Şimdi Ara

Android 11 en çok kullanılan sürüm durumunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 11 en çok kullanılan sürüm durumunda



    Android ekosisteminin güncelleme konusundaki yavaşlığı veya ihmali yıllardır giderilemeyen bir sorun ve karmaşaya sebep oluyor. Kısa süre sonra Android 13 güncellemesi nihai sürüme kavuşacak ancak halen çok parçalı bir yapı devam ediyor.



    Android ekosisteminin son rakamları



    Google uzun süredir Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaşmıyor. Sebebi ise iOS ile karşılaştırma yapılması. Bunun yerine geliştirici konsolunda 6 aylık periyotlar halinde biraz daha yol göstermek açısından istatistikler yayınlamaya başladı.



    Ayrıca Bkz.iPhone kapalı iken bile veri çalınabiliyor



    Mayıs ayı raporuna göre Android 11 sürümü yüzde 28.3 ile en yüksek kullanım oranına sahip. Android 10 sürümü yüzde 23.9 ile onu takip ederken Android 9 sürümü yüzde 16.2, Android 8 sürümü ise yüzde 11.6 paya sahip.



    İşin ilginç tarafı Android 12 için kullanım oranları belirtilmemiş. Geliştiricilerin en eski hangi sürümlere destek sunacaklarını daha iyi açıklayabilmek için hazırlandığından Android 12 sürümünün şimdilik liste dışı kaldığı tahmin ediliyor. Yine de kaba bir hesapla yüzde 5 civarında olduğu bulunabilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/05/22/android-11-is-the-most-widely-distributed-version-of-android-installed-on-over-28-3-of-total-android-handsets/







  • Android eski -hatta çok eski- sürüm kullanım oranı toplamda %80 iken IOS 15 -son sürüm- kullanım oranı Ocak rakamlarıyla %60 üstünde... Muhtemelen günümüzde %70 üstündedir...


    Bu rakamlar -bence- Android için başlı başına bir rezillik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 23 Mayıs 2022; 17:56:10 >
  • 2 yılda güncelleme desteğini yitiren android telefonlara çok bile.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • java kullanıcısına yanıt
    eskiye göre gelişme var en azından. 2019 da böyle bir ankette 2018 de çıkan android 9 %6 kullanım oranındaydı çıktıktan 10 ay sonra :d

  • Güvenlik Güncellemesi dışında, sürüm güncellemesi alınca telefonunun yenileneceğini sanıyor millet. Gereksiz ayrıntı. Takılmayın. Firmaların, telefon sektöründe, insanları tüketime yönlendirmek için kullandığı bir argüman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • redmi note 3 pro LineageOS MM gittiği yere kadar..

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    aslında yitirmiyor, donanımsal olarak halen destekleniyor ama Android cihaz üreticileri Apple gibi sayılı ürün çıkarıp onları desteklemek yerine her bütçeye uygun telefon üretme yoluna gidiyorlar. sonuç olarak da yönetimi ve sürekliliği sağlanamaz bir ekosistem oluşuyor şirketler içinde. günün sonunda da şirketler eski sürümleri bırakmak zorunda kalıyorlar.


    samsung driver desteği sağlamaya devam etseydi, şu anda galaxy s4 cihazında android 12'yi tamamen sorunsuz kullanabiliyor olacaktın, çünkü şu an çalışır durumda lineageos yapımları var halihazırda. ufak sorunlarla birlikte.


    hatta ve hatta google bu sorunu elimine etmek için çalışıyor, driverlar tamamen bağımsız olacak şekilde. project treble. ama ne yazık ki yine üreticilerin aç gözlülüğü yüzünden kaybediyoruz, zira kendileri eskidiği için yeni telefon almaya zorlamayı istiyorlar, bir telefonu 5-6 sene kullan değil :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 25 Mayıs 2022; 4:8:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Samsung note 10 lite kullanıyorum. Telefon android 10 ile çıktı. Samsung 11 ve 12 güncellemesini verdi. Android 13 de alacağı açıklandı. Sonrasında 1 sene de güvenlik güncelleştirmesi alacak. Artık android tarafı da güncelleme kısmında düzeltiyor kendini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LineagOS lar nerde :D

  • crista galli C kullanıcısına yanıt

    Bende samsung note 9 kullanıyorum güncelleme desteği 2 yılda sona erdi.Şimdi 3 yıla çıkarmışlar. Ama yeterli değil.

  • Sonuna kadar kullanılır (:

  • Planlı eskitmeye karşı direnen yüz milyonlarca kullanıcı, yeni güncelleme almayan Android cihazlarını kullanmaya devam ediyor. Durum bundan ibaret.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.