Şimdi Ara

Android Q işletim sistemi, Google Pixel 2 ile görüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Android Q için meraklı bekleyiş devam ediyor. Google’a ait işletim sisteminin yeni versiyonunda bizleri nelerin karşılayacağı hala tam olarak bilinmiyor ancak bunu öğrenmemize kısa bir zaman kaldığını söyleyebiliriz. Örneğin bugün Google Pixel 2 modeline ait bir Geekbench testi Android Q işletim sistemi ile birlikte listelendi.

    Ayrıca Bkz.Samsung ucuz bir amiral gemisi peşinde

    Android Q’lu “walleye”


    Test üzerinde ARM64 tabanlı bilinmeyen bir AOSP cihaz olarak görülse de anakart kısmında yazan walleye kod adının Pixel 2 modeline ait olduğunu biliyoruz. Yani Google Pixel 2’nin Android Q işletim sistemini deneme şansı yakalayan ilk modellerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak Pixel 2 test sonucunda tek çekirdekte 1856, çoklu çekirdekte ise 6307 puan almayı başarmış.



    Android Q’nun beta ve geliştirici ön izleme sürümü hakkında pek çok tarih sızıntısı ortaya çıkıyor. Örneğin geçtiğimiz gün Android Q Beta programının başlatılma ihtimali üzerinde durulmuştu ama böyle bir olay gerçekleşmedi. Öğrendiğimiz tek net bilgi 7 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Google I/O konferansında Android Q’nun resmi olarak tanıtılacağı. Son olarak şu an için Android Q’nun sistem çapında karanlık mod özelliği dışında ne tür yenilikler içerdiğini de bilmediğimizi hatırlatalım.




  • Pixel 2 ile aynı donanıma sahip olan mi 6 yı kullanıyorum. Onda geekbench testinde tek çekirdekte 1932 puan alıyor. Pixel 2, 8.0 ve 9.0 yüklü iken kaç puan alıyordu bilmiyorum ama Android Q ile etkileyici bir puan alamamış görünüyor. Android Q stabil değil henüz ama stabil halinde ne kadar farkeder meçhul.

  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Islemci hizi yuksek ihtimalle Pixel 2 lerdeki gibi dusuk degildir. Yanlis hatirlamiyorsam Pixel ve Nexus cihazlarinda kullanilan islemciler hep under clocked . Elbette custom kernel ler ile gercek hizina ulasilabilir de ama pratikte burada onemli olan arayuz akiciligi ve genel kullanim olunca temiz sade arayuz olmasi ile pek te ihtiyac duyulmuyor. Cok eskimis cihazlarda elbette mantiklidir ...

    Android Q beta sahfasinda bile degildir internal alfa surumundedir. Birkac ay once de ilk sizdirilmisti xda da biri detayli incelemisti keza ...


    Android Q ne uzerine odaklanilmis tam detayli bir bilgi pek yok sadece tek tuk ...

    Android 8.1 ile batarya odaklanilirken Android 9 ile arayuz ve pil ve performans gibi bircok alanda iyilestirmeler yapilmistir.


    Android Q icin resmi bir ifade ortada olmadigi beta safhasinda bile degilken ozellikle beklenen yeni API lerde entegre edilip aktive edilmediginden kessinlikle suan itibariyle ne olumlu ne de olumsuz bir yargiya varilmamalidir.

    Beklemek gerekir ...

    Sentetik programlar tam manasiyla da kapsamli fikir vermez ama kabaca da kiyaslamalarda anlamli olabilir...
  • İşlemciler sd835 frekanslar 2.45ghz diye geçiyor. Android Q'da neye odaklanıldığinı bilmiyorum ama Geekbench paylaşıldığında özellikle saf performans beklentisi oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ama başka bir sitede (gsmarena) 2.35ghz diye geçiyor pixel 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    8.1 pil odaklandı daha beter pil ömrü çıktı. Sorun firmaların yeterince iyi güncelleme vermemesi kaynaklı. Nasılsa sattık malı güncelleme konusunda çok gevşek davranıyorlar.

  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Bir onceki Google telefonum Pixel XL di ve Snapdragon 821 ile gelse de Snapdragon 820 islemci hizina sahipti aklimda oyle kalmis :/ Pardon .

    https://forum.xda-developers.com/pixel-xl/help/sd821-underclocked-pixel-devices-t3475395

    Pixel 2 XL cihazimdaki ise cihaz yukledigim bircok uygulamanin hepsinde ayni sey var :

    4x1900 MHz
    4x2457 MHz

    Android 9 Mart Guncellenmis surumundeyim .

    http://phonedb.net/index.php?m=device&id=12325&c=google_pixel_xl_phone_2_global_td-lte_128gb_g011c__lg_taimen
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    HAKLISIN .

    Google cabaliyor iyi veya yetersiz ama cozum diger markalarda yani LG Sony Samsung vs ...

    Kernel duzgun derlenmemisse sorumlusu Google olamaz.

    Kendi arayuzunu ekledi diye olusan pil veya akicilik sorunlarindan Google suclanamaz ....

    Sirketler guncelleme vermiyor diye suclusu Google olamaz.

    Malum sirketler yeni guncel surumleri hatta kendi yeni veya daha da yenisini az veya cok farkliliklar ile yeni modellerine cikartmasindan oturu digerlerinin geri veya kismen geride kalmasi guncel kalmamasindan da Google sorunlu degildir...

    Google aslinda sistemsel olarak dayatmaalri da vardir ama ne kadar pratiksel luyor diger firmalarin ozgur ticari iradeleri ile ortada ...


    Samsung nerdeyse kapali bir sistemde Exynos un sadece kernel kismi ile kismen aciktir . Acik kaynak sozlesmesini de Samsung kendi isine geldiig gibi yorumlamis ona gore kisitlamaalri koymaktadir...


    En absurt ellerien yuzlerine bulastirmada ise bizzat sahit oldugum Google One programindaki General Mobile TELPA in SAF Android imajina ciddi zedelemesi yetmoyormus giib guncellemeleri aksatmasi bazen 1 yil sonra eskimis guncellemeleri vermesi ile unlenmis sozde yerli yerli tek modellerde montaj bircok modellerinde ise CIn den ithal Amerika New York ta merkezi olan bir firma da aklima geldi...



    O yuzden her zaman guncel kalan bir Google telefonu ek olarak alirim yedek olarak KIYAS yapmakta bircok acidan da anlamli bence.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi android one cihazları çok iyi sayılmaz. Nokia nasıl yol izliyor bilmiyorum.

    Kernel düzenlemesini bilmiyorlar. Gpu turbo gibi işler çıktı günümüzde.

    Firmalar yazılım konusunda çok gerideler. Arayüzlerde baya bug var. Güncelleme ile düzelmesi çok uzun zaman alıyor.

    Exynos ve kirin işlemcilerin kapalı kaynak kod olması cidden saçmalıktan ötesi değiller.

    Custom rom konusunda artısından çok eksisi var hepsinin.
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Mi A1 in vardi meraktan yaklasik 1 yil kullandim Android One icin emin olun GEneral Mobile TELPA dan bariz ustunler ve Googel gibi de guclu degillerdir ama fena da degiller.


    GEneral Mobile de factory image dosyalari OTA ve FULL OTA dosyalari ve gerekli uygulamalari araclari yillardir yayinlamiyorlar! ... Talep ediyorsunuz tersleniyorsunuz kibarca ... Xiaomi de kotu olmada da ideale yakin hizmetleri vardir forumlari da resmi olarak vardir.


    Turkiye ye resmi giris yapsaysilar bircok nimetlerini de gorecektik ... PAralel ithalatci bir sirketin reseller ile pratikte Turkiye de resmi satisi da yoktur .


    SAmsung t artik pratikte anlamsiz olan KNOX yuzunden gonul rahatligi ile root yapmak ve eski haline gelebilen cihazimizi servise yollatamiyoruz garanti kapsaminda. Sanki islemci eridi overclock ile... Pixel ve bircok markada gorduk anakarti yananlar yok gibidir yapanlar da zaten istisnai kisilerdir her turlu emellerine ulasacaklardir :) ...

    Custom ROM ile tum markalarda az veya xok olan PLANLI ESKITME olayina bir nebze olsa da KET VURMAKTADIR.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hep Xiaomi kullanmak istiyordum kullandım çok güzel cihaz. Pixel cihazları da kullanmak isterim bakalım kısmet olacak mı. "Google Lens", "Google ARCore", "nightsight kamera modu". Bunları deneyimlemeyi isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    General Mobile cihazın rom dosyasını yayınlanmamış olması ne kadar amatörce yönetildiğinin kanıtıdır.

    Böyle bir yere varamazlar, varacakları da yok.

    Fiyatı düşmese satışlar memnun olunmucaktı. Kazık fiyattan alan tüketicilere geçmiş olsun. Halkını öpen firmalara halkında bunları öpmesi dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Android One sartlarindan biridir. FM Radyo da bazi eski modellerinde yazilimla kapatilmasi da ayrica bir ornek. Zamaninda sahsen yazili sozlu Google dan kaynak sartlarini belrterek sikayetlerden bulundum bana yurume mesafesi olan Profilo AVM ( PAM ) ye zamaninda bircok kez gitmisligim de olmustur yedek cihazim icin tam bir hayal kirikligi GEneral Mobile ..

    Ayni donanimli Wileyfox un daha duzgun 64 bitlik FM Radyosu aktif yuklu calisiyor kamerasi da ayni fiziksel donanimda olmasina ragmen daha kaliteli hakkini veriyor cunku 64 bitlik ve kendi ozel daha basarili kamera programi emekleri vardir.


    General Mobile aslinda Google i karalamaktadir imajini zedelemektedir ozellikle Android One platformunda.

    Fiyatlandirma fasli basli basina rezalet! Yerli ama pahali oldu. Hizmet x Kalite x Performans/Fiyat orani bariz cok dusuk bir cihazdir .

    Aramizda inanmayan varsa da gitsin alsin ama baska ulkelerde ANdroid One hatta Nokia gibi Turkiye deki Android One platformlu cihazlarinda yazilim indirilebilirlik hizmet guncelleme politikalari Android BETA programi vs ile diger Android One platformu markalari neler yapiyor onu da kiyaslasinlar .

    Elbette cehalet mutluluktur denilir. Farkinda olmayani bilgilendirmek huzurunu da bozar . O zaman mesele ben sen degil kisinin kendisidir kendi ic dunyasi ve gercek ile alginin ortusememesi meselesidir derim .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Fm radya standart varsa neden A2 konmuyor
    Xiaomi bunu nasıl piyasaya sürüyor.
    Çok saçma olaylar oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    MI A1 eski cihazimda da FM Radyo vardi anca Android 9 ile kurulu olarak geldi ... Elbette custom romlularda da sorunsuz calismaktaydi... Xiaomi in cihaza ait bircok onemli kaynaklarin imaj dosyalarin paylasimi ile bu mumku olmustur. Yani resmi olarak olmasada custom rom vs ile FM RAdyo kullanildi. Artik suan FM Radyo resmi olarak calismaktadir.

    Xiaomi anlasilan satilan ulkelerde Turkiye gibi daha fazla vergi odenmemesi icin aldigi tedbirlerden biridir.

    Misal: Bir baska ornek vermek gerekirse : Quick Charge 3.0 destekli geliyorken birkac ay sonrasinda yazilim guncellemesi ile Quick Charge 3.0 aktiflenmistir cunku yazilimsal olarak bilerek kapatilmisti sebebi de Qualcomm a lisans bedeli vermemekti ozellikle cihaz ile beraber gelen sarj aletine . Bence dogru bir adim ozellikle tuketici acisindan da cihazin neden uygun fiyatlidirin cevaplarindan biri de bu ufak detaydan da anlasilmaktadir FM Radyo da oldugu gibi ...


    Mi A2 icin FM Radyo custom rom ile olabilir bakman gerek .


    Standart olmamasinin kendilerine gore hakli sebepleri vardir hem sonradan da aktiflemeleri de yine olumludur.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    A2 komple fm radyo yok donanımsal olarak.

    A1 donanımsal vardı ama yazılım olarak koymadılar.
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    A1 de basta yazilimsal koymadilar sonrasi aktiflendi..

    A2 hic kullanmadim donanimsal olarak cikartildigina eminsin harbiden sok oldum ayip etmis derim. Bari A1 gibi sonra guncelleme ile aktiflenseymis...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Radyo bence önemli deprem anında çok işe yarıyor tek cihazla radyo olan bitenleri duyabiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Sadece depremde degil diger dogal felaketlerde de kritik onemlidir.

    CB hucresel yayinlarin aktif olmasi da onemlidir . Bildigim kadariyla tum cep telefonlarinda var.

    Turkiye'de internet coktugunde dogal veya siber saldirilarda . Suan aklima gelmiyor cok yavas ama hayat kurtaran basit ev aletleriyle yapilan interneti doganin herhangi bir yerinde kurma teknigi vardi hatta dernekleri de var diye hatirliyorum yaklasik 10-20 yil once duymustum.


    Firsatim olursa bulur haber konusu da yoksa acarim veya birileri bulur konusunu da kurabilir DH de .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.