Şimdi Ara

Android’in yerini alacağı söylenen Google Fuchsia işletim sisteminin geleceği belirsiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android’in yerini alacağı söylenen Google Fuchsia işletim sisteminin geleceği belirsiz
    Google’ın geçen Cuma duyurduğu şirket tarihindeki en büyük işten çıkarmanın etkileri yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. Google, yaklaşık olarak 12.000 kişiyi işen çıkartacağını açıklamıştı ve görünen o ki bu kesintilerden en çok etkilenen Fuchsia OS olacak.



    Google Fuchsia, işeten çıkarmalardan etkilendi



    Google, şirket genelinde çalışanların yüzde 6’sını işten çıkarırken Fuchsia işletim sistemi üzerinde çalışan 400 kişilik personelin yüzde 16’sı ile yollarını ayırmış durumda. Fuchsia OS projesindeki bu büyük çaplı kesintinin ne anlama geldiği tam olarak net değil ancak zaten Fuchsia’nın da geleceği hiçbir zaman net olmadı.



    Ayrıca Bkz.Kırmızı alarm sürüyor: Google, 12.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu



    Google oldukça nadiren resmi olarak Fuchsia OS’tan bahsediyor ve projenin durumu çoğunluklar söylentiler ve Github belgelerinden öğreniliyor. Öte yandan Fuchsia OS kesinlikle küçük bir proje değil. Hatta Fuchsia, aslında Linux tabanlı bile değil, bunun yerine Google, işletim sistemini tümüyle sıfırdan kuruyor. 2018’den bu yana Google aslında birkaç tane Fuchsia tabanlı cihaz da piyasaya sürdü ancak bu ürünler tüketiciler nezdinde neredeyse görünmez seviyede kaldı.



    Google'ın Fuchsia OS'a bakış şekli farklı olabilir



    Android’in yerini alacağı söylenen Google Fuchsia işletim sisteminin geleceği belirsiz
    Android'in halefi olarak adlandırılan Fuchsia, her zamankinden de belirsiz durumda. Ancak geride kalan ekip halen daha Fuchsia üzerinde çalışmaya devam ediyor. Öte yandan her ne kadar Fuchsia’dan “Android’in yerini alacak” şeklinde bahsediliyor olsa da Google’ın bu projeye yaklaşımı farklı olabilir. 2019'da Android ve Chrome şefi Hiroshi Lockheimer, projeyi şöyle açıklıyor: "Bir işletim sistemine yeni bir yaklaşımın nasıl olabileceğine bakıyoruz.” 2022 yılında ise bir Fuchsia ekibi üyesi Hacker News'e " Fuchsia, son kullanıcıları veya uygulama geliştiricileri hedef almıyor. Fuchsia, ürünlerin oluşturulmasını ve bakımını kolaylaştırmak için var.” dedi.




    Kaynak:https://www.donanimhaber.com/google-12-000-kisiyi-isten-cikaracagini-duyurdu--159599



  • "AI"ıalan Üsküdarı gecti. Google daha işletim sistemi yapmakla ugrasa dursun, Chat GPT sonunu getirecek.

  • Google'da ki data miktarını düşününce geri kalması imkansız gibi. Çünkü AI tamamen data miktarına bağlı. Bu koduda da Google rakipsiz.

  • Bu yil isten cikarmalardan heryer nasibini almakta. Umarim 2024 ile azalan personel sayisi artar ...

  • apple gibi bir ekosisteme sahip bir işletim sistemi yaparsa microsoft ve linux dağıtımları tarih olur. zaten android ve play store elinde. arm mimarisine dayalı bir işletim sistemi çıkartıp bu uygulamaları da çalıştırırsa gerçekten sonunu getirebilir.

  • Googlenin son zamanlar da tutan elle tutulur hangi projesi var ki ? YouTube zaten satın aldı başka vermiş olduğu servisler var okey ? Android tamam :) sonra yok az mi değil tabiki yeter mi yetmeslz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChatGPT sonunu getirecek? bunu neye dayanarak söyledin? ChatGPT Google ın üzerinde çalıştığı yapay zekanın kenarından köşesinden geçemez.


    Android’in yerini alacağı söylenen Google Fuchsia işletim sisteminin geleceği belirsiz


    Android’in yerini alacağı söylenen Google Fuchsia işletim sisteminin geleceği belirsiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 25 Ocak 2023; 13:34:1 >
  • Bir projede çalışan sayısı 400 den 335'e düşünce projenin fişi çekilmiş diyemeyiz. %16 çok küçük bir oran.

  • RifatozkanComtr kullanıcısına yanıt
    Google'ın bütün olayının Android ile YouTube ile sınırlı olduğunu sanmanız tuhaf.

    Google'ın asıl gücü reklam konusunda ve dijital servislerde.

    Fiziksel cihaz üretimi büyük bir katkı sunmuyor.

    Ofis çözümleri - Chrome OS - Google Apps - Google Classroom gibi çözümleri bulunuyor. Pandemi döneminde sükse yapan sayılı firmalardan biri Google'dır.

    Meta'nın aksine tüm çözümleri servisler ve dijital çözümler de değil gördüğünüz üzere. Big Five dediğimiz (Apple, Alphabet/Google, Meta, Amazon ve Microsoft) şirketler arasında son kullanıcı ile ilişkisi Meta ile birlikte en fazla olan şirket. Microsoft Apple ve Amazon da birçok konuda kullanıcıya çözüm sunuyor fakat bu iki şirket gibi hayatımızın her alanında karşılaşmamız mümkün bile değil.

    Fiziksel cihaz konusunda da Fitbit, Nest, Pixel gibi ürün gamlarına sahip.

    Android ise açık kaynak kodlu Java tabanlı sanal makineye sahip bir Linux forku.

    Fuchsia ise ne Java'ya ne de Linux'a gebe bir işletim sistemi. htc'den devir aldığı mühendisler ile oluşturduğu Pixel telefonlarının üretim birimine ek olarak kullanmak istediği işletim sistemi.

    Fuchsia'nın rakipleri iOS ve Android değil. Huawei'nin EulerOS'inin peşine geliştirdiği HARMONY OS ile Microsoft'un Windows platformunu terk edip Universal platform adı altında Embedded sistemleri de kapsayacak biçimde tüm cihazlarla uyumlu çalışabilen Windows Core OS işletim sistemi olacak.

    Gelecek gerçekten de Fuchsia, Windows Core ile Harmony OS arasındaki çekişme ile yaşanacak.

    Apple'ın bu ortak platform konusunda geliştireceği işletim sistemini merakla bekliyorum açıkçası.

    Çünkü Android gibi Apple da her cihaz için ayrı işletim sistemi kullanıyor. iPad OS son sürümünde çoklu ekran kullanımı ve uygulamaları tutturma özelliği ile Windows 11 ile MacOS işletim sistemlerindeki masaüstü kullanım detaylarına hiç olmadığı kadar yaklaştı. Sidecar gibi özellikler ve ekosistem anlayışı umarım Apple'ı da tek işletim sistemi anlayışını kabullenmesinde etkili olur.

    Öte yandan bir Windows 8/RT faciası görmeyeceğimizi umuyorum Rosetta sayesinde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.