Şimdi Ara

Android 11'e eklenmeyen Columbus adlı özellik Android 12 ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 11'e eklenmeyen Columbus adlı özellik Android 12 ile geliyor



    Google, Android işletim sisteminin bir sonraki sürümünde, aktif olarak test ettiği ve Android 11'e eklemeyi düşündüğü bir özelliği kullanıma sunmayı planlıyor. Bu özellik Columbus olarak adlandırılıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12s Pro ve 12s Pro Max, LTPO ekranla gelebilir



    Columbus, bir akıllı telefonun arka paneline iki kez dokunarak bir dizi eylemi gerçekleştirme yeteneği olarak tanımlanabilir. Tıpkı ekrana çift tıklayarak uyandırmak gibi. Varsayılan olarak, arka panele iki kez dokunmanın Google Asistan'ı başlatması gerekiyor, ancak bu eylem neredeyse telefonda yapabileceğiniz tüm eylemlerle değiştirilebiliyor. Örneğin alarmı kapatın, kamerayı başlatın, video oynatmayı durdurun, gelen bir aramada sesi kapatın vb. gibi.





    Pixel cihazlarda test edilmişti



    Aslına bakacak olursanız bu özellik Google Pixel akıllı telefonlarda test edilmişti. Bu cihazlara sahip kullanıcıların, cihazlarının arka panele çift tıklayarak Google Asistan'ı açmaları, ekran görüntüsü almaları, video oynatmayı duraklatıp, devam ettirmeleri, bildirimler veya arka plan uygulamaları menülerine erişebilmeleri mümkün hale getirilmişti.



    Android 12 ile birlikte tüm kullanıcılara açılacak olan bu özellik ile birlikte, kullanıcıların yanlışlıkla tıklamaların önüne geçebilmeleri için çift dokunma eylemini kaydetmeleri gerekecek. Ayrıca bu özelliğin kullanılmamak üzere kapatılabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/double-tap-feature-coming-to-android-12_id129700







  • Gerçekten çok büyük özellik. Ha bu arada, ben bu özelliği yaklaşık 3 4 yıldır stok olarak kullanıyordum. iPhoneda da kullanmaya devam ediyorum
  • arkadaş özelliğe bakmadıkm ne olduğunu da bilmiyorum başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum androide ne oluyor her ay yeni sürüm mü çıakrıyor bunlar bu ne hız daha 10 nu yeni gördük 12 neyin nesi seneye bu zamanlar 15 mi gelecek bu kadar hızlı sürüm çıkartıp cihazları hızlı mı eskitmeye çalışıyorlar anlamış değilim saçma sapan iş. böyle giderse iosdan nefret eden ben iosa sert bir geçiş yapacağım.

  • Her ayla alakasi yok her sene geliyor iOS'ta oldugu gibi

  • Uygulama olarak bir ara yüklemiştim. Telefon zırt pırt hatalı titriyordu. Umarım böyle olmaz.

  • Bir ara apk olarak yüklemiştim Redmi Note 9 Pro' ya ama çok kararsız çalışıyordu kafasına göre ss alıyordu 2 kereden fazla tıklasam bile ss almıyordu falan insanı sinir edecek kadar kötüydü
  • Her sene güncelleme verme zorunluluğu ne kadar saçma. Hızlı hızlı yetiştireceğim diye hatalarla dolu sürümleri piyasaya sürüyorlar, ilk 6 ay hataları gidermekle geçiyor. Halbuki gerçekten güzel ve stabil özellikler geldiğinde verseler güncellemeyi ne kadar güzel olacak...

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    aynen her sene de 1 yeni android sürümü çıkıyor, tıpkı ios gibi.

    bu kadar güncellemelerle haber olmasının, üreticilerin güncellemeleri geç veriyor oluşu. ama maaelsef bunun çözümü yok.

    ya stock verecekler o da yapyalın bir işletim sistemi oluyor. oysaki biraz janjanlı olunca özellik olarak dolu oluyor.

  • Yalın kalmasının suçu yine Google’ın biraz daha iyi yapsa gerek kalmaz ama oda çok uğraşmak istemiyor sonuçta para kazanmıyor.
  • Bu özelliği bilenler bilir kullanışlı olduğu kadar saçma sapan işler de yapıyor fazla sevinmeyin yani. Telefonumda olsa kapatır kullanmazdım telefonu eline alıyon çekiyor masaya koyuyorsun ekran görüntüsü alıyor falan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay değil ama her sene çıkıyor. Sırf bu yüzden IOS'a döneceksen dönemene gerek yok. Zira amiral gemileri ve bazı Google anlaşmalı telefon modelleri dışında Android güncelleme desteği alan telefon yok. Bu alanlar da zaten 2 Android güncellemesi alıyor ve olay bitiyor. Diğerleri zaten hiç güncelleme almıyor. Ben Android 7'den itibaren de kayda değer bir şey görmedim açıkçası veya fark etmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    kayda değer bir şey yok zaten olmadığı için yeni sürümün bir manası yok andorid 9 dan 10 geldi koyu tema dediler başka ne geldi sistem güncellemelerini bize yeni sürüm diye veriyorlar demek istediğim o şimdi andorid 11 var bugün sıfır bir telefon al 2 sene sonra android 13-14 kesinlikle gelecek ve telefon modeli düşmüş olacak tamam 2 sene sonra sende yeni telefon al diyebilirsin ama 2014 den 2019 a kadar sony xperia z1 kullandım 5 yıl da bir problemim yoktu sonra düşürüp kırdım yaptırmadım yeni telefon aldım ama şimdiki yaptıklarına bakılırsa bir telefonu 5 sene kullandırmayacaklar. herkesin görüşü farklı ben bir telefonu alınca bozulana kadar kullanırım kimide 3 ay kullanır satar. ama elimdeki mal bozulmadan eskidiği için kullanım dışı bırakmak hoşuma gitmiyor. 2019 un kasımın da samsung m30 aldım telefon android 9 olarak geldi kısa süre sonra android 10 güncellemesi aldı daha 1 yıl geçmeden android 11 geldi şimdide android 12 konuşuluyor bu ne hız demem bundan kaynaklanıyordu. android 9 olarak aldığım telefondan android 12 yi konuşmaya başladık 1 sene içinde.





  • Ben de aynısı. HTC One M9 almıştım 2016'da 2020'nin sonuna kadar kullandım. Hoparlör kısımları muhtemelen aşırı tozlandığı için alarm, çağrı ve konuşurken karşı tarafın seslerini duymakta zorlanıyordum bir de batarya sorunu vardı. İhtyacı olan arkadaşa verdim. Telefonun içini açtı, bir batarya, bir temizlik, bir format telefon çatır çatır çalışır hale geldi, ablasına verdi kullansın diye. Neyse ben bu sebeplerle Redmi Note 9 Pro'ya geçtim Android 10 muhtemelen 11'i de alacak. Yeni telefonla birlikte Android 7'den 10'a geçmiş oldum. Ben de bir nurmarasını görmedim. Yani Android haberlerinde okuyoruz şu geldi, bu gelecek filan ama son kullanıcı için işe yarar adam gibi bir özellik görmedim ben hiç. Eskiden Android sürümü güncellendikçe heyecanlandırdık. Çünkü gerçekten ya işe yarar bir özellik geliyor ya sistem optimize ediliyor ya batarya tasarrufu özellikleri geliştiriliyordu. Yani gerçekten hissedilir bir şeyler oluyordu. Ben şimdi 3 sürüm atlamışım ne fark var gerçekten bilmiyorum, hissetmiyorum da.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Ocak 2021; 14:34:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pek manası yok böyle özelliklerin. saf android'de pek gördüğümüz bir şey değil ama genel olarak android tarafında böyle özellikler gelir ve gider. bu da üstünde çok düşünülmemiş, "yapalım da tutarsa" mantığıyla yapılmış izlenimi veriyor. yanlardan sıkarak google asistan çalıştırılıyordu bir ara, bir ara parmak izi okuyucuların üstünden geçince bildirim paneli falan açılıyordu. iyi güzel özellikler ama çok da gerekli olmayan şeyler bunlar. boşuna kompleksleştiriyor cihazları. yılların androidçisiyim, ama artık sanki ios'in daha sağlam işler yaptığını düşünüyorum. 3d touch hariç koyup da kaldırdığı bir şey hatırlamıyorum pek. çünkü üstünde düşünüp tartıp ekliyorlar özellikleri. eskisi gibi rom mom işleri, tweak işlerini de bıraktım. telefon işte, çok da zorlamamak lazım sanki.

  • Bunu yapan zibilyon tane uygulama vardı. Apple buradan kopya çekip IOS 13.5 ile verdi. Şimdi Android'e gelince "ABOV APPLE'DAN KOPYA ÇEKTİLER" muhabbetleri...


    Google kadar reklamlardan para kazanıp kendi reklamını yapamayan bir şirket yok.

  • cihazların bir çoğu almayacak güncelleme , çıkması boşa

  • Kullanmaya değmez

  • Çok aham şaham bir şey değil bilginiz olsun

  • Artık bi pok verecek hiç bir şey kalmadı, android 10dan sonra 11 ve 12 de ne özellik sunacaklarını şaşırdılar, bitti çünkü sona gelindi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.