak listede diğerlerinden ayrılıyor. Mouse görevi için jiroskop yerine bir touchpad var. Klavye ve touchpad aynı yüzde yer alıyor. Toucpad'i multitouch. Tek tıklama sol klik, çift tıklama sağ klik ve çift parmak da scroll özelliği gösteriyor. i8+ modelinin tuşlar için arka aydınlatması da mevcut. Bu modelin aynı tipte bir sürü muadil üretimi mevcut. Bunlardan biri de Minix K1 mesela. Muadillerinin içinde 3 farklı arka aydınlatma, dahili batarya, çıkarılabilir batarya, malzeme kalitesi vs. gibi özelliklerle ayrılanları mevcut.

    Rii firmasının ürünleri de çok çeşitli bir yelpazede. Yukarıda saydığım her model için muadil ürünleri mevcut.http://www.riitek.com/product/mini.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 2 Eylül 2017; 19:52:28 >







  • Bu bilgiler ışığında hangi model daha verimli çalışır. Rii i8+ modelini almak istiyorum ama air Mouse'un kazanımları daha mı çok olur?
  • Rii i8+ aldım aliexpress'ten. 7 eylülde sipariş vermiştim bugün elime geçti. Ürün kutusunun üzerinde orijinallik sorgulamak için kazınan bir alan var. Kutudan minik bir kullanma kılavuzu, minik alıcı, çift uçlu şarj/uzatma usb kablosu ve kumandanın kendisi çıkıyor. Ürünün malzeme kalitesi güzel, dokunuşu yumuşak plastik kullanılmış kalite hissi veriyor ve tuşları tok duruyor. Oldukça hafif. Benim aldığım ürün radyo frekansıyla çalışıyor, bir de bluetooth lu versiyonu da var.

    ANDROİD TV için Kumanda

    ANDROİD TV için Kumanda

    ANDROİD TV için Kumanda

    Ayrıca tuşların arkadan aydınlatması mevcut. İsterseniz kapatabildiğiniz arka aydınlatmanın kısık ve yüksek olmak üzere 2 farklı ışık şiddeti ayarı var. Açıkçası aydınlatması çok hoşuma gitti, hiç göz almıyor ve tuşların arasından da bir sızma yok. Fotoğraftaki mavi ışık telefonun kamerasından dolayı o şekilde yansıdı. Tuşa takımının hemen sol üst kısmında 3 tane led gösterge var. Bunlar sırasıyla pilin durumu, şarj olurken ve bir tuşa bastığınızda alıcıyla senkronizasyona geçtiğini belirtirken yanıyor. Mavi kırmızı ve sarı şeklinde yanıyor bu göstergeler. Tuşlara dokunmazsanız 1 dakika gibi bir süre sonra arka aydınlatma tamamen kapanıyor. Ayrıca kumda üzerinde kumandayı tamamen açıp kapatan mekanik bir tuş da var. Tuşa erişim oldukça pratik.

    ANDROİD TV için Kumanda

    Arkasında gördüğünüz kapak sadece alıcıyı muhafaza etmek için konulmuş. Pil bu kısımda değil, kumandanın içinde dahili olarak gömülmüş. Ama buna benzeyen diğer cihazlarda pil de bu kapağın içerisinde olabiliyor.


    Gelelim fonksiyonlara. Bir defa bu kumada multi platform için üretilmiş. HID destekleyen tüm cihazlarda çalıştığını söylüyorlar. Wİndows vs. Bu yüzden kumanda üzerinde androide özelleşmiş tuşlar bulunmamakta. Hani şu altta yer alan üç tuştan bahsediyorum. Onlar yok. GERİ Fonksiyonunu bulamadım. Menüde bir sonraki sayfaya geçince tekrar geri dönemiyorum bazen yada bir işleme başlayınca geri diyemiyorum. Bu benim android menü anlayışını bilmememden de kaynaklanıyor olabilir.

    "e" tuşuna bastığınızda nerede ve hangi programda olursanız olun ana menüye giriyorsunuz. İphone'lardaki home tuşu gibi bu.

    Touchpad, çoklu dokunmatiği destekliyor. Çift parmak yukarı aşağı scroll gibi menülerde dolaşabiliyorsunuz. Yön tuşlarıyla da yapabiliyorsunuz bunu. Televizyon kapalıyken yön tuşlarının ortasındaki OK tuşuna basarsanız tv açılıyor. Ayrıca kumadanın touchpad kısmını da kapatıp açabiliyoruz.

    Dahili bir mikrofonu da var ama ben çalıştıramadım maalesef. Sesiniz gelmedi deyip durdu. Belki radyo frekansı üzerinden ses almıyordur televizyon. Belki de bluetooth'lu versiyonun da çalışır. Ayrıca video tuşlarının içinde ileri geri sarma yok. Tamam uygulamanın menüsünden de bunu yapabiliyoruz ama kumada da bunun için atanmış tuş yok maalesef. Ben bulamadım.

    Bir de alıcıyı ilk önce USB 2 girişine takmıştım. Bazı hızlı fonksiyonlarda tutukluk yapar gibi oldu. Arka arkaya hızlı hareketlerde çalışmadı vs. Sonra USB 1'e taktım ve yağ gibi akmaya başladı kumanda. Tabi bu arada şarja da bırakmıştım(kılavuzda ilk kullanımdan önce tam şarj yapın yazıyor). Sorun neyden kaynaklandı anlamadım.

    Toparlarsak klavye ve touchpad fonksiyonuyla, avuç içine oturan yapısıyla çok pratik bir cihaz olmuş. Dışarıdan yüklediğimiz uygulamalarda kumanda çalışmıyordu ve normalde de klavyeden bir şeyler yazmak zor oluyordu. Buna çare olmuşlar. Beğendim ben, tavsiye ederim.


    Ürünü yurtiçinden almak isteyenler elektronik komponent distribütörü olan samm'den alabilir. 95 tl :http://www.samm.com/rii-i8-mini-kablosuz-dokunmatik-klavye

    Ben aliexpress'ten aldım, şu adresten: (English versiyon alacaksınız)https://www.aliexpress.com/item/Genuine-Rii-mini-i8-2-4G-Wireless-English-Hebrew-Russian-Backlight-Keyboard-With-TouchPad-Mouse/32661014156.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 16 Eylül 2017; 21:9:29 >




  • samm den sipariş verdim bakalım nasıl bir ürün gelince göreceğiz :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu klavye için ne diyorsun güzel mi şarjı ne kadar gidiyor bunun kaç güne bir şarj ediyorsunuz.Birde çıkarılabilen pil değil galiba batarya ölürse şarj tutmazsa nasıl kullanılır bu ürün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emozel06 E kullanıcısına yanıt
    Yüksek akım çeken fazla güç harcayan bir cihaz değil. Bataryaları kolay kolay ölmez. Aksi bir durumda, batarya ölürse vs. içini sökmek gerekecek. Yine aliexpress'ten yada başka bir yerden 3,3V çıkış veren yassı bir batarya laınıp yolunuza devam edebilirsiniz. Yada bu ürünün muadili olup farklı markalar altında değiştirilebilir batarya versiyonu olanları da var.



    Ben aldığımda tam şarj etmiştim sadece kullanacağım zaman açıyorum. Hala tekrar şarj etmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam sağol.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu klavyeyle ilgili iki tane video çekilmiş , her şey uygulamalı anlatılıyor ben de tercihimi bu yönde kullanacağım sanırım

    https://www.youtube.com/watch?v=V-GUqOOOHv4&t=3s
  • Bu arada Rii i8+ alalı 1 yıl olmuş neredeyse. İlk tam şarjdan sonra bir daha şarj etmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.